יותר כמו לאפורטה עדיין מקבל ביקורות מסביב על הפאשלה שלו עם מסי והוא ראה שעולם הכדורגל מפנה חיצים על פריז, אז הוא ניסה לרכב על זה.
האמת… מפתיע מאוד, מהלך מאוד חובבני שלו.
זה קשקוש כל-כך גדול כי ברור שפריז נכנסה לתמונה רק אחרי ההודעה של בארסה שמסי לא ממשיך.
לפני זה מסי סיפר לכל העולם ואשתו שהוא סגור חתום ונעול בבארסה.
בנתיים דיוחים בצרפת שהחבר של אמבפה לא רוצה את דמבלה. אולי יש בו משהו לבחור.
צלסי לדעתי תילך עליו.
לא יודע למה, לדעתי עוד נצטער על השחרור שלו.
אני לא מצטער על השיחרור של ז’וטגלה. אמנם אהבתי את השחקן, אבל הוא אוהד של אספניול וקשה לי עם זה ממש.
זה יהיה היסטרי אם דמבלה יגמור אצלנו כי אף אחת אחרת לא רוצה להתעסק איתו.
הבדיחה כולה על חשבוננו.
זה אחד שחושב על טניס 24\7.
העיתונים אומרים שמחפשים לו מחליף כבר הקיץ, כי לא בטוחים מה מצב הברך של פיקה.
צ’אבי אוהב את קונדה ואת קוליבאלי.
קונדה מאוד יקר, ויש תחרות בלתי אפשרית מצד צ’לסי.
קוליבאלי גם יקר, אבל פחות. העיתונים רוצים להכניס את פיאניץ’ לעיסקה, אבל לא נראה לי שזה יוזיל בהרבה. כולם יודעים שבארסה רוצה להיפטר מפיאניץ’ בגלל המשכורת.
לקוליבאלי נשארה שנה אחת בחוזה, והסוכן שלו טוען שהוא לא במו"מ עם אף קבוצה.
שבוע הבא צפויה להיות פגישה חשובה של ההנהלה בנוגע לפייר פליי. בארסה תצטרך לוותר על משהו כדי להחתים שחקנים. כרגע לא יכולים לחדש לגאבי אפילו.
או שמצטרפים ל CVC, או לגוף אחר תמורת ויתור על חלק מההכנוסת של טלויזיה, או שמוכרים חצי מבארסה סטודיוס או חצי מיחידת מרצ’נדייז. או כל התשובות נכונות. כל האפשרויות גרועות, אבל יצטרכו להחליט החלטה.
כרגע אנחנו לא מצליחים להחתים, סופית ורשמית, שחקנים חופשיים שכבר הסכימו להגיע אלינו. אז יפה שצ’אבי מפנטז על קוליבאלי, ובטח שכל הכבוד לו שהוא מפנטז על קונדה, אבל כנראה שזה לא יקרה. לפחות לא מספיק מהר, לפני שאחרים יחטפו אותם. באותה מידה הוא יכול לפנטז גם על מסי ורונאלדיניו בשיאם.
צריך לא רק למכור את נפשנו לאיזשהו CVC/שקר כלשהו אחר, צריך גם להיפטר מלא מעט שחקנים ומשכורתיהם. עד שזה יקרה…
לא חייבים להחתים שחקנים רשמית כבר ביוני.
מה שחשוב כרגע זה לסגור את העסקאות האלה מול גופים, כדי לרשום הכנסות העונה, מה שישפיע ישירות על תקרת השכר בעונה הבאה. יש לזה דדליין, 30 ליוני.
התכנון לעונה הבאה תלוי מאוד בכמה ימכרו את הדברים האלה. זה גם ישפיע על העזיבות, כמו למשל פרנקי בהרבה כסף ליונייטד, ואז זה ישנה את הרכישות גם.
זה לא סותר שמנסים להיפטר משחקנים לא רצויים, זה בלי קשר. כל הכנסה וחסכון במשכורת חשובים. אבל החתמות לא יהיו עד שנבין איפה אנחנו עומדים.
יש סיכוי שתהיה תמונת מצב יותר שקופה ממחרתיים?
לא שאני תולה תקוות מכותרות שקריות, אבל המחשבה שאי אפשר לעשות את השינוי המתבקשת בגלל הלחץ סביב תקרת השכר ממש מעצבנת.
תחשבו על החצי כוס המלאה כל עוד המצב הנוכחי ממשיך אי אפשר להאריך לרוברטו את החוזה… אתם רואים לא הכל נורא
לא חושב שהתמונה תתבהר כל כך מהר.
גם אם יחליטו למכור משהו, צריך זמן להכנת חוזה וחתימות, ואחר כך צריך זמן שטבאס יבדוק את החוזה ויאשר תקרת שכר חדשה.
הוא יעשה לנו את המוות. מוכן לשרוף את הליגה בשביל לדפוק את לאפורטה.
הוא יעשה לנו את המוות לא כי בא לו לדפוק את לפורטה ובכך להרוג את הליגה.
הוא יעשה את זה כדי ששאר הקבוצות לא יגידו שהוא דואג רק לגדולות.
בכל מקרה , אני לא חושב שהוא מחליט על דעת עצמו. יש חוקים , ודווח כבר שלפורטה הביא חשב ועו"ד חיצוניים כדי למנוע הפתעות.
זה נשמע שאת החוקים אפשר לכופף מתי שרוצים, ונשמע שזה בהחלט מה שקורה בליגות האחרות.
לא הבנתי שהחוקים הם משהו מאוד ברור. גם הבנתי ש״פתאום״ החליטו בלה-ליגה להתייחס לפייר-פליי כיחס הכנסות / הוצאות נטו, ולא לכלול את נכסי המועדון וכמה יכולת כלכלית יש לו.
בקיצור, לא נראה לי שטבאס ״כבול״ למשהו שגורם לו להזיק לליגה בטווח הקצר בכך שהוא הופך אותה לפחות תחרותית, ובטווח הארוך בכך שהוא כובל את הקבוצות להסכם הלוואה גרוע במיוחד.
נראה לי התבלבלת עם הפייר פליי של אופ"א יוסי.
בליגה זה הרבה יותר מורכב, ואני לא יודע מה בדיוק החוקים, אבל חוב
אני לא מבין את העיסקה הזאת לא רק ספורטיבית, אלא גם כלכלית.
עשיתי חשבון קטן כמה בארסה תוכל לרשום בתור רווח ממכירה פוטנציאלית שכזאת.
אני לא מדבר על אובדן שחקן מצוין על המגרש, אלא רק על החשבונאות.
הוא חתם ב יולי 2019 תמורת 75M, כפי שדווח במקורות רבים ואמינים. חוזה ל 5 שנים.
זה אומר שהערך שלו בספרים יורד ב 15M כל שנה.
אחרי שנה וחצי חתם על חוזה חדש עד קיץ 2026. באותו רגע, אחרי שנה וחצי הערך שלו היה כבר 52.5M.
החוזה החדש הוא ל 5.5 שנים, כלומר ערך שלו יורד ב 9.55M כל שנה.
עברה שנה וחצי מאז, כלומר כרגע הערך של פרנקי בספרים אמור להיות 52.5 - 9.55*1.5 = 38 מיליון.
נגיד מוכרים אותו ב 85 מיליון. הרווח בספרים יהיה רק 47 מיליון, לא 85.
על הרווח הזה צריך להפעיל את החוק של 1\4 של הליגה. בארסה תוכל להשתמש ב 12 מיליון לרכש. וואו.
אם אני מתעלם אפילו מההפסד הספורטיבי של קשר מצוין, מה כבר אפשר לקנות ב 12 מיליון?
אפילו אם בארסה תמכור אותו ב 100M, או ב 120M, היא תוכל להשתמש ב 15 או 20 מיליון לרכש. זה כלום.
אותו חוק פועל גם על משכורות. נוכל לנצל 25% מהמשכורת של פרנקי כדי לשלם לשחקנים אחרים. במידה והוא מרוויח 5% מסך המשכורות, אז נוכל לנצל 33%. זה לא יספיק למשכורת של קריסטנסן אפילו, או לחידוש של גאבי.
ההסבר היחיד שעולה לי לראש שלפורטה רוצה לסגור את השנה עם רווח חשבונאי. והמכירה הזאת, אם תתבצע, תהיה טריק מכוער נוסח ברטומיאו.
אני לא אוהב את זה.
כמעט ברתומאו. בעיקר כי הוא היה עושה את כל זה, ואז תוקע אותך גם עם שחקן אחר, פחות טוב, ובמשכורת יותר גבוהה.
ללאפורטה יש עוד הרבה כדי להיות משווה לבחור הקודם.
לא שהבנתי את כל שאר ההודעה
הדיבור על פרנקי מוכר טוב עיתונים. אין סיכוי שזה מבוסס על משהו במציאות.