“הפינה הכלכלית” כמו שאומרים וכמובן שנקווה לעוד עדכונים. הרי גביע העולם למועדונים בעל ערך כלכלי רב, אי אפשר לברוח מזה. ריאל מדריד כרגע הקבוצה שהכניסה הכי הרבה כסף, למרות שלא ניצחה בשלושת המשחקים. זה נובע מכך שהסכום שהרוויחה על עצם השתתפותה הוא הגבוה ביותר, בכשני מיליון יורו מהמדורגת שנייה. ריאל עם 43.55 מיליון יורו כרגע, קצת מעל מנצ’סטר סיטי עם 42.51 מיליון יורו. באיירן מינכן ופריז סן ז’רמן עם 37.69 ו-37.09 בהתאמה. המענקים על העפלה לשמינית הגמר זהים - כ-6.5 מיליון יורו. מחזיקת הגביע תעשיר את קופתה עם 125 מיליון יורו, לפי החלוקה הבאה: הגעה לרבע הגמר תזכה ב-11.28 מיליון יורו, הגעה לחצי הגמר תזכה ב-18 מיליון יורו נוספים, סגנית האלופה תקבל 25.8 מיליון יורו, והזוכה הסופית תקבל עוד 34.3 מיליון יורו
איך נקבע הסכום על השתתפות? האם זה טכני לגמרי לפי תוצאות בשנים האחרונות, או שזה עניין של מו"מ?
מהמשך הכתבה: “פיפ"א פילחה את הסכומים לחלוקה בין 12 המועדונים האירופיים על סמך דירוג אופ"א שלהם לפי המקדם המצטבר בארבע העונות האחרונות (2021-2024)”. למשל אוקלנד סיטי שבאוקיאניה קיבלה את הסכום הנמוך ביותר עבור השתתפות: 3.08 מיליון יורו. לנו יש לנו ברזומה שתי זכיות ופעמיים חצי גמר אז מכאן זה נובע. סיטי עם זכייה אחת, הפסד בגמר, הדחה אחת אייקונית בחצי הגמר - נראה הגיוני.
האמת שכן רציתי לחשוב שזה לא נובע מזה אלא מאיזה משא ומתן קשוח של פלורנטינו פרס שדרש להרוויח יותר מאחרות אבל ניחא.
גביע העולם למועדונים - הזווית הכלכלית| לשחקנים הובטח בונוס שמן מאוד(!!) של מיליון יורו כל אחד אם ריאל מדריד הייתה זוכה בגביע העולם למועדונים. זה כבר לא יקרה. ריאל מסיימת את הטורניר עם הכנסה בת כ-73 מיליון יורו - כמעט מחצית מזה על העצם ההשתתפות. אפשר “לחסר” את עשרת מיליון היורו ששולמו לליברפול כדי לצרף את טרנט אלכסנדר-ארנולד כבר עכשיו ואם תרצו ממש את התשלום החודשי שלו+של הקפטן לוקה מודריץ’ ושל לוקאס ואסקס. העפלה לגמר הייתה שווה לנו עוד כ-25 מיליון יורו. 32.8 מיליון יורו על עצם ההשתתפות, כמעט 3.5 מיליון יורו על שני הניצחונות בשלב הבתים וקרוב למיליון יורו על התיקו נגד אל הילאל, 6.45 מיליון יורו על ההעפלה לשמינית הגמר, 11.28 מיליון יורו על העפלה לרבע הגמר ו-18.06 מיליון יורו על העפלה לחצי הגמר. צ’לסי הרוויחה יותר ממנה בזכות ההעפלה לגמר - 76.63 ומעל כולן פריז סן ז’רמן.
הכסף הזה לא יהיה שווה את ה8 צולבות, מקום שלישי בליגה והדחה מוקדמת בליגת האלופות כי הסגל שלנו שחוק עד דק.
ועל הדרך נקבל את ג׳וד בדצמבר במקום ספטמבר אם היה מנותח כבר במאי שהעונה דה פקטו נגמרה עבורנו, טורניר מיותר מאין כמוהו.
אף אחד לא אמר שלא, ניסיתי להסתכל על החיובי, ואם אתה רוצה שנמשיך אבל זה פחות הפן הכלכלי: עוד קצת ליהנות מלוקה מודריץ’, באמת כמה שזה ילדותי - מבחינתי אפילו התמונות שלו עם המזוודות בשדה התעופה, הכפיים מהקהל וגם מצד אוהדי היריבות; לקבוצה שלנו היה חשוב להתחיל מהר ולהאיץ מהר. לנסות להתחבר מהר.
ראיתי את ריאל מדריד של צ’אבי אלונסו מנסה לשמור על הפצועים בכל משמר, למעט אולי אנטוניו רודיגר שחזרתו פזיזה. תזכור מה אמרו על שילובם של דני קרבחאל ואדר מיליטאו ומתי זה קרה, אדוארדו קמאבינגה למשל כלל לא היה בסגל ובצדק, קיליאן אמבפה גם כן פתח בהרכב רק בחצי הגמר (כמובן שהווירוס היה הסיבה העיקרית). והיי - הרווחנו את גונסאלו גארסיה אולי.
לגבי ג’וד בלינגהאם זה מחדל, מה לעשות, זו “הנחתה של המועדון” על צ’אבי אלונסו לדעתי. אם היה עובר את הניתוח אחרי ההפסד 4:3 בקלאסיקו לברצלונה בליגה, משחק שסגר את סיפור האליפות - הוא כבר היה מתקרב לשלבי ההחלמה או משהו..
ממש לא טורניר מיותר. אני נהנתי משאר המשחקים, ראינו טביעת אצבע מאוד ברורה של אלונסו, והכי חשוב - הוא קיבל טסט מקדים לגבי הסגל בתנאים תחרותיים עוד לפני שהעונה התחילה. זה עשוי להקדים בשבועות/חודשים את הטיפול ב/מכירת עשבים שוטים.
גם בואו,המשחק הבא שלנו הוא ב 19.8, עוד חודש ו 9 ימים זה מספיק זמן לשחקנים לנוח וגם להתאמן לקראת המשחק,קצת הגזימו עם כל עניין האין מנוחה.
לגמרי.
וזה גם לא שבלי הטורניר השחקנים היו נחים כל הקיץ. היו נפגשים בכל מקרה למחנה אימונים יותר ארוך, שכולל גם משחקים + מסע לארה"ב.
המינוס היחיד מהטורניר הזה הוא הדחייה בניתוח של בלינגהאם.
גידול נאה בהכנסות, שיפור בנזילות (יתרת המזומנים הוכפלה), חוב נמוך, עלייה ברווח.
הכנסות ריאל מדריד
+111.5 מיליון אירו (מ-1,073.2 ל-1,184.7)
שינוי שנתי: +10.4% ![]()
EBITDA לפני מימוש נכסים
+64.7 מיליון אירו (מ-143.6 ל-208.3)
שינוי שנתי: +45.1% ![]()
EBITDA כולל
+86.6 מיליון אירו (מ-156.3 ל-242.9)
שינוי שנתי: +55.4% ![]()
רווח לאחר מס
+8.7 מיליון אירו (מ-15.6 ל-24.3)
שינוי שנתי: +55.8% ![]()
הון עצמי
+24.2 מיליון אירו (מ-574.1 ל-598.3)
שינוי שנתי: +4.2% ![]()
יתרת מזומנים ל-30 ביוני
+83.7 מיליון אירו (מ-82.0 ל-165.7)
שינוי שנתי: +102.0% ![]()
חוב נטו ל-30 ביוני
+3.2 מיליון אירו (מ-8.5 ל-11.7)
שינוי שנתי: +37.6% ![]()
יחס חוב ל-EBITDA
שינוי שנתי: מ-0.1x ל-0.0x ![]()
יחס חוב להון עצמי
שינוי שנתי: נותר ללא שינוי ![]()
זאת הערכה של גרוק. מופיע בפוסט אחד מתחת ל “גילוי” הזה.
הדוחות האמיתיים ייצאו באוקטובר.
כמו כל מודל ג’נרטיבי, אין לגרוק שום בעיה לשקר, להמציא מספרים ועובדות, עם בטחון עצמי מלא.
בהנחה שהנתונים הללו אמיתיים או מהווים קירוב טוב, שהרי אלו שבתוך העניינים לבטח כבר יודעים לבסס 98% מהנתונים כי עברו מעל 15 ימים מהחתך.
מהזוית הקטנה שלי: נכון שהמזומנים גדלו, אך הנתון החשוב בהקשר של הנזילות הוא החוב נטו (כנראה מבוסס על סך ההלוואות פחות מזומנים, פקדונות ונכסים נזילים אחרים) וכאן יתרת החוב גדלה קצת, שזה בהחלט לא נוראי (ב 3 מיליון אירו) רק לא ברור לי איך זה מקבל התייחסות של
כאשר זו יתרה שלילית (חייבים יותר כסף מאשר לפני שנה).
בנוסף מצחיק לראות שהיחס בין החוב נטו ל-EBITDA קטן מעשירית לאפס, וזה ממש הינדוס מוחות אם כי לחלוטין האמת. המונח EBITDA משקף סוג של רווח תפעולי במזומן כאשר מנטרלים הוצאות שאינן במזומן והן לרוב כבדות, כמו פחת והפחתות (וגם מסים ומימון). היחס הזה- עדיף שיהיה מה שיותר נמוך כי בעקרון הוא משקף תוך כמה שנות רווח תפעולי במזומן ניתן להחזיר את החוב נטו. הגידול ב-EBITDA אכן נאה אבל היחס עצמו קטן במעט- מ- 0.054 ל- 0.048, אבל כשמעגלים לספרה אחת אחרי הנקודה זה יוצא ירידה מ 0.1 ל 0.0.
וכמו שנאמר- על בסיס נתונים חסויים שלא ברור כמה הם מבוססים.
אני חוזר בי.
הנתונים מופיעים באתר הרשמי, זאת לא המצאה של גרוק.
בימים כתיקונם הייתי שמח מידיעות כאלה, אבל לאחרונה אני דיי אדיש כלפיהן. כל הכסף הזה ובסוף סגל לא מאוזן ומלא בכוכבים נופלים ופרימדונות בכל פינה.
מה שחשוב זה הכדורגל על הדשא, ואם הקבוצה כבר סיימה את שלב הבנייה שלה ואז אנחנו חוזרים 3 צעדים אחורה כשאנחנו מנסים לבנות הגנה ממה שהשוק מציע, או שצריכים להתמודד עם בעיות כמו שהברזילאים עושים לנו, אז הכסף בחשבון הבנק פחות משמח אותי כרגע.
לא נתת לאלונסו אפילו יום אחד של חסד.
הפרימדונה היחידה בסגל זה אמבפה, ויני מוכן לעבוד קשה אבל לא יודע ולא לימדו אותו.
אחרי חודש אימונים עם צ’אבי בלי גביע שוקו ובלי שטויות נדע בוודאות אם חסר ומה חסר.
לדעתי יש לנו כרגע סגל טוב מאוד ומאוזן, הבעיה עונה שעברה שלא הייתה שיטה וכולם עשו מה שבראש שלהם, אותם שחקנים יכולים להיראות כמו מכונה משומנת עם מאמן נכון.
אלונסו לפי הדיווחים רוצה קשר אבל אין בשוק. זה מעבר לאלונסו. חוץ מזה, חובת ההוכחה עלינו. צריך לשחק כדורגל טוב ואז נתפנה למחמאות. כדורגל לא משחקים על הנייר.
אני לא מתיימר לדעת מה ויני רוצה, אבל זה נראה שחשוב לו יותר האגו כרגע מאשר הכדורגל.
רגע אחד שמאוד זכור לי כדוגמה, באחד מהמשחקים בגביע העולם אמרת שויני איבד מהמהירות שהוא משנה כיוון. איך שפרסמת את ההודעה הוא דפק שינוי כיוון באלפית שניה אבל המשיך עם פעולה מזלזלת שלא קשורה לכלום, ניסה להקפיץ מעל שחקן כשהוא מוקף בין שלושה שחקנים או משהו כזה. אז גם ויני נכנס תחת הקטגוריה הזאת, הוא הראשון. הפכנו אותו לפרימדונה עם טייטלים שהגיעו מוקדם מדיי.
הסגל כרגע עדיין לא מאוזן. צריכים מטרונום שהמועדון מחפש בנרות אבל לא מוצא, צריכים (לדעתי) מגן ימני מאוזן יותר במקום טרנט, ועדיין צריכים למכור את רודריגו (גם פרימדונה רק שלו יש אפילו פחות קרדיט) ולהביא חלוץ 9 (אני אוכל את הכובע עם גרסיה רק אחרי כמה חודשים טובים שבהם יגלה יכולת יציבה, עדיין לא השתכנעתי מהשערים שהתפלקו לו בגביע העולם).
אני לא טוען שהלכה העונה ואין לנו סיכוי, אני מאמין שאלונסו ידע להתמודד עם מה שיש לו, וכן ייתכן מאוד שעדיין לא הסתיים החלון הזה, אבל יש לאלונסו עוד אתגרים לא פשוטים שכרגע הכסף שיש למועדון לא יכול לפתור.
הלוואי שהוא היה עדיין שחקן פעיל וזה אומר שחזרתי לימי התיכון או טוב מזה - לבית הספר. כמה אני מתגעגע לעדכן את הת’רד הזה על בסיס קבוע כמו בימי ספורטאנטר. יש לי “התקפי געגוע” לראוליטו, אתמול הלכתי למפגש צפייה של ריאל מדריד-ליברפול עם חולצה של המלך מעונת 2002/03, חולצה שחורה. ראול אגב היה באנפילד וצפה במשחק אמש.
לעניינינו: החמישה בנובמבר 1994 - כבר 31 שנה עברו וזה מרגש כל פעם מחדש. ביום כמו היום, שבוע אחרי שערך את הופעת הבכורה שלו - ראול כבש את שער הבכורה שלו בריאל מדריד. מול היריבה אתלטיקו מדריד בדרבי לעיני 80 אלף איש בסנטיאגו ברנבאו. מסירה של מיכאל לאודרופ בעין עקומה והילד בן ה-17 בעט בקלאסה מסובבת לחיבורים בדקה ה-37. מאז יגיעו עוד 322 שערים במועדון הגדול בעולם. “אין ספק שזכינו בשחקן גדול”, שיבח חורחה ואלדאנו מאמנו. ראוליטו גם בישל שניים באותו ערב, יסיים את העונה עם עשרה שערים ויזכה באליפות ספרד. אגדה נולדה. "ראול הוא ריאל מדריד וריאל מדריד היא ראול’