מחזור 35: אתלטיקו מדריד - סלטה ויגו
מחזור 36: אוססונה - אתלטיקו מדריד
מחזור 37: אתלטיקו מדריד - ג’ירונה
מחזור 38: ויאריאל - אתלטיקו מדריד
אחרי האכזבה העצומה עם ההדחה בחצי גמר ליגת האלופות נגד ארסנל, נותרו לאתלטיקו מדריד ודייגו סימאונה ארבעה משחקים לסיום העונה. המאמן בוודאי ירצה לסיים את העונה בצורה מכובדת אחרי שאתלטיקו הפסידה בשישה מ-12 המחזורים האחרונים. במחזור הסיום היא תפגוש את ויאריאל כך שהיא יכולה עדיין לחלוף על פניה ולסיים במקום השלישי אם כי זה יהיה קשה בפיגור חמש נקודות כשנותרו 12 בקופה.
מעבר לכך, אלו יהיו ארבעת המשחקים האחרונים של האגדה אנטואן גריזמן במועדון ואולי גם של הקפטן שתמיד היה שם - קוקה - אם כי אולי גם לא. כשלקבוצה היה על מה להתחרות - אף אחד לא חשב עדיין על השנה הבאה.
כה אמר המאמן דייגו סימאונה במסיבת העיתונאים לקראת המשחק הקרוב, הוא בטוח שהקהל יהיה שוב עם אתלטיקו כמו תמיד כי האוהדים מבינים שגם אם הקבוצה לא הצליחה - היא נתנה את הכל:
העפלה לליגת האלופות כבר מובטחת, האם זה מספיק טוב מבחינה אובייקטיבית? - "כמובן שזה חשוב ביותר, זו המטרה העיקרית של המועדון, בדיוק כמו שהמטרות של ברצלונה וריאל מדריד הן להיות אלופים. המטרה שלנו היא לנסות ולהתקרב לאלופות האלה בשלב מסוים. זו הייתה עונה קשה להסביר. מצד אחד, הפסדנו את הגביע בפנדלים, מצד שני, התחרינו בליגת האלופות עם רבע גמר מדהים נגד ברצלונה, נתנו את כל כולנו ואף יותר. זה קשה מאוד להיות כל כך קרובים, וזה גורם לך לחשוב שאתה עדיין יכול להיות שם, למרות שזה גורם לך לכעוס, לאכזבה ולתסכול.
"אבל היום אני מרגיש טוב. אני שואל את עצמי, ואני אומר לעצמי שאנחנו צריכים להיות אסירי תודה על מה שקורה לנו בשנים האחרונות. אני זוכר מאיפה באנו, איפה אנחנו עכשיו, וזו הייתה צמיחה עצומה עבור המועדון. והדרך היחידה לאפשר לעצמנו להמשיך לשמור על התקווה הזו וההזדמנות החדשה הזו כמו השנה היא להמשיך לנסות, להמשיך לעבוד… ב-14 השנים האלה, היינו בארבעה חצאי גמר ליגת האלופות ושני גמרים, תמיד שם, המקום הזה שנראה רחוק, אבל אנחנו לא כל כך רחוקים, למעשה, קרובים יותר ממה שאנחנו מדמיינים. אבל אנחנו צריכים להמשיך לעבוד על הכל.
“אם נעבוד טוב בכל התחומים, הקבוצה תמשיך לצמוח. המועדון עכשיו במצב הרבה יותר גבוה מהקבוצה, שמנסה להדביק את הקצב של הצמיחה הנפלאה הזו. זה עוזר לנו; אנחנו מוכרים ברחבי העולם, וזה ממלא אותנו תקווה. למרות שיש כעס, תסכול וכאב, אני אסיר תודה לשחקנים שלי, לאוהדים שלנו על איך שהם תמכו בקבוצה לאורך כל העונה הזאת, להנהלה על שנתנה לנו את ההזדמנות שיהיו לנו שחקנים טובים, כי אחרת זה בלתי אפשרי, ואז ליכולת של המאמנים לפתח אותם, כי הכל סובב סביב השחקנים. אנחנו ממשיכים במרדף הזה, ואחרי יומיים של כעס, נמשיך לנסות ולהילחם”.
מה מניע אותו? - “השחקנים, מאה אחוז השחקנים. כשמסתכלים על הסגל, זה מה שמרגש אותי”. הוא נשאל גם - איך אתם מדרבנים אותם להמשיך לשחק באותה התשוקה כשהעונה די נגמרה - “שחקנים מאוד ברורים לגבי המקום שבו הם נמצאים, והודיתי להם על העונה יוצאת הדופן מבחינת תחרותיות. ברור שלא זכינו בכלום, אבל אני מודה למבקרים כי הם נחוצים; הם גורמים לנו להשתפר. בעונה הבאה, אחרי מה שעשינו בעונה הזו, יהיה קשה לחזור על זה. כדי להשתפר, אנחנו צריכים לזכות באליפות. טוב שקיימת ביקורת; אנחנו צריכים אותה. זה חלק מהחיים. זה לא תמיד דבר חיובי; לפעמים זה בונה, ולפעמים לא, אבל אנחנו יודעים איפה אנחנו, וכל עוד אני כאן, אנחנו הולכים להתחרות”.
על עתידו של הקפטן קוקה - “עם כל כך הרבה משחקים, לא הייתה לנו הזדמנות לדבר על זה ספציפית. אני לא אדבר איתך (העיתונאי) לפני שאדבר איתו; אני אסביר איך אני מרגיש ומה אני חושב, והוא יגיד לי מה עובר לו בראש”
קבלת הפנים של האוהדים: “נתאחד עם האוהדים שלנו, והם יחליטו אם הם עם הקבוצה או לא. האוהדים רוצים לנצח, וכל תרחיש מובן. אנחנו צריכים להמשיך לעבוד, לתת את הכל, לוודא שכולם רואים שאנחנו נותנים הכל, ואז אנחנו צריכים לקבל את זה. כשאתה עושה את זה, זה חלק מהחיים לקבל: זה קשה כשזה נגדך. קל יותר לספר למישהו אחר, אבל כשזה קורה לך, זה קשה יותר. לפעמים דברים קורים כרצון האל, לא כמו שאנחנו רוצים. ולפעמים התוכנית של אלוהים טובה בהרבה משלנו”.
הוא נשאל על המצב הסוער בריאל מדריד - הסוער ביותר מאז שהחל לאמן בכדורגל הספרדי, וכמובן לא התייחס - “אני מאוד מכבד, אני מבין את השאלה, אבל אני לא במצב שבו אני יכול לתת דעה כי אני לא איתם.”
מה הוא אומר לילדיו כשהם שואלים אותו, ‘אבא, למה אנחנו אוהדי אתלטיקו?’ - “ב-14 השנים האלה, הילדים שנולדו יודעים למה הם אוהדי אתלטיקו; אין אפילו צורך לשאול”