למי אכפת מאיניגו מונטויה, זה נראה כאילו זה מתחיל להסתדר בכיוון של מסי!!
חורחה מסי בברצלונה ואישר במילים שלו שלאו מסי רוצהלחזור לבארסה.
אבל הוא גם אמר ששום דבר עדיין לא סגור.
אני אומר - הראשון שמציעה כסף, שתיקח אותו.
מוסיף לדיון
אני יודע שאני לא בדעה הפופולרית אבל אני ממש לא בעד להתאבד על מסי.
הקבוצה צריכה תהליך ניהול סגל בריא.
אנחנו צריכים מגן ימני (די עם קונדה ואראוחו או גרוע יותר רוברטו) ומגן שמאלי שיחליף את אלבה, קשר אחורי שיחליף את בוסי, אולי אפילו קשר התקפי ועוד אופציה לקיצוני שמאלי.
אם כל ההתעסקות תהיה במסי אז באמת שמוותר.
למה לא פופלארי? מלבד ליאור שכנראה לא יסכים לדבר איתך
אני גם האמת די עצבני על המשפחה של מסי. מסי עד חודש הבא שחקן של פסז ויהיה אסור לו לחתום באף מועדון. אז הוא לא יכול טיפה לחכות?
המשפחה של מסי משתמשת בברצלונה לעלות את הכסף מהסעודים.
מסי סיים חוזה. הוא שחקן חופשי אחרי המשחק האחרון של העונה.
הבן אדם מפחד שהמועדון יעשה לו מה שעשה ב2021, ורוצה שהדברים יסגרו בשלב מוקדם. יכולים להאשים אותו? אם היו אומרים לו מוקדם יותר שאי אפשר להאריך לו חוזה, הוא היה משחק בעוד שבוע בגמר ליגת האלופות עם פפ והסיטי.
אם אני לא טועה הוא לפי חוזה עד 1 ליולי.
זה לא קשור הוא לא צריך לחכות לשבוע האחרון של חלון העברות. רק עד כמה שבועות אולי אפילו פחות. סעודיה תחכה לו גם אז. אם לא תמיד יש לו אופציות. הוא לא היה מחוסר עבודה שנה הבאה מבטיח לך .
כששחקנים מסיימים חוזה, מותר להם לחתום על החוזה הבא שלהם החל מינואר, והם כבר לא שחקני הקבוצה אחרי המשחק האחרון.
זה לא משנה אם הוא מחוסר עבודה שנה הבאה או לא. דפקנו אותו ב2021, והוא לא רוצה להסתכן עוד פעם.
להפך… ליאור כבר לא מבין שום דבר. אין לי מושג מה ההיגיון בלהחזיר את מסי עכשיו. בתסריט הטוב הוא יסתיר את אוזלת היד של צ’אבי ובתסריט הרע הוא יאבד את המוג’ו שלו אצלנו. אני מבין מה האינטרס של מסי לחזור ואני מבין מה האינטרס של לאפורטה שמסי יחזור. מקצועית אין לנו שום אינטרס בדבר. בדיוק כמו שלא הייתה שום סיבה להביא את לבנדובסקי.
כשהיינו בטרבלינקה היה טקס וכל אחד מהשכבה שלי הקריא את שמות בני משפחתו שנספו בשואה. בסוף הסבב, מאיה, חברה לכיתה שהנחתה את הטקס עברה לדבר הבא כשפתאום קלטה שהיא פסחה על המחנכת. “אוי חנה אני כל כך מצטערת” היא אמרה בתחושת אשם ענקית וחנה ענתה לה " מאוחר מידיי מאיה… מאוחר מידיי…"
אז אני על תקן המחנכת: מאוחר מידי ז’ואן… מאוחר מידיי…
השאלה על איזו סכנה מדובר…
זה דבר אחד להגיד “תנו לי הצעה עד ה-10/6 או שאני חותם אצל סיטי כי הם לא יחכו לי עד אינסוף”
וזה דבר אחר להגיד “תקשיבו הערבים אמרו שעוד 48 שעות הם כבר לא ירצו שהשחקן הגדול בהיסטוריה ישחק אצלם”
קשה להבין עד הסוף את ההתנהלות באירוע הזה, יש הרבה מאוד דברים שאנחנו לא יודעים ולכן לא הייתי ממהר להתבאס על מסי, אבל אם הוא יחתום אצל הערבים ביומיים הקרובים אז אני חושב שקשה להגן על הטענה שהוא מאוד מאוד רצה לחזור (שזה בסדר, כמובן, פשוט לא עקבי עם כל הדיווחים של השופרות שלו בתקופה האחרונה)
מצד אחד אני חושב שהדבר הנכון לקריירה שלו זה לקפל (למיאמי)
ומצד שני, אני מכור, ומת לראות אותו בבארסה או לפחות בסיטי לעוד שלוש שנים, ואז מנסה לעשות את הבלתי ייאמן במונדיאל 2026
מסכים עם אהוד מבחינה רציונאלית. רגש זה סיפור אחר לגמרי…
אני רק מקווה שאם מסי לא יבוא אלינו הוא לא יגיע לסעודים. לא יהיה לי שום דבר נגד אם הוא יחתום בארה"ב או באיזה ליגת שקר אחרת בעולם. אבל בחיאת לא סעודיה.
היו דיווחים שנראים הגיוניים בעיניי, שהשכר של מסי יהיה נמוך אבל הוא יקבל נתח מההכנסות שהוא מביא.
זה אמור להיות מאוד כלכלי למועדון.
אני חושב שספורטיבית מסי בהחלט יכול לעזור לנו. שיקום מי שחושב שעדיף את גאבי בהרכב במקום מסי.
בינתיים המועדון נתן למסי כמה דדליינים ולא עמד בהם. הסכנה מצידו של מסי היא שימשיכו למשוך אותו באף, ובסוף יגידו לו עוד פעם שאי אפשר להחתים אותו, ככה שבסוף אוגוסוט הוא ימצא את עצמו ללא קבוצה. הרי עוד חודש התגובות יהיו “חיכה עד עכשיו, שיחכה עוד קצת”. מסי רוצה וודאות. מסי רוצה מהמועדון התחייבות של 100%, והמועדון כרגע לא מסוגל לתת לו. ואני מבין אותו, מי שנכווה ברותחין נזהר בצוננים.
אף אחד לא מצפה ממנו לחכות לסוף אוגוסט. אבל אני חושב שאם הוא באמת היה רוצה לחזור לברצלונה אז הוא בקלות ובסבבה יכול לחכות להתחלת יוני זה לא היתה בעיה גדולה מבחינתו וזה בלשון המעטה, הרי בכל מקרה הוא שחקן חופשי אין לו מגבלה של זמן ויש לו מספיק הצעות על השולחן. ודרך אגב הסעודים יחכו לו גם לחמש דקות אחרונות של אוגסט אם הוא רק ירצה בזה, אז מספיק עם הבולשיט הזה שהוא לא יכול לחכות כי הסעודים לוחצים עליו. אני כל כך צוחק שאני שומע את זה. כאילו לסעודים יש את מסי 2 על הקו השני… הם אלו שלחוצים עליו לא ההפך.
אני מבין עכשיו לפי השמועות שהוא כמעט סגור בארה"ב . אין לי בעיה עם זה ושהיה לו בהצלחה. המועדון צריך לסיים את הסיפור ולהתחיל לבנות את ברצלונה עכשיו.
תשמע, מדהים בעיניי כמה לרוב קשה לי עם ההודעות שלך, לא כי אני לא מסכים איתך, אלא נקודות ההשוואה שלך כל כך טוטאליות שאני לפעמים תוהה עם בכללי אתה מצליח להתמודד עם העובדה שלא הכל בחיים (או יותר נכון כמעט שום דבר) לינארי ואידאלי. דווקא במקרה הזה יש הזדמנות שלא תחזור בה מסי יכול לחזור ואשכרה לסיים את הפרק שלו בבארסה כמו שצריך, זה עוד לא מאוחר מידי בשלב הזה, אף אחד לא מחזיר אותו מפרישה, ואין פה איזה טיעון אידיאולוגי שאומר למה מסי לא צריך לחזור. הוא רוצה לחזור הבייתה, הוא רוצה להישאר בכדורגל האירופאי, ובארסה חסרה מאוד באספקטים בהם מסי עוד יכול לתת לה מענה.
מפה אני נוגע בטיעון המקצועי, הבעיה הכי גדולה של בארסה זה יצירת מצבים והבקעת שערים. זה בערך האספקט היחיד יחד עם סיוע במצבים נייחים בהם מסי עוד מחזיק בערך מוסף גם ברמה האירופאית, ועדיין יכול בהשוואה כלמי שמשחק אצלינו. אפשר להגידשהסיכון הוא שהוא יסתיר את מערומיו של צ’אבי (כמו עם כל מאמן אחר מאז טיטו ז"ל), מנגד,זה כן יכול לייצר מרווח מסויים ברמה המקצועית עבורברצלונה להיבנות מבלי להיות בלחץ של תוצאה, שלא לדבר על העוצמה הכלכלית שהארגנטינאי מביא איתו.
דיברנו לא מעט שבעשור האחרון אחת הבעיות שנוצרו הוא היעדר העברת שרביט מסודרת. לא היו יורשים של ממש לאף אחד מהשחקנים מהדור ההוא שיוכלו להתברג בשקט לעמדות שלהם. צ’אבי, אינייסטה, מסי, בוסקטס וגם פיקה השאירו חור ענק מאחוריהם, ושפר מזלינו שבמקרה הגיעו שחקנים מצויינים משומקום בשביל להמתיק את העיניין כמו פדרי ואראוחו. מסי יכול לתת לברצלונה את השנה- שנתיים הנוספות הללו לחזור למסלול, וזה זמן שהמועדון צריך כמו אויר לנשימה. להשוות את הסטטוס של מסי ולבנדובסקי זה כמעט כמו להגיד “הם אותו דבר זה שחקן התקפה וזה שחקן התקפה”.
בנייה צריכה להיעשות, אבל השאלה היא אם הפיתרון הוא פשוט לעשות קייטנה של בני 18 ולהגיד להם להניע כדור זה משהו שברצלונה יכולה להרשות לעצמה ברמה הפרקטית, או שאולי צריך לקבל שיש תוצאות שברצלונה חייבת לעמוד בהן ודווקא מסי יכול להיות הפיתרון כדי שיהיה לצ’אבי או כל מאמן אחר מספיק מרווח כדי לקדם.
מה שבטוח, זה לא יכול לבוא במקום מגן ימני וקשר אחורי, אלו גם עמדות שחייבות למצוא פתרון.
בסוף כשמסי יעלה לשחק אני אתרגש כמו ילד. גם האינטרס שלו (להגיע כשיר לקופה) זה האינטרס שלי. ההשוואה לטרבלינקה הייתה לחלוטין בצחוק אם זה לא ברור. אבל נדב, אם אני צ’אבי, הדבר האחרון שאני רוצה כמאמן שמנסה לבנות קבוצה זה מסי.
אני גם כופר בטענה לפיה מה שחסר לנו זה יצירת מצבים והבקעת שערים. אני גם כופר בטענה שאנחנו צריכים שנה-שנתיים של שקט כדי לחזור למסלול. שקט יש בכמויות. מה שחסר לנו זו דרך. זה סגנון משחק. זה מאמן.
גם הקטע הזה של להמליך מלכים מעצבן אותי. על אראוחו אני עוד איכשהו יכול להסכים כי להשוות אותו לפיקה זו לא חוכמה גדולה אבל לשים את פדרי כאילו הוא יכול למלא חלל שנפער עם עזיבתם של צ’אבי ואינייסטה? על מה ולמה?
ולבנדובסקי (לחלוטין לא באשמתו) מסמל בדיוק את הריקבון. במקום לבנות קבוצה משכנו את העתיד וקנינו 40 גולים לעונה. אנחנו בית האבות. אלינו באים בסוף הקריירה או בחינם.
תן לי קייטנה של בני 18 ותחסוך ממני את מרקוס אלונסו. אבל קיבלתי קייטנה של בני 18 ואת ג’ורדי אלבה קרטיב. עולם הפוך. דמבלה היה חרא כלפי המועדון אז תזרוק אותו. אני בסוף היום צריך להזדהות עם הקבוצה. להרגיש שהיא שלי. אבל אני צריך לראות את פראן ודמבלה מועדפים על אנסו פאקינג פאטי?
קשר אחורי היה לנו צעיר וצ’אבי העיף. סיימנו את העונה עם חלטורה של אריק. הניהול סגל הזה הוא חובבני ברמות. לפחות כשמסי ישחק אני אחזור להינות מכדורגל. אבל השנה בארסה הייתה פשוט סבל גמור. אכזבה דו שבועית.
מבין ומקבל את הטענה. מסי בכל מצב צריך להיות פיתרון זמני.הוא לא צריך לבוא על חשבון בנייה.
אני לא פוסל סיטואציה בה יש פער בין מה שצ’אבי רוצה ומה שהשחקנים מתרגמים, קשה לייצר כדורגל טוב מהר ותחת לחץ של תוצאות. מה שבטוח אובייקטיבית זה שבארסה יש הכל חוץ משקט תעשייתי.
לא בהכרח שהוא ממלא את החלל של שניהם (בטח ובטח לא ביחד), אבל מדובר על שחקן שנהיה משמעותי מאוד (או אפילו יותר מידי) בקישור במינימום השקעה מצד ברצלונה.
פה נכנס המימד של לחץ של תוצאות. אני לא יודע לבה נתן את כל מה שציפו ממנו, אבל היית חייב להביא שחקנים שיודעים לספק תוצאות כדי שלא נמשיך לקרוס לתוך עצמינו. לגביי ההגעה בחינם, ובכן יש לך טענות על רכשים כמו של כריסטנסן?
אלבה קרטיב בעיקר כי קידמת את באלדה, אלונסו רחוק מלהיות פייבוריט שלי, אבל הוא לא הסיבה העיקרית להיעדר הדקות של אלבה. דמבלה הוא גם שחקן שהייתי מוותר עליו, אבל כמו עוד הרבה מאמנים, צ’אבי מצא את השחקן עליו הוא “תקוע”. לגבי פאטי, קשה לי לחשוב על יותר תמיכה ונתן דקות ממה שהוא קיבל. הוא מתוך המועדון, הפציעה פגעה בו, אבל הוא לא מצליח לחזור לעצמו, והוא קיבל חיבוק ותמיכה מהצוות המקצועי בברצלונה, מהאוהדים ואפילו מנבחרת ספרד ולוצ’ו שעשה ג’סטה וזימן אותו לסגל למרות עונה רעה ולא מעט אופציות עדיפות אחרות.
ניקו היה סבבה והכל, אבל נראה שהוא גם לא מצליח להסתדר גם בולנסיה, הסיפור עם אריק היה ניסיון מוזר לנסות לחקות את מה שפפ עשה עם סטונס בסיטי.מעריך את הניסיון לחפש פיתרון ולעבוד עם מה שיש, אבל בסופו של יום, יכול להיות שצ’אבי פשוט לא יספיק לעמוד בדרישות של הקבוצה
נדב לא זיהיתי שום לחץ בבארסה. לפחות לא מצד האוהדים והתקשורת. בכל אופן בנקודות:
-
הרכש של כריס הוא היוצא מהכלל שלא מעיד על הכלל. הרכישה של קונדה מעידה עד כמה הרכש הבינגו היה מקרי ולא מתוכנן.
-
אלבה הפך לקרטיב כי באלדה קודם מהר מידיי ובאופן מוגזם. בדיוק כמו גאבי ופדרי.
-
פאטי קיבל הרבה פחות תמיכה והמשכיות ממה שקיבלו פראן, דמבלה וראפיניה. פספוס מטורף.
-
יש שחקנים שתפורים רק לבארסה. אני לא יודע אם ניקו מספיק טוב או לא. סומך עליך שבולנסיה לא הסתדר. אני כן יודע שהתחלנו עונה עם קשר אחורי אחד בלבד וסיימנו עם אפס. ככה לא מנהלים סגל. העזיבה של בוסקטס ואלבה היא טרגדיה לשנה הבאה כי במקום שהם יהיו הגיבוי נשארנו בלי גיבוי ובלי שחקני הרכב.
מבחינת ניהול סגל (ברמה הספורטיבית) יש פה ממש אוסף של כשלונות. אנחנו מוצאים את עצמנו כל קיץ בלי שלד. מקוששים מן המוץ ומן התבן. ממלאים את הסגל בפתרונות זמניים וחלקיים. לבנות סגל העונה נראה לי בלתי אפשרי. חסרות יותר מידיי עמדות:
2 מגנים ימניים
1 מגן שמאלי
1 בלם רביעי
2 קשרים אחוריים
- קשר התקפי
1 חלוץ מטרה
לא מסכים לגבי קונדה, גם בשנה שעברה הוא היה חלק מחוליית ההגנה הטובה בליגה, ועד סוף העונה שם כולם זרקו הוא היה מצויין, ועוד בעמדה שלא באמת מתאימה לו. קונדה מבחינתי (כמו גם פרנקי) הוא מהקורבנות של הבלאגן ברמה המקצועית.
מה זה מהר מידי? גאבי ופדרי קודמו כי כבר לא נשארו קשרים שימלאו את המקום לפניהם בהיררכיה. זה לא קרה בגלל צ’אבי, זה תוצר של ההתנהלות בעשור בין הקדנציות של לאפורטה. לגבי באלדה, אני לא חושב שזה קרה מוקדם מידי, הוא צריך את הדקות כדי להשתפר, מה גם שאלבה כבר הרבה זמן לא בכושר להחזיק משחקים.
פאטי קיבל 1827 דקות בכל המסגרות פראן קיבל 1884 פער זניח של 50 דקות לעומת קרוב המשפחה של לוצ’ו. שחקני סגל הבכירים יותר: דמבלה עם 2169 דקות וראפיניה 2925.הפער מדמבלה גם לא כל כך גדול, והיחיד שקיבל דקות ולחלוטין בצדק לטעמי זה ראפיניה. שחקן עם מוסר עבודה שדמבלה יכול רק ללמוד ממנו. הוא בטעות נולד ברזילאי.
פאטי עם כל הצער של הדבר כן קיבל הזדמנויות, והוא פשוט לא עומד במה שציפו ממנו. באסה, קורה אבל זה מה יש. גם כוכבים עם עתיד מבטיח כמו בוז’אן או ג’יו דוס סנטוס לא עמדו בדרישות, קורה.
כל הטיעון על שיטה שעובדת היא יציאה מנקודת הנחה שמאחורי צ’אבי הנוער עמדה תשתית בה כולם התאמנו על לשחק באותה הדרך מגילאים צעירים עד הבוגרת. בארסה עליה אתה מתרפק לא נבנתה ב 2008/9 היא תוצר של פרוייקט שהתחיל בערך מ 1995. הטיעון של קשר שטוב בשיטה אחת כמו בוסקטס לא תופס פה. לגבי ניהול הסגל והיעדר אלטרנטיבות מסכים לגמרי.
מצד אחד, המתודולוגיה ומחלקות הנוער חוזרות לאיטן לתפקד, מצד שני, אנחנו עוד בדיונים מול הליגה לקבל אישורים לקנות שחקנים כי עדיין מנסים לשקם את המועדון כלכלית. אז כן, כרגע מנסים לקודד ולבנות יציבות כלכלית ומתודולוגית לאט לאט. לא נראה שיש אופציה אחרת.
נכון, כי היו תוצאות ולקחנו אליפות וסופרקופה.
איכשהו, עם כל הכאב, זה כנראה לטובה. מסי כבר לא ילבש בלאוגרנה. ואין לי מושג איך אנחנו נופלים בלוקשים שמאכיל אותנו לאפורטה שבזה הוא מאסטר קלאס.