פנטזיות, העברות וחוזים: אראוחו, מרטין, פדרי וגאבי האריכו חוזה

וכמובן תאכל את האינפלציה 5 ומשהו אחוז… תפסיד ת’כסף שלך.

אני לא סוחר במניות וכמו שאמרתי אני לא רואה שחקניפ בתור מניות נטו.

אתם יורדים לזילזול ופה אני מסיים את הדיון על ראפיניה.

אתה מבין שאם הערך שלו ירד אז בעצם הפסדת כסף? מה עשית בזה?

בפעם המי יודע כמה, הוא שחקן שיגיע כנראה ל60 שערים ובישולים השנה. אני לא מוכן למכור שחקן כזה השנה. בטח לא בשביל חמישים מיליון נטו…

שנה הבאה ירד בצורה קיצונית או משהו כזה היה אפשר לדבר על למכור אותו.

זה לא דיון של 100 אחוז כלכלה נטו.

דרך אגב שתיכם מדברים כאילו אני ואריאל הם המוזרים פה. קשה לי לשבור לכם את הבועה שבנתים בניתם לעצמכם טוב מאוד אבל לא אנחנו ה"מוזרים" פה, גם פליק לא יסכים לזה.

ראפיניה פה בשביל להישאר.

לא הביאו לך נתונים שהוא משפר בצורה עיקבית את המספרים שלו. שנה אחרי שנה.

אתה מצפה שבלידס קבוצה שירדה באותה שנה ליגה הוא יתן את אותם מספרים כמו קבוצה שהשנה מתפוצצת ורצה לצמפיונס גביע וליגה. זה לא עובד כך.

זה פשוט מגוחך.

טל שרוב הזמן היה בדעה שלכם ואי אפשר יהיה להפוך אותו לפאנבוי של ראפיניה הראה פה בצורה ברורה איך הוא משפר את המספרים בצורה עיקבית וברורה משנה לשנה. אתם אלו שכותבים פה דברים לא מבוססים ועוד מזלזלים בלי הפסקה באנשים שכל הפשע שלהם שהם לא מסכימים איתכם.

אני לא טענתי שאני מומחה כלכלי או משהו כזה. אני לא מדבר פה מנקודת מבט של אחד כזה. אני מדבר מנקודת מבט של אוהד כדורגל. זהו זה כל מה שאכפת לי. אני רואה שחקן שקורע את התחת ויורד להגנה נותן מספרים עוזר לצעירים (רק השבוע התפרסם כתבה על איך הוא עזר ללאמין באימונים ומסייע לו) אז מצטער לאכזב את הביל גייטס ואלון מאסק של הפורום הברסאי זה כל מה שאכפת לי.

משה תרגיע. מעריכים ואוהבים ומצליחים להתדיין. אם הייתי חושב שאתה או אריאל אהבלים לא הייתי מדבר אתכם. באופיו של ויכוח מתנצחים, מחדדים טענות ואולי מחליפים צדדים מתישהו.

זה overreacting שלך.

דוגמה גרועה מאד. מקללה עזב בחינם כי לא רצו להתחרות בהצעה של צ׳לסי, והתחלית היה כלום / בקהאם. לא חושב שמישהו בעד להעיף את רפיניה ולשים במקומו בהתקפה את זובימנדי.

תראה מה כתבתי אחר כך. על ההצעה למכור את פדרי. ראפינה ב200 מיליון אני בכאב רב לוקח.

הסיבה שאני ‘‘וכחני’’ היא שאני ממשיך לשמוע כל טיעון אפשרי לגבי ראפיניה שלא קשור ל-כ-ד-ו-ר-ג-ל.
בעיני זה לא דיון אם מדברים על זה שהוא בן 28, לא פרץ, כן פרץ, איפה הוא שיחק ואיפה הוא לא שיחק.
זה אותו דיון מהעונה שעברה לגבי איניגו מרטינז.
עוד שחקן שהושמץ ונותן עונה ששווה לאחד הבלמים הטובים באירופה. גם אז הטענה היית שלא יכול להיות שהוא ‘‘יפרוץ’’ בגיל כזה, ‘‘אם הוא היה טוב הוא היה מגיע למועדון גדול בגיל מוקדם יותר’’ ושהוא ‘‘מבוגר מדי’’.
לא רק טיעונים שאינם קשורים לכדורגל, גם טיעונים שמפלים על סמך גיל כאילו אי אפשר להיות שחקן טוב בגיל 17 או בגיל 37.

תגידו לי מה ראפיניה עושה לא בסדר, טכנית, טקטית.
זה שהוא בגיל מסוים זה לא קשור לכדורגל.

זכותך המלאה.
מה שאני לא מבין זה למה צריך להתפלפל עם כל מיני הסברי ‘‘מסביב’’. אפשר פשוט להגיד את זה. לדעתכם הוא לא שחקן טוב. סבבה.

שוב, חוזר לאותו מקור. זה לא קשור לגיל, זה קשור לזה שאתה חושב שהוא שחקן לא טוב.

אני גם ראיתי את ראפיניה בעונות הקודמות בבארסה.
זה אותו שחקן בדיוק. הנתונים של העונה לא מפתיעים אותי בכלל. זה לא פריצה, זה החלפת מאמן.

מה זה נחת בגיל 28? אתה בקבוע שלך עוקב אחרי משחקים של ראן ולידס? ראית אותו בגיל 20?
אתה משליך את הדעה שלך(הלא בהכרח נכונה) מהשנתיים האחרונות על קריירה שלמה שאתה לא עקבת אחריה. אתה רוצה שאני אראה לך דעות סופר חיוביות עליו מהתקופה שלו בלידס? העובדה שהוא חתם בברצלונה לא אומרת משהו?

הנה עוד דוגמא למה לדעתי הדיון הזה כל הזמן נע על צירו.

עוד לא הבנתי אם רוצים למכור בשביל כסף, בגלל שהוא שחקן לא טוב, בגלל שבונים על שלד שירוץ תקופה, בגלל שבעבר לא ידענו למכור ועוד ועוד.

יש לנו את אחת הקבוצות הצעירות באירופה. לבנות לטווח הארוך זה הדבר האחרון שהוא בעיה עבורנו.
להיפך, אנחנו זקוקים לשחקנים שנמצאים בשיאם כרגע כדי לסחוב עד לרגע שהאחרים יגיעו לגיל שהם יהיו השחקנים המובילים.

אחלק את התגובה שלי לשניים.

ראשית, כמו שכבר אמרת בעצמך, כלכלית אנחנו לא איפה שהמועדון שלנו אמור להיות. אמורים לשחק פה השחקנים המלהיבים ביותר בעולם, אבל לצערנו אנחנו לא יכולים לשלם על הלוקסוס הזה כרגע.

זה מצב זמני, הוא בדרך להסתיים, אבל אנחנו עוד לא שם. אז כרגע עובדים עם מה שיש…

בהקשר הזה אגב, אני לא הייתי מוכר את ראפי כי עוד לא ברור לי שהימור על כל שחקן אחר זה משהו שאנחנו יכולים ללכת עליו מההיבט הכלכלי. בבחינת: טוב ציפור ביד משתים שעל העץ.

פה אני יודע מה יש לי. עם ה 80 עד 100 מיליון שלכאורה נקבל עליו אין לי מושג את מי נביא במקומו ומה תהיה ההתאמה.

החלק השני הוא שראפי זה לא פראן (נדמה לי שכבר אמרתי את זה :thinking:). הוא לא מסי אבל גם לא פדרו. הוא משהו בין לבין.

בלי להוריד מכבודו של פדרו, הוא שחקן עם רזומה מופלא אבל עדיין שחקן בינוני ביכולת. פדרו הוא באמת לא שחקן שהיית רוצה שיהיה הפנים של בארסה, למרות שנתן פה מספרים טובים ועם יציבות.

הוא גם לא מסי. אם היית נותן לי את מסי הייתי משחרר את ראפיניה. גם רבע מסי היה מספק אותי.

לדעתי ראפי זה שחקן שעולה על פדרו כמותג (אפשר להגיד סקס אפיל?) וגם ביכולת הוא טוב ממנו.

לפני שתבוא לקטול אותי אני אבקש להזכיר שפדרו שיחק ליד מסי בשיאו וראפי משחק ליד לבה של אחרי השיא. ברור שפדרו זכה פה מן ההפקר…

עשיתם מראפיניה איזה פדרו. סוס עבודה אפור עם מספרים שהם אנומליה, אבל את המספרים שלו הוא מביא עם שתי רגליו. אין לו מסי שיגרום לו לזהור.

האם ניימאר לא כשרוני וסקסי יותר? בטח שכן. אבל אם ראית את המשחק אתמול, אז אתה יודע שכרגע אין בברזיל איזה תואם ניימאר להנחית פה שיאפשר להפרד מראפיניה האפור על חשבונו.

ומילה אחרונה על הפנים של בארסה. קוראים להם לאמין, פדרי, קובארסי, גאבי…

ראפיניה לא אמור להיות בכלל במשבצת הזו. בתור אחד שזה לא התפקיד שלו (כן, זה מקרי בהחלט אבל זו הסיטואציה דה-פקטו) הוא זורח בטירוף.

שורה תחתונה, את מי אתה מביא במקום ואילו ערבויות יש לך לכדורגל שהוא גם יותר סקסי וגם אפקטיבי מספרית?

ותזכור, בשם אנחנו בארסה, בחשבון הבנק בקושי אוססונה…

נוווו אמרת את הכל!

אם היינו בארסה גם בבנק, היינו מהמרים על זאלטן+70 תמורת אטו, ואז זורקים את זלאטן מכל המדרגות ועדיין ריווחיים. ברור שכשאנחנו ריווחיים אז לוקחים יותר הימורים ומשקיעים בכמה פרוספקטים וגם נופלים. אבל אין לנו את הלוקסוס הזה, ו 100m עליו זה דיל ענק שייתן לנו אוויר לנשימה, את הגולים שלו אני בטוח ב 200% שהשיטה תביא, לא הכשרון החבוי שלו.

אם יש יציבות כלכלית לא צריך למכור אותו, מקסימום הוא ייהפך לפראן ונפסיד כסף. לא בעיה בכלל

הוא חתם בברצלונה רק בגלל שהיה לנו כסף שהספיק לרמה הזאת. ברצלונה עם כסף לא קונה את ראפיניה.

כמו כן, אף לא אחת מן הגדולות אפילו לא מהבטן האמצעית באנגליה לא קנו את ראפיניה למרות שראו אותו בלידס. כנראה לא מכר משהו

זה לא משנה, בבסיס אני חושב שהוא לא מספיק טוב והצעה של 100 מליון תהיה שווה לנו. עם זאת, מכל המלל שנזרק פה עלתה נקודה אחת נכונה-את מי נביא במקומו?

מה???

צלסי שהיתה קבוצה חזקה אז עם שאיפות נלחמו איתנו עד היום האחרון עליו. היה גם קבוצות אחרות.

א. אין הצעה כזו ולא חושב שתהיה. זה מבחינה ריאלית.

ב. אני בתחושה קשה מאז שמסי ורונאלדו עזבו, וניימאר שפך לאגר מוקדם, ואמבפה בריאל, שאין באמת שחקן שהוא ואוו שאני רוצה לקבוצה / מקנא שהוא בקבוצה אחרת.

האמת שגם אני מוצא את עצמי ממש מתגעגע לניימאר. אני חושב שהתלהבתי ממנו ומוייה ממש. דויד וייה היה חלום שלי.

רפאל לאאו? אלבארס?

כן וכן. וגם אוסימן. כי כבר הדלקת אותי

בקיץ ששמנו משהו באיזור ה-200 מיליון יורו על רכישות, לא היה כסף?
אחד מעשרת הרכישות היקרות בהיסטוריה של בארסה לא היה מגיע אם היה יותר כסף? מה?

אחלה.
היו לו הצעות מארסנל, צ’לסי וניוקאסל.
אפשר עכשיו לעבור למצוא סיבות למה אלו הצעות לא מרשימות בגלל איקס, וואי זד.

יכל לענות בצורה עניינית: “הם אלופי עולם, ואי אפשר לא לכבד אותם. ועם זאת שיזכרו שאנחנו ברזיל ולנו יש 5 גביעים. אנחנו נבוא למגרש כדי לתת הכל ולעשות את העם ברזילאי גאה.”

פה:

אני באמת חושב שהזלזול (גם שלי) בראפיניה של העונות הקודמות לא במקום. בטח לא בזה של העונה הקודמת. שער או בישול פר משחק זה מטורף לכל שחקן, יהיה בינוני ככל שיהיה.

גם לדעתי. ועדיין, כשהסתכלתי על הסטטיסטיקה שלו משנים קודמות, בשילוב העובדה שאתה לא מועדון שאמור למכור את השחקנים המובילים שלך, וזה שהוא גם ככה שחקן מאוד אהוב בחדר ההלבשה ונותן את הנשמה בשביל הקבוצה - זו מכירה שגם אם היא הגיונית כלכלית, היא אסון תדמיתי למועדון.

הזכרת לי את ערן זהבי. בגיל 26-27, פתאום משום מקום הוא הפציץ 30+ גולים בעונה, אחרי ששום דבר במהלך הקריירה שלו אפילו לא רמז לזה. והוא המשיך עם המספרים האלה למשך עשור!

ויניסיוס קפץ מ-10 שערים ובישולים בעונה (של 53 משחקים) ל-43, 45 ו-41 במשך 3 עונות רצופות. הנה עוד דוגמה, הרבה יותר קרובה, לקפיצה מאוד מאוד מוזרה ביכולת. אם כי בניגוד לערן זהבי (שם זה קרה בגיל מאוד מאוחר) אצל ויניסיוס זה קרה בגיל מוקדם (אם כי בצורה מאוד קיצונית, אולי לטיטי יש הסבר על איזה סמים יכולים לגרום לקפיצה שכזאת).

מה אני רוצה לומר? שעדיין, למרות שויניסיוס נחשב לאחד השחקנים הטובים בעולם, הוא לא הגיע ל-50 G/A בעונה. ראפיניה כבר סגר 50 ואנחנו רק במרץ. זו עונה מאוד מאוד חריגה.