פנטזיות, העברות וחוזים: אראוחו, מרטין, פדרי וגאבי האריכו חוזה

איפה הסטטיסטיקה של טל?..

אם אתה שואל אותי, גם בשתי העונות תחת צ׳אבי כשהוא שיחק עם חוסר ביטחון, מתחת ליתוש בהיררכיה, בעמדה לא לו, הוא עדיין נתן מספרים טובים יותר משל הכריש.

כמו שהוא עצמו מצהיר, הוא עבד על החלק המנטאלי לקראת העונה הזו וגם במהלכה. זה חלק מהשיפור שלו, וזה בנוסף לשיפור הכללי של כל הקבוצה תחת פליק.

ופליק שיפר את הסגנון של הקבוצה ונתן לו תפקיד נכון יותר עבורו. אני חושב אחרת ממך…

אגב, המספרים של ראפי העונה נובעים בין היתר מסגנון המשחק השונה תחת פליק. אסביר את דעתי:

1. קו ההגנה הגבוה שלנו מושך את היריבות לתקוף אותנו יותר וכך להעביר את משקל המשחק לחצי המגרש שלנו.
  2. לחץ אינטנסיבי מעביר את הכדור אלינו בחצי שלנו כשמספר שחקני יריבה נמצאים שם גם כן.
  3. כדור עובר לאחד המוסרים הטובים שלנו, קובה או פדרי, בזמן שראפיניה מתחיל את הריצה לצד השני של המגרש
  4. ראפי בעמדה קורצת מאוד, עם כדור תוך כדי תנועה, מול הגנה מדולדלת למדי כובש את ה one trick pony שלו.

מזכיר משהו את הבישול הרפטיטטיבי של אלבה למסי. ידעת שזה מגיע ולא יכולת לעצור את זה.

אני מניח שאם מאמני היריבות יבינו שזה מה שקורה ויגבילו את עליית השחקנים שלהם למלכדות קו ההגנה הגבוה שלנו, לראפי יהיו פחות שטחים לרוץ אליהם באמוק (תאכל׳ס זה הדבר שהוא הכי טוב בו - כמו שאמר דן, הוא לא ״ברזילאי טיפוסי״) והמספרים שלו יחזרו למשהו דומה לשנים הקודמות.

בקבוצה הלא מתפקדת של צ’אבי, כשהוא מתופקד כשחקן כנף, מחליף או מוחלף הוא סיים שנתיים עם 22 בישולים ושערים בכל עונה.
בוא נעמיד דברים על דיוקם.

וגם אז יש לו כלים להתמודד, כפי שראינו מול אתלטיקו.
אנשים לא מצליחים עד כמה הוא טוב. הזוי בעיני.

עצם העובדה שהדיון נסוב סביב המספרים עצמם ולא איך הוא מגיע אל אותם מספרים אומר הכל בעיני.
לא מתייחסים לראיית משחק, לתנועה שלו, לאתלטיות, למחויבות, לטכניקה. המספרים פשוט באו משום מקום, ולכן הם ייעלמו בעתיד באותה צורה.

אז בוא נעמיד דברים על דיוקם-שחקן כזה אתה לא מוכר ב80-100 מליון?

שוב, אני מקבל כל מה שאתם אומרים. בסופו של דבר זה מסתכם בשורה אחת תחתונה-האם אתם מאמינים שהוא יתן את המספרים האלה גם בעונה הבאה, או לא. אנחנו כולנו מסכימים שאם הוא חוזר לכושר עם צ׳אבי, עדיף למכור אותו ב80-100 מליון או שגם בחלק הזה יש לנו מחלוקת?

לגבי התחזית-שוב, אני פאסימי. אני מתחילת העונה טוען שהוא קצת ״שקר״ עבורי, לאחרונה שיניתי את זה לשחקן מוזר. הוא חירבן לנו לא מעט משחקים, אבל גם ניצח באימא של המאני טיים. הוא גילה יכולת כיבוש מרשימה במשחקים חשובים, ובמשחקים שנדפקנו הוא החמיץ ברשלנות מטורפת ואיבדנו נקודות. ברור שהכושר שלו מטורף, אבל אני בספק עצום אם זאת באמת היכולת שלו בקבוצה שרצה מדהים בהתקפה ועם שיטת משחק מסוימת, או הבלחה. אין לי תשובה ואני פשוט מפחד שנצא פראיירים ונגיד חבל שלא מכרנו לפני שנה-שנתיים.

זה כמו שאני בעד למכור את דה יונג כאשר יש לי שחקנים מעולים לעמדה עם שכר נמוך ממנו והם שחקני בית. גם את אראוחו שקלתי המון זמן בהינתן ויש הצעה של 80 מיובה, אפילו 65. הוא שחקן פציע מאוד.

הנקודה היא שהמספרים שלו אצל צ’אבי לא משקפים, ואם כבר באים לחזק את העובדה שהיכולת של ראפיניה להגיע למספרים גבוהים תמיד הייתה שם.
המספרים הם פועל יוצא של איכויות משחק והתאמה טקטית לשאר הסגל, האיכויות שאנחנו רואים היום היו שם בעבר(השימוש הטקטי פחות). אין לי סיבה לחשוב שמשהו מהדברים האלה ישתנה לרעה בעונה הבאה.
אפילו הייתי מוסיף שבהתחשב במצב הגופני שלו ובמנטליות שלו בתור מקצוען, הוא מסוגל לתפקד ברמה הזו עמוק לתוך העשור הרביעי שלו.

הבעייתיות פה היא לא שאתה מאמין שראפיניה לא ישחזר את היכולת שלו, אלא שאתה מוטה בגלל מה שאתה חושב שהן יכולות ה-‘‘עבר’’ שלו.
אחרת אפשר למכור כל שחקן בעולם שנתן עונה אחת טובה בטענה שהוא לא עשה את זה עונה לפני ולכן אין סיבה לחשוב שזה יקרה שוב.
בוא נמכור את פדרי כי עונה שעברה הוא לא הצליח להישאר כשיר, בוא נמכור את קונדה כי עונה שעברה הוא לא נתן ‘‘מספרים’’ כאלה בהגנה.

על מה אתה מדבר? הוא לא הראה את המספרים האלה בשום קבוצה שהוא שיחק בה. בשום עונה.

בכלל לא נכון. השוואה לא במקומה.

פדרי צעיר ראשית! זה בדיוק התנודתיות שיש לשחקנים בגילאים האלו, לא מוכרים אותם בגלל זה. פדרי גם שחקן (סוג של) בית, לפחות מבחינתי בגיל היחסית צעיר שהגיע אלינו. כמו כן, פדרי היה מקרה אבןד בעיניי בגלל הפציעות החוזרות ונשנות והעונה הזו היא מופלאה ולא צפויה. רק היום השווי האמיתי שלו מזנק כי רק היום הוא ממצה את הפוטנציאל שלו. למכור אותו לפני עונה עונה היית עושה 5 שקל גג.

ראפיניה בן 28. שחקנים בגיל הזה לא נבראים מחדש עם כישרון, מה שהיה עד היום יש לו. העונה הזו היא החריגה, ובגיל כזה כשהקריירה שלו לא משהו אני סקפטי לקבל קרוב לדבר הזה. הוא לא שחקן בית, הוא לא צעיר, אין טעם לשמור כאילו זה רבע מסי.

קונדה גם היה הלוך וחזור ביכולת. וגם כשאנחנו מקבלים לוחם בהגנה ההתקפה שלנו תקועה מאוד ולאמין צריך לעבור 3 שחקנים כדי לייצר מצב. אם רק היה לידו חצי דני אלבס תומך העסק היה נראה הרבה יותר טוב. רק אצל טל קונדה הוא המגן הטוב בעולם.

וכבר ראיתי שמועות שלא בטוח שהוא יחדש חוזה ובלה בלה בלה. לא איזה שחקן שנכנס ללב או שלא בר תחליף.

שאתה חושב ששחקני כדורגל הם רק מניות אז גם פדרי הוא מניה. מניה יקרה אבל עדיין מניה.

אתה יודע יש סיכוי יותר גדול שפדרי יפצע מאשר שראפיניה ירד ל10 שערים בשנה.

אני מוכן למכור את ראפיניה רק אם יש צורך כלכלי דחוף. ברור לי שפדרי מעל ראפיניה, הרבה מעל,. אבל אם החבל הכלכלי ירד מעל הצואר שלנו אז למכור את ראפיניה בחמישים מיליון אירו זה בעיני לא חכם (אני מקוה שאתם מבינים שבספרד חצי הולך למיסים…)

אתה יודע שצריך גם לנצח, וכם לזכות בתארים כי ככה מרוויחים הרבה הרבה כסף… פדרי הוא חתיכה חשובה בפאזל, ראפיניה בר החלפה. יש מלא ווינגרים כשרוניים צעירים שמי יודע אחד מהם עוד יתפתח לשחקן רציני. וסתם שתהיה בעניינים, פדרי שהוא בריא הקשר הטוב בעולם, לא חושב שאפשר להעלות על דל שפתיים למכור אותו. בטח שקרה הפלא ומצאו את הקצב הנכון בשבילו.

אני לא עושה שיקולי מע"מ או מס. השווי של השחקן הזה הוא לא 100m בשום שוק. אם מישהו מוכן לשים את זה עליו אני מהמר (כפי שהסבירו שביט וסשה) ומוכר.

אני לא חולק על זה. ברור שאתה צודק פה.

כל העניין שלי ששחקני כדורגל זה לא מניות. אתה לא יכול להתיחס אליהם בצורה קרה כזאת.

ברור! אם מישהו מציע לך 200 מליון על פדרי, יש פה מישהו שיסרב בתוקף?

תסתכל מה קרה לריאל שהם חשבו כך על מקללה.

יש פה אוהד ריאל שלא היה חוזר בזמן?

ההשוואות שלך לא קשורות למציאות משה. קשה לנהל דיון עם זה. מקללה קשר אחורי מלפניי 4748484 שנה, הציעו עליו 200 מליון?!

לא אבל הם חשבו שהם יוכלו להסתדר גם בלעדיו.

לחדד את מה שכתבתי, אתה יכול לנסות למכור את פדרי בסכום הזה ואז לגלות את האמת המרה ששחקנים כמו פדרי לא גדלים על העצים. זה לא פיפא. שכחנו כמה שחקנים עברו בברצלונה אחרי שצאבי פרש? כמה קשה היה לנו למצוא מחליף לבוסקטס?

אם תגיד לי שיש לך שחקן ברמה של פדרי ואתה תביא אותו בפחות כסף מ200 ואז גם היה לנו רווח אז לך על זה.

במציאות כישרון כמו פדרי לא תמצא.

שוב, אתה כל הזמן חוזר למספרים, ואני כל הזמן מנסה להסביר לך שהמספרים האלה הם פועל יוצא של האיכויות שלו בתור שחקן.
ברור שהוא לא יגיע למספרים האלה בקבוצת תחתית בפרמיירליג. זה לא הגיוני.

עובדתית יש לו מספרים טובים גם בעונות הקודמות בבארסה וגם בלידס, בגלל שיש לו איכויות כדורגל טובות מאוד. עכשיו הוא הגיע לשיא שלו.

האמת? כבר נמאס לנהל את הדיון הזה כל פעם מחדש.
אם אתה לא מסוגל לדבר כדורגל, אז זה דיון עקר.
אי אפשר כל הזמן לספר לי על הגיל של השחקן, על זה שהוא לא הגיע בגיל 17 לריאל או בארסה, על זה שבילבאו זה לא מדד.

כדורגלנים מודדים לפי כדורגל.
הגיל זה מספר שהוא פקטור בדברים שלא קשורים ל-90 דקות בשבוע הבא.

אבל אם זה הדיון, אז זה לא רלוונטי מה היכולת של ראפיניה, אלא בכמה אפשר למכור כל שחקן בסגל.
ואז נשאלת השאלה מה הפואנטה שלך בתור מועדון אם אתה שם מחיר על השחקנים הכי טובים שלך?

תמכור שחקני ספסל, סבבה. אם כל קבוצה יכולה לבוא ולקחת שחקנים מובילים שלך, אז אתה לעד בלופ נצחי של מכירות, ואז אין לך קבוצה מנצחת.

המספרים שלו סבירים בכל עונה אחרת ומצויינים השנה. אני מבין שאף קבוצה לא צריכה לעשות אקזיט על השחקן הכי טוב שלה כי הוא הכי טוב ולך תדע מה יקרה. אם מתנהל ככה נהפוך לסביליה, דורטמונד או כל קבוצה פורטוגלית.

לראפיניה יש חשיבות עצומה העונה, אני בכנות חששתי בגלל ההתנהלות שלו במשחק נגד ארגנטינה. מקווה שהעובדה שהוא בן 28 היא שהוא עם הסתכלות של אדם בוגר ומגובש שלא פתאום יעלה לו השתן לראש.

הגיל אומנם משמעותי, אבל כמובן שיש המון late bloomers שהתפוצצו בגיל מאוחר יחסית. השאלה היא כמה עונות יהיו לו באופן. אומנם אני לא רוצה שנתנהל כמו סביליה, אבל בבארסה תמיד בולט שאנחנו גם לא יודעים מתי לשחרר.

איך מדברים על כדורגל? לא עליתי על העקיצה…

מצבנו רע אם ראפיניה השחקן הכי טוב שלנו. זו לא הרמה שאני מחפש בבארסה… עונה אחת שטורפת את הקלפים לא הופכת אותו לשחקן על. וכשהוא משחק בלידס כל הקריירה ולכן לא נותן מספרים אז כנראה שהוא לא שחקן לרמה של בארסה.

אנחנו משחקים טוב, אנחנו נראים כקבוצה, אבל יש מספיק ווינגרים בשוק כדי לא לחשוב שראפיניה איזה שחקן מיוחד/על. גם בעונה הזו עם כל הגולים והבישולים, עם כל הלחימה וההגנה שהוא נותן, יש מקרים במשחק שאתה תופס את הראש מההחמצות או מההחלטות האידיוטית. לא מדובר בשחקן שאמור להיות הפנים של בארסה, והשנמוך של הדרישות זה עליך. בבארסה משחקים (כלומר, אמורים לשחק…) השחקנים הטובים והמלהיבים בעולם. ראפיניה לא שם.

אני חושב שהמקרה של ראפיניה לא דומה למקרים שאתה אולי חושב עליהם.

לבארסה באופן מסורתי היו 2 בעיות בעבר:

1. חוסר יכולת להתמקח על מחיר ראוי.
  2. הארכת חוזים(ושדרוג שלהם) לשחקנים מבוגרים שעברו את שיאם.

לשחרר את ראפיניה עכשיו זה מקרה אחר לגמרי.

אין פה עקיצה.
אם אני מדבר על היכולת של השחקן צריך לדבר על מה שהוא מסוגל לעשות בתור כדורגלן. לא מה הגיל שלו או באיזה קבוצה הוא שיחק בשנת 2020. ועושה רושם שזה תמיד נקודה דביקה אצלך.

הנה דוגמא לטיעון שלא קשור ליכולת שלו.

ונניח שיש מספיק ווינגרים בשוק, מה זה משנה לי כשיש לי כבר אחד מוצלח שביסס את עצמו כקפטן בקבוצה?

אני לא טענתי שהוא שחקן על או שצריך להיות הפנים של המועדון. מבחינתי הוא פה והוא מצליח וזה כל מה שאני צריך. שנמוך של דרישות? לוקח בכיף את סטנדרט המקצוענות והמנטליות של ראפיניה בכל יום בשבוע.

שראפיניה יתחיל לרדת בצורה קריטית במספרים ושהיה ברור שהוא יותר לא ברמה שלנו אז למכור

אם לראפיניה יעלה הדם לראש ויתחיל לחשוב שמגיע לו שכר כמו למסי למכור. (ואני לא מדבר על טראש טולק מעליב עם ארגנטינה …)

אם המצב הכלכלי שלנו יחייב מכירה של שחקן גדול אז למכור.

מכירה של ראפיניה בכושרו הנוכחי שלא מהסיבות שצינתי למעלה בעיני זה הזייה.

דורטמונד ואיאקס זה קבוצות שמכשירות שחקנים ואז מוכרים אותם למרבה במחיר. זה אחת הסיבות שדורטמונד ואיאקס הם לא ברצלונה וריאל מדריד… הדרך שלך דן זה להפוך אותנו למועדון שמוכר נכסים בשביל לעשות עליהם רוחים. בקיצור, זה לא ברצלונה

מעניין אם זה קיים רק בפורום פה או גם מחוץ לבועה שלנו הדיבור הזה.

אל תסחור בחיים במניות. גם לא במטבעות. בכלל, אל תעשה עסקים. קח את המשכורת ותכניס לבנק.

אני קצת לא עומד בקצב החלפת המהלומות, ואני רואה שאתה באופי וכחני וזה קצת הופך לדיון עקר.

שורה תחתונה, לא אני ולא אתה נשנה את דעתנו, כמו שאמר שביט אנחנו מתבססים בעיקר על מראה עיניים וגם על אינטואיציות. לטעמי הוע שחקן בינוני שהעונה היא היוצא מהכלל, אתה טוען שהוא היה כשרוני וטוב ורק מכלול סיטואציות החיים שלו לא נתנו לו לפרוח.

וכמו שאמר שביט הלוואי ואני טועה.

באשר לטענותיך,

• אני בהחלט מסתכל על שחקן לא רק מה הוא נותן לי עכשיו, כי ברוב מוחלט של המקרים שחקנים לא פורצים בגיל 28. אז בודקים מה הוא עושה עד היום ומנסים להעריך האם הוא באמת פרץ בגיל 28 ונקבל ממנו 3-4 שנים ברמה גבוהה או שכל הקריירה שלו היא תמונה קצת יותר הגיונית לקראת העתיד שלו. לכן גיל הוא פקטור בכל הסיפור פה. אצלך זו טענה לא עניינית, אצלי היא קריטית.

• אני ושביט שואלים כל הזמן איך זה שהשחקן הנ"ל נחת עלינו בגיל 28? איך הוא נחת על העולם בגיל 28? ואתה תמיד אומר תירוצים (גם אם הגיוניים) שצ’אבי דפק אותו, שלידס מועמדת לירידה, או כל תירוץ אחר. זה שהוא השנה פורח בעיקר מעיד על השיטה המדהימה של פליק ועל היכולת שלו ליצור שלם הגדול מסך חלקיו, כי בהרכב שלנו יש שני שחקנים שכשהם לא משחקים אנחנו נראים נורא. פדרי ולאמין. לכל השאר חילוף כזה או אחר לא יהיה דרמטי כמו השניים האלו. בסוף, יש יותר מדי תירוצים על חוסר היכולת שלו לפרוח עד עתה. לא בחינם אנחנו לא אופטימיים שעונה כזו תחזור…

• הדיון על הווינגרים בשוק יצא מהקשרו. כל מה שאמרתי, ששחקן כמו ראפיניה יהיה קל מאוד להחליף אם וכאשר תהוא הצעה שמנה עליו. ולכן אני בעד למכור במחיר גבוה היה ותגיע הצעה שכזו. זה לא שאיני מעריך אותו, אבל לאיפה שבארסה מכוונת הוא שחקן ברמהשל ספסל, לא של הרכב. בינתיים זה אחלה, אבל אנחנו חושבים על בניה של שלד שירוץ תקופה. זה הקטע.