פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

אני מכבד הרבה מאוד אוהדי ברצלונה כאן ובכלל וליאו מסי זה נושא רגיש, זה ברור לי, זה קו אדום, זה כמו לדבר על ראול בהקשר שלי. אני לא שמח לאיד אבל כמובן שעדיף לי כאוהד ריאל מדריד שהקאמבק לברצלונה לא קורה, גם ככה זה מרגיש שיש פער מסוים כרגע בין הקבוצות. מה שכן:
-אני חושב שהבחירה שלו מעט מאכזבת כי ההצעה הזו תחכה לו גם בעונה הבאה ככל הנראה, ההצעה בטריליון יורו. הוא ‘עשה כריסטיאנו’ פשוט לעבור למדינה נעימה שאין לה איזו כוכבית. מה גם שהוא עזב בדרך לא קונבנציונאלית כשדחקו אותו לפינה, לא הגיע לו לסיים ככה בברצלונה. לא הגיע לאוהדים. אני חושב שבחירה בעונת פרידה מברצלונה, כשאליפות ספרד היא ריאלית לעומת ליגת האלופות והרי יש המון אוהדים שמגיעים למשחקים באופן קבוע לפי נתון שקראתי, לא פחות ואף יותר מעידן ההצלחות - זה היה יכול להיות מרגש.
-לא מבין איך לבארסה מאניה היה את הביצים לכתוב “טיק טוק” או בשפה המטומטמת שלהם. רק על זה רציתי להגיב להם בפוסט מהיוזר שלי של Realmadrid.co.il. בנושא כזה, עד שאין ‘רשמי’, וזה לא שהם צריכים טראפיק - הייתי נזהר מאוד, לא משנה כמה כתבים אופטימיים במונדו דפורטיבו\ארגנטינה\מקורבים.
-כן הוא אנושי ומותר לו להוריד קצת הילוך ופחות לחצים ועוד ועוד אבל העניין של סגירת מעגל הוא קורץ ואפילו שווה את זה. לא חושב שמישהו לא העריך אותו פעם אבל עכשיו זה היה בווליום חזק יותר.
-למרות שזה סיפור כל כך יפה, לא רואה באמת שום סיבה שהוא היה מגיע לשחק בחינם. חאבייר טבאס נשיא מטומטם והליגה הזו באשפתות, ועדיין, יש חוקים. ומה לעשות ברצלונה קצת משלמת מחיר תרתי משמע על התנהלות פושעת.

אני לוקח בחשבון שיש לו את השיקולים שלו אבל הנה אני קורא את הדברים שהוא אומר ולוקח את זה בחשבון ומצטער הוא לא סומך על האפשרות הזו שהקאמבק יעבור חלק.

פבריציו עם כל הפרטים…

כמו החוק שאסור למשכן נכסים של המועדון כדי לרשום הכנסות. החוק הזה חוקק אחרי שבארסה התגברה על תקרת השכר עונה שעברה בעזרת מכירה של זכויות שידור ושל עוד משהו לאיזה 20 שנה.

True Story Barney GIFs | Tenor

מהדברים של מסי עכשיו ניתן להבין שהוא מבין שהוא היה יכול לחכות אבל פשוט לא האמין שזה יסתדר בסוף אז החליט לקבל החלטה הרגע ולא להמתין עוד כמה שבועות לראות אם הכל יסתדר.

כאמור, זכותו.
טראומה, כוויות עבר הכל מובן אבל סופר סופר מאכזב.

עזבו מקצועי, עזבו רגש, בעיקר עצוב לי.

עצוב להבין שהמועדון שאני אוהד בכל ליבי הוציא את השחקן הגדול בהיסטוריה מהדלת האחורית ללא פרידה ראויה מהקהל או פרידה כלשהי בכלל, ועכשיו עמד לשבור את הכלים עם הסגל ועם המשכורות במידה ומסי היה מסכים לחכות, ללא שום חשיבה מעבר לניצול ציני של הרגע והרגש של האוהדים.

נכון, ברתומאו פח אשפה, דירדר אותנו לאבדון וכו’ וכו’. לאפורטה מונע מאמוציות ונחוש לספק לאוהדים את הכאן ועכשיו, ככה היה עם צ’אבי, ככה עם שחקני רכש מזדקנים כמו לבנדובסקי וגונדואן, ככה היה אמור להיות מבחינתו עם ליאו.

יש יותר מידי חולי בקבוצה שאני אוהב וזה מה שעצוב. והעתיד לא נראה ורוד כרגע.

אתה מדבר על ההתנהלות של המועדון, אבל אני רוצה לדבר על ההתנהלות של מסי. השחקן עם הסביבה הכי כושלת בהיסטוריה. שחקן כל כך גדול עם אבא שמציג את יעקב בוזגלו באור חיובי.

הוא היה חייב לברוח ב2020 עם סאגת הבורופקס, חיכה שנה והועף מהדלת האחורית, בחר במועדון הכי מלוכלך באירופה ובמקום לסגור את כל הסאגה הזאת במועדון בו הפך לגדול בהיסטוריה - הוא יסיים את הקריירה בקול ענות חלושה בקבוצה מהמקום האחרון בליגה שקוראת לענף הכל כך מדהים הזה Soccer. המונדיאל אומנם מכסה על סיום קריירת מועדונים כל כך עגום, אבל זה פשוט צובט לי בלב.

קראתי את הראיון של מסי במארקה.
הוא לא ירד על בארסה יותר מדי. למעשה הוא ירד על טבאס , כשאמר שב 2021 הכל היה מוכן אבל לה ליגה לא איפשרה את החתימה. הוא אמר שהוא לא רוצה לעבור את כל זה שוב עכשיו.
אמר עוד משהו יפה שלא חשבתי עליו - בשביל שיחתום, בארסה צריכה למכור או להוריד משכורות. מסי לא רוצה להיות הסיבה שבגללה שחקנים אחרים נדפקים. יפה.
מסי שוב ושוב חזר על כך שהוא רצה להגיע לברצלונה אבל זה לא התאפשר. הייתה לו הצעה אחרת ממועדון באירופה, אבל הוא לא שקל אותה אפילו כי באירופה זה רק בארסה.

וואלה אפשר להבין אותו
הוא רוצה להישאר בכושר סביר עד הקופה אמריקה של 2024 ואז אולי עוד סיבוב קצר בניואלס (הלוואי, חלום) ויפרוש.

אם איכשהו העניין עם בארסה היה יוצא לפועל הוא היה נהנה אבל אין לו כוח להפוך עולמות בשביל זה.

לדעתי הוא הבין שהסיפור של בארסה לא כזה פשוט כמו שהציגו לו אותו בהתחלה.

בארסה צריכה למכור שחקנים ולהוריד תקרת שכר עם שחקנים שלא רוצים לעזוב או קבוצות שלא ממש רוצות אותם במחיר שבארסה רוצה/צריכה.

זה לא שבוע/שבועיים זה סיפור שיחל להיגרר עד אוגוסט וסוף חלון העברות והוא לא רצה את זה.
כשהתחילו הדיבורים בארסה הציגה א’ והפועל המצב כנראה ב’ ולא בא לו על זה

במשפחת מסי פשוט לא סמכו על בארסה שיצליחו ואין להם אמון בלאפורטה יותר ולאנטונלה והילדים עם הקהילה הארגנטינאית הגדולה שיש במיאמי, עיר עם שמש וים וליגנ סבבה זאת אחלה התפשרות.

בסופו של דבר אני חושב שעם כל הצער והעצבות שהפרידה לא קרתה מהדלת הראשית אנחנו לא יכולים כמועדון להטביע את עצמנו למען מסי ומסי לא רוצה שנטבע בשבילו

לא נורא, סטוץ עם האקסית בדרך כלל לא מוביל לדברים טובים

מסכים לחלוטין , אני רגוע . באמת שהיה לו רק טוב והצלחה במיאמי. זכה בכל דבר אפשרי . קנה את הזכות לסיים את הקרירה ולחשוב על העידן שאחרי.

לא תקף את המועדון, מעבר לכמה עקיצות לעבר לאפורטה . אני מצפה ומקווה שקודם כל, המועדון יוציא הודעת תמיכה ואהבה למסי. בטווח הארוך צריך לכבד אותו באיזה ארוע גדול בברצלונה ולחשוב טוב איך מתקנים את הטעם הרע שהוא עזב את המועדון…

זה בדיוק המשפט שהעציב אותי והביא לתגובה הקודמת שלי. מסי הבין כמה המיטה חולה ומה דורשת ההעברה שלו. הבלאגן של להיפטר משחקנים היה מעמיד אותנו בעמדה הכי נחותה שיש מול כל מועדוני אירופה, דופק את כל התכנון לקיץ, מביא את המערכת לכאוס ובגדול פשוט שם פלסטר ענק לכל הכשלים הקיימים. לא שעכשיו בלי מסי אנחנו עומדים לחוות קיץ מושלם ועונה הבאה תהיה התנהלות נכונה ובריאה, אבל יאללה שיהיה.

טל, אני רק אגיד שלדעתי ליאו גם ככה נתן לנו הרבה יותר עונות ממה שהגיע לנו להיות איתו, עם בזבוז מטורף של השנים הכי טובות שלו וזה פשוט עוול שהזכייה האחרונה שלו בצ’מפיונס היתה כמעט לפני 10 שנים. לא כועס עליו אפילו טיפה, מבין אותו לחלוטין ואחרי הראיון האחרון אפילו מעריך אותו יותר. הלב שלו היה ויישאר לנצח במקום הנכון.

זו חלק מהביקורת שלי כלפיו. איזו התנהלות שכונה. זה מה שקורה כשנותנים לאדם חסר מושג כמו אבא שלו, לנהל את המותג אולי הכי גדול בעולם.

הוא אמר יותר מזה, הוא ידע שאם הוא יחזור לברצלונה התקשורת בספרד תעשה מזה מטעמים ותשקר כמו שהיא שיקרה שהוא היה שחקן ברצלונה שכאילו הוא קובע הרכבים ושחקנים. (זה פרשנות שלי לדברים שלו לא ציטוט מדויק)

אתה צודק ואני יוסיף שאבא שלו אשם בכל התסבוכות שלו עם רשויות המס בספרד. ואני לא רוצה עוד אפילו לדבר על האח המפגר שלו עם “מסי עשה את ברצלונה” מסי הוא הדבר הכי נורמלי במשפחה שם. מנדש למשל היה עושה לו עבודה נהדרת. אבל זה לא קשור לעכשיו.

ומה היה קורה אם היה נשאר עד סוף אוגוסט?

לפי מה שהוא טוען הוא לא רצה ללכת לשום מקום אחר באירופה, אז בסוף אוגוסט מיאמי לא היתה לוקחת אותו?

נובמת

לפי בארסה מאניה (קרי: לא בדקתי בעצמי) מועד ההעברות בארה״ב נפתח ב-5 ביולי ונסגר ב-2 באוגוסט.
מה מסי יעשה שם אחרי סיום הליגה באוקטובר אם לא יגיע לפלייאוף? לא ברור.

לא היה קורה כלום אם היה מחכה עד 15/07 ואפילו עד סוף יולי (ראינו כמה זמן לקח לפריז להחתים אותו).

בגדול הוא לא רוצה להיות זה שגורם לשחקנים לעזוב או להוריד בשכר. הוא יודע שהתקשורת תקרע אותו לגזרים על זה.

אני גם חושב שהוא “די מעגל פינות” בהסבר שלו. אבל מותר לו. לא צריך לכעוס ולא להתאכזב. מותר לו “לעשות לביתו” ולנוח בסוף הקרירה.

כבר כתבתי על זה בעבר שהזכיה של 2015 זה הדבר הכי רע שקרה לברצלונה ולמסי.

בנוסף,
הוא כל השנים לא פתח את הפה ונתן להנהלה לעשות החתמות שערורייתיות, לא איים בעזיבה ולא התערב בבחירות שברתומאו נבחר שוב.
נזכר לשלוף סכינים רק שזה נגע לו אישית.

מסכים עם טל שזו אשמה של הסביבה שלו אבל גם שלו שהוא נתן לזה להתנהל ככה.

המשפט הכי חשוב מהראיון של מסי: ״עם לאפורטה דיברתי פעם או פעמיים, רב התקשורת הייתה מול צ׳אבי״.

אין לו כוח שוב לקחת את המועדון הזה על הכתפיים שלו.

רק אומר, אם למסי היה רבע מהניהול שיש ללברון ג’יימס היה לו עוד 3 צ’מפיונס.

זה ההודעה הרישמית של ברצלונה , אני הייתי מתנסח טיפה אחרת אבל זו הודעה לא מתלהמת ומכבדת. גם אומרים שמתכננים ארוע גדול לפרידה ממסי.

טוב שזה התפוצץ לפני התחלת החלון ועכשיו צריך להתפנות ולעשות עבודה אמיתית.

תשימו לב איך גם מסי בראיון עצמו וגם ברצלונה מתיחסים לmls

היה לי על זה שיח עם ההורים שלי לא מזמן. על עד כמה שוק העבודה השתנה. פעם אם היית נשאר באותו מקום עבודה 30 שנה היית נחשב לויאלי, היום? אם אתה נשאר ארבע שנים בלי לזוז אתה נתפס כבינוני ולא שאפתן.

אני לא חושב שזה אבא של מסי שהביא לכך שהוא לא עוזב, אלא זה מסי עצמו, שתמיד הציע את עצמו לבארסה גם במשכורות בדיחה ואולי 1+1 על קפה בקפיטריה ב ciutat esportiva. באסה באופן כללי לראות קריירה שהייתה יכולה להיות יותר “מוגשמת”, אבל מסי היה לויאלי עד אין שיעור לקבוצה וניסה לעשות מה שאפשר בשביל לצאת כמו שצריך מהמועדון בו הוא גדל. חבל שהוא לא הצליח לקבל הכל בחזרה, אבל זה היה מורכב מידי.

אני לא מופתע מטבאס השפל, מלאפורטה שנשאר רק עם הבלוף ובלי קלפים, אני טיפה מופתע מהתגובות פה. אחר כך לכו תשאלו למה אין סמלים בכדורגל המודרני.

רק שייצרו לו אירוע פרידה איכשהו.

אגב, זאת עוד ג’סטה שמסי עשה כאן לבארסה, מעבר לזה שלא רצה שייקחו כסף משחקנים אחרים כדי שישלמו עליו - אם בארסה אכן הייתה שמה את כל הביצים בסל של מסי, ומתאבדת על זה מול מנהלת הליגה, רק בשביל לגלות בדקה ה-90 שזה לא יעבוד - היא הייתה מגלה שהסל הבודד שלה עם כל הביצים, התפוצץ. ובלי זמן לתקן.

בנוגע להודעה הרשמית של המועדון - אני היחיד ששומע כאן עקיצה (לא ראויה), של “כן כן אנחנו מבינים אותו, אם הוא מעדיף לנוח מאשר לשחק בקבוצה אמיתית, שיעשה מה שבא לו…”?