נבחרת ישראל :: לקראת ליגת האומות

לא דיברתי על יכולת, לא אמרתי שננצח
אמרתי שבסוף אם כל מה שכתבתי בהודעה הארוכה והחישובים והכל לא רלוונטים אם לא יהיה ניצחון על רומניה, הכל לפח.
האם אני חושב שזה יקרה כן או לא, לא הזכרתי

אפשר להגיד על זהבי הרבה דברים אבל לא נראה לי שהוא הטיפוס של סבוטז’, בטח לא בנבחרת.
יכול להיות שזה שהוא בלי חדר לבד פוגע ביכולת שלו* ויכול להיות שהוא פשוט לא שיחק מתחילת העונה ולא בכושר משחק מול בלמי טופ עולמי.

*ואולי עוזר מאוד לחבר החדר דור תורג’מן

התכוונתי לבניון. לא רוצה להזמין את זהבי? אל תזמין.

להזמין אותו, ולפגוע בהכנה שלו למשחק? זו פגיעה ישירה בנבחרת ישראל.

הסיכוי שהנבחרת תעפיל קיים, אבל די נמוך. בגדול צריך 2 נצחונות ושרומניה לא תנצח את שוויץ. אפשרי כמובן, אבל אין לנו סיבה מיוחדת בכלל לחשוב שיש סרט שננצח את רומניה. זה לא מסוג המשחקים שישראל נוהגת לנצח.

אני גם מסכים לגבי הכישלון. בלי קשר לכן יורו או לא יורו, מבחינת תוצאות נטו (וגם יכולת כדורגל כמובן) זה הקמפיין החלש ביותר שאני זוכר של הנבחרת מאז ומעולם. הסיבה שאנחנו בכלל עדיין בתמונה זה חולשת היריבות, לא שום דבר אחר. מה שרק מעצים את הכישלון עצמו.

בהנחה ואין ניצחון במשחק הבא, לסיים קמפיין בכזה בית עם נצחונות על אנדורה ובלארוס בלבד… ופאקינג נקודה אחת מ-6 מקוסובו.

חזן עם כישלון חרוץ וצריך לעוף הביתה על טיל.

אגב, בעניין הטקטי, שמתי לב לקטע מוזר בקמפיין הזה, שהנבחרת - שההגנה שלה גם ככה לא מי יודע מה - משחקת באופן קבוע בהרכבים מאוד מאוד התקפיים. אי אפשר לשחק עם 2 שחקנים במרכז המגרש בלבד, ובטח לא כשאף אחד מהם הוא לא קשר אחורי טהור. ובאמת באופן קבוע בכל המשחקים היריבה הגיעה לאזור ההגנה שלנו בקלות מגוחכת.

והקטע הכי מוזר הוא שהתקשורת שלנו בכלל לא נגעה בנקודה הזו. נדב יעקבי ראה משחק כדורגל אירופי אחד או שניים בחייו, איך יכול להיות שהוא לא שם לב לזה? אי אפשר לשחק גם עם סולומון, גם עם גלוך, גם עם יחזקאל/עבדה/קיצוני כלשהו וגם עם חלוץ נוסף. אנחנו לא בשנות ה-90.

אני מאוד מקווה שמול רומניה נעלה עם שלושה קשרים בצורה מסודרת. שגלוך ישחק קיצוני בשמאל, בטח כשסולומון לא נמצא. אני לא מבין מה הבעיה בזה.

אופיר חיים הכי גבר בארץ.

והוא גם אחלה מאמן, הייתי נותן לו את הבוגרת לפני הפלייאוף. חזן ובניון צריכים לשלם במשרה שלהם על ההחלטה ה"מקצועית" שלהם מול זהבי.

כדורגל/נבחרת ישראל: כובש שער השוויון נגד שוויץ לא ייכלל בסגל הערב נגד רומניה במוקדמות אליפות אירופה. שון וייסמן, החלוץ המחליף שכבש את שער השוויון (1:1) בדקה ה-88 נגד שוויץ ביום רביעי, לא ייכלל בסגל במשחק החשוב הערב נגד רומניה שבו הנבחרת חייבת ניצחון, בגלל עבירה משמעתית - כך מוסרים כעת מדוברות ההתאחדות לכדורגל. וייסמן עשה תנועת השקטה וקילל לאחר השער שכבש ביום רביעי - לטענתו בגלל שחש תסכול על היחס כלפי ישראל בעולם מאז המלחמה, אך בנבחרת סבורים שהוא עשה זאת כיוון שכעס על המאמן והצות המקצועי שהעניקו לו דקות מעטות כל כך במשחקים האחרונים. שחקנים נוספים שלא ייכללו בסגל הערב במשחק נגד רומניה (21:45, שידור ישיר בכאן רשת ב’) הם עופרי ארד, שגיב יחזקאל, דין דוד, עדן קארצב, גיל כהן וסתיו למקין.

אוקיי, זהבי חזר אז חייבים שעיר לעזאזל אחר בשביל האיזון?

:man_facepalming:

חזן ובניון מחבלים בנבחרת ישראל וסיכויי ההעפלה שלה מאז שמונו.

תשחקו אותה מופתעים.

אתה סופסוף פותח משחק חשוב בצורה חיובית וכובש שער בדקה 2, ואז אתה סופג שער כזה?
שער רך מדי.

3 נקודות משוויץ, רומניה וקוסבו. הקמפיין הכי גרוע של נבחרת ישראל אי פעם.

אם לא מנקים את גרמניה (העפילה אוטומטית) ורוסיה (פחחחח) אז יוצא ש:

שוויץ היא הנבחרת הכי גרועה בדרג א.

לא קיבלנו קבוצה דרג ב.

רומניה היא הקבוצה הכי גרועה בדרג ג.

קוסבו אחת לפני הכי גרועה בדרג ד.

בחיים לא נקבל עוד בית כזה. מדובר בקמפיין שהוא קטסטרופה קולוסלית.

עד כמה הכישלון עצום? בגלל התיקו של קוסבו מול שוויץ (בשוויץ), אם היינו מנצחים היום אז ניצחון על אנדורה היה מבטיח לנו ניצחון, בלי קשר לתוצאת המשחק בין רומניה ושוויץ.

למישהו יש ספק שלא נעפיל ליורו גם דרך המשחקים בחודש מרץ? לא להעפיל מבית כזה, במיוחד עם איך שהוא התפתח זה לא פחות מביזיון.

אוי ואבוי אם חזן מגיע למשחקי הפלייאוף במרץ. עדיף אפילו יובל נעים. ביזיון של קמפיין. ושאף אחד לא יגיד שהיה לנו סגל חלש.

אחד הקמפיינים הכי גרועים של ישראל והתחרות באמת קשה.

תיקו והפסד מול שוויץ, תיקו והפסד מול רומניה, תיקו והפסד מול קוסובו
3 נצ’ על בלארוס ואנדורה שהן מובילות 1-0 והופכים ל-1-2 בדקה 90

30 נבחרות שונות השיגו יותר נקודות מאיתנו. אולי כשיגדילו את היורו ל-32 נבחרות.

כשאתה עולה לכל משחק נגד כל קבוצה שהיא לא קבוצה קיקיונית וכל המערכת משדרת “העיקר להשיג תיקו” (וזה כולל את התקשורת הישראלית), אל תתפלא שאתה לעולם לא מנצח. וזה ככה כבר (עשרות) שנים, זה לא רק בקמפיין הנוכחי. להוציא את 2 הקמפיינים הראשון כשרק עברנו לאירופה (ועוד התרגלנו לעניינים), מדובר כנראה בקמפיין הגרוע ביותר בתולדות הנבחרת. אם ייעשה קצת צדק אנחנו נאבד את המקום השלישי במחזור האחרון לקוסובו החביבה שמגיע לה הרבה יותר מאיתנו.

הפספוס הוא עצום כי באמת שנפלנו לבית קל בצורה מגוחכת, ולא הצלחנו לנצל השתחלות די חד פעמית לקבוצת הדרג השני שזימנה לנו את הבית הזה. הזדמנויות כאלה לא קורות כל יום. חזן הוא הסיפור המרכזי פה כי באמת שאי אפשר להגיד שהוא היה אפילו קרוב לנצל את הפוטנציאל בקרב השחקנים.

לאורך כל הטורניר (9 משחקים!) ישראל נתנה 2 מחציות טובות, וזהו. אני לא זוכר דבר כזה מעולם. בעיניי הבעיה המרכזית היא השכונה, הרגשתי שחזרנו אחורה לתקופות בהן כדורגל היה באמת סתם עוד משחק שכונתי. הרכבים מלכתחילה מאוד מאוד מאוד התקפיים, שגורמים לכך שנגד כל יריבה מגיעים לרחבה שלנו תוך 2-3 מסירות. ואז כשסופגים (וברור שסופגים. תמיד) הפיתרון הוא לעשות חילופים התקפיים, כשאתמול הוא בחר להוציא את 2(!!!) המגנים שלו. מה זו השכונה הזו? באיזה עולם בדיוק גישה שכזו יוצרת יותר התקפות?

אין אחריות, אין תהליך למידה, אין הסקת מסקנות, אין הגנה. וכשאין הגנה, גם אין התקפה. זה ה-א’ ב’. אפילו ישראל הצבאית, האמא של אסטרטגיית התגובות הלא פורפורציונליות, לפני שהתחילה לתקוף בעזה באופן משמעותי קודם כל דאגה לנקות את העוטף.

מעצבנת אותי הצביעות. את האוסטרים ביקרו השכם וערב והם העמידו נבחרת יותר טובה, בזמן שווילי עשה פה לא רע לכדורגל עם קורס מאמנים ומשנה סדורה של שילוב צעירים במעלה הנבחרות. לחזן ובניון יש כתב חצר כמו פשכצקי שרק מהלל כל הקמפיין, ועל מה? חוץ מניהול משחק לא רע של חזן לפרקים - לא היה פה שום דבר.

לפחות למלחמת העולם השלישית אני חושב שנעפיל.

ועם בית של לבנון, סוריה ואיראן אנחנו עולים ממקום ראשון.

בטח שנעפיל אנחנו המארחים