עצם ההשוואה בין שחקנים כמו ריקי פוץ’, קוקורייה, אלנייה ללאמין ימאל מחטיאה את האמת, והיא שלשלושה הראשונים היה יותר הייפ מאשר קבלות.
רק ידענו לדקלם סיסמאות חסרות אחיזה במציאות, “למה ואלוורדה לא נותן לאלנייה לשחק” כאילו שראינו אותו באמת משחק לאורך זמן. האמת היא פשוטה: מלבד קוקורייה שנמכר כלכלית בלבד, שחקנים כמו ריקי ואלנייה פשוט לא התאקלמו בסגל אז. בתקופה ההיא המועדון לא עבד נכון כדי לשלב שחקנים צעירים באימונים ולממש את הפוטנציאל יותר טוב.
עכשיו לאמין וקובארסי, שחקנים שגדלו במועדון, יש להם כישרון (כמו שלריקי ולאלנייה יש כישרון ברגליים, שלא תתבלבלו), נמצאים במציאות אחרת. לא, אני לא מדבר על המציאות שהיום חייבים להכניס בכח שחקנים צעירים לבוגרים.
היום שחקנים כאלה מככבים בנבחרות הצעירות ובאימונים של הקבוצה הבוגרת ומתבלטים מעל שחקנים מנוסים יותר.
ואני יודע שיש כאלה שקשה להם להבין למה חשובים לנו כל כך שחקני הבית מעבר לפן הרגשי, אז אני אנסה להסביר. כשהקבוצה הבוגרת דוגלת בשיטת משחק מותאמת למה שגדלו הילדים האלה, בניגוד לשנות ברתומאו והאין פרויקט דאז, ההתאקלמות טובה יותר, גם טקטית וגם פיזית.
2024, לברצלונה יש כבר שחקנים בסגל הרחב שמתאקלמים מהר מאוד. ההתאמה הפיזית להבדלי הרמות (מנוער\ליגה שלישית לליגה ראשונה) היא עיקר העבודה שהשחקנים האלה צריכים לעבוד. כרגע זה נראה מעולה.
אז למה להביא שחקן צעיר מבחוץ, שאני לא יודע מה למד, וכמה מתאים לקבוצה כיום, במחיר גבוה ולא מוכח?
דבר דומה רואים בריאל סוסיאדד. הצליחו לבנות שם שחקני בית ברמה גבוהה מאוד שהובילו את הקבוצה ממרכז-צמרת עד לשמינית גמר ליגת האלופות. החיזוק של שחקנים מבחוץ הוא בדיוק מה שהוא, חיזוק, השלד הוא של סגנון משחק שאי אפשר למצוא בקלות בכל מקום.
בגלל זה שחקן כמו קובארסי שווה לבארסה היום הרבה יותר מכריסטינסן, קונדה או איניגו, גם אם הוא לא יהיה מסוגל לשחק יותר מהם עד סוף העונה (+יורו ואולימפיאדה, אלוהים ישמור), הרי על זה עובדים איתו.