הבעיה היא שגם ברייטוייט לא באמת 9
אני דווקא אופטימי לגבי היכולת של אגוארו לתרום, אבל גם אם פוסלים אותו, הייתי רוצה לראות שחקן עם פרופיל דומה - 9 מנוסה שאפשר להביא יחסית בזול או בחינם.
הבעיה היא שגם ברייטוייט לא באמת 9
אני דווקא אופטימי לגבי היכולת של אגוארו לתרום, אבל גם אם פוסלים אותו, הייתי רוצה לראות שחקן עם פרופיל דומה - 9 מנוסה שאפשר להביא יחסית בזול או בחינם.
איפה טענתי את זה?
כתבו לי שהייתה לי טעות והחוזה של מסי נגמר, אך היות שלא הגבת על הנושא הזה אלא על הדעה הכללית שלי אז אגיב לגבי זה.
אני טענתי שכדי שברסה תבנה קבוצה חדשה שתוכל לרוץ לתארים יהיה לה יתרון ללא השכר המפלצתי של מסי, כמובן שלבנות קבוצה זה לא מהיום למחר ולא התכוונתי בשנה שנתיים הקרובות.
אני טענתי שעם מסי לברסה לא יהיו תארים וגם 110 מיליון פחות לעונה, בלעדיו לא יהיו לה תארים אך 110 מיליון יותר לעונה, מה שיגרום לכך שעוד שנתיים (נניח) תהיה לכם שוב קבוצה תחרותית.
לא ידעתי את זה. אם ככה חוזר בי
עצם הטיעון הזה מנסה לתת חלוקה למצב הנוכחי: או מסי או תארים. בפועל אני אומר שזה לא רק קיצוני, זה גם לא בהכרח נכון לקבוצה בכמה מימדים (כלכלית, מקצועית ומעמד המועדון). לא חושב שלשחק ALL IN לכל כיוון זה המצב הנכון, יש כמה דרכים לברוח מהשמרנות שהייתה קיימת במועדון, או לחילופין להתחיל מרכש נכון יותר תוך חיתוך הרכש הפחות טוב.
הרבה תלוי במצב הכלכלי שלא מאוד ברור לכולנו. אני מכם מקבל רושם של אין לכם 5 מיליון בשביל בלם שהיה כה נחוץ לכם, אז אני מנחש שלא מאוד טוב.
או… שאני בעצם טוען שמסי מרחיק אתכם מהתארים לטווח הארוך?
כלומר לטווח של שנתיים ברור שעדיף לכם להשאיר את מסי, אבל לפעמים כדאי לקחת צעד אחורה, לחסוך טיפה, ולחזור בענק.
בוא נניח שאין לכם כסף להביא שחקנים לשנתיים הקרובות, ולאחריהן יהיה לכם תקציב של 100 לעונה (הגיוני סך הכל שקבוצה תוציא 100 לעונה על רכש), ושמסי שווה 110 מיליון לעונה (הרי זו הטענה עליה התבססתי ואמרתי כבר שבמצב אחר אני חוזר בי).
אז טענה א׳: לשנתיים הקרובות הסגל שלכם ישאר זהה. לאחר מכן 100 מיליון לעונה לבנות קבוצה סביב מסי בן ה36.
טענה ב׳: 110 מיליון השנה - האלאנד. 110 שנה הבאה מאנה או שחקן מקביל ברמה. לאחר מכן במקום 100 לעונה זה יהיה 210.
במילים אחרות: עוד 4 שנים להיות עם מסי בן 36 ו200 מיליון לבניה, או בלי מסי עם 640 מיליון לבזבוזים.
אם יש לכם יכולת לבנות קבוצה מנצחת לצד מסי זה דבר אחד, אני קיבלתי את הרושם שאין לכם.
גם אם יש לכם 100 מיליון כעת לשנה, זה אומר גם בסנריו השני.
בכל אופן, היות שאני לא חושב שיש לכם יכולת עם התקציב הנוכחי לזכות בתארים, אני לא חושב שמסי שווה את השכר הנוכחי.
הסכום הנלווה המדויק לא משנה יותר מידי, רק שלטעמי בשנתיים הקרובות, מקריאה בפורום פה, עם מסי או בלי מסי אין לכם יכולת להעמיד קבוצה מנצחת. גם אם תזכו באליפות יהיה מדובר יותר בהפסד של ריאל ואתלטיקו ולא בחוזקה שלכם.
אז לחסוך 110 לעונה כדי לבנות מחדש ולהעמיד עוד שנתיים 3 קבוצה מנצחת שווה את ההיעדרות של מסי בשנתיים שלוש האלה (שגם ככה הוא יהיה בהן מבוגר יותר מעכשיו, וכבר העונה שפטתם אותו על יכולת ירודה).
לא ידעת שאלוהים מסיים חוזה ?
איפה היית בשנה האחרונה ? במאדים?
חחחחח ידעתי שיש לו אופצית יציאה כל סוף עונה, לא שהחוזה נגמר
כל חשבונות הטוויטר שאני עוקב אחריהם, טוענים שניימאר עצר מגעים לחידוש החוזה ב PSG.
טוענים שהוא מבין שמסי יחדש בבארסה והוא רוצה לשחק איתו.
טוענים שהוא מוכן לרדת במשכורת וכו’ וכו’ .
התלבטתי איפה לשים את זה - פה או באשכול האנקדוטות. כל קיץ אותו סיפור.
לא רציתי להתחיל עם זה כי אני לא חושב שיש באמת אפשרות כלכלית להביא אותו. וזה פשוט לא יקרה.
דעתי על המנוול ידועה. שיחנק שם .
אני רק יודע דבר אחד זה ברור לכולם והוא גם אמר את זה בפומבי שהוא רוצה לחזור לשחק יחד עם מסי.
אני שואל את כל ניימאר apologist לאן נעלמה התאוריה שלכם שהוא רצה לעזוב בגלל “הצל של מסי” ? . מעניין שזה פתאום לא מפריע לו.
כל ההטפות מוסר שחטפתי פה ובבארסה מניה .
אני גם יחזור ויכתוב את זה פה, ביום שהמנוול חוזר ללבוש את הבלאגרונה אני פורש מברצלונה באופן סופי. לפחות פיגו בגד בתמורה להתקדמות מקצועית. הוא בגד בשביל כסף נטו.
נ.ב גם כל הרומנטיזציה של חלק מאוהדי ברצלונה אליו מגוחכת. בואו תגידו לי מה הוא עשה מאז שהוא עזב את ברצלונה. חוץ מלהפצע לקבל אדומים ולחגוג עם אחותו . נאדה שום דבר.
לא אמרתי שאני יעבור לאהוד קבוצה אחרת, פשוט יפסיק לצפות בכדורגל. הכדורגל והספורט של היום נהיה ציני משעמם וחסר נשמה. אני צופה בברצלונה ומנסה כמה שפחות לצפות בדברים אחרים. לברון גיימס ואמבפה וניימאר הם “הפוסטר” של הספורט העולמי. זה מגעיל אותי גם כל האלנד והמכירה הפומבית שלו. חסר כבוד לדורטמונד. ואנחנו במקום להקיא את התופעות האלו פשוט מעודדים את זה (מדבר על קהל האוהדים בעולם לא ספיציפי פה)
ברצלונה הייתה לפני ניימאר ותהיה גם אחריו.
זה כולל גם את מסי, ברתומיאו, צ׳אבי, לאפורטה ועוד רבים אחרים. כמובן גם פיגו.
במילים אחרות, אל תמהר לקבור את אהבת חייך רק כי שחקן מאוד מוכשר ומוערך בכדורגל העולמי עלול ללבוש שוב בלאוגרנה. גם אם הוא דמות נלוזה ותאבת בצע שעלולה לחזור לכאן מהדלת האחורית.
לגבי:
אני חושב שהברזילאי כבר הוכיח לעצמו שעם או בלי מסי, הוא לא שווה כדור זהב.
ובכל מקרה, המעבר שלו לפ.ס.ז ביחד עם אמבפה ועוד כוכבים היה אמור להקפיץ את הרמה והיוקרה של הקבוצה הזו, ככה שהמשחקים בשורותיה יהיו מועמדים לגיטימיים לכדור הזהב על התרומה המקצועית שלהם. בפועל, זה לא ממש קרה. פ.ס.ז. אמנם מככבת באלופות השנה ובשנה הקודמת, אבל עוד לא באמת עשתה את הקפיצה לשורות הגדולות.
ניי מבזבז שם את הזמן שלו, כי בארסה נשארה שם יותר גדול מפאריז למרות כל מה שעברנו.
מסי גם בסוף הקריירה והכוכבים לידו יתחילו יותר ויותר לזרוח בזכות עצמם. שים לב למקרים של פדרי ודה-יונג שמייצרים היום לדעתי באזז הרבה יותר גדול מזה שמייצר מסי.
לסיכום, אני איתך. לא רוצה פה את הנחש תאב הבצע הזה. גם חושב שחברתית אני מעדיף את הילדים טובים ירושלים בקבוצה שלנו, מאשר את הזלאטנים המאוהבים בעצמם.
אבל אני לא זה שמנהל את הקבוצה, וגם אם לאפורטה יחזיר לפה את הברזליאי (עם איזה כסף בדיוק? זה שאין לו להוציא על האלאנד?) אני לא אקרע את חולצת האוהדים שלי ואעבור לאהוד איזו ליברפול או משהו נייטראלי אחר.
בתנאים מאוד מסוימים אני מוכן לסלוח לו.
אני בטוח שגם ללפורטה יש הרבה תנאים כאלה, ואני בטוח שניימאר לא יקבל אותם.
כל הכסף, אם יש, צריך להיות מופנה להאלנד.
אם הוא רוצה לבוא בחינם בסוף החוזה שלו, אחרי שהוא ויתר על ‘מענק הנאמנות’ ובלי שכר מפוצץ או מענק חתימה שמן- יאאלה, אני מסכים למחול לו. מעבר לזה- אני לא מעוניין.
אני לא מעוניין גם בחינם.
ה׳חבילה׳ שהוא מביא איתו מעבר לכדורגל לא שווה את זה.
קשה לי להסביר כמה אני שמח שזו הדעה הרווחת פה. בכל זאת הפורום הוא מקום של שפיות.
עם או בלי מענק נאמנות, עם או בלי רצון של מסי, עם או בלי הורדה במשכורת. באמת שזה לא רלוונטי מבחינתי. לא מקצועית, לא חברתית, לא כשירותית.
ניימאר - פשוט לא.
דרך אגב, אם אני לא טועה כל הסיפור הזה התחיל בתקשורת הקטאלנית או שאני טועה (דימטרי).
אני כבר למדתי שאסור לקחת אותה יותר מידי ברצינות. ברור לי שהוא מת לחזור שוב לשחק יחד עם מסי. אבל אני לא בטוח שהוא באמת לא יאריך חוזה בבית הסוהר הפריזאי. זה אולי בית כלא, אבל התנאים שם זה זהב.
מה שמעצבן שחשבתי שקיץ אחד ניימאר לא יחזור לרדוף אותנו בגלל המצב הכלכלי אבל אני מבין שזה היה סתם משאלת לב שלי.
אני לא יודע, אני קורא בכמה חשבונות טוויטר של אוהדים. זה הופיע בכולם, אז חשבתי שיהיה נכון להביא גם לפה.
אני לא חולק עליך או תוקף . אני רק מביע דעתי על התקשורת הקטלונית. אמינות זה לא הצד החזק שלה.
לסיכום סאגת ניימאר:
דעה לא פופולרית, אך לא נכתבת כדי לתקוף אף אחד פה.
אתם לא קצת קשים עם ניימאר?
בסופו של דבר ניימאר העלה את סעיף השחרור שלו ב30 מיליון והוסיף סעיף נאמנות של 30 מיליון.
ניימאר בעצם לא עקץ את ברסה, (אלא אם כן אתם רוצים לטעון שהוא שווה הרבה יותר מ190 מיליון, אך פה האשמה היא של ההנהלה), הוא עקץ את פסז׳.
אתם לא חושבים שהתנהל פה קמפיין הכפשה עצום על ידי אדם לא נקמני בכלל בשם ברטומאו?
הרי ניימאר בעצם פגע באגו של ברטומאו.
בואו נסתכל על המצב רגע מנקודת מבט אובייקטיבית. אשכרה מדברים על מהלך מסריח של ניימאר עם החוזה החדש ההוא ששלשל לכיסו סעיף שנותן לו 30 מיליון אך לא מדברים כלל על ה30 מיליון שברסה קיבלה, בזכות אותו חוזה!
בכל העיתונים, שלפי מה שאתם כותבים היו השופר של ברטומאו, נכתב רק על ה30 מיליון אותם ניימאר דורש מברסה, ולא על ה30 מיליון מתנה אותם השיג לברסה.
אני לא בא להגיד פה שאתם צריכים להחזיר אותו. יש לניימאר הרבה חסרונות. אך מפתיע אותי שבמקרה ניימאר כולכם נפלתם בפח של ברטומאו. ניימאר הרוויח לברסה 30 מיליון ולקח מכם אותם (בנוסף לעזיבה בסכום שיא!).
ההשפעה של אותו חוזה שאתם מקללים את ניימאר עליו:
פסז - שילמה 220 ולא 190, הפסד של 30 מיליון.
ברסה - קיבלה 220 ולא 190 ומשלמת לניימאר 30, מאוזן.
ניימאר - מענק על סך 30 מיליון ולא 0, רווח של 30 מיליון.
בסופו של דבר ניימאר מוזכר כגדול אויבכם כי עזב את ברסה. מרגיש לי שהוא יותר שנוא משחקנים שחגגו על חשבונכם ולכלו עליכם בעוד הוא כל הזמן המשיך לכבד את ברסה.
מלכלכים עליו יותר משחקנים שעזבו במחיר מצחיק והשאירו חור ללא אמצעים למלא אותו.
יש פה ניצחון תקשורתי עצום של ברטומאו שכל אוהדי ברסה ממש תומכים בו משום מה
מה ניימאר עשה על המגרש בשנים האחרונות שכולכם עדיין מחשיבים אותו טופ קלאס? מילא המדיה המשוחדת שמחבקת ברזילאים אני עוד יכול להבין.
אבל אתם? עם הספר? המלך הוא עירום מדובר בשחקן אולי הכי אוברייטד בהיסטוריה של הכדורגל העולמי.