אתלטיקו מדריד, לעולם לא נפסיק להאמין

אחלה אנטוניו גריזמן. שכל החיים זה מה שיהיה לו-להחזיר עקיצות באינסטגרם.

אין לו אליפות בליגה, לא לקח בספרד אף פעם פיצ׳יצ׳י, שלשל במכנסיים נגד ריאל בגמר, שלשל בגמר יורו נגד פורטוגל ללא רונלדו, בחיים לא לקח גביע אירופה, ובקושי הצליח לקחת גביע אופ״א. היה לו מזל להיות בנבחרת כזאת טובה שאיכשהו הצליח להניף גביע עולם. גם בגמר נגד ארגנטינה הוא נעלם.

מה שכן, אני ממש אוהב אותו כבנאדם. הוא בחור חביב ומצחיק, ושיהיה לו לבריאות עם העקיצה. כנראה ישב עליו שהוא היה כזה זבל בברצלונה. מה לעשות, לא כל אחד מתאים לרמות הכי גבוהות. חלק מאושרים שהפסידו 3-0 ועלו לגמר גביע המלך.

מה שבאמת כואב לו זה שלא הפך למותג על כמו שציפה שיהיה עם המעבר לברצלונה. החזרה לאתלטיקו סימנה את הסוף.

בכל אופן, אתמול נפרד מהקאמפ נואו, בסופש ייפרד מהמטרופוליטנו, ואז כנראה יעבור לMLS לאורלנדו, שם החלון עוד פתוח.

אהם, עם כל הביקורת שיש לי עליו (עדיין לא סלחתי לו על הנטישה לברסה) מתברר שזו הייתה תגובה לליצנים האלה:

מה רלוונטית הקריירה של אנטואן גריזמן לשמחה שלו אתמול ולדרך הסבירה בהחלט בה הוא חגג ברשתות החברתיות? הם היו חלשים מאוד אתמול אבל המשחק הראשון בו הבקיע לא נחשב? ניצחו 0:4 קבוצה יותר טובה מהם וכדומה.

אם זה היה איזה גאבי מאצלכם שעולה מהספסל לרבע שעה כדי להרביץ ולריב (היפותטית לחלוטין, לשמור על ניצחון 0:5 שלכם), נוגע בכדור שלוש פעמים ועושה שתי עבירות ואז ניגש לאינסטגרם - היית מהלל אותו. דווקא בגלל שגריזמן הוא קונצנזוס כאדם וכיריב וכספורטאי ואיך שתקרא לזה - סגר פינה בצורה חביבה.

מעניין למה הוא לא זכה באליפות, באמת. או מדוע הוא לא סיים כפיצ’יצ’י. הוא לא חלוץ שכל הזמן ברחבה, עד 2021 היו המפלצות ליאו מסי וכריסטיאנו רונאלדו, ב-2022 הייתה עונת הבלון ד’אור של בנזמה והוא גם ירד ביכולת לאחר מכן, החודשים האלה שלו באתלטיקו זה כמעט תחיית המתים. מגיע לו לסיים עם תואר באתלטיקו גם אם תואר זניח אם ינצח בגמר, עדיף על כלום. דווקא זה אמור להאדיר את השמחה שלו.

הוא חירבן בגמר נגד ריאל כמו עוד רבים וטובים אבל הדרך שלהם הייתה סופר-מרשימה כשהדיחו את ברצלונה ואת באיירן מינכן המפלצתית, כבש שלושה שערים ברבע וחצי הגמר, אחד בפנדל אבל גם זה נחשב לגול. חזרתי אחורה למשחקים האלה לוודא שאני לא מפספס. מוקף בקראסקו בכאלה ובפרננדו טורס שמעבר לשיא+מגינים תוקפים לא רעים וסאול שהתעלה פה ושם. כל היצירתיות של אתלטיקו הייתה גריזמן. גם יורו 2016 היה טורניר טוב שלו יחסית.
@Aragones ציפיתי ממך שתדע שגריזמן לא ‘התחיל’ את זה אתמול :frowning:

איזה ביב שופכין זה הטוויטר הזה.

אני חושב שזה מאוד מוגזם כל הביקורת על זה שהוא לא לקח אליפות או פיציצי או שלא לקח צמפיונס .

@Raulito-7 למה זה נראה לך מוזר שהוא לא זכה באליפות?

צריכים לזכור שרוב הקרירה שלו לפחות השיא שלו היה שהוא התמודד מול קבוצות פאר כמו ריאל מדריד מעולה וכנראה הברצלונה הכי טובה אי פעם (בתקופת מסי) ויותר מזה אם באיזה קבוצה הוא שיחק מולם ובאופן האישי על הפיציצי הוא התמודד מול שחקנים כמו מסי בנזמה סוארז ורונאלדו אז באמת קצת הייתי אומר לא פייר ולא הוגן לקחת את זה כנגדו.

הוא היה שחקן מעולה רק לא הכוכב העל שניסו לעשות ממנו בכח

אני גם מקבל את הטראש טולק שלו באהבה. שהוא שיחק בברצלונה וגם שהוא עזב הוא התנהג כמו מקצוען. תמיד השקיע ועשה עבודה שחורה ושהוא חזר לאתלטי הוא לא נאחז בקרנות המזבח והסכים לקומבינה של ברצלונה ואתלטי.

שהיה לו בהצלחה.

אני הייתי ציני. ריאל מדריד של כריסטיאנו רונאלדו זכתה בשתי אליפויות מתוך תשע אפשריות. התחרות שלנו הייתה לא הגיונית בגלל הרף של ברצלונה וליאו מסי, אז מה נאמר על אתלטיקו מדריד. גריזמן היה בשיאו נניח מ-2014-2018, זה גם קנה מידה צר יחסית של ארבע שנים. הגישה שלי ברורה, ריאל מדריד הייתה לוקחת אליפות באנגליה בכל עונה מ-2010 ועד 2018, אולי אני מגזים. אז לגריזמן לא היה סיכוי אמיתי. וכשהוא התעלה במדי אתלטיקו בדרבים, עזר לה להדיח את ברצלונה מליגת האלופות והגיע עד לגמר ב-2016 כשהוא השחקן הכי חשוב - זה לא כישלון.

די אירוני שאתלטיקו זכתה באליפות בזמן שהוא הלך לבארסה, והוא הגיע למועדון בתקופת ההתרסקות הגדולה. אם אני זוכר נכון הוא אפילו לא ראה דקה בזמן שבארסה אכלה 8 מההוריקן מינכן של פליק’וש.

היה יכול לעשות קריירה מוצלחת בטופ אם היה הולך לקבוצה שבה התפקיד שלו לא מאויש ע’'י השחקן הטוב בהיסטוריה, אבל באותה תקופה גם לא היו הרבה אופציות כאלה. לא היה אפשר לוותר על ההצעה הכלכלית של בארסה אבל מקצועית זו הייתה התאבדות ידועה מראש.

כלומר אפילו לא יזכה בגביע המלך אם אתלטיקו זוכה בו העונה?

לא, דחה את זה לאחרי גמר הגביע

אני לא מסכים במקרה הזה עם הביקורות על סימאונה. הוא עלה בהרכב סופר התקפי ואני בטוח שהוא היה מעדיף לראות את הקבוצה שלו תוקפת. אבל מה לעשות שלשחקנים יושב בראש ה4-0 מהמשחק הקודם וכל מי שלא התחיל לראות כדורגל אתמול יודע כמה זה משמעותי ואיך זה גורם למשחק להיראות. בטח כשמדובר ביריבה שמלחתחילה הרבה יותר חזקה בלהנחיל את הסגנון שלה ולהעביר את כובד המשחק לחצי של היריבה.

בארסה מאניה העלו את התמונה עם אלופת הליגה בכל עונה, בעולם נטול בארסה ומדריד.
הרשימה המלאה מ-1929 ועד היום נמצאת בטלגרם שלהם, למעוניינים.

פסל לצ’ולו. אתמול.

הקללות של ניקו הן לסימאונה שתיפקד אותו כמגן שמאלי?

שמע זה לא המצאה של צ’ולו אלה של סקלוני ששם אותו שם בכמה משחקים בנבחרת.

אני חושב שהמחצית היום של ניקו מול לאמין מוכיחה שאין לניקו מה באמת לחפש כמגן שמאלי בנבחרת אלה אם זה לא מול ירדן.
צ’ולו היום עשה טובה לסקלוני, שרק ילמד מזה.

מנגד ג’וליאנו מביא את חותמו לסגל הסופי
בקשר לאלמדה, אתלטיקו לא מתאימה לו, צ’ולו גמר לו את הביטחון.

הוא צריך איטליה, הוא יהיה שם כוכב

אפשר גם להבין למה לשחק איתו שם, פשוט היום זה לא ממש מתאים והוא נראה גמור מנטלית מזה.
לאמין זה ששחקן שמים עליו 2 מגנים ביחד, לא מגן אחד שהוא בכלל קיצוני.

(לא מאמין שכתבתי שזה מה שסימאונה עשה)

אתלטיקו מדריד לא הפסידה במשחק בית בנוקאאוט כמעט 30 שנה - מאז 1996/97 נגד אייאקס - אחרי תיקו 1:1 בהולנד וזה היה הפסד די טראגי עם החמצת פנדל שלה וגול של ההולנדים בדקה האחרונה [גם ככה היו עולים], אבל ההפסד אתמול הוא ההפסד הכי משמח שלה ככל הנראה, בדרך לחצי גמר ראשון מאז 2017.

זה די מדהים שדייגו סימאונה העיף את ברצלונה שלוש פעמים מליגת האלופות ויש לו 3 מ-3. ב-2014, ב-2016 (ה-MSN) והעונה (הקבוצה של לאמין), הוא המאמן היחיד שעשה זאת [עד עכשיו ‘המנחוס’ הגדול שלה היה ז’וזה מוריניו] ומנגד נגד ריאל מדריד המאזן שלו הפוך לגמרי, 0 מ-5. אתלטיקו היא הקבוצה שהדיחה את ברצלונה הכי הרבה פעמים בשלב נוקאאוט בליגת האלופות.

ריאל מדריד עשתה זאת פעמיים אך זה לא קרה מאז 2002, והפעם הראשונה איי שם ב-1960. גם יובנטוס ואינטר עשו זאת פעמיים, פריז סן ז’רמן פעמיים בעשור האחרון עם קיליאן אמבפה (2021 ו-2024), ליברפול עשתה זאת פעמיים וגם צ’לסי.

ביום שבת מחכה לאתלטיקו גמר הגביע, רבים חשבו שזו תהיה נקודת השיא שלה העונה אבל הכדורגל מתפתח באופן בלתי-צפוי.

הקפטן קוקה: “הקבוצה התגברה על 25 הדקות הקשות. אנחנו מרוצים. ברצלונה קבוצה ברמה פנטסטית. אנחנו ראויים להיות בחצי הגמר אחרי מאמץ אדיר. בפעולה בודדת ברצלונה כבשה את השער השלישי שלמזלינו נפסל. למוסו השוער היה משחק פנטסטי וגם למרקוס יורנטה. כל אחד תרם את מה שהיה צריך. עכשיו אנחנו רוצים לזכות בגביע המלך והלחץ הוא נורמלי. לא זכינו בתואר הזה הרבה זמן ואנחנו הולכים על זה”

מרגיש שהיחס בין בארסה ריאל ואתלטיקו (האבן נייר מספריים אם תרצה) פחות או יותר נשאר אותו הדבר כבר הרבה שנים גם בליגה וגם באלופות.

אני מאוד אוהב את המחוות האלה של שחקני העבר הגדולים והפרשנים בהווה וזה לא משנה ששניהם צרפתים, טיטי מפרגן לכולם. ‘השיחה’ של תיירי הנרי מהאולפן עם אנטואן גריזמן לאחר שאתלטיקו מדריד העפילה לחצי גמר ליגת האלופות:

“אנטואן… אנטואן… יש לי משהו לומר לך: תודה על כל מה שעשית למען הכדורגל הצרפתי, הנבחרת הלאומית והכדורגל באופן כללי. נתת לי כל כך הרבה. אני מאחל לך כל טוב, שתסיים את תקופתך באתלטיקו מדריד בצורה טובה, ובהצלחה באורלנדו (הקבוצה החדשה שלו בארה"ב). אני מכיר את ה-MLS מצוין; כל מה שתצטרך בנוגע לזמנך שם, אשמח לעזור לך”, אמר כדורגלן העבר בן ה-48 לגריזמן שחייך והיה מבסוט.

ועוד, מאמן אתלטיקו מדריד, דייגו סימאונה, לא היסס לשבח גם הוא את גריזמן לאחר הדחתה של ברצלונה מליגת האלופות: “הוא גאון. עם הזמן נבין שהיה לנו כאן גאון כדורגל, שחקן שעושה שינוי, עם ניסיון רב ואישיות חזקה. בואו נקווה שאלוהים והגורל יתנו לו את מה שהוא מחפש בזמן שנותר לו..”.