פנטזיות, העברות וחוזים: אראוחו, מרטין, פדרי וגאבי האריכו חוזה

צריך לזכור בעצם את הסיטואציה שהייתה בזמנו:
1.פראן טורס היה שחקן צעיר ומבוקש, שנרכש ע’‘י סיטי ב-20 מיליון יורו. הייתה לו תקופה לא רעה שם ובינתיים הוא ביסס את עצמו בנבחרת ספרד כולל שלושער בגמר האומות אאל’'ט.
2. בארסה הייתה במשבר רציני עם פחד מאי העפלה לליגת האלופות בעונה העוקבת, ומעט מאוד כסף מזומן.
3. החיסרון הברור היה בחלק ההתקפי עם חוד של ז’וטלה, דה יונג וקוטיניו שגם ככה היה בדרך החוצה.
4. שוק ההעברות של ינואר הוא תמיד הרבה יותר קשה בגלל שמדובר באמצע עונה.
5. בארסה קיבלה שם מושמץ של מועדון שאין לו כסף ולא ברור אם יוכל לעמוד בתשלומים, העסקה עם סיטי נתפרה בזכות הכרה מוקדמת בין הצדדים.
6. בזכות אותה הכרה גם הגיעה הנקודה המרכזית של אותה עסקה - רכישה של שחקן תמורת 0 כסף מזומן.
כתוצאה מכך גם השווי של העסקה עלה(ריבית), אבל זה משהו שבארסה הייתה מוכנה לספוג כדי לממש את העסקה בהווה.
7. הוא נרכש בסכום המדובר במחשבה שבגיל שלו לא צפויה ירידה משמעותית בערכו.

בסופו של דבר בחצי עונה הראשונה שלו הייתה לו תרומה די טובה לקבוצה. הבעיה הגיעה בתקופה שאחרי, אבל אפשר גם לומר שהרבה שחקנים אחרים ירדו בערכם.
והנה, גם פראן הופך להיות שחקן יחסית מועיל בזמן שכולם גם חווים עליה תחת מאמן הרבה יותר טוב.
האם הוא שווה 45-55 מיליון יורו? נניח שלא. אבל עם כל הכבוד, בתקופה הזאת זה בכלל לא מתקרב לסכום של ‘‘כוכב’’. גם לא הסכומים ששולמו על ראפיניה וקונדה.
לכן אני פחות מבין את הביקורת מהפן הזה.

60 מיליון על ניקו וויליאמס לדעתי זה לא בגלל שהוא כוכב, אלא בגלל שאין לאתלטיק אינטרס לשחרר אותו וזה הסעיף.
‘‘כוכב’’ בימינו זה באיזורי ה-100 מיליון.

לא ראיתי שום ניצוצות. צכרתי לעצמי לוקשים שהוא בא מהשאלה, צריך זמן להתעקלם אבל אז הוא נפצע.
גם בבורנמות’ להזכירך סיים את העונה על הספסל למרות שהיה שחקן עם משכורת הכי גבוהה.

זה לא מה שכתבתי. כתבתי ששילמנו מחיר של כוכב. אבל השחקן לא היה כוכב ולא הוכיח שום דבר כדי להצדיק את המחיר הזה. אז הוא סוחב את תג המחיר הזה ולכן שופטים אותו לפי זה והוא אכזבה.
אם היה עולה 10M היינו פחות עצבניים עליו. "מה אתה רוצה משחקן שעולה 10M? שיבקיע גולים בכל הזדמנות? "

זה לא נכון, זה התחיל הרבה קודם. פשוט הקורונה חשפה את הפונזי של ברטומיאו.
אני כבר לא זוכר איך בדיוק יכלנו בכלל להוציא 55M, אבל זה היה מחיר גבוה גם אז וגם היום. זה מחיר של קונדה, רפיניה, אולמו, ניקו, זובימנדי - כולם כוכבים שאולי מצדיקים את המחיר. פראן לא עשה כלום כדי להצדיק את המחיר הזה.

58M לפי טראנספרמארקט וגם לפי הזכרון שלי.
הוא לא היה כוכב עולמי, אבל כוכב ששווה עשרות מיליונים. משהו באיזור הזה. פראן לא.

אני לא זוכר שום ביקוש או מלחמה עליו. היה שחקן צעיר שלא הוכיח כלום. בנבחרת ספרד גם היום יש צעירים שלא שווים 20 מיליון, ואצל פראן הייתה כוכבית של אחד שיוצא עם הבת של המאמן.
גם היום הוא מזומן לנבחרת, כנראה שהם רואים משהו שאני ורבים אחרים לא רואים.

לע, לא היה הרבה הבדל בין פראן טורס לראפיניה. פראן טורס היה שחקן רוטציה אצל פפ וכבש לא מעל 10 שערים, וגם ראפיניה שהיה שחקן הרכב בלידס לא כבש יותר מדי. הוא כבש כולה 11 שערים בליגה בעונה האחרונה שלו, פראן 7 (ועוד 4 בליגת האלופות).

פשוט לראפיניה היה פוטנציאל למשהו ופפ הבין שפראן טורס זה בלוף. פפ אף פעם לא משחרר משהו סתם, חוץ ממתי שיש לו משהו יותר טוב ביד (יא יא טורה למשל)

ואם אני אביא את הדיווחים זה ישנה משהו?

גרמת לי לבדוק את הסטטיסטיקה של פראן בסיטי, היא די נוראית. 9 שערים ב 1600 דקות בליגה. זה לא שחקן ששווה 55 מיליון.
אתה צודק שגם ראפיניה היה עם סטטיסטיקה נוראית, אז אולי גם בו לא הייתי משקיע. אני שמח שלא אני מחליט.

לא. לפי הדיווחים בארסה מתעניינת כל שנה בעשרות שחקנים, כולל מבאפה, האלנד, מוסיאלה, לאוטרו, סלאח ומי לא. עכשיו הם מדברים על איזאק , בסדר.
אני לא זוכר שמישהו התעניין באמת בפראן. אני כן זוכר שהייתה התעניינות בראפיניה ובקונדה. לבנדובסקי אני גם לא זוכר, אבל לדעתי זה בא ממנו, הוא רצה רק בארסה.

אז אם אתה פוסל הכל, זה לא באמת משנה אם אתה זוכר שהיה או לא.

אבל הוא צודק אריאל, זאת לא טענה רצינית. העיתונים כתבו שהתעניינו גם בי כששיחקתי במכבי עמישב פתח תקווה. היה חסר מגן שמאלי.

הוא לא טען זה שלא רציני, הוא טען שהוא לא זוכר שהיה דבר כזה.

באופן כללי אני לא מבין את המחשבה שזה לא רציני. כמעט כל המו’'מים על העברות מדווחות בתקשורת.
מי שעוקב יודע להבדיל.

אני מאמין לדיווחים עם בשר והיגיון כלשהו.
אני מאמין, נניח, שבארסה התעניינה בהאלנד כשהיה בדורטמונד, או בזובימנדי. לא מאמין שבאמת התעניינו במבאפה או מוסיאלה.
זה לא אובייקטיבי, זה אני מחליט.
כנ’'ל אני מתיחס לקבוצות אחרות, במיוחד ליריבות הישירות שלנו.
אז אני לא זוכר שום התעניינות רצינית בפראן מצד אתלטיקו או כל קבוצה גדולה אחרת. אולי הייתה התעניינות רצינית מצד בורנמות, ליל או קומו ופספסתי, אבל לא מקבוצות גדולות שיכולות לשים 50 מיליון.
גם זוכר טוב מאוד את הביקורת על לפורטה שהחליט להשקיע כל כך הרבה בשחקן ספסל של סיטי. זה לא רק חוכמה בדיעבד.

אני עוקב ברמה יומית אחרי MD ומארקה , ולפעמים קורא גם בתקשורת הבריטית.

ממש שראיתי ואני יודע כן, אבל אלא אם אתה קונה כוכב על מבוסס, תמיד אפשר ליפול עם רכש כמובן.

אם הוא היה כזה מבוקש, סיטי היתה מעדיפה למכור אותו עבור כסף מזומן ולא תשלומים מברצלונה. הם הראו כבר בעבר שאין שם סנטימנטים מיוחדים אלינו.

גם היום, אני לוקח את לוק דה יונג כחלוץ מחליף על חשבון פראן. היינו יכולים לרכוש אותו ב-5. פספוס גדול.

מהרגע הראשון היה ברור שהוא שחקן מאוד מוגבל. זו לא חוכמה של בדיעבד, אני חזרתי על זה שוב ושוב לפני הרכש וטענתי שזו תהיה טעות גדולה. הוא במקור בכלל הגיע לכאורה כרכש לאגף, שזה בכלל היה אבסורד.

פראן זה לא חוכמה בדיעבד, היה ברור מהרגע הראשון, לדעתי, שזו טעות.

המחשה א’.

המחשה ב’

המילה ‘‘מבוקש’’ מתייחסת לתקופה שסיטי רכשה אותו.

סבבה, אתה לא זוכר.
לכן הזכרתי לך, אתה פשוט לא מוכן לקבל.

אתה אומר שזה עניין של נקודת מבט. צודק.
עובדתית בכתבה שהבאתי גם סיטי שבסוף רכשה אותו מוזכרת.

בכל מקרה, לא מבין את הויכוח עלה נושא הסופר אזוטרי הזה. שיהיה.

המון קבוצות “מתעניינות” בשחקנים. ברצלונה “התעניינה” על פי דיווחים בתקשורת בחצי מהכדורגל העולמי. זה לא נותן לשחקן תו איכות או מצדיק רכישה שלו.

ריאל רכשה את יוביץ בהרבה כסף והיו הרבה מאוד מתעניינות לפי התקשורת, כולל ברצלונה. זה מצדיק את הרכישה?

אל תגיד לי שוב - אבל הוא עדיין בבארסה ויוביץ עזב. אם בארסה לא הייתה במשבר כלכלי הוא היה עף מזמן, ואגב מתעניינות, היו שמועות שרצו כבר להעיף אותו בכל מקרה אבל הוא לא שיתף פעולה.

אני לא מדבר על עטיפות דגים, אתרי חרטא או עניין שלא התממש לשום דבר.
היו מו’'מים בין מספר קבוצות טובות לבין ולנסיה ו/או נציגים של השחקן, וכמו בכל פעם שיש זה גם פורסם בתקשורת. מי שרוצה להמשיך עם טמינת הראש בחול שיהיה לבריאות. אני לא חושב שזה שם מישהו בעמדה צודקת יותר.

פראן טורס בתקופות בולנסיה היה נחשב לכישרון עולה.
אפשר לחשוב שמקצועית זה היה שקר, אבל תדמיתית זה היה המצב.

לא. אבל זאת לא הייתה הטענה שלי.

רצו להעיף הרבה שחקנים, כולל ראפיניה.
גם את פרנקי שאתה מאוד מעריך.

אבל כשבארסה רכשה אותו, היא לא התמודדה מול קבוצות אחרות.
הייתה ביקורת אז על 55 מיליון על שחקן כזה, ובדיעבד הביקורת הייתה נכונה.
אני לא חושב שהוא שחקן ממש נוראי, אבל הוא לא היה שווה את הכסף. מה שאני טוען ששופטים אותו לפי תג המחיר הזה . אם היה עולה 10 הוא היה עונה לציפיות.
המחיר הוא כנראה הסיבה למה לא מכרו אותו באיזה 10 מיליון ולמה מציעים לו הארכת חוזה כביכול. מפסידים עליו 10 מיליון ירידת ערך פלוס משכורת כל שנה.

אני בהודעה שלי ניסיתי לתאר את הרקע לעסקה של בארסה עם סיטי. לא כתבתי שהייתה תחרות עליו בתקופה שבארסה רכשה אותו, אלא שהוא היה מבוקש וכישרון עולה בתקופה שסיטי רכשה אותו. יש לזה חשיבות.

בסופו של דבר בארסה רצתה לרכוש שחקן צעיר בעלייה שקבוצתו שילמה עליו כ-20 מיליון, בחלון ינואר, בלי להוציא כסף מזומן.
אם הייתי מתאר את זה כעסקה של 40-45 מיליון שקפצה ל-55 בגלל דחיית התשלומים, אז זו עסקה שמסתדרת לי יותר ברמה הכוללת.

זה לא סכום של כוכב, זה סכום של שחקן צעיר שנרכש לא מזמן ב-20 מיליון, שאתה בלחץ להביא כי אין לך כלום וגם אין לך כסף לתת עכשיו.
לדעתי האישית, הסכום הוא לא הבעיה בכלל דווקא, אלא העסקה עצמה. האם היה צריך לעשות עסקה כזו בפאניקה שהייתה?

ברמה המקצועית אני לא בטוח שהוא לא שווה סכום של 40 מיליון. העונה הזו היא לגמרי עונה כזו עבורו.
בנוסף, עם הידיעה שיש את דמבלה, הארכת החוזה של פאטי והמו’'מים על ראפיניה ולבנדובסקי, אני לא חושב שמישהו בבארסה ראה בפראן כוכב עתידי.

אני לא מתווכח עם זה. פראן נחשב כישרון עולה, וסיטי קנתה אותו ככזה. אני גם מאמין לך שהיו עוד קבוצות שהתעניינו.

אם אנחנו היינו קונים את פראן מולנסיה ב-20 מיליון, לפני המשבר הכלכלי, הייתי מבין את זה (ומתבאס בדיעבד, כמו עם דמבלה). אבל זה לא מה שעשינו. קנינו אותו ב-55 מסיטי, שבשמחה פרקה אותו אחרי שהבינה כנראה שהוא בלוף, וזה לא שקבוצות קפצו על סיטי עם הצעות אטרקטיביות, ונאלצנו לשלם ביוקר. שילמנו הרבה כסף על שחקן שהיו לגביו כבר אז הרבה דגלים.

נכון, אבל אני לא טענתי לרגע שהעובדה ששחקן שרד בברצלונה 3-4 עונות בתקופת משבר כלכלי קשה זו אינדיקציה לאיכות שלו. אני חושב שפרנקי הראה את האיכות שלו על המגרש במהלך רוב התקופה שלו פה (יש שלא יסכימו איתי כמובן)

רק 120?

עזוב, הם גם טוענים שפדה ואלורדה, עם כל הכבוד לו, שווה יותר מפדרי, גאבי עד לפני שניה היה שווה 90, שזה מגוחך. הורידו קצת, אבל לא מספיק. טשומאני שווה עדיין איזה 90. הם חצי קלאצ’