אבל שוב אני שואל, זה התגמול שאתם רוצים להראות לכל שחקן שיתלבט אם להגיע לכאן ויראה שמוכרים את השחקן הכי טוב העונה בשיאו?
אתה מעלה שאלה מעניינת. לבארסה הגיעו שחקנים גדולים 1. כי בארסה היא שם אדיר לשחקנים בעיקר דרום אמריקאים דוברי ספרדית/פרטוגזית, ו2. כי היא קבוצה מצליחה.
אני לא חושב שאם נוותר על ראפיניה ברזילאים יפסיקו לרצות לבוא ולהוביל את המועדון האדיר הזה, כל מה שאנחנו בעיקר צריכים זו הצלחה + מאמן מוערך. אגיד יותר, לו לא היינו בסיטואציה מורכבת פיננסית ראפיניה לא היה בדיבור לרכש. אנחהו קונים כשרונות צעירים גם אחרי הפריצה לשהם בגיל 22-24, ראפיניה כבר עשה 28 ואני סקפטי מאוד לגבי התפתחות מאוחרת של שחקני כדורגל. לא בחינם אני חושב שזו הבלחה חד פעמית.
שחקני צעירים וכשרוניים יסכימו וירצו לבוא כל עוד נהיה בטווחי הגדולות, ולא כמו בשנים האחרונות ששחקנים צעירים אמרו לנו לא והלכו לקבוצות יותר מצליחות עם יותר כסף. הרוויחו גם וגם.
אתם (מצטט אותך, אבל זו דעה שלך ושל דן לפחות, וכנראה גם עוד כמה אחרים) לא באמת רואים את זה כאחד או אפס, נכון?
כלומר, יש מצב שעונה הבאה הוא לא נותן את אותם המספרים, אבל בהחלט נותן מספרים יפים יותר מהעונות הקודמות, ובטח לא הופך להיות פראן טורס, נכון?
איפה עובר הגבול שלך / שלכם?
כי הבנאדם משקיע ויש לו מוטיבציה מאוד גבוהה מהיום הראשון שלו בקבוצה. העונה תחת פליק כולם נהנים יותר ומוצלחים יותר, וזה מחלחל גם אליו. יכול להיות שבעונה הבאה ההתלהבות הראשונית שבאה עם המאמן החדש תדעך קצת ונראה ירידה ביכולת של כולם. ראפי לא יספק את אותם המספרים אבל עדיין יראה מחוייבות גבוהה לקבוצה ועדיין ייתן עבודה שחורה כמו בכל עונה אחרת שהוא היה אצלנו. מה יספק אתכם? מה יגרום לכם להגיד ״חבל שלא מכרנו״?..
יותר מזה, אז איך אנחנו בתור אוהדים מעיזים לבוא בטענות לשחקנים שעושים אותו דבר נגדנו?
אם שחקן זה רק מניה שצריך למכור בשיאה, אז גם הקבוצה היא רק מניה, שהשחקן צריך לעשות עליה אקזיט בעיתוי שנוח מבחינתו.
דמבלה ופיגו לא עשו שום דבר רע אם הולכים לפי זה.
יש כמה דברים שחשוב להבהיר-
קודם כל, ברצלונה זה מועדון כדורגל שמחויב לעצמו. אני לא מתעסק פה ברגשות של שחקנים, ראפיניה הוא שכיר חרב, לא שחקן בית או מישהו שנתן לברצלונה מעל ומעבר. ברצלונה שילמה עליו המון כסף והיא משלמת לו משכורת יפה. אני לא חושב שברצלונה צריכה להוקיר לו תודה או שהיא חייבת לו משהו.
ברצלונה צריכה לחשוב כלכלית נכון ולזהות פוטנציאל עסקי. אם המומחים של ברצלונה שמכירים את ראפיניה מאמינים שזאת היכולת האמיתית שלו-שישאר. אם בעונה הבאה הוא יחזור למספרים של 10 גולים בליגה, ודחינו הצעה של 80-100 מליון עליו, אנחנו מטומטמים.
אני דווקא חושב להפך, שאם ברצלונה תמכור את השחקן הכי טוב שלה היא תגיד היי, זאת זכות לשחק פה. מי שמגיע לפה צריך להיות הטופ של הטופ, ואולי שחקנים אחרים יראו בזה הזדמנות להגיע ולהוביל ולהוכיח.
אני לא מבין מה פיגו ודמבלה קשורים. פיגו עבר בשביל משכורת יותר שמנה ותארים ליריבה הכי גדולה שלנו. דמבלה חציכת חרא שהמועדון נתן לו הכל והוא השתין עליו בקשת בכל שלב.
צנוע? הוא ממש לא צנוע. הוא ילד חרא וחוצפן.
במשחק של קסטיליה הוא המשיך לשחק בזמן ששחקן פצוע, כבש, ושהשוער כעס עליו הוא חגג בהתרסה מול הפנים שלו.
נגד ארגנטינה הוא התחיל טראש עם מסי, שמסי תופס אותך בצוואר ולוחש לך באוזן סימן שהגזמת. ואם הוא נתן לך צ׳אפחה עצבנית בכלל סימן שאתה ילד חרא.
וגם פה הוא התחיל עם פארדס שענה לו יפה.
תשמע, להגיד רודריגו מה עשה בחיים שלו זה קצת הגזמה, לבנאדם יש 2 גביעי אלופות ואחד מהם רשום על השם שלו- בנבחרות זה כבר דבר אחר.
לא מבין את הרגישות פה, תמיד יש טראש טוק בין שחקנים במגרש, זה קרה וזה ימשיך לקרות, יש לכם רגישות יתר פה.
לגבי ראפיניה הוא פשוט ילד טמבל, היה צריך לדעת איך לצאת מהריאיון הזה בצורה אלגנטית.
אגב נבחרת ברזיל פשוט פח אשפה, אני צופה בתקציר ופשוט בה לי לתת כאפות לכל ההגנה מהשוער וקדימה, איזה שערים רכים, פשוט מעצבן.
מהצד השני סקאלוני פשוט מאמן על, מה שהוא עשה מהנבחרת פשוט מדהים, אתם חושבים שהוא יצליח לאמן ברמת הקבוצות?
זה הקטע שהוא לא ילד. והוא גם לא טמבל. רודריגו וויניסיוס עונים להגדרות האלה, ולכן החשש שהוא מבלה איתם יותר מדי זמן.
אכן חולרות
הם התיחסו לברצלונה כמו “רק מניה”
מ50 שערים ובישולים בשנה (נבחרת וקבוצה) והשנה לא נגמרה… עד רק 10 שערים ובישולים המרחק הוא עצום.
אין שום איש מקצוע רציני שיכול לחזות את זה מראש.
זה בדיוק מה שאני אומר. לקחתם את אחד המועמדים הרציניים לכדור הזהב ואמרתם שבשנה הבאה הוא נותן מספרים של פראן טורס הכריש - ואיך לא מכרנו אותו בזמן?
לא קצת נסחפתם?..
על ויניסיוס מסכים, על רודריגו בכלל לא, אין לו את האופי לזה.
ובאמת שואל, מה אתם חושבים על סקאלוני ברמת הקבוצות?
לא, לא קצת נסחפנו. זה המספרים שהוא נתן לפני. זה לא משהו תלוש מהמציאות, היו המון שחקנים שהבליחו לעונה אחת.
ברור, המועדון לא חייב כלום לשחקנים אבל בסוף גישה של מכירה למרבה במחיר של השחקנים המובילים עלולה לפגוע בדינמיקה בקבוצה וזה מה שאני חושש ממנו, לא מהפגיעה ברגשות של ראפינייה.
לפי הגישה הזו היינו צריכים למכור את וייה וראקיטיץ’ שהיו בגיל של ראפינייה כבר בתום העונה הראשונה שלהם אחרי עונת שיא ושערים בגמר ליגת האלופות. לגמרי היינו מרוויחים כלכלית מהעניין. זה לא בדיוק המקרה אצל ראפינייה וזו גם לא העונה הראשונה שלו, אבל זו כן העונה המשמעותית הראשונה שלו והוא רק בן 28, בכושר פיזי עילאי, סוס עבודה ושומר על עצמו.
מה גם שהתלכיד שנוצר לנו בקבוצה מדהים, כולנו יודעים כמה זה לא מובן מאליו שיש כזו כימיה ושיתוף פעולה בין השחקנים. אף אחד לא מבטיח לנו שמי שיגיע במקומו יתחבר כל כך טוב לקבוצה.
בסוף זו באמת סוגייה מעניינת ואני מבין את הצד שלכם, זה יהיה הימור לכאן או לכאן. ועדיין נכון לעכשיו הסיכון המקצועי במכירה גבוה מהרווח הכלכלי שנוכל לקבל.
איפה הסטטיסטיקה של טל?..
אם אתה שואל אותי, גם בשתי העונות תחת צ׳אבי כשהוא שיחק עם חוסר ביטחון, מתחת ליתוש בהיררכיה, בעמדה לא לו, הוא עדיין נתן מספרים טובים יותר משל הכריש.
כמו שהוא עצמו מצהיר, הוא עבד על החלק המנטאלי לקראת העונה הזו וגם במהלכה. זה חלק מהשיפור שלו, וזה בנוסף לשיפור הכללי של כל הקבוצה תחת פליק.
ופליק שיפר את הסגנון של הקבוצה ונתן לו תפקיד נכון יותר עבורו. אני חושב אחרת ממך…
אגב, המספרים של ראפי העונה נובעים בין היתר מסגנון המשחק השונה תחת פליק. אסביר את דעתי:
- קו ההגנה הגבוה שלנו מושך את היריבות לתקוף אותנו יותר וכך להעביר את משקל המשחק לחצי המגרש שלנו.
- לחץ אינטנסיבי מעביר את הכדור אלינו בחצי שלנו כשמספר שחקני יריבה נמצאים שם גם כן.
- כדור עובר לאחד המוסרים הטובים שלנו, קובה או פדרי, בזמן שראפיניה מתחיל את הריצה לצד השני של המגרש
- ראפי בעמדה קורצת מאוד, עם כדור תוך כדי תנועה, מול הגנה מדולדלת למדי כובש את ה one trick pony שלו.
מזכיר משהו את הבישול הרפטיטטיבי של אלבה למסי. ידעת שזה מגיע ולא יכולת לעצור את זה.
אני מניח שאם מאמני היריבות יבינו שזה מה שקורה ויגבילו את עליית השחקנים שלהם למלכדות קו ההגנה הגבוה שלנו, לראפי יהיו פחות שטחים לרוץ אליהם באמוק (תאכל׳ס זה הדבר שהוא הכי טוב בו - כמו שאמר דן, הוא לא ״ברזילאי טיפוסי״) והמספרים שלו יחזרו למשהו דומה לשנים הקודמות.
בקבוצה הלא מתפקדת של צ’אבי, כשהוא מתופקד כשחקן כנף, מחליף או מוחלף הוא סיים שנתיים עם 22 בישולים ושערים בכל עונה.
בוא נעמיד דברים על דיוקם.
וגם אז יש לו כלים להתמודד, כפי שראינו מול אתלטיקו.
אנשים לא מצליחים עד כמה הוא טוב. הזוי בעיני.
עצם העובדה שהדיון נסוב סביב המספרים עצמם ולא איך הוא מגיע אל אותם מספרים אומר הכל בעיני.
לא מתייחסים לראיית משחק, לתנועה שלו, לאתלטיות, למחויבות, לטכניקה. המספרים פשוט באו משום מקום, ולכן הם ייעלמו בעתיד באותה צורה.
אז בוא נעמיד דברים על דיוקם-שחקן כזה אתה לא מוכר ב80-100 מליון?
שוב, אני מקבל כל מה שאתם אומרים. בסופו של דבר זה מסתכם בשורה אחת תחתונה-האם אתם מאמינים שהוא יתן את המספרים האלה גם בעונה הבאה, או לא. אנחנו כולנו מסכימים שאם הוא חוזר לכושר עם צ׳אבי, עדיף למכור אותו ב80-100 מליון או שגם בחלק הזה יש לנו מחלוקת?
לגבי התחזית-שוב, אני פאסימי. אני מתחילת העונה טוען שהוא קצת ״שקר״ עבורי, לאחרונה שיניתי את זה לשחקן מוזר. הוא חירבן לנו לא מעט משחקים, אבל גם ניצח באימא של המאני טיים. הוא גילה יכולת כיבוש מרשימה במשחקים חשובים, ובמשחקים שנדפקנו הוא החמיץ ברשלנות מטורפת ואיבדנו נקודות. ברור שהכושר שלו מטורף, אבל אני בספק עצום אם זאת באמת היכולת שלו בקבוצה שרצה מדהים בהתקפה ועם שיטת משחק מסוימת, או הבלחה. אין לי תשובה ואני פשוט מפחד שנצא פראיירים ונגיד חבל שלא מכרנו לפני שנה-שנתיים.
זה כמו שאני בעד למכור את דה יונג כאשר יש לי שחקנים מעולים לעמדה עם שכר נמוך ממנו והם שחקני בית. גם את אראוחו שקלתי המון זמן בהינתן ויש הצעה של 80 מיובה, אפילו 65. הוא שחקן פציע מאוד.
הנקודה היא שהמספרים שלו אצל צ’אבי לא משקפים, ואם כבר באים לחזק את העובדה שהיכולת של ראפיניה להגיע למספרים גבוהים תמיד הייתה שם.
המספרים הם פועל יוצא של איכויות משחק והתאמה טקטית לשאר הסגל, האיכויות שאנחנו רואים היום היו שם בעבר(השימוש הטקטי פחות). אין לי סיבה לחשוב שמשהו מהדברים האלה ישתנה לרעה בעונה הבאה.
אפילו הייתי מוסיף שבהתחשב במצב הגופני שלו ובמנטליות שלו בתור מקצוען, הוא מסוגל לתפקד ברמה הזו עמוק לתוך העשור הרביעי שלו.
הבעייתיות פה היא לא שאתה מאמין שראפיניה לא ישחזר את היכולת שלו, אלא שאתה מוטה בגלל מה שאתה חושב שהן יכולות ה-‘‘עבר’’ שלו.
אחרת אפשר למכור כל שחקן בעולם שנתן עונה אחת טובה בטענה שהוא לא עשה את זה עונה לפני ולכן אין סיבה לחשוב שזה יקרה שוב.
בוא נמכור את פדרי כי עונה שעברה הוא לא הצליח להישאר כשיר, בוא נמכור את קונדה כי עונה שעברה הוא לא נתן ‘‘מספרים’’ כאלה בהגנה.
על מה אתה מדבר? הוא לא הראה את המספרים האלה בשום קבוצה שהוא שיחק בה. בשום עונה.
בכלל לא נכון. השוואה לא במקומה.
פדרי צעיר ראשית! זה בדיוק התנודתיות שיש לשחקנים בגילאים האלו, לא מוכרים אותם בגלל זה. פדרי גם שחקן (סוג של) בית, לפחות מבחינתי בגיל היחסית צעיר שהגיע אלינו. כמו כן, פדרי היה מקרה אבןד בעיניי בגלל הפציעות החוזרות ונשנות והעונה הזו היא מופלאה ולא צפויה. רק היום השווי האמיתי שלו מזנק כי רק היום הוא ממצה את הפוטנציאל שלו. למכור אותו לפני עונה עונה היית עושה 5 שקל גג.
ראפיניה בן 28. שחקנים בגיל הזה לא נבראים מחדש עם כישרון, מה שהיה עד היום יש לו. העונה הזו היא החריגה, ובגיל כזה כשהקריירה שלו לא משהו אני סקפטי לקבל קרוב לדבר הזה. הוא לא שחקן בית, הוא לא צעיר, אין טעם לשמור כאילו זה רבע מסי.
קונדה גם היה הלוך וחזור ביכולת. וגם כשאנחנו מקבלים לוחם בהגנה ההתקפה שלנו תקועה מאוד ולאמין צריך לעבור 3 שחקנים כדי לייצר מצב. אם רק היה לידו חצי דני אלבס תומך העסק היה נראה הרבה יותר טוב. רק אצל טל קונדה הוא המגן הטוב בעולם.
וכבר ראיתי שמועות שלא בטוח שהוא יחדש חוזה ובלה בלה בלה. לא איזה שחקן שנכנס ללב או שלא בר תחליף.
שאתה חושב ששחקני כדורגל הם רק מניות אז גם פדרי הוא מניה. מניה יקרה אבל עדיין מניה.
אתה יודע יש סיכוי יותר גדול שפדרי יפצע מאשר שראפיניה ירד ל10 שערים בשנה.
אני מוכן למכור את ראפיניה רק אם יש צורך כלכלי דחוף. ברור לי שפדרי מעל ראפיניה, הרבה מעל,. אבל אם החבל הכלכלי ירד מעל הצואר שלנו אז למכור את ראפיניה בחמישים מיליון אירו זה בעיני לא חכם (אני מקוה שאתם מבינים שבספרד חצי הולך למיסים…)