אני ממש מקווה, כי כשרון יש
הוא היה פציע בכל הקבוצות שהוא שיחק בהן. זה השחקן.
גם פדרי… מוכן להקריב עוד שנה, הוא ילד ואנחנו לא נדפוק את הרקורד הפציע שלו ממילא.
הוא בן 26… ילד זה לא.
קודם כל, זה לא מדויק ולפני הנתונים שאני רואה לדה ברוינה יש קצת יותר. מעבר לכך, תבדוק אחוז דריבלים מוצלחים, לא ניסיונות - ושם ניכרת ההובלה של דה בריינה.

זה רלוונטי?
הקבוצה מצליחה, הוא מצליח.
גם את קונדה צריך למכור? מגן הוא לא.
לא טענתי שצריך למכור אותו כי הוא לא קיצוני (ואגב, קונדה הרבה יותר מגן מאשר ראפיניה קיצוני. לדעתי הוא התאקלם בתפקיד פגז)
אמרתי שלא רלוונטי להתייחס אליו כחלק מפול הקיצונים, אלא מפול הקשרים ההתקפיים, שם יש את אולמו, פרמין, טורה ועוד כמה כישרונות מאוד מבטיחים בנוער - אז זה לא שהעמדה לא מכוסה.

אבל אחד הדברים שמפספסים זה את החשיבות של שחקנים שיכולים לשחק במעברים. אנחנו לא נשלוט בכל משחק ו/או כל המשחק.
לא מתווכח שיש לזה חשיבות. בשונה מהעמדה שלי לגבי פראן, אני חד משמעית חושב שלראפיניה יש סט יכולות בעל ערך שלגמריי יכול לעזור לנו. במשחק מעבר הוא באמת מצויין - בין השחקנים הכי טובים שלנו. בסנאריו אידיאלי שבו יש מלא כסף לקנות חלוץ וקיצוני שמאלי - לא הייתי תומך בלמכור אותו. אבל זה לא המצב, אלו פונקציות שלדעתי יותר חסרות וחשובות לקבוצה, ובעמדה של ראפיניה יש כיסוי טוב.
תוסיף לזה את העובדה שלדעתי העונה הנוכחית היא הבלחה, פלוס הצעה היפוטיתית של 100+ = עסקה טובה.

צפית ביתר הקריירה שלו?
בברצלונה - כמובן. בלידס - כן. בצרפת לא.

קודם כל, זה לא מדויק ולפני הנתונים שאני רואה לדה ברוינה יש קצת יותר. מעבר לכך, תבדוק אחוז דריבלים מוצלחים, לא ניסיונות - ושם ניכרת ההובלה של דה בריינה.
אחוז דריבלים בעיקר מלמד על קבלת החלטות, כמות דריבלים מוצלחים זה מדד לאיכות טכנית.

אמרתי שלא רלוונטי להתייחס אליו כחלק מפול הקיצונים, אלא מפול הקשרים ההתקפיים, שם יש את אולמו, פרמין, טורה ועוד כמה כישרונות מאוד מבטיחים בנוער - אז זה לא שהעמדה לא מכוסה
טענה מוזרה מאחר והוא משחק בעמדת הקיצוני שמאלי.

בסנאריו אידיאלי שבו יש מלא כסף לקנות חלוץ וקיצוני שמאלי - לא הייתי תומך בלמכור אותו. אבל זה לא המצב, אלו פונקציות שלדעתי יותר חסרות וחשובות לקבוצה, ובעמדה של ראפיניה יש כיסוי טוב
איך אתה מפרשן את הסגל זה כבר דיון אחר.
נקודה בעייתית פה זה לטעון שצריך למכור את ראפיניה כדי לממן קיצוני שמאלי, בגלל מה שטענתי מקודם.
זה חוזר לנקודת המחלוקת, אם הוא היה יותר מוערך כנראה שלא היית אומר את זה. אפילו אם אתה שם אותו בקישור ההתקפי.
לדוגמא, האם צריך למכור את פדרי כדי לממן קיצוני וחלוץ? כנראה שלא.

בברצלונה - כמובן. בלידס - כן. בצרפת לא
אז בהסתמך על השנתיים שלו בלידס שהיו לפי רוב הדעות, מאוד מוצלחות, והביאו אותו להיות מבוקש בלא מעט קבוצות מהטופ האירופאי. מה גורם לך לחשוב שמדובר בהבלחה?
כל עונה מחדש הוא הבלחה שמובילה אותו להתקדם בקריירה? זה כבר לא הבלחה אם כך.
אני בגדול מה"מחנה" שסובר שראפיניה לא כזה שחקן גדול ולכן על-פניו כדאי למכור את המניה שלו כשהיא בשיאה, אבל אם וכאשר זה יקרה - זה יהיה אחד הסיפורים היותר אכזריים שזכורים לי בעולם הכדורגל (עד כמה שסיפור של אדם שמרוויח מיליונים ומתפרנס למחייתו מלשחק כדורגל) -
בגיל 26 סוף-סוף מקבל הכרה והזדמנות בקבוצה בכירה,
נופל על מאמן שסימן אותו מראש ומוציא אותו קבוע בדקה 60-70, בלי שום קשר ליכולת שלו על המגרש (ובכל זאת מצליח לספק מספרים יפים),
שנה אחרי זה מגיע מאמן שאשכרה סומך עליו ונותן לו המשכיות - והוא נותן עונה עם מספרים של כדור זהב,
וכל זה בסוף - רק כדי להימכר מיד אחרי זה לאיזו סעודית או למרבה אחרת במחיר.
למה תמיד האופציות זה ערב הסעודית? באיירן מינכן, פאריס, סיטי, יונייטד. לא חסרות אופציות שיכולות לשים את הסכום הזה ויש בו צורך.
פסדר…
שוב, את מי תביאו במקום?
באיזה מחיר?
באיזו משכורת?
יש מנהל מקצועי בקהל שיודע משהו שאני לא ויכול לאשר שלא נצא קירחים מכאן ומכאן?
ודרך אגב, לא חושב שהדיון הזה באמת שווה משהו.
ראפיניה אמנם נותן עונה של כדור זהב, אבל:
- הברכות למאמן לפני הברכות לברזילאי
- אף אחד לא חושב שהוא שווה 100 מיליון למרות העונה הזו (כולל כל אלו שאומרים שלא צריך למכור בסכום הזה - אם אני מבין נכון).
הויכוח הוא אם היינו מוכרים בהצעה כזו תלושה מהערך האמיתי של השחקן, אבל למה שבכלל תגיע הצעה כזו? לא חושב שיש קבוצה מספיק משוגעת לשים עליו את הסכום הזה, אולי חוץ מקבוצה סעודית שנואשת לפתח את הליגה שלהם בכל מחיר.
איזה ערך יש בלמכור אותו בפחות?
אנשים מדברים פה על חלוץ וקיצוני שמאלי ב’‘רמה’’ של בארסה - כאילו לא מדובר באיזה 200 מיליון רק על דמי רכישה.
ראפיניה נרכש ב-60 מיליון, ומשחק כדורגל מדהים, 100 מיליון זה עוד סביר אם אתה נואש. לסעודים לא הייתי מוכר בפחות מ-150.
אבל… מעניין אם אלה שרוצים למכור את המניה בשיאה חושבים שכדאי למכור גם ב-70 מיליון, למשל.

אבל… מעניין אם אלה שרוצים למכור את המניה בשיאה חושבים שכדאי למכור גם ב-70 מיליון, למשל.
ברור שלא! בשבילי 100 זה מינימום. בסוף, הוא התאקלם טוב, הוא מחויב 200% לפליק ולשיטה, הוא לא פציע, והוא תורם גם אם זה יהיה ‘רק’ 25 שערים ובישולים בעונה או אפילו פחות. בסוף, למכור את ראפיניה כדי להביא ראפיניה אחר זה לא הימור מושכל - זה אידיוטיות. אם למכור את ראפיניה זה רק בשביל הימור יותר גבוה, הוי אומר, שחקן צעיר עם תקרה גבוהה יותר להרכב של בארסה כווינגר פותח. הסיכוי להשיג כזה (אחד שכבר מראה ניצנים ומספק קצת קבלות) בפחות מ 100 הוא לא קיים - בשוק של היום.
מסתכל על רוב הקיצונים שעברו בעונה האחרונה רואה שהמחיר הכי גבוהים הם 70-50 מיליון יורו.
70 על כוכב שלקח אליפות עם נאפולי.
שחקן צעיר עם פוטנציאל לא אמור לעלות יותר מ-30-50.
בכל אופן, אם הכיוון זה עוד שחקן צעיר עם עתיד, אז א’ זו לא החלטה חכמה ברמת בניית הסגל, ו-ב’ למה לא למשוך עם ראפיניה עוד 3-4 שנים כשידוע שיש לנו כמה כשרונות מבריקים בלה מאסיה בדרך?

שחקן צעיר עם פוטנציאל לא אמור לעלות יותר מ-30-50
תראה, האמת אין כל כך היצע לאחרונה. אבל תדמיין שיש דמבלה בן 21 כזה, אין מצב שהוא עולה פחות מ 100, לא? הרי דמבלה על הנייר היה סופרסטאר ענק. זה שהקופסה שלו ריקה מתוכן ושהוא זרק זין עלינו לא אומר שההימור לא היה נכון, ההימור פשוט נכשל.
תראה כמה בלינגהאם עלה. (לא שאני ממקבל מעמדות שונות, אבל ברעיון)

כשידוע שיש לנו כמה כשרונות מבריקים בלה מאסיה בדרך?
יש? מדבר על ווינגרים ספציפית.
@Oleguer23 תעדכן.
תנו לו לזכות בכדור הזהב ותמכרו אותו ב 200 מיליון לאיזה פריז. שיתפארו שיש להם זוכה בסגל.
100 מיליון כרגע נראה לי גבולי. אפשר למקסם את ההייפ סביבו להרבה יותר.
אבל אני בכלל לא רוצה למכור אותו. אני אוהב אותו. זה שחקן לא עם כשרון היסטרי, שעשה את עצמו בעובודה קשה ומנטליות חזקה. אין לו גם מניירות של כוכב, עושה הגנה יותר מכולם. ממש אנטי ויניסיוס.
אני רואה פה את הדיון שלא מפסיק על מכירה של ראפיניה שואל את עצמי מי בדיוק קיבל יותר מידי מורפיום, אני בבית חולים או רבע מהפורום הברסאי+אלישע שהוא החיזוק מהפורום הלבן ?
בכלל, אלישע כבר עושה עליו קדיש, שביט החליט על המחיר והגוק המשוגע כבר סופר את הכסף…
אתם מבינים שרק פה יש את הדיון הזה נכון?
ראפיניה לא הולך לשום מקום
אני לא מבין מה אתה רוצה משה, זה פורום, אנשים מדברים על שלל נושאים וגם על דברים דמיוניים. שחרר מהטענה הזאת כבר היא לא רלוונטית. מנהלים דיון סתם בשביל הכיף.

תראה, האמת אין כל כך היצע לאחרונה.
טענה מאוד בעייתית מכמה כיוונים:
- אני לא מאמין בשום שלב שאין ‘‘היצע’’, עולם הכדורגל מלא בשחקנים. במיוחד כישרונות צעירים.
- המחירים שלקחתי היו שייכים לשחקנים כמו: קווארצחליה, מייקל אוליסה ודזירה דואה. אם הם לא עונה על הדרישות שהצבת פה אז הציפיות שלך הרבה יותר גבוהות משחקן צעיר שיש לו תקרה גבוהה.
- אם אין היצע, אז מה יש לדבר? זה רק מחזק את החשיבות של ראפיניה עבורנו, ומגדיל את המחיר שלו להרבה מעבר 100.
ופה קבור הכלב:

דמבלה בן 21 כזה, אין מצב שהוא עולה פחות מ 100, לא? הרי דמבלה על הנייר היה סופרסטאר ענק. זה שהקופסה שלו ריקה מתוכן ושהוא זרק זין עלינו לא אומר שההימור לא היה נכון, ההימור פשוט נכשל.
תראה כמה בלינגהאם עלה. (לא שאני ממקבל מעמדות שונות, אבל ברעיון
אתה לא רוצה שחקן צעיר עם פוטנציאל.
אתה רוצה שחקן צעיר, שהוא כבר מוכח, שהוא סופרסטאר בליגה כמו הבונדסליגה.

אתה לא רוצה שחקן צעיר עם פוטנציאל.
אתה רוצה שחקן צעיר, שהוא כבר מוכח, שהוא סופרסטאר בליגה כמו הבונדסליגה.
אהמממ נכון. לגמרי. הגיע הזמן שבארסה תביא שחקני חיזוק מהשורה הראשונה. לא? אם מכירה של ראפיניה תאפדר את זה, ואם יש שחקן עם הפרופיל הזה, אז מכירה כדאית. אם לא, אז כמו שאמרו שביט, יוסי וסשה - את מי נביא במקום?
יש מועדונים שמסתכלים על ראפיניה ואומרים אותו דבר בדיוק.
כמו שאמרתי תמיד, הכל מתחיל ונגמר בחוסר הערכה מקצועית ו-‘אייג’יזם’.
אף אחד פה לא היה אומר ‘לא’ ל-100 מיליון על שחקן ‘‘בינוני’’ או כזה שלא חשוב בסגל(אני שם בצד את מי רוכשים במקום). הטענה שלי(ואני חושב של אלה שבצד של ראפיניה) היא שהוא שחקן מצוין, וחשוב.

יש? מדבר על ווינגרים ספציפית.
ווינגר ספציפית? יש את רוסלן אמבה.
אבל למה צריך לדבר על ווינגרים ספציפית? ראפיניה לא ווינגר, עם מגן כמו באלדה לא חייב ווינגר, ואם יש עומס בקישור מישהו יצטרך לזוז לעמדות אחרות.