פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

אני משוכנע שאם תחזור בזמן ל-07/08 (שלא לדבר על לפני כן), ותשאל אוהד של קבוצה אחרת “מי זה אנדרס אינייסטה?”, התשובה תהיה “מי?”. מקסימום זה אולי יגיע ל-“אה…הלבנבן הזה שמידי פעם מחליף את רונאלדיניו”. שחקן טוב הוא בהחלט היה, כוכב גדול? בחיים לא.

אני משוכנע שאוהד של קבוצה אחרת ידע מי זה הלבנבן הזה, ש 07\08 הייתה העונה הרביעית שלו בה הוא לא ירד מ 30 משחקי ליגה בעונה.
תוסיף גם שני משחקי חצי גמר ליגת האלופות.
תוסיף 6 משחקים ביורו 2008, כולל 90 דקות בחצי גמר ובגמר.
He helped Spain win UEFA Euro 2008, playing every game and being selected in the Team of the Tournament
או שגם אתה תטען שלפני פפ שום דבר לא נחשב?

האמת, עייפתי מהדיון הזה. מבחינתי, צא’בי ואינייסטה היו גדולים גם לפני פפ, ועוד יותר גדולים איתו.
זה מאוד סובייקטיבי, אני לא אצליח לשכנע אף אחד אם אנשים מתעלמים מסטטיסטיקה ורק מדברים מתחושות בטן.
(לא מכוון אליך דווקא אייל).

בוא ננשום רגע ולא ניקח משהו שאמרתי, ונסיק ממנו משהו שמרוחק איזה 62 צעדים. פפ לא המציא את אינייסטה, לא ברא את צ’אבי, ולא הגניב מתחת לבלטות את מסי. יש נטייה לתת לו יותר קרדיט ממה שמגיע לו, ולהעלים ממנו הרבה פאשלות שבהחלט היו לו. אני אחד הראשונים להגיד את זה, בזמן שהרבה עוד חושבים שהוא קדוש, לא יכול לטעות, ומעולם לא עשה משהו לא מוצלח באף קבוצה.

אל תכניס לי למקלדת מילים כמו “או שגם אתה תטען שלפני פפ שום דבר לא נחשב”. זו קפיצה רצינית מאוד ביחס למה שאמרתי על אנדרס.

אחרי שהבהרנו את הנקודה הזו -
את המשפט הבא אני אכתוב למרות שמדובר בשחקן שעד היום הוא הכי נערץ עליי בברצלונה, ובכלל - לפני פפ (בקטע של תקופה, לא בקטע של פפ המציא אותו) הוא היה שחקן טוב, אפילו טוב מאוד, אבל “זהו”. לא ההוא מהברידג’, לא ההוא מדרום אפריקה, ולא ההוא ש…אתה יודע. אנדרס אינייסטה. אחלה שחקן, בלי טיפה של סרקזם וספק, אבל לא “כוכב גדול”, לפחות לפי הגדרתי. המדד לכוכב גדול, לדעתי, זה לא (רק) לשחק 30 משחקים בעונה, כי את זה יכולים לעשות גם סרג’י רוברטו, קלמנט לנגלה ואנדרה גומש.

אשמח לדעת מה חושבים וזוכרים אלו מאיתנו שלא אוהדי ברצלונה, בנושא הזה.

אתה כתבת את זה:

אני אומר לך שזה שחקן של 4 שנים בהרכב הפותח של ברצלונה. שיחק כל המשחקים וזכה ביורו 2008.
אתה עדיין עומד מאחורי מה שכתבת, שאוהדים של קבוצות אחרות לא ידעו מי זה?

בשבילי הוא היה כוכב גדול כבר אז. אני לא יודע איך להגדיר “כוכב” , בשבילי זה אחד שבא לי לראות כדורגל בגללו. רוברטו, גומש ודומיהם לא בהגדרה הזאת. צ’אבי, ואינייסטה כן, גם ב 2007. ובטח ובטח גם מסי .

אתה יכול להגיד. אתה שוכח שאתה לא היחיד שהיה קצת מודע לברצלונה בתקופה ההיא. אומנם הצבא לקח חלק גדול מזמני, אבל לא עד כדי פספוס של כוכב גדול.

כן. עדיין משוכנע שאינייסטה לא היה כוכב גדול אז.

זה שאתה מכניס את מסי למשוואה זה אחלה והכל, רק ש…לא התייחסתי אליו בכלל.

מעולה. אז זה סובייקטיבי. אתה מתייחס למשהו שהוא “בשבילך” כמשהו אבסולוטי, ובאותה מידה אני יכול להגיד שאינייסטה היה חרא של שחקן כי ככה זה בשבילי, ולהתייחס לזה כאמת מוחלטת.

לכן אני מקווה לדעות נוספות בפנים ובעיקר מבחוץ.

זה בסדר, אבל זה לא מה שכתבת קודם. כתבת שלא הכירו אותו מחוץ לברצלונה ושהוא החליף את רונלדיניו מידי פעם.
וזה פשוט לא נכון, ואתה לא מוכן לחזור בך מזה.

את מסי מישהו אחר הזכיר, סליחה אם חשבת שאני מכניס לך.

לא, “בשבילי” ו"אבסולוטי" לא הולך ביחד. בשבילי הוא כוכב גדול, בשבילך לא, אני בסדר אם זה.
אני לא בסדר שעשית ממנו נער פוסטר שאף אחד לא מכיר אחרי 4 שנים בהרכב הפותח וזכיה ביורו.
אני לא בסדר כשאומרים שהוא פרח מאוחר, או משווים אותו לגרבסן, כשהוא היה שחקן הרכב בקבוצת פאר בגיל 20, ולא ירד משם אחרי שנה או שנתיים.

כדי להבהיר -

כן, אני עדיין משוכנע שאינייסטה לא היה כוכב גדול, וכן, אני עדיין חושב שאוהדים של קבוצות אחרות (בעיקר כאלו של קבוצות לא ספרדיות) גג ידעו שיש שחקן כזה, אבל בטח לא החזיקו ממנו כוכב.

ואני עדיין משוכנע שאם היית מבקש מאוהד יונייטד/ארסנל/מילאן/וואטאבר למנות שחקני ברצלונה מהזיכרון, אינייסטה לא היה הראשון ולא השני. גם לא החמישי.

אני יודע. זה מה שכתבתי.

תשמע…קצת קצת לנהל דיון עם מישהו שלוקח משהו שכתבתי, ועושה ממנו משהו אחר לגמרי. איפה רשמתי נער פוסטר? חלאס עם ההגזמות שמעולם לא כתבתי. לנגלה לא נער פוסטר עכשיו, והוא לא כוכב גדול. רוברטו לא נער פוסטר עכשיו, והוא לא כוכב גדול. גומש לא היה נער פוסטר והוא לא היה כוכב גדול. יש הבדל עצום בין ההגדרות.

בחיי שזו ההודעה האחרונה שלי בדיון הזה איתך, כי קצת נמאס לי לכתוב משהו אחד, ולראות אותך טוען שכתבתי משהו אחר.

אתה מדבר על שחקן הרכב של ברצלונה שלקח את ליגת האלופות ואת היורו.
הם הכירו אותו כמו שאתה מכיר היום שחקני באיירן שמשחקים שם 4 שנים כבר.

אתה כתבת "אני משוכנע שאם תחזור בזמן ל-07/08 (שלא לדבר על לפני כן), ותשאל אוהד של קבוצה אחרת “מי זה אנדרס אינייסטה?”, התשובה תהיה “מי?”. מקסימום זה אולי יגיע ל-“אה…הלבנבן הזה שמידי פעם מחליף את רונאלדיניו”
לא השתמשת במילים “נער פוסטר” , אבל זה ביטוי שמשתמשים בדרך כלל עבור שחקן צעיר שמחליף כוכב מדי פעם, ורק אוהדי הקבוצה שמעו עליו. אינייסטה לא היה כזה ב 07\08, כפי שכתבתי לך כמה פעמים.
אתה לא מוכן לחזור בך מהתיאור הזה, אלא כותב שהוא לא היה כוכב גדול.
אם לא היית מתאר אותו כך, אלא רק אומר שבשבילך הוא לא כוכב, לא הייתי מתווכח. זה סובייקטיבי, מותר לך לחשוב שהוא לא ולי מותר לחשוב שהוא כן.
אבל התיאור הזה פשוט לא נכון.

דיברתי אך ורק על ""אני משוכנע שאם תחזור בזמן ל-07/08 (שלא לדבר על לפני כן), ותשאל אוהד של קבוצה אחרת “מי זה אנדרס אינייסטה?”, התשובה תהיה “מי?”. מקסימום זה אולי יגיע ל-“אה…הלבנבן הזה שמידי פעם מחליף את רונאלדיניו”
ניסיתי לקצר את זה עם המילים “נער פוסטר” , לא חשבתי שתתעצבן מזה. סליחה.

וואוו.
ב- 2003 כשהיה עולה כמחליף, כבר אז הוא ענה להגדרה הזו בשבילי :heart_eyes:
אני חושב שרציתי אז לראות כדורגל בגללו יותר מאשר כל אחד אחר בקבוצה. (ואז… התרגשתי כשאטו עשה סימנים של להגיע אלינו ממאיורקה… תחילת הזהות שלי כאוהד כדורגל ובארסה).

צ’אבי עבורי היה אז עוד שחקן, לא בקאליבר של מה שהוא יהיה תחת פפ. למעשה, רק תחת פפ הוא הפך עבורי למשהו לא מהעולם הזה. לקשר הכי מפוספס, רק בגלל ששיחק בעידן של הגדול מכולם.

אבל המהנדרס…
הוא ריגש אותי מההתחלה. בשבילי הוא היה סיבה לראות כדורגל, והיה לי ברור שהוא יהיה גדול. לעתים אני חושב שבסופו של דבר, צ’אבי עקף אותו בקצת. אבל אינייסטה תמיד היה המרגש יותר מבין שניהם.

אחחח… אינייסטה…

לשאלתך, אייל,
אני חושב שגם בקבוצות אחרות הכירו אותו עוד לפני תקופת פפ. זה נכון שפפ עשה אותם לגדולים מהחיים. אבל “סתם” גדולים, הם היו עוד קודם. אם אני, שאני לגמרי ילד בועה, מכיר שחקנים של מדריד ואתלטיקו, שחקנים של סביליה וולאנסיה, ובטח עוד כמה מקבוצות קטנות יותר, אז אחרים כנראה מכירים גם שחקני הרכב מהקבוצה שלי שהם פוגשים לפחות פעמיים בשנה.

וכשרוני עשה אצלנו קסמים על בסיס שבועי, תפסנו גם מקום של כבוד בליגת האלופות ונחשפנו לשאר האוהדים.

אבל באמת שזה מקרה גבולי.
גם אייל, גם דמיטרי, גם אסף וגם אורי צודקים באותה עת. זה על חודו של ניואנס. וכמו שנדמה לי שסיכמתם בינכם, זה עניין מאוד סובייקטיבי.

מוכן לעשות בדיקה בפורום, תחת מי צ׳אבי ואינייסטה היו גדולים יותר. אם יתברר ולא יהיו תשובות חד משמעיות לכיוון פפ אני מגלח את הראש (עושה מודריץ׳). סבבה?
אני יודע שאני ציני, מרגיש שאתה מנסה בכוח לתפוס אותי על הסמנטיקה של מהי פריצה. בחייאת אז אם אכתוב קפצו מדרגה רצינית זה יהיה טוב יותר? הפכו משחקני הרכב לגיטימיים לשחקנים היסטורים.
גם פשה וולוורדה שחקן הרכב בריאל. אם הוא שנה הבאה הופך לצ׳אבי זו לא תהיה פריצה? בחייאת.

בכל אופן, הנקודה היא מאמן שמחליט על הרכש ולא מאמן שמקבל רכש ואז מסתדר עם מה שיש.
גם רייקארד שקידם את ברסה היה כזה אם אני לא טועה.
שורה תחתונה, תנו למאמן להביא את השחקנים שלו, זה עדיף על כך שברטומאו ינחית את הרכשים שלו על המאמן.
פה הנקודה העיקרית של ההודעה שהציתה את הדיון הסמנטי הזה.
מי אתם מעדיפים שינהלך את הרכש של ברסה לשנת 2020?
בהנחה שהנשיא הוא עדיין ברטומאו (לצערכם זה עדיין נכון), ובהנחה שחברי הפורום לא אופציה כאן, האם אתם מעדיפים את קומאן או ברטומאו בבחירת רכש?

תגיד גב , שאלה ראית מישהו אחד שכתב פה שהוא מעדיף שברתומאו ינהל את הרכש? תשובה של כן או לא.

לא, אבל זו הולכת להיות החלופה שלכם במידה ולא קומאן יהיה זה שינהל את הרכש.

או ש… יקשיבו למנהל המקצועי שקיים בקבוצה, ומתעלמים ממנו.

https://twitter.com/barcacentre/status/1318664906611302400

אני מצטער מראש, אבל מישהו יודע אם זה אמיתי?

כנראה שכן. לחדשות הטובות לנגלה דה יונג וטר שטגן גם מאריכים את החוזה.

לא מאמין שפיקה משתף פעולה עם הדבר הזה.
אין אמונה בגוים.

כן, מופיע באתר הרשמי.

יש סעיף: he extension is subject to the player making a certain number of appearances from the 2021-22 season

פיקה זה לא ההוא שאמר שהוא יהיה הראשון לעזוב אם צריך? איזה תותח הוא, נכון?

שרק לא יהיה הנשיא הבא. או בכלל.

תגובה ממש מאוחרת אבל שני הסנטים שלי: זוכר את הפעם הראשונה שראיתי את אנדרס… 2005 אולי… זוכר דריבל חצוף ונונשלנטי שלו באמצע המגרש מול דוברמנים שהיו מפחידים כל פקיד בנק נורמלי ואמרתי לשותף לדירה: “הדבר הזה… זה מיוחד” ומאז התחלתי לעקוב אחריו.

באותה תקופה הייתי באיטליה ואני זוכר את המאמנים האיטלקים בטלוויזיה שקצת מביני דבר כמו סאקי מדברים עליו ואומרים שגדל פה שחקן מפלצתי שכדאי לשים לב אליו…
אז לא היה אינטרנט ודיונים כמו היום… אבל אנשים ידעו כבר מי הוא ודיברו עליו לא מעט, גם אם ברור שהוא היה מתחת לדיניו ודקו.

ביורו לטעמי הוא נכנס קצת יותר למיינסטרים וכבש אותו לחלוטין באותו שער אגדי מול צ’לסי עד שקיבל את חותמת ה"היסטורי" כשחשף את החולצה עם ההקדשה ההיא לחרקה.

מאז ועד היום אנדרס הוא השחקן שאני הכי אוהב, כן, גם יותר מהשחקנים שלנו.

לא בטוח שזה התקדמות, אם אנדרס היה ילד היום, היית שומע פה ובפייסבוק שהוא לא מספיק פיזי וחזק ואין לו ניסיון אז צריך לזרוק אותו לאוססונה.

ברצלונה המתנה שלא מפסיקה לחלק:

https://twitter.com/barcacentre/status/1341123085790044162

מה שגיא רשם למטה :slight_smile: