תרשה לי לחלוק עליך, באיירן זכתה רק לפני כמה שבועות, בטראבל השני שלה, ב"עשורים האחרונים" היא ללא ספק הקבוצה הטובה בעולם כרגע, שמנוהלת כנראה בצורה הכי טובה בעולם. היא הרבה דברים אבל בשום פנים ואופן לא “אפיסודה חולפת” והעתיד שלה הרבה יותר ורוד מהעתיד של ברצלונה. גם בתרחיש הטוב שפונט או לאפורטה זוכים בבחירות.
אני באמת מקווה שדסט בחר בנו בגלל הכסף או משהו דומה לזה. כי אם הוא בחר בנו “בגלל פרויקט ספורטיבי” אז הוא מטומטם. ואני מעדיף שחקן חכם על שחקן מטומטם.
אמממ דווקא עם העובדה הזו אני לא כל כך מסכים…
כן יש יותר “זוהר” לבארסה וריאל ואני יכול להבין שחקן צעיר שגדל על בארסה האגדתית של לפני עשור לבחור דווקה בברצלונה, אבל באיירן זה מועדון שזכה ביותר ליגת האליפויות מבארסה לאורך ההיסטוריה, הוא נמצא בטופ 5 ואולי בטופ 3 של המועדונים בכל הזמנים.
אני מאמין שדסט מצטרף כי המקום שלו בהרכב מובטח לעומת באיירן שם יש לו עבודה קשה מול פבאר.
פעם אמרו על שחקנים מדרום אמריקה שהם תמיד יעדיפו את ברצלונה או ריאל. זה היה פעם.
אם הוא בחר בברצלונה בגלל שהוא חשב שאנחנו “פרויקט ספורטיבי” מלהיב יותר מהקבוצה ש"אנסה" אותנו 8-2 ללא רחמים לפני כמה שבועות אז הוא מטומטם. הלואי שיתברר שזה כסף.
זה גם בעיה. ששחקן מגיע לקבוצה גדולה הוא צריך להוכיח שהוא ברמה של שחקן הרכב, ולא לקבל את זה ב"תור הבטחה".
אם זה נכון, אז אנחנו מקבלים שחקן פרימדונה ועצלן (חבר חדש לקלאב דה אמיגוס). אני באמת מקווה שהוא בחר בנו בגלל הכסף.
בינגו , תודה לך! אם זוהי הסיבה, אז אני רגוע, זה גם סיבה לגטימית לחלוטין. אבל בבקשה, רק לא לשמוע מחר את כל השמאלץ של "ברצלונה היא הקבוצה הכי טובה בעולם! בחרתי בה כי אני מאמין בפרויקט שלה!. "
זה לא בהכרח אומר שהוא פרימדונה ועצלן, פשוט שהוא רוצה לשחק.
למשל אשרף חאכימי, לא מסוג השחקנים העצלנים ועדיין בחר באתגר של אינטר כשחקן הרכב ולא כגיבוי לקרבחאל ב 3-4 השנים הקרובות.
יש גם עניין של קומאן. לפי דיווחים, הם מכירים מצוין, וקומאן ניסה לשכנע אותו לבחור בנבחרת הולנד על פני נבחרת ארצות הברית.
אני מאמין שהמאמן שנותן בו אמון, פחות תחרות ויותר כסף הם אלה ששכנעו את דסט לבוא אלינו. לא היסטורית המועדון או ההישגים מלפני 10 שנים.
מה? איך קפצת מ"רוצה דקות משחק מובטחות" ל"פרימדונה ועצלן" ו"חבר בקלוב דה אמיגוס"?
אם שחקן עובר לקבוצה בשביל כסף, ולא כדי לשחק - הוא לא בסדר. אם שחקן עובר לקבוצה בשביל לשחק - הוא לא בסדר.
שחקנים עוברים לקבוצות בהן הם ישחקו הרבה, וכי הבטיחו להם שהם ישחקו. ממש חדשות. כאילו דה יונג לא קיבל הבטחה כזו. כאילו סמדו הגיע לברצלונה כי החלום שלו היה להילחם על דקות עם סרג’י רוברטו.
אם הובטח לו מראש שהוא יקבל הרכב בברצלונה ובגלל זה הוא בחר בנו זה בעיה.
אני יודע שאתה אוהב להשוות כל דבר לדה יונג. אבל דה יונג זה לא דסט. זה שחקן הרבה יותר משמעותי . ויש מקרים שאין ברירה. אלא להבטיח לשחקן מסוים הבטחות מסוימות. אני באמת מקווה שלא הבטיחו לו 100 אחוז הרכב.
אני יודע שאתה אוהב להסתכל על דברים בשחור ולבן, כאילו אין באמצע, אבל אגלה לך סוד - שחקן יכול לקבל הבטחה לדקות משחק, ועדיין לא להיות פרימדונה ועצלן. אל תגלה לאף אחד, בסדר?
בכנות? המשפט הזה הוא הגיון בריא. זו עמדה חלשה אצלינו, המגן הימני היחיד אצלינו זה סרג’י, אין לנו אפילו גיבוי מהנוער אם הוא נפצע או סתם במשחק רע (ובין לא מעט כאלו), ומעלה קאדר הקשרים שלנו הוא אולי יכול להוות אופציה טובה לחילוף אצל שני הדאבל פיבוטים.
בכל אספקט הרכש הזה טוב לנו, בטח כשמסתכלים על התרומה של אגף ימין אצלינו בשני המשחקים האחרונים.
אגף שמאל בשנה שעברה - אלבה + גריזמן = 0 תרומה.
אגף שמאל השנה - אלבה + פאטי = המון תרומה.
אגף ימין בשנה שעברה - רוברטו + מסי = המון תרומה.
אגף ימין השנה - רוברטו + גריזמן = 0 תרומה.
אני מזהה פה תבנית מסוימת, וזה לא רוברטו.
אני לא ראיתי את דסט משחק.
אם היו אומרים לי שיש שחקן X, בן 19, כבר בהרכב של אייקס, שבאיירן מאוד רוצים, עולה 25 מיליון - הייתי אומר שהוא שווה את הכסף. מקווה לא להתבדות.
בסיטואציה דומה כבר התאכזבתי קשות מפירפו, אז מקווה שהפעם זה יצליח.
תשמע…נכון שפירפו הוא לא בדיוק (בלשון המעטה) מה שציפיתי וקיוויתי שהוא יהיה, אבל קצת קשה לי לשפוט שחקן בעונתו הראשונה בברצלונה (אחרי שהגיע מבטיס, כן?), עם ניהול משחק ככלל והגנה בפרט כזה נוראי, ועם זה שנותנים לו דקות פעם בסיבוב.
הוא לא הרשים, בכלל, אבל הוא גם לא בדיוק קיבל הזדמנות לתקן את זה.
את החיסרון הבסיסי של יכולת מסירה גרועה או שליטה של נגר בכדור יהיה קשה לתקן, הוא אולי לא יהיה נוראי כמו עכשיו עם יותר ביטחון ותיאום אבל מגן בברצלונה הוא לא צריך להיות, לדעתי.
אפילו דסט יודע למה סרגי רוברטו עדין שחקן הרכב בברצלונה
Dest: “Sergi Roberto? He’s a great player, with many qualities and what I remember most about him was the goal he against PSG in the Champions League. I hope everyone will give me advice to reach my highest potential.”
מה לה הבנת, משה?
קרבאחל נפצע, ומכל המגנים הימניים בספרד , לוצ’ו בחר בסרג’י רוברטו.
אני לא חושב שהוא כזה אפס כמו שחלק מהאוהדים חושבים. הוא לא צריך להיות מגן פותח, נכון, אבל הוא מספיק טוב כדי להיות מחליף בכמה עמדות. אם דסט יענה לציפיות, אני אסתפק בסרג’י רוברט כמחליף.
אם לוצו , מאמן שמכל המאמנים , צריך לקבל הכי הרבה קרדיט על רוברטו, מגיע למסקנה, שרוברטו במצב “שהסגל” של ספרד בריא , אין לו מקום בסגל של ספרד. אז אומר את הכל.
אני אף פעם לא אמרתי או חושב שרוברטו אפס. ומי שחושב שהוא אפס . לדעתי עושה לו עוול . אבל רוברטו מיצה את עצמו בברצלונה. ולכתוב סרגי רוברטו מחליף. זה לפספס את הנקודה, כל עוד סרגי רוברטו שחקן ברצלונה הוא תמיד איך שהוא “יזחל” להיות שחקן הרכב ראשון.
דסט יגיע? באופן מובן , יתקשה בהתחלה, פתאום רוברטו שוב שם. כמו מעגל שלא נגמר. ויותר מזה, גם בתור קשר אני מתקשה למצוא לו מקום.
אם נגלוש רגע לדיון של מצב הסגל של ספרד, אני אשמח לשמוע מי אמורים להיות המתחרים של סרג’י בעמדה הזאת. קרבאחל? פצוע. אודריוסולה? לא נספר. קאפה? כל בילבאו פתחה לא משהו את העונה. גורוסאבל של סוסיאדד ? עוד לא נכנס לתודעה פוטנציאל טוב בגדול. גספר?לא ממש יציב. הוגו מאיו? כנ"ל. ביירין? מתחיל לענות על ההגדרה של has been.
ככלל עמדת המגן הימני בספרד במצב לא משהו בכל הנוגע לאיכות השחקנים. זה קורה אחת לכמה זמן שיש קושי בעמדות מסויימות. עם הסימפתיה לסרג’י העובדה שהוא גם מזומן כמגן ימני לנבחרת מעידה על מצב לא משהו בקדאר השחקנים לעמדה.