הוא לא נסע לשם כדי לברוח מהלחץ הזה?
בגלל שאתה עוקב אחריו בכל משחק אני לא מתווכח אבל הבחור בפנסיה מאז המונדיאל, לקח כל תואר אפשרי בכדורגל, איזה כתם טל?
לא שזה מעניין מדי ושצריך לנתח מדי ברצינות את הפנסיה שלו, אבל בהתחשב בעובדה שהוא הגיע למיאמי אז היא הייתה הקבוצה הכי גרועה בארה״ב שלא ניצחה כמה חודשים משחק אחד, ואחרי שהגיע (כולל כל מה שהביא איתו) הם קבוצה שזוכה בתארים ומתחרה על האליפות זה משפט די מצחיק.
כלומר, מסי, עם היתרונות והחסרונות שלו, הפך את מיאמי לקבוצה פי כמה טובה יותר מאשר זאת שהייתה לפניו.
הם סיימו את העונה שעברה עם הכי הרבה נקודות בתולדות הליגה אי פעם, כן?
ורצו לפטר את המאמן, ולהחליף אותו במאמן שפוטר מנבחרת נוער. תודה שאתה מוכיח את הנקודה שלי על ההתנהלות השערורייתית. ההתנהלות היא לא של קבוצת כדורגל נורמלית.
אבל זו לא הייתה הטענה אף פעם. מסי יכל להמשיך באירופה ולהתחרות על כדור זהב. הוא עדיין ברמות האלה. הוא הגיע לקבוצה בארה"ב, והם משחקים כדורגל על הפנים. הם ממשיכים לנצח כי הוא עדיין מסי, אבל עובדה שבנוקאאוט, בניגוד לליגה - אנחנו רואים המשך ישיר של המגמה בבארסה ובפריז. זו מגמה מטרידה, והיא לא יכול להישאר יותר בגדר “מזל רע”, מרחב המדגם כבר גדול מדי.
מדהים אותי איך מסצ’ה מאמן כל כך גרוע שהוא מצליח אפילו לחרבן אימון של אינטר מיאמי שיש לה כסף ו-4 סטארים שגם בגיל 40 גדולים על היבשת הצפון אמריקאית.
הביא את אוסקר אוסטרי שזה שוער ארגנטינאי שהיה רלוונטי לפני עשור בערך והיום לא הייתי נותן לו להיות שוער של בית מלון
בטוח? ממה שקראתי רצו שימשיך, והוא החליט לעזוב, מסיבות אישיות-משפחתיות.
בהמשך ל @asafbarca מה אתם לא חושבים שהוא שם לגמרי בפנסיה עד כדי כך שאין לו באמת מושג אפילו מהטורניר / מספר הנקודות בליגה / הפורמטים שם וכו’? אני די בטוח שבאמת לא אכפת לו והוא משחק נטו בשביל לשמור על כושר משחק למונדיאל (בעצמו אמר בראיון לפני כמה שבועות שהמונדיאל הבא תלוי בהרגשה שלו בשנה הקרובה). הבנאדם יכל לתת עוד כמה שנים ברמות הכי גבוהות, ברור, אבל פרש במודע לנופש במיאמי והניתוח המקצועי סביבו קצת מוגזם לטעמי.
לגמרי! הוא באמריקה בשביל המונדיאל באמריקה ושום סיבה אחרת.
אני אמרתי שמסצ’ה כישלון כמאמן לא מסי
משלמים למסי שם כפול 4 כדי שיהיה בחופשה, המתח והלחץ עליו היו עצומים והוא סחב אותם עליו כמעט 20 שנה, אין לו מושג מה הולך שם… תיייר על מלא
מה זה כתם על הקריירה של השחקן הטוב בהיסטוריה?
*עד שלקח את התואר הראשון עם ארגנטינה, כמובן
100%
במהות, אין שום חשיבות למה שמסי עושה שם. הוא בפנסיה עם חברים בעיר כיפית, ומעביר את הזמן בתחביב מספר 1 שלו - כדורגל. והוא תחרותי שם באותה מידה שאנחנו תחרותיים בכדורגל בשכונה עם חברים (כלומר תחרותי מאוד, אך ללא תכלית).
יחד עם זאת, מסכים עם החלק של הטענה לפיו מסי עושה במקום בית זונות עם החברים שלו, ואני מקווה שכמה שיותר חברים יצטרפו אליו (כן די מאריה אני מסתכל עליך), הוא הרוויח את זה ביושר. נראה לי הרבה יותר שפוי לנפש לעשות בית זונות על החוף במיאמי מאשר לספור 50 “שערים” בעונה בליגה הערבית למקומות עבודה רק כדי לנסות לרדוף אחרי איזה שיא מצחיק מהתקופה שכדורגל היה חצי מקצועני.
ועדיין, אם נתעקש לדבר מקצועית, למרות שאין לזה תכלית - מסי הוביל את מיאמי למספיק הישגים מקצועיים כדי שהקדנציה שם תיחשב להצלחה (זכו בגביע הליגה, התואר הראשון בתולדות המועדון, ונתנו את העונה הסדירה הכי טובה בהיסטוריית ה-MLS), ובהתאם זכה גם בפרסים האישיים הגדולים (שחקן העונה ב-MLS וכבונוס משעשע מדליית החירות הנשיאותית של ארה"ב).
לגבי זה, רב הנסתר על הגלוי.
הטייק שלי בנושא: מצד אחד היו ספקולציות על קלוב. ומצד שני הוא באופן מוצהר, לא ספקולציה, רצה לעזוב ב-2020 בגלל הניהול המקצועי הכושל בברצלונה, ולעבור לשחק אצל פפ, שהדבר האחרון שאפשר להגיד עליו זה שהיה מאפשר בית זונות אצלו.
אז האם היה שם משהו מסריח? כנראה שכן.
האם הפרסומים סביב זה יצאו מכל פרופורציה? כנראה שכן.
בנאדם לקח 47423 כדורי זהב, 4 ליגת האלופות, 347337 אליפויות, מונדיאל, פעמיים קופה, מלך השערים כמה פעמים גם בליגה וגם בעולם…
אבל להפסיד לקבוצה קנדית בגיל 60 זה כתם בקריירה. רק במוח של טל.
גם ביננו, ליאו לא באמת תחרותי (לגמרי מרצונו) ברמת המועדונים כבר מהרגע שעזב את בארסה (שלא נאמר גם מאז 18/19 הפסיכוטית שבה סחב קבוצה שלמה על הגב עד חצי הגמר). לכן אין כל כך מה לנתח את פועלו בפאריז ובמיאמי כאילו הוא נתן ונותן שם 100% השקעה, ובמיוחד כשרואים את ההבדל העצום ברמת ההשקעה במשחקיו בנבחרת בשנים האלה.
מצטער, אבל אם אתם לא רואים איך הטענות שלכם על זה שהבנאדם בפנסיה למרות שהוא עדיין אחד השחקנים הטובים בעולם, ועושה שם בית זונות - אז הבעיה אצלכם. אצל כולכם, כן.
הוא משחק כדורגל מקצועני, ואני אמשיך לשפוט אותו ככדורגלן מקצוען. הוא מספיק טוב כדי שלא יגיעו לו ההנחות שאתם עושים לו.
אז אתה הזוי חסר פרופורציות. הבנאדם עשה את שלו בכדורגל, תהנה מהקסמים ותשחרר מהתחרותיות.
טל, הוא עשה את זה בכוונה כדי שיהיה מהפך מטורף (מי ישמע, מ2-0 בחוץ) נוסף על שמו.
הטענה שהוא עשה את שלו היא באמת לא נכונה פה כי צריך לפתוח בבסיס ששם לדעתי טל בוחן את הדברים לא נכון. מסי כבר לא באמת כדורגלן ‘‘מקצוען’’.
אם הייתה לו אמביציה ‘‘מקצועית’’ הוא היה חותם בצ’לסי, אסטון וילה או איזה קבוצת צמרת איטלקית, ולא עובר לארה’'ב. ליגה ששחקנים ישראלים בינוניים מככבים בה.
מסי עבר לארה’'ב(ובייחוד למיאמי) כי הוא רצה לפרוש מהעולם הזה אבל להמשיך לעשות את מה שהוא אוהב, להרוויח הרב כסף ולהיות קרוב למשפחה שלו.