איך דפאי עדיף? הוא 9 כמו שגריזמן 9. אני מעדיף עליו את גריזמן, או למען הנקודה את ברייטווייט פלוס הכסף שנקבל על גריזמן.
ואני אומר את זה כמישהו שחושב שההחתמה של גריזמן הייתה הכי איומה בהיסטוריה של המועדון.
לגבי אגוארו יש חד משמעתית את עניין הפציעה, ובכנות אני לא כל כך בטוח מה הסטאטוס הנוכחי שלו ומה הסיכוי שהוא יוכל לשחק חצי סביר ולכמה משחקים רצוף.
במנותק מהפציעה, על הנייר, הוא אחלה החתמה - חלוץ על (9) מנוסה שמגיע בחינם. הקטע עם מסי זה בונוס.
גם אם המועדון יחליט שלא ללכת על אגוארו, אבל כן להביא מישהו אחר, הייתי מנסה למצוא חלוץ 9 זול אלטרנטיבי. ההתעקשות של קומאן על דפאי היא חסרת פשר לחלוטין.
נכון, דפאי הוא לא חלוץ 9 קלאסי. הוא מחליף לגריזמן.
וזה עדיף על אגוארו פצוע ולא בכושר. וכנראה גם משכורת נמוכה יותר לדפאי.
אני בטוח שאף אחד לא היה יורק לכיוונו של אגוארו אם לא היה החבר של מסי.
וכמו שכתבתי קודם, את דפאי נוכל למכור ברווח בעוד שנה או שנתיים, את אגוארו לא. גם זה שיקול.
אמרתי לפני כל חרושת השמועות הזאת - אני רוצה או את האלנד או כלום. לא רוצה עוד שחקנים סוג ב’ .
אבל קודם כל צריך לראות שמסי נשאר, שפאטי כשיר וברמה, שדמבלה לא נפצע וחותם על חוזה חדש.
מחזק ואני בעיקר לא רוצה שיעשו את מה שברתומאו עשה שהוא לא הצליח לרכוש גלאקטיקו אז הוא שפך כסף על איזה חיקוי סיני שהוא קנה בעלי באבא., אם האלנד או חלוץ בסדר גודל הזה לא יכול להגיע בגלל סיבות כלכליות. שלא סתם ישפכו כסף על איזה בריטויט או יותר גרוע מזה, שחקן סטיל בואטנג.
הדבר הכי מדאיג אותי כרגע זה הפציעה של פאטי. אני מאוד מקווה שהשמועות לא נכונות. אבל זה נראה לא טוב.
אני מסכים חלקית. כפתרון ביניים נראה לי רעיון לא רע להביא איזשהו 9 ותיק - לא ביותר מידי כסף ולא בשכר מופרז. אני חושב על מודל לארסון. כשדיברתי על אגוארו - על זה חשבתי. בהינתן וכרגע אין לנו חלוץ בכלל, והאלנד זה בואו נגיד לא הכי ריאלי בעולם, אני חושב שזה דווקא נכון לקבוצה. אבל מה שאני לא רוצה, אגב שחקנים סוג ב’, זה להביא עוד שחקן שהוא לא 9, ושיצפה ליותר דקות כי הוא לא בן 31+, שלא מוסיף לנו כלום וכשיש לנו כרגע שחקנים לא פחות טובים שלהם יש עמדה טבעית דומה ומשחקים דומה.
בעולם פחות דפוק בו הסקורר מספר 2 בליגה הספרדית העונה עדיין בברצלונה או לחלופין היה לנו כסף להביא שחקן כמו האלנד או כמו אמבפה - הייתי נגד אגוארו. במצב הנוכחי… הייתי שמח לחלוץ אחד אמיתי במועדון
שאלה אמיתית.
כמה מסי יעיל לכם כרגע?
בהנחה שריאל מתחזקת וברסה הנוכחית לא באמת מסוגלת לזכות בליגה או באלופות, מסי באמת שווה את ההשקעה של 110 לשנה?
לא עדיף לכם להבין שאם אתם נכנסים לעונת בניה אז מסי הוא בזבוז בשבילכם?
בסופו של דבר הכל עניין של מטרה. להשקיע מאות מיליונים כדי לסיים מקום 2 בליגה וקבוצת שמינית/רבע באלופות זה בזבוז. כל עוד אתם תסיימו בטופ 4 אז הכל טוב מבחינתכם.
סביב מסי לא תבנה לכם קבוצה בשנתיים הקרובות. הקבוצה שלכם תשאר זהה פחות או יותר.
מכירה של מסי קודם כל תשחרר המון כסף, כסף שיבנה לכם קבוצה בצורה נכונה.
בנוסף, שחקנים שהיום גמורים יכולים להראות טוב יותר ביום שאחרי מסי (גריזמן או קוטיניו). הם לא יהפכו כנראה לשחקנים של 100 מיליון שוב, אבל יהפכו לשחקנים וזה כבר משהו.
זו דעתי בנושא בכל אופן. זה מצב שקצת מזכיר לי קבוצות nba. לפעמים צריך לדעת לשחרר ולחסוך בשביל עתיד חזק יותר. אז שם מחכים לבחירות דראפט, ופה תחכו שיהיה לכם כזף להתחמש שוב.
ייתכן שאתה צודק אבל הרבה מאוד מההכנסות של ברצלונה (ספונסרים וקהל) זה סביב מסי.
לא בטוח שהחיסכון מעזיבה שלו לא יהיה חיסכון גדול כל-כך בצירוף אובדן ההכנסות
תגובה קצת לא ריאלית אבל לכבוד היום הבינלאומי למתיחות מותר לחלום…
במקום לאפורטה הייתי משתמש ביחסים החמים עם ראיולה, מבקש מהאלנד לחכות שנה נוספת בדורטמונד תוך הבטחה להגעה ב2022 בסעיף השחרור, שכר יפה והבטחה להיות חלק מהבנייה מחדש של ברצלונה לעשור הקרוב עם פוץ’, פאטי, ריקי, אראוחו, דסט ואחרים…
מבטיח לסוכן עמלה יפה ושמנה בשנה הבאה, ובינתיים מביא את אגווארו בחוזה לשנתיים עם חיתוך בשכר.
אני חושב שההצלחה של לארסון היא יוצאת דופן ולא הכלל.
דפאי לדעתי יותר מגוון, והוא בשיא שלו. אני יכול לדמיין אותו גם באגפים וגם כחלוץ שני. אגוארו כנראה לקראת הסוף, ואצלו המשחק מבוסס הרבה על צעד ראשון וזריזות, מה שלא יחזור.
ואם מחפשים חלוץ סוג ב’ לא יקר, אז אפשר לקנות את ברייטוויט. רגע…
מסי לא ירוויח 110 לעונה ולא קרוב לזה. אפילו לאפורטה לא ייתן לו סכומים כאלה. גם לא חצי מזה.
מסי מייצר הרבה מאוד כסף כמו שציינו אחרים. אבל כשתקציב שנתי יורד ממיליארד ל 600-700 מיליון, הוא לא יכול להרוייח סכומים כאלה.
בפורום של ריאל חולמים על זה כבר שנה. שיבוא ב 75 מיליון ושיהיה כוכב בפרויקט חדש, יחד עם אמבאפה.
דורטמונד דורשים סכומים אדירים בצדק מבחינתם, אבל כולם יעדיפו לחכות עוד שנה. לא רק ברצלונה במצב כלכלי קשה, כולם בערך. ראיתי כתבות שראיולה בכסח עם סיטי ויונייטד, אז אין הרבה קבוצות שהאלאנד יכול ללכת אליהן. זה כנראה או אנחנו או ריאל או אולי ליברפול.
מה הכוונה? (לגבי הסכום זה פשוט 550 מיליון ל5 שנים כמו שנכתב בכתבה שהייתה)
אם למסי יש חוזה על סך x כסף אז הוא יקבל x כסף.
הוא יכול לפרגן ולהיות נחמד, אבל זה כבר תלוי בו, להזכירכם זה עדיין אותו מסי שדרש סכום כזה מלכתחילה.
מסי מייצר הרבה מאוד כסף אבל אתה יודע מה מייצר יותר? תארים!
לטעמי כדי לבנות מחדש במורה הכי טובה תצטרכו להפטר ממסי. ככה תרוויחו המון כסף לעשות זאת. יהיה מקום לפדרי ופאטי להשתלט על העניינים ולגריזמן לנהל את הקבוצה, ולרכש להגיע (כל עונה ללא מסי שקולה לקראק של 100 מיליון אחרי הכל).
עכשיו נשאלת השאלה האם מסי עם אסופת שחקנים בינוניים סביבו עדיף על קבוצה שבנויה נכון? את התשובה עליה קיבלתם כל עונה מאז עזיבת ניימאר.
בדיוק! אנחנו לא צריכים חלוץ שני ואנחנו לא צריכים שחקן לאגפים. אתה מבין עכשיו למה אני לא רוצה אותו? חחחח
אם חלוץ שני היה מתאים לנו - יש לנו את גריזמן. זו אחת הבעיות עם הרכש המפגר הזה. מה אתה מעדיף, שחקן צעיר ואולי טוב יותר בעמדה לא רלוונטית, או שחקן שאשכרה ממלא צורך קיים?
יותר מזה, מה שאמרת עכשיו זה על דפאי זה כמעט מילה במילה מה ששמעתי מההנהלה המזעזעת שלנו לפני הרכש של גריזמן. הוא אחלה כי הוא מגוון ויכול לשחקן גם באגפים וגם באמצע. אם לאוטו שלך אין מנוע ואתה חייב רכב מתפקד, אתה מעדיף מנוע משומש או גלגלים מזהב באותו מחיר? יהיו לך אחלה גלגלים, אבל תישאר תקוע.
שמע, אם אתה לוקח תיאוריה משלך, ואתה מנסה לקבע אותה כעובדה (אם מסי עוזב אז בארסה תזכה בתארים) אז כנראה שכולנו היינו מסכימים איתך. מסי יוכל לסיים את הקריירה בכיף בסיטי ויהפוך את פפ למאמן עוד יותר מעוטר, ובארסה תחזור חזרה לדרך המלך. הבעיה היא שהתרחיש הזה לא בהכרח מחוייב למציאות והוא קיצוני וטומן בחובו הרבה סיכון מצד הקבוצה.
הרבה בגלל ההתנהלות בעשור האחרון ברצלונה היא בעיקר מסי. הוא זה שמביא קהל, חסויות ואפילו שחקנים לקבוצה. הוא לצערי כל מה שנותן לבארסה מעמד כלשהו של קבוצה גדולה. מתישהו אני מקווה שהמשקל של גדולת ברצלונה כמועדון יחזור אלינו, אבל לנתק את מסי במכה בשאיפה שפדרי (בן 19 להזכירך), גריזמן (לא ממש פוגע אצלינו כמו באתלטיקו) ופאטי (שאף אחד לא יודע מתי הוא חוזר בכלל) היא לא בהכרח הצעד הנכון מקצועית לקבוצה.
אידאלית צריכה להיות תוכנית התאוששות סבלנית. כן לתת את המושכות בהדרגה לאחרים יחד עם מסי, כן לאזן את השכר במועדון, לעבוד גם עם רכש מדוייק וחכם יותר מאשר להחתים סופר סטארים שיקברו אותנו עמוק יותר בגירעון וכמו בן להשתמש בנוער, יחד עם מסי שיעזור לנו להתמודד עם הירידה הזמנית ברמה ובמירוץ הרכש בשאיפה לשמור על הראש שלנו מעל המים ברמה המקצועית.
מצטער לכבות את דיון הפנטזיות, אבל זה לחלוטין נראה התרחיש הסביר יותר. לא סתם יש שמועות על רכשים פושרים יחסית כמו בלנקו של ולנסיה ב’, גאיה מולנסיה, בריאן חיל, אריק גארסיה ושחקנים שמסיימים חוזים כמו אלאבה ואגוורו.
יש לי חדשות בשבילך - החוזה של מסי נגמר הקיץ. אם יישאר, ייחתם חוזה חדש. 110 מיליון לעונה אולי היה נכון כשמסי היה צעיר ב 5 שנים , בשיאו והיה מושך הרבה מאוד צופים. לא כך המצב עכשיו, ולכן החוזה הקודם לא רלוונטי.
אם גריזמן היה עולה 20 מיליון ומרוויח 5 מיליון, אז הייתי אומר שזה אחלה רכש. מקסימום נמכור אותו הלאה.
דפאי או שילמד לשחק בבארסה או שיימכר הלאה. יהיה לבארסה קשה להפסיד עליו כסף, כי הוא עדיין שחקן טוב ולא זקן.
אגוארו לעומת זאת הוא הימור גדול. אני לא רוצה הימורים שבסבירות גבוהה יכולים לעלות לנו כסף. אין צורך חיוני בשחקן כמוהו, יש לנו את ברייטוויט. השנה אנחנו משחקים בלי פאטי, טרינקאו בקושי רואה דקות. הייתי רוצה שחקן 9 אמיתי, ברור, אבל לא אחד גמור כמו אגוארו. ואגוארו ידרוש משכורת גבוהה, הוא לא יסתפק במה שברייטוויט מרוויח היום.