כשהוא לא משחק עבור ברצלונה סוף סוף אני יכול להיות בעד מסי בלב שלם
אני מניח שאתה צודק, אבל שאלה נוספת, נניח ביקום מקביל ברצלונה היתה מושקעת בבורסה. ונניח שהיית אוהד שלה ואחד המשקיעים שקנה מניות שלה, ואז היתה מגיעה הקריסה של הקבוצה, שנבעה בין היתר בגלל דירוג השכר שלה. זה לא משהו שאתה היית רוצה לדעת מראש בתור משקיע?
אני לא מדבר על שכר פרטני אלא שכר כולל.
אז ההוצאות של יונייטד היו 284M , בדיוק כמו שרשום בגרף של סוויס ראמבלר.
מה שמחזק את הטענה שלי שהוא מתבסס על דוחות רשמיים ולכן אמין הרבה יותר מכל מני אתרים.
אם זה היה המצב, בארסה הייתה כמו כל חברה אחרת. כמו שאתה לא יודע מה יהיו הדוחות ברבעון הבא של אפל ופייסבוק, אתה לוקח סיכון. אולי אפל לא מכרה אפילו אייפון אחד ונתקעה עם מיליונים של טלפונים? המניה תיצנח ואתה תפסיד.
מעניין, עכשיו ברדיו קטאלוניה, המקור הכי אמין בכל הנוגע למועדון, אומרים שמנדש הציע את כריסטיאנו גם לבארסה. האמת? אפילו לא מפתיע אותי.
האמת , אם מדברים על “אתגר ספורטיבי” להגיע לברצלונה הנוכחית ולהצליח בה . זה כנראה האתגר הכי גדול שיש היום
אבל אני לא מבקש לדעת כמה עולה או כמה אפל הרויחה או הפסידה על איפון אחד. אלא על סידרה שלמה של מכשירים. פשוט מנסה להקביל את זה לכדורגל.
תסתכל את ברצלונה, זה לא צחוק, דירוג השכר של הקבוצה גמר לנו את הצורה. למה מוציאים דוחות אם יש אפשרות לגוף שנסחר בבורסה להסתיר דברים כאלו מהמשקיעים שלו.
אני שואל אך ורק מסקרנות. לא כי אני חולק עליכם.
וברצינות, ההנחה הכי סבירה היא שהוא עשה זאת כדי ללחוץ על מדריד לקחת אותו בחזרה (כמו שעשה עם הסיפור של אנצ’לוטי) בלית ברירה כדי למנוע מעצמה את ההשפלה של לראות אותו הולך לבארסה. בדיוק כמו הסיפור עם יונייטד וסיטי.
כי ברצלונה תיקח את רונאלדו אחרי שלא היה לה תקציב לחדש חוזה למסי עם 50 אחוז מהשכר שלו…
בדיוק בגלל זה העניין לא עבד, בניגוד לסיטי שכבר הייתה מטרה קלה…
כפי שהוכיחה ההדלפה לחבר הכי טוב אדו אגירה שגררה את הציוץ החסר תקדים של אנצ’לוטי (ותגובת הכעס מצד כריסטיאנו), לפני יונייטד הוא בבירור כיוון למדריד.
אישית אין לי ספק שהוא לא התכוון לשחק בברצלונה, זו כנראה הייתה אסטרטגיה ‘להכריח’ את מדריד ללכת עליו, אבל בגלל שבארסה מעולם לא נכנסה לתמונה זה לא הלך.
אוקיי מקבל,עכשיו תענה על השאלה הבאה:
האם פפ גוארדיולה נכשל בבאיירן ובמנצסטר סיטי?
אני חושב שכן.
באיירן של פפ קבעה שיאי אליפויות מוקדמות, ניצחונות, שערים, ספיגות. בעונתו האחרונה הוא לקח אליפות מרשימה למרות שדורטמונד קבעה שיא נקודות היסטורי לסגנית. בליגת האלופות הוא הגיע לחצי הגמר 3 פעמים רצוף והפסיד ל3 קבוצות שהגיעו מהליגה הטובה בעולם ושלטה באירופה עם 5 צ’מפיונס רצוף ו-4 ליגה אירופית באותן 5 שנים.
סיטי כבר 4 שנים הקבוצה הכי טובה באירופה, עם הפוגות פה ושם. היא משחקת את הכדורגל הכי טוב, היא לוקחת אליפויות קלות בליגה שבשנים האחרונות הפכה לטובה והקשה בעולם, לקחה טרבל אנגלי לראשונה בהיסטוריה של הליגה, קבעה שיא היסטורי של 100 נקודות, וגם פה פפ לקח אליפות על הראש של ליברפול שסיימה כסגנית עם הכי הרבה נקודות בהיסטוריה. מס’ השיאים של פפ באנגליה חסר תקדים, וגם הגיע לגמר האלופות האחרון.
אם פפ נכשל בבאיירן וסיטי, אז מאמן מדהים כמו אלכס פרגוסון נחשב לכישלון חרוץ.
בליגת האלופות פפ נכשל. אני לא מבין, מה אתה מנסה להכניס לי?
פפ נכשל בליגת האלופות כתבתי את זה פה רק בשבוע שעבר. כמו רונאלדו . זה לא מוריד מהגדולה של שתיהם.
וזה אוף טופיק
סיטי ובאיירן,לקחו וימשיכו לקחת אליפויות בליגות שלהן גם בלי פפ,השאלה היא מה לגבי המטרה שלשמה הוא הוחתם באותם מועדונים,ליגת אלופות.
בבאיירן היה לו את הסגל הכי טוב ועמוק באירופה כנראה,איך זה הסתיים? 3 הדחות בחצי גמר כשבשתיים מהן הוא הושפל והובס.
מאז באיירן הצליחו לזכות בלעדיו.
בסיטי הכישלון עוד יותר גדול,מיליארד פאונד רכש,סגל בלתי נגמר,הגיע פעם אחת לגמר כשלפני זה הוא מודח כל עונה בעיקר באשמת ההתחכמויות ההזויות שלו במאני טיים.
אם זו הצלחה אז אני לא יודע מה זה כישלון.
מה זה בליגת האלופות? בתור מאמן של באיירן וסיטי ביחס לציפיות הוא נכשל אי אפשר להתחיל לפרק את הקדנציה שלו לפי מפעלים.
מילא לזלזל בהשגים שלו בגרמניה (השגים שמאמן כמו אנצלוטי נכשל ולא השיג) , לא מקבל אבל זכותך חופש ביטוי והכל. אבל לקבוע שהוא כישלון מוחלט אחרי שהוא לקח אליפויות באנגליה ושבר שיאים שם במה שהרבה מגדירים הליגה הקשה בעולם. זה כבר נראה לי שאתה מטריל אותי.
אין ספק שהוא נכשל בליגת האלופות. אבל לא בתור מאמן בסיטי או בבאיירן.
אני גם באמת לא מבין מה זה קשור לרונאלדו. דרך אגב זה אופ טופיק אז פה זה היה ההודעה האחרונה שלי בנושא בתרד הזה.
אנצלוטי מאמן פחות טוב מפפ.
הוא נכשל בליגת אלופות=הוא נכשל כמאמן באיירן/סיטי,מהסיבה הפשוטה שליגת האלופות הייתה המטרה בהחתמה שלו ולא אליפויות מקומיות,מאוד מרשים השיאים של הבטחת אליפויות בינואר בגרמניה כאילו שזה משנה יותר מידי (אם כבר זה פגע בהם בליגת האלופות),אבל זו לא הייתה המטרה,את זה הם עושים גם בלעדיו.
ואם כבר שיאים,הוא הצליח להפסיד אליפות ללסטר.
זה לא אוף טופיק,רונאלדו נכשל ביובנטוס בערך כמו פפ בבאיירן וסיטי,אפילו קצת פחות בגלל שהוא שחקן ולא מאמן,לא הביאו אותו כדי לסיים מלך שערים בליגה ולזכות באליפות,הביאו אותו כדי לזכות באלופות ואת זה הוא לא עשה,בדיוק כמו פפ רק עם פחות השפעה.
- פפ לא הפסיד אליפות ללסטר. רק לצ’לסי ולליברפול.
- להשוות את האליפויות בבאיירן לאלה של סיטי מבחינת היותן “מינימום נדרש” זה בדיחה בואכה הטרלה - פפ אחראי לכמעט חצי מהאליפויות בהיסטוריה של הסיטי, וליותר מחצי מאלה שצולמו בצבע.
נו באמת…זה נשמע כאילו הוא הפך אותם למקבוצה בינונית לאחת מאריות אירופה ולא השייח האמירתי.
אני לא מזלזל באליפויות אנגליה,אני רק אומר שלא בשביל זה החתימו אותו,הם רוצים צמפיונס ומעמידים בשביל זה את הסגל הכי נוצץ בעולם שנה אחרי שנה ואז הוא במגיע למאני טיים כבייבוריט מובהק,מתחכם והולך הביתה.
אין דבר כזה פייבוריט מובהק בליגת האלופות. אף מאמן ואף קבוצה לא פייבוריטיות מובהקות, למעט ברצלונה של פפ. מדובר בכל זאת בליגת האלופות, הקבוצות שם הן הטובות בעולם. במשחק בודד או בנוקאאוט פייבוריט מובהק לא באמת קיים משלב השמינית/רבע, ויש כל כך הרבה משתנים במפגשים האלה שלסכם תקופה של מאמן ככישלון או הצלחה לפי מפגשי נוקאאוט מעיד בעיקר על ראייה צרה על המשחק, שהוא כל כך הרבה יותר מזה…
בעיניי מאמן צריך להימדד לפי סגנון המשחק שהוא הצליח ליישם באופן הכי טוב שאפשר (בין אם זה טיקי טאקה של פפ, המשחק הפתוח עם הלחץ של קלופ את הלחימה והעוקצנות של סימאונה) השחקנים שהוא קידם במהלך התקופה שלו שם וכמובן הליכוד הקבוצתי שזה מדד לא פחות חשוב וקריטי ברמות האלה. לגרום לשחקנים לשחק בשבילך ולהיות שותפים מלאים לתהליך זה לא דבר של מה בכך, ובזה למעשה המאמנים בתאכלס תלויים.
כשאתה מודד מאמן לפי הדברים האלה ולפי תארים, פפ הוא המאמן הכי טוב בעולם כבר שנים. ליגת האלופות בסוף תגיע. להגיד שהוא נכשל כי לא לקח גביע אלופות זאת ראייה שיטחית בעיניי, שוב. הוא לקח 3 אליפויות בליגה התחרותית ביותר בעולם. איך מוריניו השתולל כמו ילדה עם קוקיות? קצת כבוד.
אני הייתי מגדיר 2 אליפויות ב9 שנים ככישלון, אבל זה רק אני.