חס וחלילה, כיף לראות את הפורום בחיים.
אבל אל תצפו לראות את ראפיניה במועדון אחר שנה הבאה
ימשיך לתפור את ריאל גם שנה הבאה…
חס וחלילה, כיף לראות את הפורום בחיים.
אבל אל תצפו לראות את ראפיניה במועדון אחר שנה הבאה
ימשיך לתפור את ריאל גם שנה הבאה…
שמות פרופר אני יכול לציין את דני רודריגס ואת דרוויש. אבל בארסה אתלטיק בדרך לליגה הרביעית, אז על ההשפעה של זה אני כבר אכתוב בהזדמנות באשכול של לה מאסיה.
לא מסכים בעליל. זה שראפיניה ניסה המון דריבלים, ונכשל בחלק גדול מהם, זו בדיוק אינדיקציה לאיכות הדריבל שלו.
אם אתה מסתכל על ההרכב בטלוויזיה. מתי ראית את ראפיניה רץ באגף לאחרונה? לא קרה פעם אחת מאז תחילת העונה? ראפיניה משחק מתחת ללבה ובאלדה רץ על הקו.
לא הבנתי למה זו נקודה בעייתית. אבל כן, זו המחלוקת - אני חושב שפדרי הוא שחקן בלתי ניתן להחלפה וכישרון דורי, בעוד שראפיניה הוא שחקן בינוני בעונת שיא. כזה שיש לו חד משמעית מה לתרום, אבל יש אופציות מצוינות במקומו בסגל הקיים כאשר בעמדת הקיצוני השמאלי והחלוץ אין.
היו לו שנתיים לא רעות. הוא שחקן טוב - יש הרבה מאוד כמוהו. אין כמו פדרי. מה גורם לי לחשוב ככה? תשווה את הנתונים שלו בשנים קודמות להשנה - אין שום פרופורציה. בסוף, הקבוצה שנלחמה מולנו עליו זה צ’לסי, שקונה כל שחקן שיכול לנשום כבר שנתיים - והרבה מאוד פלופים. לא מרשים אותי.
כתבתי כבר, את ניקו/לאאו או את איסאק\מרטינז\ גיוקרס\ אושימן\ ששקו
יכול להיות שאת צודק, אבל לא התווכחנו על זה. התווכחנו אם שווה למכור תמורת הצעה גבוהה (100+). תמורת 60 אני לא מוכר. תמורת 80… נוטה ללא, לא אבכה.
אם זה המשחק המוצהר של המועדון, אני יכול לזרום. על פניו נראה שהוא הקיצוני השמאלי של העתיד. אבל לא נכון לבנות ציפיות על שחקן בן 15. בכל זאת, נראה מדהים.
אם היה מנסה פחות ומצליח באותה מידה זה לא היה משפר את הדריבל שלו, זה רק היה אומר שהוא בוחר יותר טוב. כמו דה בריינה.
הטענה שלך הייתה שלא צריך להסתכל עליו כחלק מ’פול’ הקיצוניים, אבל בפועל הוא תופס עמדה של קיצוני שמאלי.
התפקוד שלו כתוצאה מהוראות של מאמן ואיכויות משחק זה לא סותר את זה.
בדיוק בגלל שהוא הקיצוני שמאלי שלנו והוא עושה את זה בהצלחה. אין מקום לקיצוני שמאלי נוסף בלי שמישהו יאבד את מקומו.
שוב אנחנו חוזרים לנתונים, ואני מדבר על איכות משחק.
כל הטיעון של כולם על ‘‘הבלחה’’ מתבסס על כמות הגולים והבישולים, הטיעון של האחרים הוא שראפיניה כבר שנים משחק כדורגל טוב, מציג מספרים טובים, משתפר כל הזמן, ובעיקר בעיקר מציג יכולת טובה ככדורגלן והמספרים האלה הם פועל יוצא של זה.
הויכוח הספציפי הזה תקוע בשפות השונות שמשתמשים.
שמישהו יסביר לי בכדורגל למה זו הבלחה ואז יהיה אפשר לפתח את הדיון.
צ’לסי, ארסנל וניוקאסל. היה גם עניין מבאיירן, ליברפול וטוטנהאם.
הבחור היה סגור בבארסה מפברואר.
זה שראפיניה מנסה לעשות הרבה דריבלים, ונכשל ברובם, לא הופך אות לדריבלר יותר טוב מדה בריינה שמנסה פחות ומצליח ביותר מהם.
לא מבין על מה אתה מדבר. הוא לא קיצוני שמאלי, לא משחק כקיצוני שמאלי ובהתאם לא תופס עמדה בסגל של קיצוני שמאלי.
הבלחה= עונה עם איכות משחק ונתונים גבוהים בהרבה מיתר הקריירה. אם ראפיניה היה בן 22, הייתי אולי יכול להסכים איתך - הבן אדם עדיין לא בשיא והוא משתפר. זה לא המצב. אני מוכן להתערב איתך על 2 בירות שבעונה הבאה הנתונים שלו יהיו דומים יותר לעונות קודמות מאשר לנוכחית.
שמועות כמו חול, ואין מה לאכול. מתעניינות יש הרבה בהרבה שחקנים. אתה ממחזר ספקולציות. בסוף, זה היה רק צ’לסי וברצלונה.
ראפיניה לא השחקן הכי נוצץ בעולם אבל הוא מבין טוב מאוד את המרחב. הרבה שערים ובישולים שלו הגיעו מתנועות עומק שלו או שקרא בצורה מעולה תנועות עומק של אחרים. התפקוד שלו העונה מחמיא לו יותר מאשר להיות ווינגר ששם החולשות היחסיות שלו באות יותר לידיי ביטוי. אני חושב שהוא כן ישמור על הרמה שלו כי הוא לא עושה דברים מטורפים, הוא עושה את הבייסיק נכון בצורה קבועה, ולכן גם אין סיבה שירד ביכולת כל עוד שהמאמן שלכם לא ישנה שום דבר.
מעבר לזה אני לא חושב שברצלונה תמכור אותו בחיים. אתם משוועים לשחקנים, תראו מה עשו כדי להחתים את אולמו, אז את ראפיניה אחרי עונה כזאת אתם תמכרו? השתגעתם? זו תהיה מכה תדמיתית למועדון. בחיים לאפורטה לא יעשה את זה.
אין לי מושג איך הגעת לזה.
הטענה שלי הייתה שדה בריינה שחקן מוצלח שגם לא מצטיין בשטחים צפופים.
לא יודע איזו עמדה אחרת הוא תופס אצלנו על המגרש.
יש שוער, יש קו 4, יש קשר אחורי, יש קשר אמצע, יש קשר התקפי, יש קיצוני ימני ויש חלוץ מרכזי. מה נשאר?
ואם הוא לא הקיצוני שמאלי, שלנו אז במקום מי ישחק הקיצוני שמאלי שאתה בונה עליו?
עדיין לא מוסבר פה למה ברמת הכדורגל הוא הבלחה.
מה רואים השנה שלא ראינו בעונות קודמות?
הכל זה שמועות. גם המעבר שלו לבארסה זה ספקולציה.
מה זאת אומרת? המספרים שלו הוכפלו כנראה. כל שנה הוא כבש ובישל במספרים האלה?
הנסיונות לצייר את ראפיניה כשחקן שלא השתנה ואתם לא מופתעים מהיכולת השנה קצת הזויים לי.
הוא נתן 2 עונות רצוף של 22 בתפקיד שלא מתאים לו, אצל מאמן רע, בלי סגנון, שלא סמך עליו בכלל.
אז אצל פליק, בתפקיד שהוא מאוד מתאים לבצע, שעשו אותו קפטן ובקבוצה שרצה חזק ומשחקת מסודר הוא נותן יותר. לא מפתיע אותי בכלל.
אבל שוב, ברמת הכדורגל למה זה ‘‘הבלחה’’.
לא מה המספרים. מה השתנה על המגרש?
לפי ׳ספורט׳, האנסי פליק אישר את החתמתו של ניקו וויליאמס.
בארסה תתחיל בקרוב מחדש את המשא ומתן איתו. אם העסקה תיחסם על ידי תקנות פייר פליי פיננסי, המועדון יודיע לשחקן מראש.
מקווה שלא יעבור פייר פליי.
גם בקיץ חשבתי שזה רעיון רע להביא אותו, בעיני הוא אוברייטד.
הסיבה היחידה היא חברתית אבל אין לנו כסף להביא שחקנים רק כי הם חברים של שחקנים אחרים.
אני לא חושב שהוא מקצועית רע. יש מצב שהטורניר עם ספרד היה מאוד חד פעמי מבחינתו, אבל קשה להתרומם כשחקן התקפה בקבוצה כמו בילבאו. נראה באיזה מחיר זה יהיה, אם זה יהיה להחתים אותו או את אוסימן מין הסתם שכנראה אהיה יותר לחוץ על השני.
הם לא יסכימו על פחות כסף משנה שעברה. 60 מיליון לפחות.
אני לא חושב שהוא שווה את זה.
עדיף להשקיע בחלוץ.
אני מבין שזו הטענה. אני רק טוען שהיא לא מחוברת למציאות.
אבל זו בדיוק הנקודה. אין לנו כרגע קיצוני שמאלי, וזה מאפשר ליריבות להתמקד בלאמין ולחנוק אותו. הכי קרוב זה כמובן באלדה, שכרגע נמצא באגף לבד, מה שמקשה עליו התקפית וגם כמובן מסוכן יותר הגנתית. בפועל, יש לנו כרגע שני קשרים התקפיים במרכז המגרש, כשיהיה קיצוני אמיתי יהיה אחד רוב הזמן (אלא אם יש צורך טקטי ספציפי)
לא מבין איך זה לא ברור לך. תשווה את הסטטיסטיקה שלו לשנים קודמות. הפער פסיכי. ברמת מה שאני רואה, אני גם רואה שחקן הרבה יותר טוב- גם ממה שהוא היה בבארסה וגם בלידס.
נכון, רק שזה קרה באמת. אז יש לדעתך משקל אמת זהה לכל הספקולציות בעולם ולמעברים שבאמת קורים?
ממה שראיתי ממנו בליגה העונה, אני חושב שהוא יותר מוגבל מהסיטואציה בבילבאו מאשר שזה עניין של יכולת.
אני מסכים שחלוץ זה יותר דחוף, אבל אנחנו גם צריכים קיצוני שמאלי דיי בדחיפות. אם אין כסף לחלוצים ברמה גבוהה, ובהינתן ולבה גם ככה יישאר עוד שנה לפחות בין אם אני מרוצה מזה או לא, להביא את ניקו ב-60 זה נראה לי אחלה. הייתי גם שמח לקבל את לאאו. אבל הוא יותר יקר.
רק אומר שאם גם היום ראפיניה יתפקד פחות טוב (ביחס לרמתו מלפני פגרת הנבחרות האחרונה), אני אתחיל ממש ממש לחשוד שזה בגלל שאתם מדברים עליו.
חשוב לי להדגיש שראפיניה שחקן טוב לדעתי. בהתקפות מעבר הוא נכס אמיתי.
השורה התחתונה של הטענה שלי היא שהעמדה שלו מכוסה (אולמו, פרמין, טורה), אנחנו צריכים נואשות חלוץ וקיצוני שמאלי ושאין לנו כסף. העונה הזו הוא טוב במיוחד, בצורה שלא מייצגת, לטעמי, את הערך שלו כשחקן, ואם יש הזדמנות to cash in על הצעה של 100+, זה שווה את זה.
אז נגיד לך מה שליאור אומר בפוליטיקה, אנחנו צועקים שנה שהוא לא כשרון ענק, וכשהאמת מתגלה אתה אומר שזה בגללנו??