ליאו מסי :: אלוף עולם

מסי לא יהיה שם ביום שזה יקרה. אני עם טל, אני בטוח שהשיקול העיקרי זה הסיכוי לצ’מפיונס. בפריז אפשר גם לנוח כמעט כל העונה. בסוף עם כמה שהם התקשו שנים להעלות הילוך, בשנתיים האחרונות הם עם קמפיין צ’מפיונס טוב ותחרותי.

המשכורת המטורפת השנתית של זהבי בסין היא מה שמסי עושה בחודש כבר 13 שנה. מבחינת רווחה, הויתור של זהבי “עצום” ביחס לויתור של מסי אם היה משחק בכל קבוצה תמורת 10 מיליון יורו בשנה. אז נכון שלזהבי יש מה להוכיח (אפשר להתווכח גם על זה - למי? לעצמו? אם כן זה אומר שיש לו אופי מסוים וזה ראוי לשבח ולא נסיבה מקלה. אם לא - לא חושב שהוא צריך להוכיח למישהו משהו) ביחס למסי, אבל גם הויתור הכלכלי שלו היה יותר חזק. מסי גם בלי משכורת מכדורגל ירוויח מספונסרים בשנה פי עשר ממה שזהבי הרוויח בכל התקופה בסין (ע"ע דיוויד בקהאם ששיחק בפסז’ לדאבוננו הרב, אך תרם את כל משכורתו משם).

אני חלקית מסכים איתך, אבל:
יונייטד הרגע הביאו לעמדה הזו שחקן בסכום שיא.
צ׳לסי היא אלופת אירופה הנוכחית, לזכות איתה כשהיא מתחזקת בלוקאקו ומסי לא יהיה מרשים כשהיא כבר אלופת אירופה.
סיטי שווה ערך לפריז מבחינתי. הייתי שמח שישחק שם כדי שנראה אותו מול קבוצות חזקות יותר, אבל לא הייתי קורה לזה אתגר כשסיטי גם בלעדיו לוקחת אליפות בהליכה.
בליברפול זו לא צורת המשחק שמסי מחפש.
למילאן/אינטר אין כסף
ליובנטוס גם בספק, ובכל אופן זה לא אתגר גדול, בטח עם איך שאינטר מתפרקת.
בבאיירן האתגר זהה לפריז
לדורטמונד אין כסף.
מה שמשאיר לנו את ריאל…

בקיצור המקומות הריאליים היחידים עבור מסי מלבד פריז הם סיטי וצ׳לסי. הייתי שמח שהיה הולך לשם בשביל הכיף, אבל אני בהחלט יכול להבין אותו בבחירה.

לא אתפלא אם פפ לא כל כל רוצה את מסי.
עם מסי סיטי תלחץ פחות טוב אך תהיה טובה יותר בזכות מסי. זה יראה שהם מצליחים פחות בגלל פפ ויותר בגלל מסי. מאמין שפפ ממש רוצה תואר אירופי ראשון בלי מסי, ולא רוצה שהמסע שלו מחוץ לברסה יהיה רצף של כשלונות עד שמסי חזר.

מסכים. ומחזק

לא מסכים עם זה. שנה שעברה מסי היה סגור בסיטי, אבל ברתומיאו כרגיל הרס לכולם. תעדכן את פפ שמסי לא ממשיך בברצלונה 5 דקות לפני החתימה על החוזה עם גריליש, וגריליש היום בוכה את חייו בשיחה עם הפסיכולוג שלו.

במצב הנוכחי, כשהם רק הביאו את גריליש ב100 מיליון, והמטרה הכי חשובה שלהם היא הארי קיין (ובצדק, אין להם חלוץ 9 כרגע) - להביא את מסי זה אתגר כלכלי עצום. עכשיו, אני לא חושב שהם לא יכולים לעמוד בו, אבל להביא את מסי שישב לגריליש, דה ברוינה, פודן וטורס על הרגליים זו חתיכת פריבילגיה. נשמע שהם מעדיפים להמשיך להתרכז בקיין.

אני חושב שפפ לא אומר בוא נגיד את כל האמת, אם מסי יגיע לסיטי ואם יזכו בצמפיונס הלחשושים ישארו איתו לנצח. הוא לא רוצה את זה.

אני לא חושב שפפ היה מסרב למסי בעצמו, אם היה נוצרת הזדמנות, אבל בוא נגיד כך שזה נוח לו שגרליש הגיע ומנע ממנו את הדילמה.

כמו שטל אמר, מי שחושב שמסי צריך היה לבחור את הקבוצה הבאה שלו לפי “מה אני אוכיח איפה” קצת… הוזה, במחילה.
מסי בשלב הזה בקריירה אחרי כל מה שהשיג, לא צריך להוכיח כבר כלום לאף אחד.
אז הוא בחר במקום הכי כיף, עם החבר הכי טוב, שמשלמים לו בו הכי הרבה, ונותנים לו הכי הרבה סיכוי לזכות בגביע היפה.
וזה כזכור אחרי שהוא גורש מביתו, למרות שהסכים לקיצוץ השכר המקסימלי האפשרי לפי החוק.

לגבי הטענה של “קטאר, זכויות אדם” - נכון כנראה, אבל ממש מופרך לדמיין שלכדורגלן כלשהו אכפת מזה.

אכפת להם מבליייק ליף מאטר אבל לא מאלפי נפאלים מתים.

לפחות אנחנו מסכימים על דבר אחד שצריך להפסיק להסתכל עליהם בתור רול מודל מוסרי. ואני מדבר בכללי פה.

תגובה ישראלית טיפוסית.
תמיד ימצאו על מה להתלונן ולתת כוכביות.

שים לב, זכותו לשחק איפה שבא לו. זו זכותו, הוא באופן אישי לא ביצע שום פשע ולא תורם לזה. דבר שני מתי בדיוק ליאו מסי טען שהוא רול מודל וכולם צריכים להתסכל עליו ולחכות אותו?

אני מבין שאתה תוקף ולא קורא מה שאני כותב.

חברים אני לא מבקש אישור פה מאף אחד פה. זה הדעה שלי. אתם רוצים לקרוא לי הזוי או מה שתרצו זה לא מפריע לי.

ותנסו גם לא לערבב לי נושאים . מבחינה ספורטיבית זכותו של מסי לשחק איפה שהוא רוצה. אבל אם אני וdov למשל חושבים שרצינו לקוות שהוא יגיע לקבוצה אחרת או בליגה אחרת זה בסדר. אף אחד פה לא שם כוכבית על הקרירה הספורטיבית של מסי או מנסה ל"גמד" אותו. בטח לא אני ואני חושב שגם dovi. אפשר להפסיק לעקוב אחרי בארסה מניה אבל הרוח הרעה של העמוד הזה רודף אחרי גם לפה.

יש לי בעיה מוסרית עם לשחק תחת קבוצה שמקבלת כסף ממדינת טרור. זה אני. לא מצטער על זה. אותו סטנדרט לניימאר ואותו דבר למסי. שניימאר עבר לשם כתבתי אותו דבר.

למה איכפת לך מנפאלים שמתים בקטאר ואין לך בעיה עם זה שהמלבישה של קבוצתך מעסיקה ילדים בני 3 בעבודת פרך בתנאי עבדות בממדינות נכשלות במזרח הרחוק?
למה אסור למסי ומותר לברצלונה?
להתלונן רק על מה שמתאים לך מבחינה פוליטית לא בא לי טוב בעין פשוט.
זכויות ילדים ווייטנאמיים בני 3 שווים פחות מזכויות נפאלים רק כי הנפאלים נופלים בקטאר?

חחח תודה אתה מאשר כל מה שכתבתי בכל ההודעות שלי.

אולי האסימון נפל לפעמים. רק תחליף עם לברון שמבלבל את המח על בלייק לייף מאטר אבל חשבון הבנק שלו מתמלא טונות של דולרים מסין שזורקת מוסלמים למחנות ריכוז ואז תבין את הנקודה שלי.

ברגע שספורט יצא מפולטיקה ואני יפסיק לשמוע הטפות מוסר כל הזמן . אז אני יקבל את זה.

שום משחק מילים שלך או השואה מגוחכת לא תשנה . שפסז קבוצה ש100 אחוז מהמימון שלה מגיע ממדינת טרור שסוחרת בעבדים לבין קבוצה כמו ברצלונה שלא מעסיקה בעצמה שום ילדים מתחת לגיל 3 אבל כן עושה עסקים עם חברות כאלו . כמו גם הקבוצה שלך. אין שום השוואה בין הדברים.

זאת בדיוק הבעיה, למה אתה בא בטענות כלפי מסי? הרי גם הוא לא נשיא של מדינת עבדים, הוא רק משחק כדורגל, בדיוק כמו שברצלונה לא מעסיקה ילדים בן 3 רק לוקחת כסף מחברה שכן עושה זאת.

אני בא בטענות לכל ספורטאי או מאמן (פפ וזידאן) שמשחק או עושה יחסי ציבור לקטאר, ובזה ונותן לגטימציה לקטאר או לסין לצורך העניין . אני מפציר בך ללמוד על קטאר פסז ולמה הם קנו את פסז. זה לא אותו דבר. (דרך אגב עיסקת החולצה של קטאר בברצלונה היתה בזויה לא פחות והגיע מהמניעים שקטאר רצו לשים רגל במועדון אבל לשמחתי נכשלו בסופו של דבר)

לברצלונה אין שום אלטרטיבה ריאלית. למסי יש.

אם אני “יתעלם” ממסי אבל יבוא בטענות לפפ זידאן וצאבי (צאבי מבחינתי הוא הכי גרוע מכולם. עובד באופן רישמי עם ממשלת קטאר) זה לא הופך אותי לצבוע?

ושוב נגיד וניקח את פפ לדוגמה.אם פפ היא איש לא פוליטי ומוציא את עצמו מהמשחק. ורק מתעסק בכדורגל. אז אוקי . הוא לא צבוע. אבל שאני רואה אותו מתערב בפוליטיקה האנגלית ועושה לי פוזות עם ה"בלאק לייף מאטר" כי הוא נגד עבדות! אבל “שכח” שהוא עשה יחסי ציבור תמורת כסף מקטאר (עם הנפאלים המסכנים שחיים כמו עבדים שם) בשביל המונדיאל. נו זה לא צבוע?

העולם כולו צבוע, גם אלה שנלחמים עבור זכויות ברוב המקרים צבועים.

משה, אני רק מזכיר לך שהמדינה השנואה בעולם זה לא קטאר ולא סין. זה אנחנו.
מפריע לך שמישהו שונא את המדינה שלך? אתה נגד שחקנים זרים שמשחקים פה?
אז אתה שונא את קטאר ואת סין. מישהו אחר שונא את ישראל, והוא יכול לנפנף במיליון עיתונים, אתרים ודעות המלומדים למה ישראל היא מדינת אפרטהייד, רוצחת ילדים, וכו’. למה כדורגלן שרוצה להתפרנס מכדורגל אמור לקרוא את כל החרא הזה?
ממש לא מפריע לי שקטאר לא מתיחסת טוב לנפאלים. גם נפאלים לא מתיחים טוב לנפאלים, אחרת לא היו באים לקטאר.
כאילו חברינו החדשים מהאמירויות יותר טובים, או מסעדנים בתל אביב ביחס שלהם לפליטים עובדי מטבח.
מפריע לי שהם מצפצפים על הפייר פליי ואופ"א לא עושה כלום.
מאחל למסי הצלחה מכל הלב. מקווה להנות ממנו כמה שיותר שנים, אפילו לא בברצלונה.

אוקי זה תהיה ההודעה האחרונה שלי בנושא ואם זה אפשרי לסיים את זה פה:

דימטרי יש שתי מסלולים לגטימים:

מסלול 1. ההשקפה שלך, אני יקבל אותה. שאני יפסיק לראות ספורטאים או אנשי תרבות מטיפים לי ולנו מוסר בנושאים שאין להם מושג בהם. אז זה היה ממש רצוי, שוב מייקל גורדן לדוגמה בזמנו, הבין את זה וזה עזר לו מאוד .

מסלול 2 אם הם בכול זאת, יבחרו כן להתעסק בנושאים של מוסר ופוליטיקה אז זה יחייב אותם.

לצערי, היום זה מסלול 3, לצעוק שהמערב הוא גזען ולרקוע ברך בשביל דברים שאין להם שום טיפה של מושג בהם, אבל שזה מגיע לכיס הפרטי שלהם אין להם שום בעיה מוסרית לתת לגטימציה ולקבל כסף מקטאר או סין.

זה שהם משווים בין ישראל לקטאר למשל, זה מראה עד כמה הם חבורה של מטומטמים ואני לא מדבר פה על מסי באופן אישי לפני שדן פה יכנס בי שוב סתם.

אבל מסי לא הטיף פוליטיקה לאף אחד. לא אמר מילה.
מותר לך לכעוס על קטאר מסיבות פוליטיות. למה אתה כועס על מסי שבחר בקבוצה מטעמים ספורטיביים, בלי לחשוב על פוליטיקה של הבעלים?

גם אז היו דיבורים על מדינת טרור בפורום?

כן, זה קרה בפורום הקודם. ואני הקאתי מזה

אח שלי קנה לי את החולצה הזאת בתור מתנת יום הולדת (ססק פבגראס) וזרקתי אותה לפח (כמובן בלי שאמרתי לו).

זה אחד הפשעים הכי חמורים של ברתומאו ורוסל