אני בכלל לא דיברתי על ה׳בגידה׳ אלא על הרווח ממנו כשחקן.
אני חושב שהוא אוברייטד מטורף וזה שהוא מופיע ל3 משחקים בשנה, ובשאר המשחקים נעלם בחצי מהם ומחרב בחצי השני לא הופך אותו לטופ קלאס.
מעבר לזה, הוא גם פציע ומגיע עם חבילה שלמה על המגרש (הצגות, התגרויות ומריבות בלי הפסקה) ומחוץ למגרש (החברים, האבא, המסיבות, האחות ועוד) שהנזק שלה עולה בהרבה על התועלת.
לכן, מבחנתי שלא יגיע גם בחינם.
נ.ב.
אם רוצים כן לפתוח את עניין הבגידה, אז נכון שאולי מספרית בארסה הרוויחה בעסקה שלו אבל ההתנהלות שלו דפקה אותנו בעונות שאחריה, בדגש על העונה שהגיעה מיד אחריה וכל שחקן שרצינו עלה לנו פי 5 מערכו האמיתי כי כולם ידעו את הסכומים ואת הצורך שלנו.
בפועל הוא נתן תחושה שהוא נשאר וגם אמר את זה להנהלה והיה עסוק בלריב איתם על מענק החתימה.
אם הוא היה מדבר כמו בנאדם ואומר שהוא עוזב, היתה לברצלונה את האופציה להביא בשקט רכש אחר בסכום הגיוני כשהקבוצה המוכרת לא יודעת שניימאר עוזב עוד רגע בכזה סכום.
ההודעה לא הופנתה ספציפית אליך, קיבלתי את הרושם שזו סיבה גדולה לשנאה כלפיו. לא מעט הודעות דיברו על אותו סעיף נאמנות שבעיקרון לא אמור לעלות בשיח בכלל שכן הוא שדד את פסז ולא אתכם, לטעמי מהלך מבריק שלו.
לא ההתנהלות שלו, ההתנהלות של ברטומאו. יש לך ספק שעם הכסף הזה קבוצות אחרות היו מתחזקות בצורה טובה יותר?
אז על דמבלה אני חושב שיש פה ביש מזל ותו לא. אבל קוטיניו הייתה קניה שגויה מההתחלה. קודם כל מיותרת שכן בדיוק שמתם 110 מיליון על שחקן התקפה אז אלא אם תכננתם להוריד את מסי לספסל, די מיותר לקנות במחיר הזה שחקן ספסל.
קח עכשיו את ה160 של קוטיניו. זה אופמקנו ב45 ופתרתם את בעית הבלמים (שהייתה קיימת גם אז), זה קשר שהייתם נואשים לו, ואפילו 2!
הנה לכם אחלה של קבוצה (קשר במחיר ממוצע של 80 הוא וורלד קלאס לכל דבר).
חוץ מזה שבעצמך אמרת שהוא נפצע, אז ניצלתם מעונשו של זה.
הןא תכנן לעזוב ורצה לגזור קופון של 30 מיליון. הוא בכוונה דאג שהם לא יבואו על חשבונכם.
נכון שזה ייקר את כל השחקנים כמעט עבורכם, אבל מצד שני עם הנהלה אחרת הייתם יכולים לפעול עם פחות פניקה. ולקנוצ במורה חכמה הרבה יותר. לא זוכר לגמרי אילו שחקנים היו זמינים בשוק באותה עונה, אבל היו שחקנים שעברו גם במחיר סביר. חוץ מזה שזה היה מספיק כסף להביא את אמבפה.
עוד סיבה לא לשנוא אותו! עשיתם על שחקן כזה 190 מיליון!
אני לא כותב כאן למה לכם להביא אותו. אני רןאה דעות שקשורות בשנאה כלפיו ללמה לא, תקרא קצת למעלה ותראה שלא מעט הודעות לא מדברות עליו בכלל בצורה מקצועית.
סלח לי, לא לקבל את ניימאר בחינם כשהוא מוכן לקצץ מהשכר שלו זו האמא של השנאה. את גריזמן תוכלו בתאוריה למכור בחינם (ואפילו בכסף), וניימאר טוב מגריזמן. חוץ מזה שבברצלונה ניימאר יעשה פחות שכונה
בדיוק.
גם אם אני איכשהו מתגבר על עניין העזיבה של ברצלונה - עדיין העונות שלו בפסז’ לא הוכיחו שסעיפים 2 ו-3 ניתנים להתעלמות. בטח לא בכמויות שהם מגיעים. בטח ובטח לא עם המקום הדי גדול שהבחור יתפוס במשבצת השכר. בטח ובטח ובטח אם זוכרים שהבחור בן 29.
ניימאר לא רק שתובע ברוב חוצפתו את ברצלונה אלא גם פנה לאופ"א וביקש ממנה להשעות אותנו מליגת האלופות. אבל כן הוא מכבד את ברסה.
מצטער אפילו פיגו לדעתי לא עשה את הדברים האלו שהוא עזב לריאל מדריד.
נ.ב אני גם בכלל לא מכיר יותר מידי שחקנים שעזבו את ברצלונה ו"ליכלכו" עלינו. אפילו סוארז (ושאיך שברצלונה התיחסה אליו לא היתה לי בכלל טענה אליו אם כן) תמיד בראיונות אומר שהוא מכבד את המועדון. ואין לו שום דבר נגדנו.
זר שמגיע ממאדים יחשוב שניימאר הוא המסכן פה ואנחנו נטפלים למיליונר הפריבליג…
ודרך אגב לגבי ברתומאו וניימאר. 99.99 אחוז מאוהדי ברצלונה הם קורבנות של ברתומאו ורוסל. ניימאר הוא לא. ניימאר קיבל מהם כמעט כל מה שהוא רצה ויש כל מיני שמועות שהם גם דאגו לחיי המין של אבא של ניימאר . אז באמת שהוא האחרון שיכול להתלונן על ההנהלה לשעבר של ברצלונה.
כי ברסה לקחה לו 30 מיליון!
תסתכל על זה אחרת, היא השאיל לברסה 30 מיליון שמגיעים לו וברסה לא מוכנה להחזיר אותם. אנשים תובעים על פחות.
אז בוא נקרא לזה סעיף בורקס. בא בן אדם הרוויח 30 מיליון לעצמו לא על חשבונכם וזה כואב לכם.
ברטומאו הרגיש נבגד והאכיל את כולכם בסיפור הזה.
כמה מצבכם היה טוב אם במקום ב220 הוא היה נמכר ב190 ללא שום סעיף נאמנות? שום הבדל!
בראש שלי ניימאר מצא דרך לעקוץ 30 מיליון ולא מברסה. ועדיין ברסה כועסים עליו בגלל הפאקינג שם של הסעיף שעשה את זה.
מה? זר שיגיע יראה 20 אנשים לא מעריכים את ניימאר ואחד שלא מעריך אותו מקצועית אבל חושב שאישית נעשה לו עוול.
ברטומאו הבטיח לניימאר כסף שניימאר לא קיבל. לא רק שניימאר לא קיבל את הכסף אלא שהוא בזכות אותו סעיף הרוויח לברסה ״במקרה״ בדיוק את הכמות הזאתי של כסף כך שאפילו לא הפסדתם אגורה מהמהלך המסריח המדובר.
באמת שלטעמי כולכם נפלתם פה לתרגיל של ברטומאו. במקום שברטומאו יהיה האיש הרע שעם 222 מיליון לא הצליח לחזק את הקבוצה, הוא הצליח לגרום לכם להאשים את ניימאר.
4 אדומים ב 4 שנים בכל המסגרות.
זה שהוא נעדר המון, על זה אני לא מתווכח. 90 משחקים ב 4 שנים ב PSG לפי טראנספרמארקט.
אתה טענת שלכל הבעיות שלו צריך עוד להוסיף המון אדומים, ואני מראה לך שהוא לא מקבל הרבה אדומים. אדומים זה שולי. פציעות - לא.
כולם ידעו שניימאר מתכוון לעזוב. מי אשם בזה שניסה לשדר ש"ניימאר נשאר והכל טוב" במקום להביא מחליפים לפני שמחירי השוק עולים? מי אשם בזה ש222 מליון אירו בוזבזו בצורה הכי מבישה אי פעם? כל באיירן עלתה פחות מ222 מליון.
מישהו היה מאשים את מסי אם הוא היה לוקח את ברתומיאו למשפט? אני לא. אז למה ניימאר כן? נטו ספינים של הנחש. מה זה סעיף נאמנות? זה סעיף שמגיע לניימאר כסף בו עד תאריך מסויים, וברתומאיאו החליט לא לשלם לו. מי שאשם זה ברתומיאו ששם את הסעיף הזה באמצע חלון העברות. ניימאר לא אשם בזה שהוא ראה דרך לעקוץ כסף ועקץ.
אם היו גונבים ממני 30 מליון אירו, הייתי יוצא בקמפיין עולמי מול ברצלונה וגומר אותם בדעת הקהל העולמית. הייתי גורם לכך שאף ספונסר לי יתקרב למועדון מרוב בושה. באמת שניימאר יצא איתנו בזול.
הוא ישב עם פסז שנה לפני באיביזה ואמר להם שהוא יבוא שנה אחרי . אחרי זה בידיעה מוחלטת שהוא עומד לעזוב הוא חתם על חוזה שהוא ידע במפורש שהוא לא יקיים אותו. בקיץ שהוא עזב, בשביל לא לאבד את הכמה מיליונים מזדרגגים שלו הוא חיכה והשפיל מועדון שלם יחד עם האוהדים שלו עד כמעט הדקה ה90 של חלון העברות.
אני לא יודע אם זה חוקי כי זה מתברר בימים אלו בבית משפט, אבל גם אם זה חוקי. על זה נאמר זה אולי כשר אבל מאוד מסריח.
ותצאו כבר מהסרט . אפשר לחשוב שברתומאו בן זונה וגם ניימאר בן זונה. עובדה א לא סותרת את עובדה ב. שתי הדברים האלו קורים באותו זמן.
ואני יחזור בפעם המאה, ברתומאו פינק את ניימאר ברמה שהרבה שחקנים הוא לא פינק אחרי…
בוא נסתכל על זה רגע מנקודת מבט אובייקטיבית:
ניימאר נקנה בסכום לא כל כך ידוע, בין 50 ל100 מיליון.
בברסה הוא זכה בלא מעט תארים כולל ליגת האלופות, וכשחקן סופר מרכזי. בקיצור, נתן לכם המון.
הוא עזב די במפתיע (אם כי לא באמת, לפי אוהדי ברסה זה היה די ידוע) אך ווידא שהוא לא משאיר אתכם בלי כלום עם סכום שיא של העברה. שחקנים טובים ממנו עלו פחות.
כל הזמן בפסז הוא מדבר עליכם בצורה יפה והוא נשמע עדיין כמו אוהד ברסה.
הוא עקץ את הקבוצה אליה עבר ולא את ברסה.
אפילו שברסה מלכלכת עליו בטירוף הוא עדיין אוהב אתכם.
אפילו שברסה גנבה לו 30 מיליון ועדיין לא הביאה לו אותם (אותם 30 מיליון שעקץ מפסז, לא אתכם) הוא עדיין אוהב אתכם.
אבל הוא הפך לתירוץ של ברטומאו.
מצטער, לטעמי הייתם יכולים לסיים את אותה עונה חזקים הרבה יותר מלפני עזיבתו. בכסף הזה היה אפשר לסגור את כל החורים בהגנה (בלם למד פיקה שעוד סחב אז), את החורים בקישור (כל קשר שהייתם רוצים) ועוד היה לכם כזף בלי קשר שכן הבאתם עוד המון שחקנים בנוסף באותן שנים.
מסריח מאוד, אבל כלפי פסז!
הוא הסכים לכל התנאים של פסז ואז שניה לפני אמר להם שהם יצטרכו לשלם 30 מיליון יותר.
כל עניין השם של החוזה זה טרמינולוגיה, תקרא את זה ללא המילה נאמנות ואין פה שום בעיה.
זה כמו מענק שמקבלים בעבודה אחרי שהיית שם שנה, אם היית עוזב שניה אחרי המענק זה מגעיל? כמובן שלא.
אשמח שתסביר לי למה לא?
אתם שונאים אותו יותר משאתם שונאים שחקן שעבר מברסה לריאל ולקח תארים על פאקינג חשבונכם!
פיגו לא הכניס לכם 222 מיליון לבזבוזים! פיגו עבר ליריבה השנואה! ניימאר הביא לברסה יותר תארים מפיגו!
אז אולי עוול זו מילה קצת לא מתאימה, כי זה בסדר לא לאהוב שחקן, אני פשוט חושב שהשנאה שלכם כלפיו היא ניצחון תודעתי של ברטומאו עליכם.
מי אשם בעונות הרעות? ניימאר שעזב אתכם ככה בלי כלום!
איזה מניאק, איך הוא דפק את ברסה עם ה30 מיליון שגנב לפסז, והשאיר אתכם רק עם 190 מיליון כדי למלא את החסר.
להזכירכם כל הכתבות שאתם קוראים הן, לפי דבריכם, שופר של ההנהלה. כלומר, ברור שהכתבות לא יהיו אובייקטיביות בנושא. ברור שהדגש יהיה על השם של הסעיף ולא על התכלס, לא על כך שהכסף לא יוצא מברסה אלא מפסז, ולא על כך שבכסף הזה יכולתם לבנות אימפריה.
אני חושב שזה לא מקרי ששחקני ברסה כן אוהבים את ניימאר.
אל תרצו אותו מסיבות מקצועיות. הוא שחקן פציע שמעורב בהרבה יותר מידי דברים שלא קשורים לכדורגל. הוא אנטגוניסט, חמום מוח, ששם הרבה דברים מעל המועדון בו הוא נמצא (אם כי בברסה הוא היה מקצוען הרבה יותר).
אבל ההאשמות על העזיבה שלו פה בהחלט מוגזמות.