ואני טוען שאני לא ממהר להאמין לרוב דיווחי העיתונאים, שהיו גם דיווחים אחרים, ושאני לא חושב שזה הגיוני למכור את כריסטיאנסן כשיש את אריק ובהינתן ולמרטינז יש לתת עוד עונה ואולי 2 מעבר לנוכחית.
לא ראיתי דיווחים אחרים על כריסטנסן בתקופה האחרונה, איפה קראת?
זה שמרטינז בסוף הקריירה כבר פחות רלוונטי לדעתי, כי העתיד של בארסה זה קובארסי ואראוחו.
מי יהיה ברוטציה אחרי איניגו זה משהו שנוכל לטפל בו בעתיד במצב פיננסי יותר טוב.
בארסה עדיין במצב שהיא צריכה לייצר עוד ועוד מקורות הכנסה.
אז למה אתה דורש קיצוני שמאלי פותח לפני המחליף ללאמין או ללבנדובסקי?
איפה תתקע את ראפיניה? הקישור עמוס גם ככה. הוא יורד לספסל?
תקרא את ההודעה שלי בנושא הזה, בדיוק טענתי שאנחנו לא צריכים קיצוני שמאלי פותח.
בעצם אפילו נתת לייק.
חוץ מזה, אני לא חושב שאנחנו צריכים מחליף ישיר לימאל או לבנדובסקי. אין דבר כזה.
אנחנו צריכים שחקן שיתנו לנו אופציות ואיכויות.
מחליפים ישירים לימאל ולבנדובסקי ישבו על הספסל לאורך רוב העונה.
עברתי עכשיו על ההודעות האחרונות שלך, ורק ראיתי שלהחליף את ראפיניה בקשר יותר קל מלהחליף את לאמין בקשר. זה בתגובה להודעה שלי.
זכרתי שאתה תמכת בהבאת קיצוני שמאלי במקום ראפיניה. אולי טעיתי.
אם מתייחסים לדינמיקה הנוכחית, ברצלונה חייבת למצוא ווינגר מחליף שיוכל לעזור בניפוק מספרים. באסה להגיד את זה, אבל בהינתן שכולם בריאים אין לנו ממש סופר סאבים. הכי קרוב לזה הייתה הכניסה של אולמו נגד ראיו והוא תיאורטית אמור לפתוח מאחורי החלוצים.
לא יודע אם יש שחקן שיוכלהיוצ נחליף כווינגר ואולי גם עם יכולת לשחק לעומק ושלא יהיה לחוץ על דקות ויפגע במרקם הקבוצתי. בתכלס הכי קרוב שעולה לי לראש זה פדריטו האגדי. יש מישהו זמין בשוק?
השאלה מה אתה מגדיר ‘סופר סאב’.
אופטימלית היינו מביאים מישהו כמו סאביו או נוסא אבל שניהם כבר השתדרגו בקיץ.
אפשר גם ללכת על מישהו סביר שלא הצליח לעשות את הקפיצה למועדון גדול, נניח ציגנקוב(לפני שנפצע) או עבדה מיודענו. גם מיטומה יכול להיות אופציה.
יש את האפשרות לסמן מישהו אחרי השיא שיקבל ישיבה על הספסל, אבל בעידן של היום השחקנים האלה לרוב פשוט הולכים לסעודיה ועושים כסף.
נ.ב.
ראיתי תקציר של יובה לפני כמה ימים והבן של קונסיסאו קצת העיף לי את הסכך.
יש לו דריבל מפחיד.
בהנחה שהדיווח נכון - גם אם זו רק טקטיקה במשא ומתן, זה לכל הפחות מעניין.
משהו מאוד לא ברור קורה עם ההולנדי, ואני בכלל לא מדבר על היכולת נטו. הוא כשיר או לא כשיר? הוא נספר על ידי פליק או נמצא גבוה רק משל פבלו טורה?
ברצלונה ופרנקי צריכים לעשות הרבה חושבים לגביי המשך דרכו בקבוצה. כי בין אם ההחלטה היא להיפרד ובין אם היא להמשיך - היא צריכה להתקבל בקרוב, ולא ב-31/8/25.
הנדוניה האחרונה של ברתומאו בדרך לפח ההיסטוריה.
כולם נכשלו. כולם. לא להאמין.
מה שאתה רושם פה כל כך הגיוני ונכון שמה שבסוף יקרה זה בדיוק מה שרשמת שלא צריך לקרות…
בוא נגיד את זה כך, אין לי טענות לברתומאו בנושא של דה יונג (חוץ מכמובן הטימטום של יכולות המשא ומתן שלו שרוקנו לנו את כל הכסף…)
דה יונג היה שחקן שאני חושב 99 אחוז מאוהדי ברצלונה פינטזו עליו בזמנו. כולל אני.
אני עדיין חושב שהוא שחקן מעולה . אבל יש דברים שכנראה לא יכולים לעבוד.
יש המון דברים לא בסדר עם ההעברה של דה יונג, כמו שהיו כאלה באלו של קוטיניו, דמבלה, גריזמן, לנגלה וכו’ לפניו.
קשה לי להאמין שאוהדי בארסה פינטזו על שחקן שבקושי הכירו לפני. אולי כמה בודדים שעוסקים בתחום או ממש חולים על כדורגל, וגם אז אני בספק כי דה יונג לא היה נחוץ לסגל.
הוא שחקן טוב מאוד, לא טוען אחרת. הוא פשוט לא מתאים למועדונים גדולים שיכולים לבנות עצמן בצורה יותר חלקה.
סמוך עלי אני זוכר את ההייפ שהיה על דה יונג. והוא לא היה קשור לדמבלה גריזמן ובמיוחד לנגלה (שזה כבר לזלזל בדה יונג יותר מידי*)
השאר שרשמת היו גלאקטיקוס לא נחוצים. דה יונג שווק בתור הצאבי החדש של ברצלונה.
את ההייפ גם אני זוכר, אבל הייפ זה לא לפנטז.
היה הייפ סביבו בגלל כמה משחקים בודדים באייאקס והמחיר ששילמו. זה בדיוק מתאר למה ברתומאו יצא אידיוט גם פה. החתים שחקן לפי הייפ ולא לפי ניתוח מקצועי וכלכלי נכון. בעיני הוא גם היה גלאקטיקו מיותר.
אני דווקא זוכר ששיווקו אותו בתור היורש של בוסקטס.
אחר כך שמו אותו בכל תפקיד אפשרי שהוא לא מה שצ’אבי היה עושה עד שצ’אבי עצמו הגיע.
טר שטגן?
הגיע תחת רוסל בסכום נמוך והיה שוער נאמן הרבה שנים.
לא קשור בכלל לבית זונות שהלך בתחום הרכש אצל ברתומאו.
אני מתלבט בין 2 כינויים חדשים לפרנקי דה יונג:
- מיצינו
- חלאס
מה אתם אומרים?
אם פרנקי לא מחדש חוזה, הוא צריך לקבל אופציה לעזוב במחיר סביר או לבלות את השנה וחצי הקרובות ביציע. הרוויח יותר מדי כסף מאיתנו כדי לעשות ויברח.
לא יודע אם “פינטזנו” היא המילה הנכונה, אבל בוודאי שמחנו כשהוא חתם.
וגם התבאסנו שלא הביאו גם את החבר שלו דה ליכט באיזה 80 מיליון גם כן. העיסקה נפלה כי ראיולה רצה 20 מיליון עמלה וזה עיצבן את ברטומיאו משום מה.
באותה תקופה 80 מיליון על שחקן מבטיח היה נראה מחיר הגיוני. שחקני אייקס דאז נמכרו בסכומי עתק. זייש, ואן דה ביק, לא זוכר מי עוד.
אם פרנקי לא מחדש את החוזה בוודאי שינסו למכור אותו . השאלה אם הוא ירצה, כי שכר כמו שלו משלמים רק בסעודיה.
שומר וזוכר את כל ההתגוללות על פרנקי.
ניפגש בסוף העונה ונדבר על זה שוב.