אחלה אנטוניו גריזמן. שכל החיים זה מה שיהיה לו-להחזיר עקיצות באינסטגרם.
אין לו אליפות בליגה, לא לקח בספרד אף פעם פיצ׳יצ׳י, שלשל במכנסיים נגד ריאל בגמר, שלשל בגמר יורו נגד פורטוגל ללא רונלדו, בחיים לא לקח גביע אירופה, ובקושי הצליח לקחת גביע אופ״א. היה לו מזל להיות בנבחרת כזאת טובה שאיכשהו הצליח להניף גביע עולם. גם בגמר נגד ארגנטינה הוא נעלם.
מה שכן, אני ממש אוהב אותו כבנאדם. הוא בחור חביב ומצחיק, ושיהיה לו לבריאות עם העקיצה. כנראה ישב עליו שהוא היה כזה זבל בברצלונה. מה לעשות, לא כל אחד מתאים לרמות הכי גבוהות. חלק מאושרים שהפסידו 3-0 ועלו לגמר גביע המלך.
מה רלוונטית הקריירה של אנטואן גריזמן לשמחה שלו אתמול ולדרך הסבירה בהחלט בה הוא חגג ברשתות החברתיות? הם היו חלשים מאוד אתמול אבל המשחק הראשון בו הבקיע לא נחשב? ניצחו 0:4 קבוצה יותר טובה מהם וכדומה.
אם זה היה איזה גאבי מאצלכם שעולה מהספסל לרבע שעה כדי להרביץ ולריב (היפותטית לחלוטין, לשמור על ניצחון 0:5 שלכם), נוגע בכדור שלוש פעמים ועושה שתי עבירות ואז ניגש לאינסטגרם - היית מהלל אותו. דווקא בגלל שגריזמן הוא קונצנזוס כאדם וכיריב וכספורטאי ואיך שתקרא לזה - סגר פינה בצורה חביבה.
מעניין למה הוא לא זכה באליפות, באמת. או מדוע הוא לא סיים כפיצ’יצ’י. הוא לא חלוץ שכל הזמן ברחבה, עד 2021 היו המפלצות ליאו מסי וכריסטיאנו רונאלדו, ב-2022 הייתה עונת הבלון ד’אור של בנזמה והוא גם ירד ביכולת לאחר מכן, החודשים האלה שלו באתלטיקו זה כמעט תחיית המתים. מגיע לו לסיים עם תואר באתלטיקו גם אם תואר זניח אם ינצח בגמר, עדיף על כלום. דווקא זה אמור להאדיר את השמחה שלו.
הוא חירבן בגמר נגד ריאל כמו עוד רבים וטובים אבל הדרך שלהם הייתה סופר-מרשימה כשהדיחו את ברצלונה ואת באיירן מינכן המפלצתית, כבש שלושה שערים ברבע וחצי הגמר, אחד בפנדל אבל גם זה נחשב לגול. חזרתי אחורה למשחקים האלה לוודא שאני לא מפספס. מוקף בקראסקו בכאלה ובפרננדו טורס שמעבר לשיא+מגינים תוקפים לא רעים וסאול שהתעלה פה ושם. כל היצירתיות של אתלטיקו הייתה גריזמן. גם יורו 2016 היה טורניר טוב שלו יחסית. @Aragones ציפיתי ממך שתדע שגריזמן לא ‘התחיל’ את זה אתמול
אני חושב שזה מאוד מוגזם כל הביקורת על זה שהוא לא לקח אליפות או פיציצי או שלא לקח צמפיונס .
@Raulito-7 למה זה נראה לך מוזר שהוא לא זכה באליפות?
צריכים לזכור שרוב הקרירה שלו לפחות השיא שלו היה שהוא התמודד מול קבוצות פאר כמו ריאל מדריד מעולה וכנראה הברצלונה הכי טובה אי פעם (בתקופת מסי) ויותר מזה אם באיזה קבוצה הוא שיחק מולם ובאופן האישי על הפיציצי הוא התמודד מול שחקנים כמו מסי בנזמה סוארז ורונאלדו אז באמת קצת הייתי אומר לא פייר ולא הוגן לקחת את זה כנגדו.
הוא היה שחקן מעולה רק לא הכוכב העל שניסו לעשות ממנו בכח
אני גם מקבל את הטראש טולק שלו באהבה. שהוא שיחק בברצלונה וגם שהוא עזב הוא התנהג כמו מקצוען. תמיד השקיע ועשה עבודה שחורה ושהוא חזר לאתלטי הוא לא נאחז בקרנות המזבח והסכים לקומבינה של ברצלונה ואתלטי.
אני הייתי ציני. ריאל מדריד של כריסטיאנו רונאלדו זכתה בשתי אליפויות מתוך תשע אפשריות. התחרות שלנו הייתה לא הגיונית בגלל הרף של ברצלונה וליאו מסי, אז מה נאמר על אתלטיקו מדריד. גריזמן היה בשיאו נניח מ-2014-2018, זה גם קנה מידה צר יחסית של ארבע שנים. הגישה שלי ברורה, ריאל מדריד הייתה לוקחת אליפות באנגליה בכל עונה מ-2010 ועד 2018, אולי אני מגזים. אז לגריזמן לא היה סיכוי אמיתי. וכשהוא התעלה במדי אתלטיקו בדרבים, עזר לה להדיח את ברצלונה מליגת האלופות והגיע עד לגמר ב-2016 כשהוא השחקן הכי חשוב - זה לא כישלון.
די אירוני שאתלטיקו זכתה באליפות בזמן שהוא הלך לבארסה, והוא הגיע למועדון בתקופת ההתרסקות הגדולה. אם אני זוכר נכון הוא אפילו לא ראה דקה בזמן שבארסה אכלה 8 מההוריקן מינכן של פליק’וש.
היה יכול לעשות קריירה מוצלחת בטופ אם היה הולך לקבוצה שבה התפקיד שלו לא מאויש ע’'י השחקן הטוב בהיסטוריה, אבל באותה תקופה גם לא היו הרבה אופציות כאלה. לא היה אפשר לוותר על ההצעה הכלכלית של בארסה אבל מקצועית זו הייתה התאבדות ידועה מראש.
אני לא מסכים במקרה הזה עם הביקורות על סימאונה. הוא עלה בהרכב סופר התקפי ואני בטוח שהוא היה מעדיף לראות את הקבוצה שלו תוקפת. אבל מה לעשות שלשחקנים יושב בראש ה4-0 מהמשחק הקודם וכל מי שלא התחיל לראות כדורגל אתמול יודע כמה זה משמעותי ואיך זה גורם למשחק להיראות. בטח כשמדובר ביריבה שמלחתחילה הרבה יותר חזקה בלהנחיל את הסגנון שלה ולהעביר את כובד המשחק לחצי של היריבה.