אתלטיקו מדריד, לעולם לא נפסיק להאמין

שחקן עם יכולות אתלטיות יוצאות דופן, לא זכור לי שחקן זריז כל כך מאז מסי.

של נעלייך.

יצאתי טמבל.

והוא ממש קנה אותי בבישול לחולי. הוא יודע כמה חולי היה זקוק לשער הזה.

סימאונה חגג כמו פרא אתמול אבל אם זה היה תלוי בו היו מחתימים עוד ספרינטר ארגנטינאי במקום.
לוקמן החתמה משדרגת. גם איכותית וגם מוראלית.
צעד מבריק של אלמאני.

הנוכחות שלו נתנה המון שטחים לחולי וצ’וליטו, אפילו גריזמן נהנה מזה. קשה מאוד להגן מול המהירות הזאת גם מימין וגם משמאל.

לא האמנתי בו כי אני כבר לא יודע להעריך טוב מספיק את איכות השחקנים בסרייה א.

חלום שלי שסימאונה יעזוב, אתלטיקו תחזור להיות הפתטיקו שהיא הייתה עד שהוא הגיע, ומי שבטעות עדיין לא / כבר לא מעריך את העבודה שהוא עושה שם - יחזור להעריך.

הדוגמאות כמובן לא מקבילות בצורה מושלמת, אבל אתלטיקו יכולה לגמרי להתדרדר כמו ולנסיה, יונייטד או טוטנהאם. לא לעולם חוסן, אפילו עם כסף, גם אם צ’ולו גורם לנו לחשוב בטעות שכן. ממש קל להיכנס לסחרור בעמדת המאמן, ולהישאב לבינוניות ולחוסר המשכיות. אלא אם פתאום קלופ יחליט שנמאס לו מהחליפה והוא רוצה לחזור להרגיש את הדשא, כמובן.

ואוף טופיק לגמרי, אבל מהצד השני - שאפו גדול לברנטפורד, שמראים שיש גם מקרים של מערכת חזקה, שמחמיאה למאמן יותר מאשר הוא מחמיא לה.

אתה לא מפרש נכון את תפקיד המאמן. סימאונה קיבל מעמד אלוהי, המחליף שלו לא ייכנס לנעליים שלו, אלא לנעליים חדשות, לתפקיד אחר, למעמד אחר ולמועדון אחר.

המחליף של סימאונה במעמד העליון באתלטיקו כבר נמצא במועדון, וזה מטאו אלמאן. לא סתם מנהל מקצועי, ולא עוד מזכיר טכני שממלא הוראות של אחרים, הוא מנהל העל החדש של אתלטיקו והוא הגיע בזכות הבעלים החדשים אפולו.

הוא הפרוייקטור של אתלטיקו החדשה של החל מהשנתיים האחרונות. הוא כבר יביא מאמן שהוא מכיר שיעבוד איתו. התודעה באתלטיקו מדריד תהיה שונה לגמרי.

אין סרט שאתלטיקו חוזרת להיות אותו מועדון כמו לפניו, זה לא הגיוני אפילו. המועדון יותר עשיר, עם מנהלים אחרים וגישה אחרת.

הכל טוב ויפה, אבל זה לא יעזור אם אלמאן ימנה למשל את מרסלינו, וזה האחרון יאבד את חדר ההלבשה תוך חודשיים. בסוף אין כמעט מועדון בעולם שלא רוצה להתנהל “טוב”, אבל מעטים באמת מצליחים לעשות זאת. וכאשר יש לך מאמן שמבסס את המעמד שלו לדרגת חצי אל במועדון - זה נותן שקט תעשייתי לכל המערכת.

בסוף אם בונים סגל כוכבים מכל הקבוצות בליגה שהם לא בארסה ריאל ואתלטיקו אני לא חושב שמתקרבים לרמת הסגל של אתלטיקו היום. אז לטעון שכל מאמן אחר יפיל את הקבוצה לשפל למרות שברור שהסגל שלה השלישי בטיבו בליגה בפער גדול מהבאה אחריו מרגיש לי לא מבוסס על כלום.

זה נשמע כאילו סימאונה השתיל אבקת רעל בחדר ההלבשה, ורק לו יש את הנוגדן.

סימאונה נמצא כל כך הרבה שנים באתלטיקו, שידעו להכניס לנו לראש מספיק את תרחישי האימה איך ייראה המועדון ביום שאחרי. הדבר החיובי הראשון שאני חושב עליו, זה שיתפנו עשרות מיליונים בתקרת השכר.

שוב אני אגיד, את הכח לנהל את המועדון, את הקבוצה ואת חדר ההלבשה הביאו כבר באתלטיקו לבן אדם אחר, שהוכיח את יכולות הניהול שלו בכמעט 30 שנים האחרונות, בכל מקום אליו הלך.

כן, אם אתלטיקו עכשיו תמנה מאמנים בינוניים, ותבזבז כסף על שחקנים לא טובים/לא מתאימים אז היא תיכשל כמו מנ. יונייטד.
מצד שני היא גם יכולה למנות מאמנים טובים ואולי סוף סוף לתת פייט על משהו.

אני חסיד של מנהלים מקצועיים, כאלה שבספרד הם כוכבים לא פחות ממאמנים. מונצ’י אחד כזה, גם מטאו אלמאן, אבל אני יכול לתת לדוגמה את פראן גראגארסה שהיום באספניול אבל גם ניהל את עידן הזהב של אייבר.

כל עוד הסגל מנוהל למופת הקבוצה תרוץ גבוה, ככה היה אחרי שמונצ’י חזר לסביליה.

המנהל המקצועי מהסוג הזה מחזיק בכח ובפילוסופיה, איך תיראה הקבוצה, מה שבהרבה מקומות ניתן למאמן עצמו. באנגליה המאמן נקרא “מנג’ר” ולא “קואץ’” בגלל הכח הרב שהיה באופן מסורתי, היום זה השתנה כי יש מנהלים מקצועיים.

היחס בין מנהל מקצועי למאמן שהוא עצמו מינה הוא לא בדיוק של בוס ונתין, כי ברגע שהמנהל בחר בעצמו את המאמן הם עובדים ביחד, וההרמוניה בינהם עובדת טוב ומתבטאת ברכש ובכדורגל.
יש דוגמאות למאמנים שהיחסים עם המנהלים שלהם פחות טובים, ככה זה כשלא הוא מינה אותו.
לכן בדרך כלל ציוותים כאלה תמיד הצליחו (אמרי ומונצ’י הדוגמה הכי טובה).

אני לוקח סיכון ואומר שכל עוד מטאו אלמאן עומד בראש של אתלטיקו מדריד, מנצ’סטר יונייטד היא לא תהיה. לפרגוסון לא באמת היה יורש, לנעליים מידה 50 הכניסו מאמן מידה 40. עדיף היה להחליף את הנעליים מלכתחילה.

הבעיה היא באמת להכניס מאמן עם נוכחות כמו של סימאונה. את העבודה של מרסלינו מאוד אהבתי בויאריאל, אבל אני לא מקבל את הרושם שהוא בהכרח יהיה שידרוג על פני סימאונה בהסתכלות של ניהול חדר הלבשה או רוטציה של סגל עמוק על פני שלושה מפעלים. נכון הסגנון שלו יותר התקפי מסימאונה, אבל זו לא חזות הכל כשזה נוגע לעבודת מאמן. בסוף אלו אספקטים בהם המנג’ר לא נוגע.

הדוגמא היפה היא דורטמונד, הסגנון נשאר, ושחקנים שתמיד מגיעים עוזרים לשמור אותו כמו גם המאמנים, אבל לא כל נורי שאהין יתן את המענה של טוכל או קלופ.

המנהל המקצועי צריך לדאוג שלמאמן יהיו כלים טובים מספיק כדי לנהל סגל, רוטציות וחלוקת מאמצים לאורך זמן.

בחטאפה למשל בורדלאס דרש חיזוק בינואר, לא מסתדר עם ההנהלה, ואכן בשבועות האחרונים הקבוצה נראיתה לא טוב, לדעתי בסוג של כוונה להראות כמה הסגל קצר ולא טוב מספיק בשביל רוטציות.

והנה הפלא, הגיעו 4 שחקנים חדשים שנכנסו ישר להרכב, והקבוצה העלתה הילוך ונראית מצוין.

ברגע שהמאמן מקבל מה שהוא רוצה, או שיש הרמוניה עם המועדון, הדברים עובדים טוב.

אתה נותן יותר מידי כרדיט למנהל מקצועי לדעתי. בסוף קבוצות כדורגל קמות ונופלות על היכולת של המאמן. תראה את ריאל סוסידאד ובילבאו למשל. עם איגואסיל הם רצו שנים בצמרת ואיך שהוא עזב הקבוצה התחילה לשקוע. אם מאמן היה חייב להיות עיסקה של 10 שנים קדימה כמו עם סימאונה כנראה הייתי בעד שהוא ישאר, אבל רבק אם המאמן הבא לא יצליח אפשר יהיה פשוט להחליף אותו מה קרה. אני הייתי הולך על גספריני אולי.

כי יחד עם אימנול אלגואסיל, עזב גם רוברטו אולאבה המוערך, וקיבל את התפקיד אחד מעוזריו. אגב, בסעודיה הולך לאימנול פחות טוב. כבר היה על סף פיטורים.

גספריני עזב את אטאלנטה ולא מסתדר לו עד עכשיו ברומא. ג’ובאני סארטורי שהיה המנהל המקצועי באטאלנטה מ-2014 עד 2022, מוביל מאז את בולוניה להישגים מרשימים.

אטלנטה הייתה קבוצה אדירה עד שגספריני עזב. תן לו זמן ברומא. היא כבר עכשיו במצב יותר טוב מבעונות הקודמות. זה לא בהכרח אומר שהוא יצליח בכל קבוצה מין הסתם אבל זה הרבה יותר משמעותי ממנהל מקצועי (טגב מונצ’י עשה לרומא נזק עצום אבל זה כבר דיון אחר, אני לא מחזיק ממנו). כשאיגואסיל הרים את סוסידאד אני לא זוכר שזה בא עם רכש משמעותי, הוא נישאן בעיקר על שחקני בית וכאלה שכבר היו שהגיע. גם ואלורדה הרים את בילבאו בלי קשר לרכש יותר מידי. ברור שאפשר להביא גם דוגמאות לרכישות שעשו שינוי אבל לדעתי ברוב המקרים מאמן עושה הבדל הרבה יותר משמעותי.

אטאלנטה היתה קבוצה אדירה עם סגל שהתפתח להיות אדיר, גם תוך כדי שינויים מעונה לעונה.

עכשיו אטאלנטה זו קבוצה אחרת לגמרי, שנבנית מחדש מנקודת פתיחה שונה בזכות ההצלחות האחרונות.

אטאלנטה של גספריני היתה קבוצה אדירה בזכות השילוב בין השיטה של המאמן לניהול של הסגל.

עכשיו ברומא הוא עובד עם אדם אחר שלפי עדויות של אוהדי רומא לא מרוצים מהעבודה שלו. אז השיטה של גספריני תצטרך להוכיח את עצמה.

מונצ׳י הוכיח שהוא מנהל ענק בסביליה, גם עם אונאי אמרי וגם עם לופטגי. והאיחוד עם אמרי באסטון וילה לא היה מקרי, ועובדה שזה הוביל אותם לרבע גמר ליגת האלופות.

כי היה להם סגל טוב שבוזבז על ידי מאמנים פחות טובים, וההחלטה למנות אותו נעשתה על ידי מי שבנה את הסגל הזה.

הנשיא הנבחר והמנהל המקצועי החדש החזירו את ואלוורדה לאתלטיק בילבאו, אם כי הסגל בעייתי מאוד והפציעות חושפות את הליקויים.
אבל ואלוורדה עשה עבודה אדירה בקדנציה הזאת עם ניהול הסגל.
המחליף שלו יהיה כנראה אחד מנוסה מבית, כמו איניגו פרס מראיו או איראולה מבורנמות.

ברור שמינוי מאמן טוב זה קריטי זה בדיוק הטענה שלי. גם במקרה של ביבאו וגם של סוסידאד העליה לצמרת הייתה בזכות מאמן, הסגל היה באותו איזור פלוס מינוס גם בשנים שלפני איגואסיל וואלורדה. גם אתלטיקו עלתה לצמרת בזכות מאמן וגם שתי הקבוצות האחרונות האיכותיות של ולנסיה היו בעיקר בזכות מאמנים (נונו ומרסלינו) גם אם היה להם מחזור חיים יחסית קצר. אני מתקשה לראות איך אתה רואה בנהל מקצועי גורם חשוב יותר. ולכן ההחלטה הכי חשובה של מנהל מקצועי זה להביא את המאמן הנכון, אם הוא פגע בזה סיכוי טוב שהשאר יסתדר.

לגבי מונצ’י זה דיון אחר אבל לי הרגיש שהוא ממש אוברייטד. לפחות בתקופה של אמרי היה לה3 זכיות רצופות באירופית על מנת להשיג את כל השאבים (לא רק בפן הכלכלי אלא גם מבחינת “כוח משיכה” שלא פחות חשוב) לעשות את קפיצת המדרגה לטופ 4 בספרד לפחות מבחינת הסגל ובמקום זה הוא המשיך להביא שחקנים בינונים ולהשאיר אותם קבוצה בינונית (כמובן שהמאמנים השפיעו על הכדורגל שם יותר מהכל אבל מבחינת שחקנים לא ראית קפיצת מדרגה שהייתה מתבקשת). אחר כך הוא גם כשל ברומא כשכבר הייתה לו קבוצה של 90 (!!!) נקודות בליגה עם ככוכבי על והוא המשיך בשיטת החשיבה שלו שלא מתאימה לקבוצה עם שאיפות של להביא מלא שחקנים לא מוכרים בתקווה שהוא יתפוס את הכוכב הבא. רומא שקעה חזק כמובן לא רק בגללו אבל הוא בהחלט תרם לזה.

אחר כך עם לופטגי אני מודה שהוא עשה עבודה אדירה בניגוד גמור לשתי התקופות הקודמות שלו. חוץ מאוליבר טורס אם אני זוכר נכון כל מי שהוא הביא היה בינגו. דייגו קרלוס וקונדה היו מעולים וגם עשו אקזיט. אוקמפוס, רגילון, פרננדו.. זה באמת היה מדהים. לדעתי גם לא העריכו מספיק את לופטגי שהטביע את סביליה כקבוצה הרביעית בטיבה בספרד וזה בא אחרי 9 עונות שבהן סביליה השתחלה לטופ 4 רק פעם אחת (כולל אותן עונות גרועות עם אמרי שהצליח רק באירופה).

השקל שלי לדיון. מאוד קל לאוהדי ריאל או ברצלונה להעדיף את המצב הקיים שסימואנה כל שנה מסיים במקום השלישי ומודח בפנדלים לריאל בצמפיונס ברבע או בשמינית.

אם אני אוהד אתלטי זה פחות נוח לי המצב הזה.

הכל תלוי בשאיפות של אתלטי אם זה לעבור את שלב הבתים ולסיים במקום השלישי כל שנה אז סימואנה הוא מאמן מושלם לזה.

אבל אם לא… אם אתלטי אולי רוצים סוף סוף להפוך לקבוצה שתאיים על ריאל וברצלונה לפחות בלה ליגה אין מה לעשות סימואנה לא יביא אותם לזה.

אם השאיפה של אתלטי זה רק מקום שלישי אז כל ההשקעות וכל הכסף שמשקיעים שם זה טימטום אחד גדול. אפשר גם בסגל בסיסי לסיים מקום שלישי בלה ליגה.

תמיד יש סיכון שיבוא מאמן גרוע ואתלטי תדרדר. אז מה לא שואפים ולא לוקחים סיכון יותר כי זה לא בטוח?

מזכיר לי את אוהדי ריאל שהסבירו לנו פה בפורום בזמנו שואלורדה וקומאן הם מאמנים מספיק טובים לברצלונה כי תמיד יכול להיות יותר גרוע מהם.

ריאל וברצלונה של השנים האחרונות זה לא חומת בטון שאתלטי לא יכולה להתמודד מולם, וזה שאתלטי איזה 10 נקודות מאחורי ברצלונה זה מספר את הסיפור האמיתי

כתבתי את זה בפורום של ברצלונה אם התבוסה שחטפנו מהם ביום חמישי תגרום לאתלטי לתת לצולו עוד שנה זה עוד יתברר בטווח הארוך דבר טוב לברצלונה.

צולו מאמן מעולה, כבודו במקומו מונח, אבל זהו די נגמר. שהוא יעזוב את אתלטי הם צריכים להקים לו פסל לזכותו שם. אבל רבאק הוא מיצה את עצמו שם.