פנטזיות, העברות וחוזים - קיץ 2025: גרסיה, בארדג'י וראשפורד חתמו. איניגו עזב לאל-נאסר

ואראוחו הוא הגרוע משלושתם.

הכי גרוע בעייני זה שאומרים שדקו דווקא בונה עליו, ובמקביל לא מוכן להאריך חוזה לכריסטנסן, בניגוד לרצון של המאמן והשחקן שרוצים שהדני ימשיך.

השמועות הן שדקו מחפש לעשות עליו קצת ג’ובות ואם לא אז הוא ישוחרר שנה הבאה בחינם. מישהו צריך לדפוק לו מכות, בחיי.

עם העזיבה של לנגלה קשור או לא קשור, ככל הנראה היום או מחר גרסיה יהיה שחקן ברצלונה. גם פבריציו נתן דיוח דומה לזה:

Barcelona are in the final stages of securing Joan Garcia’s transfer. The club and the goalkeeper’s agents are finalizing paperwork before payment of the €25M release clause. The goalkeeper could become a Barça player in the next few hours.

https://x.com/BarcaTimes/status/1932397596481392801/photo/1

https://x.com/FabrizioRomano/status/1932343727164711264

עניין של שעות

כבר שבוע שעבר דיווחו שהתהליך יקרה ביום שלישי.
יש המון זמן עד שיצטרכו לרשום אותו.

בכל מקרה, עיתונאי לא משהו ב-‘ספורט’ טוען שליברפול הבטיחה לדיאז(בעבר) שהוא ישוחרר אם תגיע הצעה מכובדת עבורו(שנמוכה מ-80 מיליון).
נראה כבר…

בארסה מאניה מצטרפים אליי באיחור:

פבריציו נתן את here we go שלו אבל טוען שהסעיף ישלום בימים הבאים או אפילו שבוע הבא. אני מבולבל.

למה מחכים?

יודע שזו סתם כותרת קליקבייט שלא שווה כלום ושום דבר מעבר לניסיון הגדלת טראפיק, ושיש מצב לא רע בכלל שהיא בכלל הגיעה ממשרדי המועדון, אבל תיאורטית והיפותטית -
מה דעתכם על קיץ כזה (גם אם במקום דיאז יהיה ניקו/ראשפורד)?

פחות בעד דיאז
יותר בעד ראשפורד.

לא יודע מה יש לנו לעשות עם פרישיץ׳

פרשיץ?? פרשיץ??? הוא בן 36, מה אנחנו מחפשים להביא חבר לבית אבות של לבנדובסקי

גרימאלדו הלוואי

לואיס דיאז היה רמה מעל כולם הלילה בקולומביה נגד ארגנטינה, הוא יכול להיות מעןלה לנו אבל זה סיפור של 80 מיליון או במקרה של בארסה 100

בהינתן שחקן כנף נוסף אחר, בכיר (לפחות יחסית), לא אתנגד לאיזה פרישיץ’ כסוג של לארסון ל-5-10 דקות פה ושם. אם זה יהיה כל המעמד שלו.

לפני שנה - הייתי לוקח ב-2 ידיים בלי לחשוב. עכשיו? שאלה טובה איך זה ישתלב עם באלדה. אולי זו גם סוג של אבן דומינו אחת שנופלת שתפיל גם אחרות שלא באותה עמדה - מרטין > גרימאלדו > שינוי תפקוד (גם אם לא בקביעות) לבאלדה > זהות שחקן ההתקפה לשמאל שאולי יגיע.

זה חתיכת אירוע להנחית לבאלדה מגן שמאלי בכיר על הראש. לא שאני נגד, במיוחד בגלל שלא בטוח שבאלדה יהיה כשיר לעונה שלמה בעתיד.

את דיאז של לפני 2-4 שנים הייתי לוקח בלי לחשוב, אבל גם אם הוא ממש ממש שווה את זה מקצועית, אני לא יכול להתנער מזה שהוא בן 28 ויעלה בסביבות ה-80 מיליון יורו. זה לא סכום שברצלונה (שלא תחת ברתומאו) יכולה להרשות לעצמה לזרוק ככה על מישהו שהוא לא איזה וורלד קלאס סופר מוכח מקצועית, תדמיתית ופרסומית.

מעדיף לשלם “רק” 40 על איזה ראשפורד (כמובן בהינתן שכר סביר), ולחסוך למישהו שכולנו רוצים שיגיע בשנים הבאות. או לאחד אחר שאולי יצוץ.

אני גם לא בעד להוציא עכשיו 80 מיליון אבל מעדיף אותו על ראשפורד שלא תופס ממנו בכלל וגם לא מניקו.

אשמח שנהיה חכמים כמו פעם ואשכרה יהיה לנו סקאוט נורמלי שיביא קיצוני שמאלי מליל/מונקו/פורטו ונשלם עליו 40-35 מיליון אבל בעןלם של היום שכולם מכירים את כולם סיטי, ריאל ופאריס מחתימות אותם כבר בגיל 3 ואנחנו נשארים עם או מה שיש בבית (שזה מעולה) או לשלם על שחקנים קיימים בשיא קריירה

קיבלת מדד על הכל, אבל בעיקר על חוסר ההערכה כלפיי ניקו וויליאמס. יכול להיות שהוא יגיע ויהיה מדהים ופליק יהפוך אותו לשחקן פסיכי, ואיאלץ ללעוס לא מעט כובעים, אבל נכון לכרגע אני ממש ממש לא מעריך אותו מעבר לשחקן סבבה.

השם שלו קפץ בגלל אחלה יורו אבל די זהו מאז, וזה שהוא חבר טוב של לאמין. לא מספיק מבחינתי, בטח לא במחיר ובמעמד שהוא יגיע אליהם.

למה תמיד ההתעסקות הזאת בגיל של השחקן?
מה שחשוב זה האיכויות שהוא מביא, לתפקיד שיידרש ממנו.

אין לי שום דבר נגד פרשיץ’, להפך זה שחקן שמאוד אהבתי כל השנים וחושב שהוא שחקן מצויין.

גיל 36 לשוער או שחקן הגנה, אפילו קשר אחורי זה גיל שלא תמיד מרגישים את השינוי הפיזי, להפך לפעמים זה השיא.

פרשיץ’ משחק באגפים ולמרות שנתן עונה טובה באינדהובן וממשיך לשחק בנבחרת קרואטיה זה כבר גיל משמעותי לתפקיד כזה ואני תוהה בצורת הנשחק של בארסה שעובדת על מהירות גדולה באגפים יש לו עדיין מה לתרום.

מאוד תלוי עם איזה חוזה יבוא לטעמי

אנחנו כבר רואים שבעידן של היום שחקנים עם תכונות פיזיות מסוימות ומקצוענות ברמה גבוהה יכולים לשרוד לאורך המון זמן.
מעבר לכך, הרעיון הוא להביא שחקן טוב וזול לתפקיד שיתן גיבוי לשחקני ההתקפה(שבה שיחקנו עם 4 שחקנים על 3 עמדות בעונה הקודמת). אנחנו לא מחפשים איזה טאלנט לטווח הארוך, וזו חשיבה לגיטימית אפילו בלי לחשוב על החוסר במסגרת פייר פליי.

להוסיף את פרישיץ’ ל- לבה, פראן, ימאל, ראפיניה וקיצוני שמאלי חדש, זה יופי של מהלך. הגיל שלו זה רק יתרון במקרה הזה.

הארכה פיזית זה נתון שהיום שחקנים לא פורשים בגיל 32 אלא בגיל 34-5. לבה, שהוא מקצוען על, אירופאי מהדגם הטוב, סוס עבודה, אשתו מדריכת כושר ותזונאית ולא יודע עוד מה, עדיין קילר אבל תוקע לנו את כל הדינמיות הקדמית. להגיד ששחקן בן 36 נע כמו שחקן ב31 זה פשוט לא נכון, עובדתית. גם רונאלדו המדומיין שהגוף הפיזי שלו בן 28 לדבריו, נראה פשוט חרא ולא עומד בקצב של הכדורגל היום, לא בושה להכנע לטבע, זה המנגנון גם אם הצליחו לסחוט אותו יותר.

מסכים, ועדיין לדעתי במקרה של פרשיץ’ ודומיו, זה הרבה הרבה עניין של כמה הוא עולה, ומה המעמד שלו. אם יגיע כשחקן משלים מוחלט, ובעלות נמוכה (ואז גם לא יחסום הגעה של שחקן התקפה אחר, בקיץ הזה או בזה שאחריו) - אני בעד.

גם סנטי אאונה האמין מדווח: ״פרישיץ׳ מעוניין בברצלונה וכבר ניהל שיחות עם הנסי פליק, שגם הוא מעוניין לצרף אותו למועדון. נכון לעכשיו, פרישיץ׳ הקפיא את חידוש החוזה שלו בפ.ס.וו ומעדיף להמתין ולראות אם תתממש הזדמנות להצטרף לברצלונה״.

פרישיץ׳ בן ה-36 בעונה שעברה בכל המסגרות במדי פ.ס.וו:
39 משחקים, 16 שערים ו-11 בישולים.

מי טען דבר כזה?

אגב, לבנדובסקי מעולם לא היה מהיר או נייד.
הבעיות שלו כרגע הן בתחום הסיבולת הפיזית(לא יכול ללחוץ) והמהירות מחשבה שירדה עם הגיל.

גיל הוא מדד רלוונטי עבור יכולות אתלטיות, יכולת התאוששות וזה לרוב מגיע עם הסטוריית פציעות ארוכה. הואיל וזו לא הרצאה בגרונטולוגיה שם הייתי מצטט את סבתא שלי "זה לא גיל זה אשל " לגיל כן יש חשיבות, בטח שהוא במחוזות ה 35 פלוס. הוא יכול להואיל לנו במצב של רוטציה, ומצב בו צריך שחקן קו שמאל, אבל האם הוא ילחץ גבוה, ישרוף את הקו וכ’ו?