פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

ברמה המקצועית, מדהים לזכור שהוא ממש לא הגיע לבארסה בתור “סתם” 9 אלא בתור מגה-קראק, השחקן הכי טוב בליגה האנגלית שעושה הכל על המגרש בליברפול. דוגמה מדהימה לקבוצתיות ולשחקן שהצליח להשתלב ליד מסי יותר טוב מכל אחד אחר, כחלק מה-MSN ואחרי. גם עם שותפיו להתקפה וגם בעבודת לחץ מטורללת לחלוטין שאני לא זוכר משום שחקן חוליה התקפית. הרכש הגדול בתולדות המועדון לטעמי.

ברמה הרגשית, דור סיכם את זה נהדר. לפי כל מדד אפשרי אני אמור לשנוא לשחקן הזה את הצורה - טחן את ריאל, חתום על אינספור שערים ותארים לבארסה, מלוכלך על המגרש, “ילד זין” - אבל פשוט אי אפשר. לא חושב שאי פעם היתה לי אמפתיה כל כך גדולה לרגשות של אוהדי בארסה, בפורום ובחוץ, כלפי שחקן של הקבוצה שלהם. היחידים שמתחרים נמצאים ברשימה של אסף. מבחינתי תשוקה לכדורגל = לואיס סוארס.

ביום שהוא עזב כתבתי הודעה כעוסה ומלאת נאצות נגד המועדון ואז מחקתי, ואז הגיע @Uriah שכרגיל כתב נפלא וסיכם טוב מידי מה אני חושב על סוארז, ולא השאיר לי שום דבר להוסיף (אוריה לפעמים אתה צריך לחשוב על אחרים ולא לכתוב טוב כל כך , תשאיר פירורים גם לי :wink:)

הדבר שהכי הפריע לי בחודשים האחרונים , שלפעמים ביקרנו אותו (ואני גם בתוך הביקורת) אבל שכחנו מה הוא עשה בשביל המועדון.

אוריה כתב את זה נכון, רצח האופי שעשו לו באנגליה זה היה כל כך מנוגד לאופי האמיתי שלו מחוץ למגרש כדורגל… אני זוכר שהעליתי בפורום הישן וידאו שלו ואיך ילד שחולה בסרטן מתרגש לקראת זה שהוא מדבר איתו ותומך בו ובסופו של דבר גם סוארז מבקר אותו בבית חולים ועוזר לו בשיעורי בית.

ולברתומאו שמור מקום טוב בגהינום, בין היתר בגלל איך שהוא עזב. אין לזה שום הצדקה. והאמת מסי צודק, בנקודה הזאת, שום תחתית ושום שפל שנתרסק עליו בגלל ברתומאו ושאר הפושעים שסובבים אותו (כולל קומאן האפס) כבר שום דבר לא אמור להפתיע אותנו בנקודה הזו.

חתיכת עקיצה לכיוונו של ברטומיאו. שימשיך ככה לקראת אסיפת הסוסיוס בהצבעת האי אמון.
חשבתי אולי הציטוט הוצא מהקשרו או הומצא, אבל זה מופיע ככה בחשבון של מסי באינסטגרם. כל אחד יכול לראות.
https://www.instagram.com/p/CFjb7KrCMBg/?utm_source=ig_web_copy_link

כשסוארז חתם, הייתי נגד. הוא בא עם אג’נדה של נשיכות, הערות גזעניות, הרחקה על משחק לא ספואטיבי נגד ניגריה במונדיאל. היה רושם של חיה ובן אדם רע.
אני מודה שהוא היה שונה לגמרי בברצלונה, ואחר כך גם למדתי שהיה שונה לגמרי מחוץ למגרש.
אחד השחקנים הגדולים שהיו פה וייזכר הרבה אחרי שהקריירה שלו תיגמר.

ריקי וארוחאו לא מקבלים מספרים של הקבוצה הבוגרת.

https://twitter.com/albert_roge/status/1309463189336272896

סתם שאלה.
נכון שסוארז לא בשיאו, אבל אין לכם שום חלוץ אחר.
סוארז בגילו עדיין שווה מקצועית לברצלונה יותר מגריזמן (בעיני לפחות), וזה עוד בהתעלמות מהפן הכלכלי שגריזמן אם יעזוב לא יעזוב בחינם.
גם בעוד על העמדה של גריזמן יש לכם שחקן לא רע בכלל (מסי שמו) על העמדה של סוארז השחקן היחיד שיש לכם הוא ברייטוויט. בעוד סוארז יקח דקות לברייטוויט, גריזמן יקח את הדקות של פאטי ודמבלה (שניהם צעירים וטובים ממנו בעמדה שם לדעתי).
מצטרף לשאר אוהדי ריאל שכתבו פה, גם אותי סוארז קנה. על הנייר הוא שחקן דוחה שמשחק נהדר אצל היריבה, אבל משהו בו כבש אותי, משהו בתשוקה שלו, משהו ביכולת להיות נהדר מבלי לכפות את עצמו על המשחק בניגוד לכל כוכב אחר כמעט בכדורגל.
המשחק של ברסה פשוט זורם טוב יותר עם סוארז.

יש לנו 4 שחקנים שיכולים להיות חלוצים - מסי, גריזמן, ברייטוויט וטרינקאו.
על הנייר מספיק שחקנים כדי להיות חלוצים.
לפני שאתה אומר שהם לא חלוצים, בצדדים יש לנו בנוסף את קוטיניו, דמבלה, פאטי ואולי גם פדרי.
7-8 שחקנים על 3 עמדות זה מספיק. שהמאמן ימצא את הנוסחה המנצחת, זה הג’וב שלו.
בפרקטיקה כנראה שברייטוויט לא יראה הרבה דקות ודמבלה ייפצע, וזה עדיין משאיר הרבה שחקני התקפה כולל חלוצים.

תקן אותי אם אני טועה, אבל:
מסי לא חלוץ 9, רק 9 מזויף.
טרינקאו, דמבלה, פאטי ופדרי עדיפים באגף.
קוטיניו עדיף כקשר התקפי מתחת לחלוץ או באגף (פחות באגף)
גריזמן כמו מסי, יכול לעבוד כ9 מזויף כשמסי לא נמצא, או כחלוץ שני (לחלוץ 9 אמיתי).
ברייטווייט פשוט פחות טוב מסוארז, גם בכושר הנוכחי.

לא אומר שסוארז הכי טוב. אבל הוא בהחלט עדיף על גריזמן כחלוץ 9 ולטעמי גם באגף לצד מסי כ9 מזויף. בעצם בכל תפקיד מלבד המחליף של מסי.
בנוסף גריזמן מקבל שכר גבוה יותר (לפי גוגל 17 לעומת 15), ויהיה לו יותר ביקוש במידה וינסו למכור אותו (100 מיליון אתם לא תקבלו אבל בהחלט יותר מה0 שתקבלו על סוארז).

אני הייתי נפטר מגריזמן וקוטיניו לפני סוארז, או לפחות נפטר גם מהם וחוסך המון משכורת ובונה על צעירים עונה אחת (זה לא שקוטיניו וגריזמן עדיפים בכל כך הרבה על פאטי או טרינקאו, בהחלט לא בכמות שמצדיקה את הפרשי השכר

התשובה היא חוסר פרוייקט ספורטיבי, שליפות מהמותן והנהלה פח זבל.

שלחו את סוארז בחינם, ינסו להביא את דפאיי (שפחות טוב מסוארז של היום) מול ליון שיכולה לבקש יותר (כי לבאסה אין חלוץ, אז ישלמו יותר) ובסוף יתקעו אותנו עם חלוץ הולנדי בינוני במשכורת של 7 מליון אירו לעונה, על חשבון הכסף של גארסיה. כי מי צריך בלם? שיבוא שנה הבאה בחינם.

עוד יום עם ברתומיאו.

זוכר שאמרתי שבסוף נשאר עם ברייטוייט במשחק גורלי ונהיה מתוסכלים? פתאום זה לא נראה far fetched.

לשאלתך שוסאקו, בדרכו, ענה את התשובה הנכונה בעיניי. המצב של הצעירים והיעדר הראייה קדימה לכל הנוגע לשאיפות טקטיות מראות את הקשיים של ההנהלה.

זה מה יש.

מסתובבים ברשת שברי שמועות וציוצים על אלכסנדר איסאק של סוסיאדד. בואקום - יופי של חלוץ. לא יודע אם בשל להרכב שלכם או שווה את סעיף השחרור (70M).

כתבתי לך מי יכול להיות חלוץ ומי יכול להיות שחקן התקפה.
זה שמישהו עדיף בתפקיד אחר לא סותר את זה.
זה שגריזמן לא מתאים בשום צורה והוכיח כבר שהוא מיותר - בוקר טוב. אבל הוא פה, מרוויח הון, רכש אישי של ברטומיאו ולכן ישחק הרבה.
סוארז היה צריך לעזוב לא בגלל שברייטוייט או גריזמן טובים ממנו, אלא בגלל המשכורת שלו. אם ברייטוייט היה מרוויח ככה, הוא זה שהיה עוזב. גריזמן נשאר בגלל מה שרשמתי במשפט הקודם, ואת קוטיניו לא הצלחנו למכור.
ההנהלה שלנו מספיק מטומטמת כדי להביא את דפאי כמחליף של סוארז. אין לי שום דבר אישי נגד דפאי, שחקן מצוין, אבל אני לא מבין למה אנחנו צריכים עוד שחקן התקפה שהוא לא קראק. יש לנו עומס גם ככה. אני מעדיף שזאת תהיה עונת התאקלמות של הצעירים, שילמדו ממסי בעונתו האחרונה כאן.

אני מבין שהוא עוזב בגלל המשכורת שלו, משכורת שלא שונה מאוד מקוטיניו וגריזמן. מקצועית הוא אינו נופל מהם גם כן, וגם כלכלית גריזמן שווה כמה עשרות מיליונים (לא יודע לגבי קןטיניו, אבל מרגיש לי שאם היו מתפשרים על העברה חופשית היו מצליחים).
טוב, לנסות לחפש היגיון אצל ברטומאו… בהצלחה לי

כמו עוד הרבה דברים שקורים לאחרונה, אני משתדל לקחת את הזמן בתגובה שלי. לא רק כדי לוודא שמה שקורה הוא עובדה מוגמרת, אלא לתת לכל מה שקורה לשקוע. האידיאלים אחרים, הקבוצה היא אחרת וההחלטות הן כאלו שצריך זמן להבין לטובת מה זה עובד. הסיפור סביב סוארז והפרידה ממנו היא אחת מהן.

בשכונה יש שני סוגים של שחקנים שהיית רוצה אצלך. האחד הוא המוכשר שלא בא לו לעשות הגנה, אבל אם יש לו מספיק אויר באותו רגע הוא ינצח את המשחק לבד, והשני זה “נגר אפור” שירוץ כל הזמן. אפשר להתווכח מי מהם עדיף, אבל הכיף בסוארז הוא שהוא רוב הזמן היה שניהם.

זה לא הוולה המפתיע אחרי אינספור החמצות, זו לא הכימיה עם מסי (וגם עם ניימאר) בהתקפה, וזה לא רק הלחץ. אצל סוארז זה היה הכל יחד בדגש ענק על “מנטליות”. גם ביום בו הוא לא כובש הוא עשוי לבשל, אם הוא לא יבשל הוא ייצר מצבים, אם הוא לא יצליח לייצר מצבים הוא לא יפסיק ללחוץ, ואיכשהו, גם כשכלום לא הולך, גם כשהוא כבד ומחמיץ ממטר הוא עוד בטעות יסיים עם מספרת. יש לו פגמים, כמו כל אדם, אבל במועדון ולכדורגל בכלל הוא לא פחות מאגדה ומנטור של מנטליות.

כזה הוא סווארז, כישרון ששמור ליהלומים, מוטיבציה ששייכת לנגרים. בגלל הרצון שלו לנצח בכל מחיר קל לשכוח כמה הוא טוב באמת.

תודה על הכל- מלך השכונה.

אני נוטה להאמין לדיווח של פראנס פוטבול שטוען שגריזמן וסוארז מרוויחים כ 35 מיליון לשנה, וקוטיניו (ודמבלה) כ 20 מיליון.
https://en.as.com/en/2020/02/07/football/1581081342_620150.html

וכמובן יש דיווח אמין מדר שפיגל שמסתמך על פוטבול ליקס שמסי מרווי 70 מיליון לשנה לפני בונוסים ומענקי הישארות.

מבין כל המרוויחים הגדולים האלה, הכי קל להקריב את סוארז. גריזמן הוא רכש אישי של ברטומיאו, מסי הוא מסי, לדמבלה עדיין יש פוטנציאל ואת קוטיניו אף אחד לא רוצה במשכורת הזאת.
טובת הקבוצה מברטומיאו והלאה. לו היה דואג לקבוצה, גריזמן לא היה מגיע וסוארז היה נשאר.

אני מבין שגריזמן זה רכש אישי, אפשר לסכם בסיבה של ״כי ככה ברטומאו החליט״ כל החלטה הזויה של המועדון.
גריזמן לא תורם לברסה יותר מסוארז.
גריזמן עולה למועדון כמו סוארז (עולה במובן של שכר, לא כמה עלה)
על סוארז ברסה לא תרוויח כסף, על גריזמן כן (חושב ש50-70 מיליון זה בהחלט הגיוני לשחקן כמוהו).

כנראה שקומאן הולך על שיטת ה9 מזויף. אחרת לא ברורה לי ההעדפה של גריזמן.

כן זה

הפוך, גוטה. הפוך.

קומאן נתקע עם גריזמן, אז הוא (אולי) הולך על ה-“9 המזויף”.

העיתונים אמרו שאם דסט לא יגיע, אז אמרסון הוא אפשרות. היום המגן מבהיר שהוא לא רוצה להגיע…

אחרי ההופעה היום ברתומאו מחר בבוקר מפקסס חוזה ל6 שנים עם שכר פי 2.5 ממה שהוא מרוויח היום וסעיפי בונוסים על זכייה בכדור הזהב.

כל חשבונות הטוויטר שאני עוקב אחריהם מדווחים שהעסקה של דסט סגורה. יגיע לבדיקות היום או מחר.
מדברים על 22-23 מיליון פלוס משתנים. אין דיווח על השכר שלו.

בנוסף, סיטי קנו בלם מבנפיקה ולכן יהיו מוכנים למכור את גרסיה.