פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

למכור שחקן שנרכש בסכום לא קטן כפוטנציאל גדול כשהחלוץ הראשון שלנו עם רגל וחצי בפנסיה כי צ’אבי עושה ברוגז זה הזוי ברמות.

מילא אם הוא היה משחק הרבה דקות במהלך העונה ומראה שהוא לא ברמה בצורה ברורה.

כלאפורטה הייתי מוריד לצ’אבי הנחיה לתת לו דקות. לא טוב לך? הדלת פתוחה, נסתדר עם מרקז לעונה או יותר טוב- ג’זארדו פנוי.

אז על מה היה הויכוח בעצם?
אני טענתי בערך אותו דבר. לא צריך את רוקה בתור השחקן ה 6 שלא נספר, בשביל זה מספיק גיו או שחקן אחר בפרופיל נמוך.
היה לי הרושם שאתה רצית שחקן טוב ויקר במקרה ו.

אני הייתי עושה הכול כדי לוודא שלבה לא מגיע ל-50 אחוז מהמשחקים שיש לו בחוזה ככה שנוכל להיפטר ממנו בסוף העונה הבאה.

העובדה שנתנו לו חוזה כל כך ארוך מלכתחילה זה ביזיון.

אני חושב שהאי הבנה הייתה סביב איזה שחקן ישמש בתור ה-6. אתה אמרת שגיו זה מספיק כי הוא לא יקבל הרבה דקות, אני כן חושב שצריך שחקן ‘‘טוב’’ כי סביר להניח שהוא יקבל יותר דקות ממה שחושבים.

יש פה בעיה שכולם מתעלמים ממנה:
רוקה נמצא כרגע בפועל בהשאלה לחצי עונה. בקיץ הוא נחשב רכש חדש.
זה אומר שאתה צריך לרשום אותו כלכלית(והוא לא שחקן זול) בזמן שאתה לא בהכרח צריך אותו בסגל, וכשיש לך 2 עמדות הרבה יותר דחופות ויקרות לא פחות.

בקונטקסט הנוכחי שצריך קשר אחורי וקיצוני שמאלי להרכב, ורוצים להחזיר את קאנסלו, אז הרישום של רוקה לסגל(כשעושה רושם שצ’אבי גם ככה לא מתלהב ממנו) הוא עול כלכלי גדול מדי.

ככל שאני מבין השכר שלו לא גבוה במיוחד, אז העול הכלכלי הוא לא כזה חמור.

7.5 מיליון יורו לעונה לפי הדיווח שאני ראיתי.
עוד 5-10 מיליון יורו דמי רכישה שנתיים, תלוי איך הליגה מפרשת את ההסכם עם פראנאנסה.
כפול 2 אחרי שהליגה החליטה שצריך לרשום כל חוזה ארוך טווח שנתיים מראש. 25-35 מיליון יורו.
סכום לא מבוטל כשאנחנו רוצים לצרף קשר אחורי וכנף שמאל בכירים.

את דמי הרכישה נשלם בכל מקרה, זה לא רלוונטי לחישוב

אלא אם אתה מוכר אותו/גובה דמי השאלה.

מוכר אותו סבבה, השאלה לא תתקרב ללכסות עלויות רכישה, גם ברמת התשלום השנתי.

אבל אם אתה משאיל אותו, אתה לא צריך לרשום אותו, שזה כל העניין מלהתחילה.

כמו שכבר אמרתי אבל, השכר שלו לא גבוה

סכומי ההעברה גם נלקחים בחשבון כמו שאריאל כבר הסביר.
בגלל זה בארסה העדיפה לשלם עליו יותר, אבל בתשלומים.
בנוסף, אם הוא מושאל, לא נצטרך לשלם את המשתנים, שתלוים במספר המשחקים בהם שותף

מסכים לגמרי.

זוכרים מה כתבתי לפני כמה חודשים? ויטור הגיע בינואר נטו כהזדמנות, לא בנו עליו, וגם לא היתה לו הכנה והתאקלמות ראויה לרמה אליה הגיע, מהסיבה שהוא הגיע בינואר ולא בקיץ.

בדרך כלל שחקנים כאלה (כמו ורמיירן באתלטיקו למשל) לוקח להם זמן להתאקלם בעליית רמה כזאת גבוהה, בגלל זה כל כך משמעותית ההכנה בקיץ.

אבל מועדון כמו בארסה מנוהל ע"י התקשורת, ואי אפשר לעשות שום דבר בשקט.

הבעיה שהוא הגיע בינואר כהזדמנות, אבל נרכש ביולי/אוגוסט כדבר הבא כשמישהו מאחורי הקלעים מפמפם לו שנה וחצי שהוא יהיה חלק משמעותי בסגל.

״אם הענקנו לשחקן בית חום, אהבה ואמרנו שאנחנו בונים עליו, שלא יצפה לחזור לכאן ולהצליח. איזה מסר אנחנו שולחים לאלה שרוצים להישאר בבית? מי שעוזב לדעתי לא יכול לחזור״.

הדובר הוא צ׳אבי ב 2019 אחרי שצ׳אבי סימונס עזב לפאריס (בחינם)

(בארסה מאניה)

זה היה תקף לאלבה ופיקה?

אלבה ופיקה לא קיבלו בית חם, ולא בנו עליהם.
אם כבר, זה תקף לססק.

אלוהים שיעזור לי, לא מבין מה יש לכל כך הרבה אוהדי בארסה נגד ססק… הגיע להרכב שאין לו מקום בו, היה טוב בהתחשב בנסיבות ולא איזה התרסקות, ועזב אחרי לא המון זמן. אפילו הצליח יפה בצ׳לסי אחרי, מה שרק מחזק את העובדה שהבעיה לא היתה אצלו.

הוא הדליף הרכבים לתקשורת וסיכסך.

שטאטה מרטינו חפף את אנריקה הוא קרא לו “התפוח המורעל”

איזה בית חם ברתומאו הציע לסימונס? עשה בשכל. אני הייתי עושה אותו דבר תחת ברצלונה של ברתואמו

גם אתה במקום עבודה שלך היית עושה אותו דבר. מציעים לך עבודה יותר טובה עם שכר יותר טוב שגם ומציעים לך גם תפקיד שתהיה חיוני בו.

אלבה פיקה וסימונס וגרימאלדו זה אותו דבר, שחקנים שעזבו לקבוצות אחרות וחלקם חזרו. ואחד מהם הוא כנראה אחד המגינים היותר טובים באירופה היום.

פשוט צאבי חכם על חלשים, על פיקה ואלבה הוא לא דיבר מילה. כי