ליאו מסי :: אלוף עולם

כמה דוגמאות יש, בעולם הכדורגל ובכלל, שמישהו בחר לחפש לעצמו “קבוצה מאתגרת” ולא פשוט את הקבוצה האטרקטיבית ביותר שרוצה אותו? שואל באמת.

(מה שעידן כתב - כריסטיאנו מעולם לא ביקש דבר כזה מהסוכן שלו, פשוט הקבוצה הכי אטרקטיבית שירקה לכיוון שלו הייתה יונייטד)

אני חושב שכולם צודקים פה.

אכזבה מובנת, ומעניין שאם רונאלדו היה מגיע לפסז ולא ליוניטד אז הציניות היתה מופנת אליו.

אבל גם עידן צודק. הבחירה של רונאלדו ביוניטד לא היתה “בלחפש אתגר” או משהו כזה. אם מסי לא היה מגיע לפסז רונאלדו היה רץ לשם. האמת היא שרונאלדו היה במצוקה, הוא נכשל באיטליה (וכל התירוצים שאוהדי ריאל מנסים “להמציא” לו לא ימחקו את זה שהוא נכשל שם) בריאל לא רצו לקבל אותו בחזרה . והאופציה היחידה שנשארה זה יוניטד.

לא רואה הבדל משמעותי מבחינת “אתגר ספורטיבי” בין להגיע לקבוצה שדורסת את איטליה שנה אחרי שנה ללא מתחרים להגיע לקבוצה שדורסת את צרפת שנה אחרי שנה. (בתיאוריה, אני יודע שפסז הפסידו את האליפות שנה שעברה )

נ.ב דרך אגב אופ"א הורידו את הליגה הצרפתית למקום החמישי באירופה. העיקר שתעומלני ערוץ הספורט קוראים לזה “הליגה הכי טובה בעולם”

נ.ב 2 שהוא נפרד מריאל הוא היה בשיא הקרירה שלו, מעניין שאז לא “דלק” בו הרצון למצוא אתגר ספורטיבי או שתיקראו לזה והוא הלך ליובנטוס…

להגיד שהוא נכשל באיטליה שווה ערך ללהגיד שמסי נכשל ב6 השנים האחרונות בברסה. זה לא שמסי נכשל אלא הקבוצה.
נכון שרונאלדו לא סיפק את המספרים שהתרגלנו אליהם, רק איזור ה40 שערים לעונה. זה אולי דעיכה אישית, אבל רחוק מכישלון.

יובנטוס פשוט לא התאימה לו ולא הייתה מספיק טובה עבורו.

כמובן שהוא לא טוב כמו שהיה, אבל לא הייתי קורא לה כישלון.

בסופו של דבר, כשמסי יזכה באלופות עם פריז, שהגיעה לגמר לפני שנתיים, אנחנו נגיד meh.
אם רונאלדו יזכה בפרמייר ליג עם יונייטד העולם ישתגע.

אנחנו נגיד meh על רונאלדו בכל מקרה.
שכחת באיזה פורום אתה.

היי חברים, בבקשה להכריע האם אליפות של יונייטד* תהיה הישג של כריסטיאנו, או האם היעדר אליפות של יובה (אחרי 9 אליפויות רצופות) היא כישלון קבוצתי.
בתודה, אוהד סקרן.

*במאמר מוסגר - המועדון המעוטר באנגליה, שסיים בעונה שעברה במקום השני, רכש שני שחקני על, משלם את סך המשכורות הגבוה בליגה בפער עצום מהאחרים, ואחרי כל זה - הביא את כריסטיאנו.

לא זה ולא זה, או בעצם גם וגם.
כדורגל זה משחק קבוצתי. אם יונייטד תזכה אז כל הכבוד לרונאלדו, אבל גם כל הכבוד לסולשיאר, סאנצ׳ו, וראן, ברונו….
הכישלון של יובה הוא פחות כישלון של רונאלדו כי רונאלדו כן היה בין הטובים ביובנטוס סך הכל.

זה מאוד דומה למסי בברסה רק פחות קיצוני. אי אפשר להאשים את מסי בכשלון של ברסה, למרות שהיא נכשלה איתו.

אני בכללי חושב שחובה להפריד תארים קבוצתיים והצלחה אישית. כמו עם כדור הזהב.
מחפשים לתת תואר למי שזכה ביורו ובאלופות? מה דעתכם על גביע יורו וגביע אלופות?
רוצים לתת תואר לשחקן הטוב בעולם, תחפשו את השחקן הטוב בעולם את השחקן שכל קבוצה תשמח שיהיה בהרכב שלה.
בסוף יובנטוס נכשלה כקבוצה כמו שברסה נכשלה כקבוצה. נכון שרונאלדו לא משמעותי כמו מסי, אבל זה רק אומר שזה מקרה פחות קיצוני, לא מקרה אחר

אני מאמין לסוויס ראמבלר הרבה יותר . סיטי מובילים במשכורות, לא יונייטד, לפחות ב 19\20.

קודם כל, לקחת ציטוטים משני אנשים שונים בעלי דעות שונות והצגת סתירה. אמנם מרשים אבל לא יוצא דופן.
דבר שני, כתבתי בעבר הלא רחוק שהתקופה של רונאלדו ביובה לא מוצלחת, גם בגלל קבוצה גרועה וגם בגלל שלא נתן ליובה את האקסטרה המצופה ממנו.
שלישית, לא אמרתי שאליפות של יונייטד תהיה בזכות רונאלדו. הדעה הרווחת היא שרונאלדו מקרב את יונייטד לאליפות אבל לא שובר שוויון, וגם לה אני לא ממש שותף. מה שאמרתי הוא שאליפות של יונייטד עם רונאלדו תתקבל בטירוף בעולם. האם בזכותו או לא - לא רלוונטי לטענתי.

זה לא הגיוני שליברפול הוציאה יותר על שכר מאשר היונייטד כאשר דה חאה אז מרוויח לבד כמעט כמו סלאח ומאנה ביחד, ועוד לא דיברנו על פוגבה.

אם יוניטד נסחרת בבורסה האמריקאית זה לא חובה שלהם לפרסם את השכר ?

חובה לפרסם הוצאות תפעוליות, אין חובה לפרסם את שכר השחקנים בנפרד.

תביא מקור, אני מתעניין בדברים כאלה.
האתרים שרושמים משכורות של כל שחקן בעולם מבחינתי ישר הולכים לפח.

כל קבוצה מפרסמת הוצאות שכר שנתית, בדו"ח השנתי שלה. גם בארסה. אבל לא כל שחקן בנפרד.
אלה מספרים שעוברים בדיקה של הרשויות , ואני חושב שסוויס ראמבלר מסתמך עליהם. בגלל זה הוא לא פירסם עדיין השוואות כאלה לשנת 20\21, כי הדוחות עוד לא פורסמו.

אז זהו לזה אני מתכון , אני מדבר על שכר כללי, איך יש שתי דוחות שכל אחד מראה דבר שונה מהשני.

לא בא לסתור אותך אלא להציע תשובות אפשריות (אולי)?

אולי זה בגלל ההצלחה של ליברפול שגררה בונוסים רבים למשכורות בסיס של שחקני ליברפול? (שנת אליפות אחרי זכיה באלופות)

אולי הרבה מהחוזים לא התחלקו שווה בשווה בין שנות החוזים וכך יצא שזו הייתה שנה בה ליברפול בממוצע שילמה חלק גדול יותר מהחוזים? (למשל הסכמים בהם שחקן מסוים מרוויח x בשנה אחת ו2x באחרת).

יש דו"ח אחד ויחיד.
ויש הרבה אתרים ובלוגרים שמפרסמים מספרים על דעת עצמם. אני בחרתי להאמין לבלוגר שציטטתי כי אני מסתכל בדוחות של ברצלונה ושל ריאל לאורך שנים והוא מאוד קרוב למספרים האלה. לא בדקתי כל מספר שהוא מפרסם, אבל אני סומך עליו.
לעומת זאת אתרים שיודעים משכורת של כל שחקן בעולם הם לא אמינים בשיט. מידה כזה הוא חסוי. לגבי הכוכבים יש הדלפות ועיתונאים מקורבים ואתה יכול לקבל מושג כמה הם מקבלים. לגבי שאר הסגל? אני מחפש שבבי מידע על משכורות בבארסה ועדיין אין לי מושג כמה מרוויחים חצי מהסגל.

אני רק שואל שזה נראה לי מוזר שקבוצה שנסחרת בבורסה ואין מקור אחד שמוסמך. הוצאות שכר כללי זה נראה לי משהו שאם אני משקיע בקבוצה זה משהו שאני חייב לדעת אותו מראש.

שוב, יש מקור אחד רשמי, וזה הדוחות.
במקרה של יונייטד, יש דוחות רבעוניים.
אבל לא יכתבו לך שם בהכרח משכורות, אלא הכנסות והוצאות. הוצאות זה לא רק המשכורות, זה גם החזר הלוואה, כל מני הוצאות נילוות, קבוצת הנשים, וכו’.
אם בא לך לחפור, אז זה פה: Quarterly Reports 2021 – Manchester United
או בצורה ברורה יותר: Manchester United plc (MANU) Income Statement - Yahoo Finance

הדוחות של בארסה מאוד מפורטים, כמובן בלי לגלות כמה כל שחקן מרוויח, אבל יש פירוט לפי ענף ספורט.

זה כמובן לא רק שחקנים, אבל יש להעריך שהם מהווים את רוב השכר.

בהקבלה, זה כמו לשאול כמה גוגל משלמת למפתחים. כנראה שהם עיקר השכר, אבל זה לא משהו שלמשקיע מאוד אכפת ממנו. אכפת מהן ההוצאות בסך הכל (מקסימום בחלוקה כללית לשכר, העברות וכו’ נניח), ואיפה הן עומדות מול ההכנסות.