ד"ר כלכלה: על ריאל מדריד והעניינים הפיננסיים - הברנבאו ואדידס

נראה שידידנו היקר @SantiagoBernabeu לא פעיל כבר כמה ימים, נראה שהתייאש מהכדורגל שריאל מציגה וברח לחופשה כדי להירגע ולמלא מצברים כדי להצליח להתמודד מול עוד שעות של שיעמום מתמשך.

יצאו דו"חות רשמיים של ריאל מדריד לעונת 24\23.
הבלוגר סוויס ראמבל לעס אותם כדי שאנשים פקוטים יבינו במה מדובר. אני מסתמך עליו.
הדו"ח שלו מאוד ארוך, אני מביא לכאן רק עיקרי הדברים ואת מה שאני החלטתי שיכול להיות מעניין.

הכנסות ורווח
בפעם הראשונה בהיסטוריה, קבוצת כדורגל עברה רף של מיליארד יורו הכנסות. ריאל מדווחת על 1073M יורו הכנסות , אבל הרווח הנקי אחרי תשלום מיסים הוא 16M בלבד. זה לא רע בכלל, אבל גם לא וואו.
בראיה היסטורית, ריאל מדווחת על רווחים כבר 10 שנים ברצף והרוויחה סה"כ של 274M בעשור הזה.
יש לזכור שגם ריאל ביצעה מינוף, אם כי לא בכמות ולא בנפח של בארסה. ב 2021 ריאל מכרה 30% מההכנסות מהאירועים ל 20 השנים הקרובות תמורת 360M יורו.
תקציב ההכנסות לעונה הקרובה אפילו יותר גבוה מהעונה הקודמת, 1128 מיליון.

הוצאות והפסדים
הוצאות שכר של קבוצת הכדורגל היו 469M, שזה בין הסגלים היקרים ביותר בעולם.
עוד פרט מעניין הוא שללא רווח ממכירות שחקנים ופריטים יוצאי דופן, ריאל הייתה רושמת רווח של 1M בלבד, וגם זה בפעם הראשונה מאז 2016. אחרת היו רושמים הפסדים גדולים.
השיפוץ בברנבאו עדיין נמשך. עד כה זה עלה כבר 1.2 מיליארד, והשנה הושקעו בפרויקט 270M.
עוד כדאי לציין עליה גדולה בהוצאות שהן לא הוצאות שכר. זה קשור לעליה בהכנסות, כי לייצר הכנסות עולה כסף.
image
אני לא יודע להסביר כל שורה פה.

לריאל אין כמעט חובות, למעט ההלוואות שנלקחו עבור האיצטדיון. אבל “למעט” מסתכם בכ 1.2 מיליארד יורו.

נתונים פיננסיים ביחס לבארסה וקבוצות אחרות
הכנסות לעומת בארסה ואתלטיקו בעשור האחרון

הכנסות commercial, כלומר ספונסורים ומארקטינג.
image
אתלטיקו עם 122M בלבד.

הכנסות מטלויזיה (broadcasting)

מתוך ה 317 מיליון , 137 מגיעים מתחרויות אירופאיות. 142M מגיעים מלה ליגה והיתר מגיע מגביע, סופרקופה ומשחקי ידידות.

הכנסות מהאיצטדיון

העליה הגדולה השנה נוסעת בין היתר מהכנסה חדשה של 76M עבור חדרי VIP בברנבאו המשופץ.
בהשוואה לקבוצות אחרות, אין תחרות כרגע כשבארסה משחקת במונז’ואיק וגם חתכה את מחירי המנוים כדי שמישהו בכלל יסכים לטפס לשם.
image
ההכנסות מהאיצטדיון עוד צפויות לעלות ככל שהשיפוץ מתקדם.
ממוצע הצופים השנה היה 72 אלף.

השוואה של הוצאות שכר
image
העליה לעומת העונה הקודמת נובעת ברובה מהבונוסים על הדאבל.
בהשוואה למועדונים אחרים ביבשת, הוצאות השכר של ריאל בסדר גמור, במיוחד כשההכנסות כל כך גבוהות ועוד צפויות לגדול.

לבסוף, השוואה מול בארסה.