כל הסיפור עם מסי זה הטרלה אחת גדולה מצד כולם כולל מסי והמשפחה שלו.
כמו שכתבתי אתמול כל עוד הוא לא יחתום בסעודיה אין לי בעיה “שיעשה לביתו”. רק שלא ימכרו לי לוקשים בדרך.
גם מצד המועדון.
אבל דן צודק, זה רק לטובה. עכשיו יש סיכוי שיתחילו לבנות קבוצה ולהשקיע במקומות שצריכים. מראש ידעתי שהוא לא יגיע ורומארו כרגיל מזיין את השכל . אז אני לא מופתע ולא מאוכזב רק פשוט נמאס לי מכל הסאגה הזו.
רק לא סעודיה.
לא מבין את התגובות האלה של “לא צריך את מסי, נבנה בסיס חדש”. כאילו זה עבד לכם בשנתיים החראונות.
בינתיים יש לכם מאמן שלא מאמין בשום דבר ממה שהפך אותו לגדול הקשרים, שחקנים שלא מסוגלים ליצור מצב גם אם החיים שלהם תלויים בזה וכדורגל כ"כ משעמם שאני נרדם באמצע משחקים.
תנו לי שנתיים של מסי, תנו לי לעבור את שלב הבתים של הצ’מפיונס. תנו לי להינות מפאקינג כדורגל.
או שלפורטה עבד על טבאס כדי שיאשר את “תכנית הקיום” ויגדיל את מגבלת השכר.
מה הבעיה עם סעודיה? רק פוליטיקה כמו זכויות הנשים והגייז , או שיש לך משהו נגדם שקשור לכדורגל?
מטריף אותי הסכומים שהם זורקים שם . מיליארד יורו לשנתיים למסי. עוד מעט יתחילו לקנות את השחקנים עם סעיף שחרור של מיליארד יורו.
מאותם סיבות שאני לא סובל את פסז אני לא סובל את סעודיה . אני לא מפלה.
פיקציה של ליגה הם קונים את הכדורגלנים כמו שהם קונים את הנשים שלהם. ויותר מזה, החוסר בושה של כדורגלנים שבדרך כלל מטיפים מוסר (לא נגד מסי באופן אישי) לכל העולם “תהיו יותר טובים” פתאום כל זה נעלם.
אני חושב שמבחינה הגיונית בלי רגש ובמיוחד לטווח הארוך ברצלונה לא טובה למסי ומסי לא טוב לברצלונה. אבל זה דיון אחר. כרגע מסי לא בא. אז צריך לעבור לדבר האמיתי וזה לבנות את הקבוצה.
מסי לא יעזור לנו בגרוש אם אלונסו רוברטו ועוד איזה דחליל יפתחו גם שנה הבאה בהגנה.
רק מזכיר שאלמאן לא רוצה שמסי יחזור.
ככה לפחות יצא החוצה כשהוא עזב (ולא ידעו שיחזור בסוף) אז אני לא מתפלא אם זה הוא שאיכשהוא מסדר את הקלפים שמסי לא יחזור.
מאמין שעוד כמה שנים יהיה יותר ברור מה קרה פה בחודשים האחרונים. אם יתברר שמסי לא הסכים לחכות עוד קצת בשביל לחזור זה יהיה מאכזב מאוד אבל רק עוד אחת מההחלטות לא טובות שהוא ו/או הסביבה שלו לקחו לאורך הקריירה שלו.
עד המונדיאל הוא היה סגור בפריז לעוד שנה. אני חושב שהזכייה פשוט גרמה לו לרצות לפרוש. מסי של חצי העונה השני לא היה עם אותו דרייב של מסי של חצי העונה הראשון.
רומרו בהודעה החלטית שמסי הודיע לבארסה שהוא הולך למיאמי.
אחרים אומרים שמחכה לו שם עיסקה שכוללת אחוזים מהגדלת הרווחים של שני הספונסרים הראשיים של הליגה - אפלTV ואדידס.
הוא העדיף את ארה"ב כי אנטונלה לא רצתה את סעודיה, ובמיאמי יש המון דוברי ספרדית ומשהו שהם קוראים לו “תרבות”. כנראה הכוונה למקדונלדס ודיסנילנד.
עריכה: גם פבריציו החלטי והוציא HERE WE GO לאינטר מיאמי.
מכירים את זה שמאמנים לקראת סוף הקריירה שלהם עוברים לכדורגל נבחרות, כסוג של פרישה מוקדמת, אבל עדיין להישאר בתודעה וב’רמות הגבוהות’?
אז מסי של השנים האחרונות.*
לקח את הקופה אמריקה, ואח"כ את המונדיאל, וכל זה בזמן שהוא מתאמן בליגה מקצוענית למחצה - בקבוצה ששייכת למדינה בה הולך להתקיים המונדיאל (כן, אני יודע שהמעבר לצרפת לא באמת היה מתוכנן…)
ועכשיו - הוא הולך להמשיך ולהתאמן בקצב יחסית רגוע אבל עם זאת תחרותי, רק שהפעם עם יתרון גדול - יתרון הביתיות.
הקופה הקרובה, בדומה למונדיאל הבא - הולכים להתקיים שניהם ב… ארה"ב.
*(ועכשיו יבוא ליאור ויסביר לי שהמצב הוא למעשה הפוך, ובעצם כל קריירת המועדונים היוצאת מן הכלל של מסי, הייתה בכלל הכנה מקצועית לקראת ההיילייט הגדול של חייו).
אני מאחל למסי בהצלחה בלי תנאים.
גם אם ילכלך קצת עלינו, מגיע לנו. הוא הרוויח את הזכות שלו לרדת על בארסה.
יכלו לאrגן לו פרידה ראויה השנה, יכלו לדבר פחות בתקשורת שהכל תלוי בו , יכלו להגיד במפורש שהוא לא דורש הרבה כסף.
עדיין יכולים להוציא הודעה רשמית שמאחלת לו בהצלחה ולהבהיר שהוא לא היה גרידי בדרישות שלו.