אתלטיקו מדריד, לעולם לא נפסיק להאמין

מאמנים הם המוציאים לפועל של התכנית הגדולה של מי שמעליהם. המנהל המקצועי לא רק בוחר את המאמן שיוציא לפועל את הפרוייקט שלו, הוא גם בונה את הסגל, ולפעמים גם מקבל אחריות על נושאים אחרים שמשפיעים על עבודת המאמן.

אתלטיקו עלתה לצמרת כי המאמן שלה קיבל מעמד וכח של מנהל מקצועי. מי שעבד כמנהל מקצועי, או מנהל טכני, היה פחות חזק מסימאונה ובאמת הרבה שנים זה לא עבד עד הסוף.
עכשיו הגיע מטאו אלמאן, שהוא זה שהביא את מרסלינו לוולנסיה, ושניהם עזבו יחד, והמאמנים שהגיעו אחר כך לא היו מספיק טובים אבל גם הסגל.

אגב, בדקתי, רופטה היה המנהל המקצועי שמינה את נונו (בדיוק כשפיטר לים הגיע), עזב בקיץ 2015 וכמה חודשים אחר כך נונו פוטר כי הגיע מנהל מקצועי אחר שהביא את פאקינג גארי נוויל וההמשך ידוע.

בגדול הוא עמד במשימה החשובה ביותר של המועדון לייצר הכנסות בזכות הצלחה מקצועית, שזה כולל תגמול על זכייה בתארים, מכירות שחקנים, הגדלת הפופולריות של המועדון…
בליגה זה לא היה מספיק טוב, אבל המועדון צמח בעיקר בזכותו. רק מזכיר, מונצ’י הגיע אחרי שסביליה ירדה ליגה בשנת 2000, וביחד עם ההנהלה הובילו את המועדון גבוה, הרבה לפני הזכיות בגביע אופ"א.

אחרי שמונצ’י עזב המחליף לא היה מספיק טוב, הביא מאמנים לא מספיק טובים ובכללי השנים בלי מונצ’י היו מאוד רעות.

ואז הוא חזר, הביא את לופטגי, עשה מסע רכש מרשים שכלל את קונדה ודייגו קרלוס, ומיד האימפקט הורגש.

קודם כל הוא עשה בדיוק מה שמצפה הנהלה של קבוצה בדרג של רומא, לקחת עונה של 90 נקודות ולנצל אותה כלכלית, ואכן נמכרו שחקנים כמו סלאח ורודיגר, הגיעו שחקנים חדשים, והקבוצה הגיעה לחצי גמר ליגת האלופות איתו.
מעבר לזה זה לא עבד והוא חזר לסביליה.

ההנהלה של סביליה זוועתית, לא פלא שמונצ’י החליט לעזוב אחרי הזכייה האחרונה באירופית עם מנדיליבר. אותו מנדיליבר שפוטר מסביליה הפך לאגדה באולימפיאקוס.

עכשיו מונצ’י שוב חופשי אחרי שעזב את אסטון וילה. אם קבוצת הרכישה של סרחיו ראמוס תרכוש את סביליה אני מנחש שמונצ’י יחזור.

בדיוק, אבל צריך להבין שהוא מיצה את עצמו בגלל הכח שהוא קיבל. אולי התפקיד הבא שלו יהיה מנהל מקצועי של איזשהו מועדון, ואז הוא יבחר באיזה פרננדו טורס או פליפה לואיס בתור מאמן.

אתה לא תשכנע אותי שמנהל מקצועי יותר חשוב, אתה בורח מהשורה התחתונה שכל הדוגמאות שהזכרתי קרו קודם כל בזכות המאמן. סימאונה לא עשה רכש מרשים בשנים הראשונות ובכל זאת הקבוצה התרוממה. ולנסיה פיטרה את נונו כי אחרי עונה מדהימה הייתה נפילה גדולה, זה לא שלקחו שם איזו החלטה מיוחדת. ואת סוסידאד ובילבו לא הזכרת כי ברור מה קרה שם.

לגבי מונצ’י זה סתם ספין לדבר על התארים (מזכיר לי את מוריניו ביונייטד חח), המשימה שלו היא לחזק את הסגל ולחזק את הקבוצה, זה לא קרה. למרות שהתנאים היו מושלמים. הוא המשיך להביא שחקנים בינוניים ולא להשתחל לטופ 4 (ואפילו לסיים עונה שלמה בלי ניצחון חוץ אחד!!)

לגבי רומא אני ממש לא חושב שהגישה הזו מתחברת עם רוח המועדון. אני בטוח שעיניין אותם יותר מהכל להמשיך להתקדם מקצועית, הם היו בגרף שיפור אדיר עד שהוא הגיע וחשבו משום מה שהוא ישבור את תקרת הזכוכית וזה התנפץ להם בפנים.

בעשור הראשון שלו בסביליה אני פחות מכיר את הפרטים אבל אולי הוא פשוט טוב בלשפר קבוצות בינוניות לא כאלה ברמה של רומא וסביליה.

אבל ברור שגם למאמן יש אחריות, אמרתי שזה השילוב שלו ושל המנהל. מצד שני, איפה לופטגי מאז שהוא ומונצ’י נפרדו? אם עכשיו הם יתאחדו באיזו ויאריאל הם לא ישחזרו את ההצלחה?

יש הרבה מאמנים שתלויים במעטפת שלהם.

אין ויכוח שלשנייהם יש השפעה, חשבתי שהויכוח למי יש השפעה גדולה יותר.

ההשפעה של מאמן תמיד ישירה יותר, כמו שההשפעה של שחקן מסוים יכולה להיות עוד יותר ישירה.

הבעיה בדיון שלנו היא שיש כמה סוגים של מנהלים מקצועיים. חלקם מקבלים סמכויות של כמעט נשיא מועדון (הנחלת פילוסופיה וכו’), חלקם הם רק מבצעים עסקאות, חלקם אחראיים על בניית הסגל (סקאוטינג, רכש…).

יש גם כמה סוגים של מאמנים. יש כאלה שתלויים בכושר הפיזי של הקבוצה, ואם סרגל המאמצים מחייב להוריד הילוך, אז הקבוצה תתקשה ותיכנס גם לתקופה רעה.
יש מאמנים שמשחקים בשיטה שמאפשרת להם לשחק כדורגל טוב גם ברמת אינטנסיביות נמוכה, בין היתר בזכות שחקנים טובים ופעולות אישיות.
ועוד ועוד…

בסוף הכל תלוי בהרמוניה בין הגורמים.

4 פוסטים אוחדו לנושא קיים: פנטזיות, העברות וחוזים: חלון העברות ינואר 2026 - קאנסלו חוזר לחצי עונה, טר שטגן מושאל לג’ירונה

אתמול סורלות’ חוגג עם שלושער על ברוז’ ואתלטיקו מעפיילה לשמינית הגמר, בזמן שאלבארז שוב יורד לספסל בדקה ה-58.

בנוסף, יש וידאו שבו נראה שהארגנטינאי מתחמק מסימאונה בדרך חזרה לחדר ההלבשה בסיום המשחק.

זה כבר ברור שרק אחד מהם ימשיך איתנו לעונה הבאה. מקווה שצ’ולו יהיה הגבר שכולנו יודעים שהוא וישחרר אותנו לבד.

שחקן שאף פעם לא הראה יציבות. אם אתלטיקו תעשה עליו סכום יפה זאת לא תהיה עבדה מבחינתה לדעתי.

בצרפת מפרסמים שגריזמן במגעים מתקדמים מול קבוצתה כדורגל של אורלנדו מה-MLS.
חלון ההעברות של הליגה מסתיים ב-26.3, ולכן גריזמן יסיים את הפרק שלו באתלטיקו(ובאירופה) כבר בחודש הקרוב.

סימאונה יושב וחושב לעצמו, לחצנו ותקפנו את ברצלונה עשינו 4-0 מוחץ במחצית, מה נעשה ? ברור ! נחזור אחורה לבונקר :sweat_smile:

אל תשכח שבמשחק ההוא לא היה את פדרי וראפינייה.

צפוי לגמרי

לא חושב שיש מישהו שחשב שהוא יגיע תוכנית משחק אחרת. דרך אגב, גם אם ברצלונה היתה מנצחת איזה 1-0 הוא היה מגיע באותה תוכנית משחק.

כבר במשחק ההוא ירד לבונקר במחצית, זה סימאונה.

גם כשסימאונה מגיע לגמר הוא עושה זאת בצורה מבישה, מה שראינו היום מאתלטיקו זה פשוט בושה, הצליח להרוס מחצית ענקית של 4-0

4 פוסטים אוחדו לנושא קיים: ת’רד היריבות: יוחזר ברתומאו לאלתר! ביקשו מלבנדובסקי להפסיק להבקיע ממניעים כלכליים?

אתלטיקו עם 2 התקפות בלבד כל המחצית הראשונה. עבדו קשה רק בשביל לצאת מהרחבה. גריזמן מרחיק כדורים מהרחבה שלהם.
אותו דבר גם במחצית השניה, עד שלבארסה כבר לא היה אכפת מההגנה,אראוחו חלוץ, ורק אז הם הגיעו לכמה הזדמנויות.
ציפיתי לבונקר , אבל זה היה הבונקר של הבונקרים.
ועדיין, בארסה כבשה 3 שערים, וכולם ממהלכי כדורגל, ועוד החתיאה כמה מצבים מעולים.

מ 2 קרנות ופנדל.

אבל למה אתה גונב דעת? הקרנות היו קצרות והגיעו ממהלך כדורגל.

אני חושב שהעונה הכי גדולה של אנטואן גריזמן הייתה 2015/16, ובכלל היו תקופות שהוא היה עושה גול ממצב אחד גם במשחקים הכי-הכי גדולים. מגיע לו לעזוב את אתלטיקו מדריד עם משהו, הוא חייב לשחק בגמר הגביע. אפילו העקיצה בסוף לא רעה.

הליגה גמורה מבחינת אתלטיקו מדריד אבל מעבר לגביע שהוא יעד ריאלי - זה נותן פוש לקראת הקרבות בליגת האלופות אני מניח.

הופתעתי מאוד מההרכב של צ’ולו סימאונה, ברור שהם לא באו ללחוץ גבוה ולהתנפל ולשחק כדורגל כמו במשחק הבית וגם אין סיבה - אבל היו הרבה מאוד שחקני התקפה בהרכב. הרי גריזמן במרכז השדה ממש או אפילו ליד הבלמים בדקות מסוימות אם תרצו - זה לא כמו עוד קשר אחורי או עוד בלם. לאתלטיקו היו פה ושם מצבים להבקיע את השער שהיה הורג את ההתמודדות.

השוער המחליף עשה עבודה טובה מאוד בשני המשחקים, אם זה היה קורה בריאל מדריד למשל אז במשחק הגומלין לדעתי היינו רואים את טיבו קורטואה משחק.

תנודות מאוד גדולות ביכולת של אתלטיקו העונה, ברוב משחקי החוץ היא גם די חלשה ולא מייצרת כלום, אבל יש לה פיקים ומשחקים טובים נקודתית. אני חושב שהמצב של ריאל מדריד שכאילו במאבק האליפות - גרוע יותר ואנחנו יותר סובלים.