פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

יש בעיה בעמדת המגן הימני בעיקר כי אין איזון לעומת הצד השני, ואם רק היה קל לשחק עם מגן שמאלי בימין החיים היו קלים יותר.

ובכל זאת, לואיס אנריקה מעדיף את סרג’י רוברטו אותו הפך למגן ימני בגלל הסיבה הזאת, ואת חסוס נאבאס שהוא אותו סוג של מגן, כזה שהיה שחקן התקפי יותר וזז אחורה. אז אולי יש חוסר התאמה בין דרישות המאמן הלאומי לטיב הפיתוח באקדמיות.

אבל יש עדיין כמה שחקנים שהוא מתעלם מהם. אנדר קאפה עדיין מגן נהדר ולא משנה איך הקבוצה שלו פתחה את העונה, ע"ע קפה. פול לירולה מגן נהדר בפיורנטינה שבונה אחלה קבוצה, יש את אספיליקווטה שהוא הכל בחלק האחורי, ויש עוד מגינים צעירים שהוא מעדיף לא לקחת איתם סיכון על שכר לימוד.

אז בגדול, יש מחסור במגינים ימניים. אבל עדיין יש מספיק פתרונות, גם אם לא הכי טובים, ולוצ’ו מעדיף לעשות אותם בדרך שלו, נרצה או לא, כמו שכבר הכרנו אותו.

חייב להסכים עם איימריטו.
בקבוצה כמו ברצלונה לשחק עם סרג׳י רוברטו זה תעודת עניות לקבוצה מכיוון שברסה יכולה לרכוש כל מגן שתרצה כמעט ואין שום סיבה שאחד מ10 המגנים הטובים בעולם (ואפילו מה5) לא ישחק אצלה.
נבחרת ספרד מנגד תלויה בחומר השחקנים הקיים, כך שיכול להווצר בור בעמדה (כמו עמדת החלוץ כבר שנים רבות).

לא חושב שאפשר להאשים את אנריקה במצב

יש סיבה לזה, והסיבה היא כלכלית, יותר נכון אחת הסיבות לזה.

ועדיין, בניגוד לספרד, לברצלונה כן יש מה לעשות עם זה. בגלל זה היא קנתה את סמדו (שהתברר שהוא לא טוב כמו שקיוו) ועכשיו את דסט.

ןלא יכולה לקנות את גרסיה לפני שטודיבו עוזב.
ולא יכולה לקנות את דפאי עד שמישהו עוזב.
ממש יכולה לקנות כל מי שהיא רוצה. בדיוק כמו ריאל מדריד.

זה לא קורה במקרה כן? זה תהליך ארוך מאוד של התנהלות רעה עד מופקרת בניהול הסגל והכספים בקבוצה. מבחינת מעמד אני מסכים עם גב, בקבוצה עם שאיפות כמו אלו של בארסה אנחנו צריכים להשתדרג בעמדות מסויימות, זה שאנחנו לא יכולים זה בגלל ההתנהלות שלנו.

בברצלונה יש בעיה כלכלית קשה עכשיו. זה לא סותר את זה שמאז דני אלבס בשיאו יש לנו בעיות עם עמדת המגן הימני שלא קיבלו מענה, גם בתקופות יותר טובות/פחות רעות כלכלית. הבעיה לא הייתה בכסף.

הרכש של סמדו היה אחלה. ההישארות וההתבצרות של רוברטו בעמדה הזו הן לא. היה מספיק כסף להביא מגן ימני מחליף/ראשון, הרבה לפני דסט. אין שום דבר שרוברטו עשה ב-5-6 השנים האלו שהיה אמור לשנות את זה.

אותו כנ"ל לגביי עמדות הבלם והמגן השמאלי.

רק אוסיף שבערך מסוף העונה הראשונה של הצנון כבר לא ממש נראינו כמו קבוצה בשום חלק של המגרש. רוברטו הוא לא היחיד שקמל תחת הצנון והחקלאי מהמחלבה.

ההגנה שלנו חטפה שני אדומים במשחק האחרון - להראות כמה היא עדיין גרועה, ועם זאת לא ספגה. כי עכשיו יש לפניה קבוצה חדורת מוטיבציה ועם מאמן שרואים טביעת אצבע שלו על המגרש.

שני הניצחונות האחרונים מגיעים עם מעט טעם לוואי מריר עבורי. פתאום, בפוקס אבל לא רק, יוצא שההנהלה עשתה כמה מהלכים טובים בחצי השנה האחרונה. אני מקווה שזה לא ישפיע לרעה על האי-אמון. כי פתאום שוב יש לנו קבוצה מלהיבה שאני מצפה כבר לראות במשחק הבא. פתאום פגרת נבחרות שוב נתפסת אצלי כמשהו מציק שאני רוצה שיסתיים כמה שיותר מהר. אני מניח שגם הסוסיוס מרגישים כמוני, אני מקווה רק שהם יזכרו שעדיין אין כסף להתחזק, וזה לא בגלל קרונה.

ממש לא היחיד. אין ספק. אבל ברור לי שלא משנה תחת איזה מאמן הוא, הוא פשוט לא מספיק טוב להיות המגן הימני הפותח בברצלונה. איך שלא נסובב את זה. ואין באמת תירוץ של “מחסור בכסף”, כי זה היה בולט גם בשנים בהן פיזרנו מאות מיליונים על עמדות שלא היו צריכות חיזוק.

ברור.
יש כרגע בעיה של כסף, אז בארסה לא יכולה לקנות מה שבא לה.
לפני כן קנתה את סמדו שהיה אמור להיות מגן פותח , בלא מעט כסף. לדעתי הוא גם התאים והיה מספיק טוב להרכב. אני עד עכשיו לא מבין מדוע רוברטו הועדף עליו.
יחד עם זאת, אני חושב שרוברטו מספיק טוב כדי להיות מגן מחליף. אין לי שום בעיה איתו אם זה היה המעמד שלו. יש לי בעיה איתו כי הוא הועדף על פני שחקן טוב יותר כמו סמדו, ואולי יועדף על פני דסט. אבל אלה צריכות להיות הטענות למאמנים, לא לשחקן ואפילו לא להנהלה.

סמדו אמנם טוב יותר מרוברטו, אבל עוד מימי רומא העליזים היה ברור שמדובר בשחקן שלא מתאים למעמדים גדולים.

ברומא פירפרו אותו והוא נלחץ אחורה מאוד בקלות ואיבד עשתונות. מבחינתי הוא היה אחת הבעיות הגדולות במשחק שלנו. אם הוא היה פחות לחיץ ולא היינו הולכים כ"כ אחורה, אולי הייתה לנו צורה של קבוצה שמצליחה להבקיע שער חוץ. מה שבטוח, הוא לא היה משהו שמזכיר את דני אלבס - השם יקום דמו.

אז נכון שרוברטו הוא לא השחקן שהייתי רוצה כמגן ימני, אבל מה לעשות שהוא הרבה יותר קר רוח מנלסון. וזה חשוב למאמנים שהשחקנים שלהם לא יעשו במכנסיים אם מפעילים עליהם קצת לחץ, ועוד יותר חשוב למאמנים שחושבים בצורה פחדנית ולא יודעים להעמיד קבוצה מתפקדת.

תחת מאמן טוב לא סמדו ולא רוברטו אמורים להיות המגן הפותח שלנו. נקודה.
אני שמח שסמדו עזב סופסוף, גם אם אהבתי אותו והעדפתי אותו כמגן הימני שלנו.

בפועל, ההימור הנוכחי על דסט עדיף בעיני. אני לא יודע אם הוא יהיה יותר או פחות טוב מסמדו (ורוברטו כאמור הוא לא מגן ימני), אבל להשאיר את סמדו זה להשאיר בינוניות, ואולי אפילו קצת פחות מבינוניות. מקווה שדסט יעמוד בציפיות, ואם לא, מקווה שלא יחכו כל כך הרבה זמן להבין שהוא לא מתאים.

לאיזה קור רוח בדיוק ציפית משחקן שכל משחק טוב שלו לווה בתקופה ארוכה על הספסל?

דווקא נשמע לי מאוד הגיוני שבמשחק גדול (שהגיע כל פעם אחרי ייבוש ממושך) חוסר הביטחון והלחץ של השחקן יורגשו.

עם מאמן נורמלי שלא היה שם לעצמו מטרה לשבור מנטלית את סמדו, אולי אפילו לא הייתי צריך להזכיר שבמועדונים ששווים משהו יש פסיכולוגים שהמטרה שלהם היא לעבוד עם שחקנים על הנקודות האלה.

דווקא סמדו תחת סטיין שיחק הרבה יותר וגם שיחק לדעתי לא רע . אבל המשחק האיום שלו נגד באיירן די “מחק” אותו. אבל כל הקבוצה היתה שבורה אז אני לא מבין למה “נצמדו” אליו.

אם דסט היה מגיע בתקופה של ואלורדה התוצאה היתה זהה. הוא היה מיובש באותה צורה.

רק בשביל הדוגמה:

לפני שנתיים ליגת האלופות נגד יוניטד, סמדו משחק טוב במשחק חוץ מה התמורה ? בגומלין מול אותה קבוצה, הוא מסופסל לטובת רוברטו.

לפני שנה (אני חושב) משחק מול סביליה בבית, סמדו משחק טוב, מה התמורה שהוא מקבל במשחק הליגה הבא? ניחשתם טוב ספסל.

כך אי אפשר לקדם שום שחקן. לא חושב שמישהו ציפה שסמדו יקבל 100 אחוז מהמשחקים. אבל אי אפשר בצורה כזו לקדם שום שחקן. ובגלל זה אני (אני מדגיש, אני לא שונא את רוברטו) חושב שצריך להיפרד מרוברטו (גם יכניס כסף) כל עוד הוא יושב על הספסל, הוא תמיד איכשהוא יזחל להיות מגן. הלואי שאני טועה.

כי קל להיצמד למישהו. הבעיה הייתה הרבההה יותר גדולה מזה שדיוויס העלים את סמדו, וגם אם היו שם דני אלבס ומאיקון זה לא היה משנה יותר מידי.

שחקן במעמד של סמדו ודסט? אין שום ספק. מצד שני, כנראה שדסט גם לא היה מגיע תחת ואלוורדה, גם בגלל המוצא שלו, וגם בגלל שאפילו כשארנסטו כבר רצה להביא חיזוק להגנה, ולא יקר - הוא סורב.
הבעיה מעולם לא הייתה (בעיקר) הפורטוגלי. ההנהלה והצוות המקצועי הם אלו שמנעו חיזוקים לחוליית ההגנה, וגם כשכבר היו כאלו - הם לא קיבלו קרדיט, אימון ראוי, או תחליף במידה ולא הצליחו.

לפי די מירציו דפאי שחקן ברצלונה , יגיע מחר לברצלונה. להזהר , הוא גם אמר שניימאר שחקן ברצלונה שנה שעברה…

https://twitter.com/barcacentre/status/1312873998779387906

הכל תלוי במכירה, או השאלה עם חובת רכישה, של דמבלה. כל עוד זה לא קורה, אין דפאיי.

נשאר עוד יום לחלון. יהיה מעניין.

כן, הכל תלוי בדמבלה.
אני מקווה שברטומיאו לא ידפוק אותנו פעם אחרונה לפני שהוא מפוטר. להשאיל את דמבלה ללא חובת רכישה יהיה טמטום מוחלט.
אני מאמין שדפאי יעבור בדיקות, כדי שהכל יהיה מוכן במקרה ש. אם לא, יחזור מחר לליון.

גם על גרסיה מדווחים שהכל סגור ומחכים שטודיבו יעזוב.

לפי גארדיאן, פולהם יורים לכל הכיוונים ויש להם הרבה אופציות להביא בלם, לאו דווקא טודיבו.
אם הוא נשאר, אין גרסיה.

על דמבלה מדווחים עכשיו שהחליט להישאר ולהיפצע פה. סליחה, להישאר ולשכנע את קומאן.

דיווחים רציניים שטודיבו הולך בהשאלה (אולי עם תשלום), עוד לא ידוע מי הקבוצה שסגרה אותו.

במקרה כזה בארסה תלך בכל הכוח על גארסיה (שיכול לשחק גם בלם שמאלי מה שישלים את פיקה/אראוחו)

קצת שמועות, מבוססות יותר או פחות:

• טודיבו לבנפיקה בהשאלה.
  • מוביל באופן ישיר להצעה משופרת על אריק גארסיה.
  • פסז’ מעוניינת בראפינייה. לא תשלם את ה-16 שברצלונה רצתה מסלטה. בטח תשלם 0.
  • דמבלה מתעקש להישאר, אבל אולי דווקא ראפינייה הוא זה שיפתח את הדלת לדפאיי.