פנטזיות, העברות וחוזים - קיץ 2025: גרסיה, בארדג'י וראשפורד חתמו. איניגו עזב לאל-נאסר

לא רק זה, השחקן בבירור קרוב לסוף הקריירה ואם אתה רוצה לבנות פרויקט רציני שלא כל יומיים אתה מחליף בו שחקנים שצריכים להתאקלם מחדש, אתה לא מביא שחקנים לשנה שנתיים.

לא יודע ספציפית לגבי המקרה הזה ואין לי דעה מה ברצלונה צריכה לעשות. אני בכללי נגד רכש מבוגר.

מה ההבדל בין שחקן מבוגר וזול לשנה-שנתיים, לבין שחקן צעיר וזול לשנה שנתיים?

אם פרשיץ’ יהיה במעמד של פאו ויקטור כמחמם הכיסאות הרשמי, ובשכר נמוך, עד להגעתו של שחקן אחר (מתוך המועדון או מבחוץ) - לא רואה בזה בעיה. בטח אם יש לו קבלות וסטטיסטיקות כמו שיש לקרואטי. כמובן שלקנות שחקנים מבוגרים במחיר גבוה ובמעמד גבוה זה לא כוס המאטה שלי, אבל זה לא המצב פה. וזה גם לא שהוא מגיע על חשבון איזה חוליאן אלבארס.

בגדול אני איתך, אבל אין לנו יכולת להתחרות עם המועדונים הגדולים על שחקני טופ בגילאי פיק. רכישות פלסטר כאלו מגיעות לתת מענה ספציפי עם שחקן שבמצב זה מבין שהוא חלק מרוטציה ולא בראש ההיררכיה. יש לזה יתרונות, אבל ספציפית הפרופיל הזה טיפה בעייתי מבחינה הזאת לא כמו בלם או חלוץ חוד מחליף.

הוא מדד רלוונטי בתיאוריה, לא בפועל.

לא אכפת לי מה הגיל של השחקן, מעניין אותי אם טוב או לא טוב.
אין שחקנים בני 35 מהירים? שלוחצים? שלא נפצעים?

להגיד ‘‘איקס לא מתאים בגלל הגיל’’ זה לא דיון אפילו.

אין דבר כזה סגל כמו שאתה מתאר.
אין שום קשר לפרויקט ארוך טווח.
בארסה צריכה שחקן שמסוגל לשבת על הספסל, לתרום מיידית, לא להתמרמר ושלא יעלה הרבה כסף כי הוא כנראה לא יראה הרבה דקות משחק. לא מדובר פה על שחקן שאמור להיות חלק מהשלד.

מעבר לכך אין דבר כזה פרוייקט שבו אתה עם סגל שלם שכולם בגיל המושלם ואף אחד לא עוזב. זה לא הגיוני לא מקצועית או כלכלית. ובסוף, גם אם אתה מתחיל אם סגל שבו כולם בני 23, אחרי 7 שנים כולם בני 30.
אפילו בתיאוריה זו סיטואציה נוראית.

ממש מדד בפועל שאפשר להתייחס אליו אצל הרבה שחקנים, אפילו אסתכן ואגיד שזה נכון לרוב. יותר מזה, תן לי דוגמא לשחקנים שעומדים בסטדנרט של עמידה בדרישות אתלטיות של קבוצה תחרותית. מפה מגיעה גם השאלה מה זה אומר ששחקן טוב? המהירות יורדת, היכולת לתת מספר ספרינטים גבוה יורד כמו היכולת להחזיק עונה שלמה. ההתייחסות שלי לא מגיעה רק עבור גיל אלא גם הפרופיל הנדרש אצל שחקן קו אצלינו.

מוזמן למצוא לי את היוצאים מין הכלל שיכולים לעמוד בסטנדרט האלתטי של מסגרת אירופאית תחרותית בגיל 35 ומעלה.

אני לא דיברתי על המצב הספציפי של ברצלונה, אני מדבר בכלליות על הטענה שיש התעסקות מוגזמת עם הגיל.

אתה צריך להוסיף לסגל שלך מציאות בגיל צעיר ובסכום הנכון באופן קבוע, בסופו של דבר אתה מקבל סגל שיש בו את כל הגילאים והתחלופה מגיעה במנות קטנות.
ככה כל הקבוצות הגדולות עובדות.

אתה יודע מה המדד הפיזי של פרישיץ’ כרגע?
אם לא אז זה תיאורטי לחלוטין.

זה באמת משהו שנשמע לך דמיוני שחקן כדורגל מעל גיל 35 שמשחק ברמות הגבוהות? לא שמעת עליהם לאורך השנים?
אם תגיד לי שלא אני אשקיע זמן בלעשות רשימה של כאלה.

חוסלו זה מציאה בגיל צעיר?

ריאל מדריד היא לא הסיפור פה אבל אם כבר הזכרת, אז רכשנו בדיוק 2 שחקנים מעל גיל 25 בעשור האחרון, ולשניהם היינו צריכים למצוא מחליף אחרי תקופה קצרה יחסית. השחקנים שהובילו אותנו להצלחות הם שחקנים שהגיעו ילדים וצמחו ביחד עם הפרויקט.
להביא שחקני טופ קלאס בגיל מתקדם יותר בחינם זה גם בסדר, אבל גיל 36 זה מוגזם ברמות.

בוא נשאר אבל בנושא, עזוב את ריאל מדריד בצד. אני לא מתייחס להאם נכון או לא נכון להביא את פרישיץ’ ספציפית אלא האם העיסוק בגיל מוצדק או לא.

אתה כתבת ‘‘ככה כל הקבוצות הגדולות עובדות’’, אז הבאתי דוגמא מעולה למה מה שאתה אומר זה לא מדויק.

לא לכל עמדה צריך להביא בן 16 שמסומן כדבר הבא.
אם היינו מביאים את מסטנטואנו או את אסטבאו ב–50/60 מיליון כדי לחמם את הספסל עבור השחקנים הנוכחיים זה היה בזבוז כסף מטורף.

במצב העניינים הנוכחי יש לנו 4 שחקנים בכירים בהתקפה. הם יקבלו את רוב דקות המשחק בעונה הבאה. אנחנו רוצים להביא עוד שחקן בכיר שיוכל לתת לנו איכות מסויימת שאין לנו בסגל. זה אומר שאם הוא יגיע אנחנו נקבל 5 שחקנים בכירים על 3 עמדות.
זה משאיר פירורים לעוד שחקנים, מה גם שפרמין וגאבי שיחקו שם לא מעט, ויש את עוד חבר’ה בדרך מלה מאסיה, ששם אנחנו צריכים להתרכז כשמדובר בתוספת של שחקנים צעירים לסגל.

מה הבעיה בלהביא שחקן סופר מנוסה, שלא מחפש להוכיח את עצמו, מקצוען על חלל, שמסוגל לתרום מיידית מהספסל, לכסות כמעט 4 עמדות ולא ידרוש שכר מוגזם להיות שם בשביל הפירורים האלה?
אוי, הוא זקן, שוד ושבר.

הדיונים האלו תמיד יזכירו לי את הפוסט הגאוני הבא -

עכשיו תמשיכו, אחלה דיון.

למה אני כן חשוף? 1804 דקות בליגה ההולנדית (שביעית באירופה אחרי האנגלית, ספרדית, איטלקית, גרמנית, צרפתית ופורטוגלית), 1804 דקות מהוות 69% מסך כל הדקות האפשריות בליגה, שזה משמעותית פחות מיתר הדקות שהוא נתן באלופות (33%). פתח ב 72% מהמשחקים בליגה ההולנדית. לא חשוף למדדים כמו מספר ספרינטים ומהירות מקסימלית שהשני מוכח מחקרית שהוא פרמטר שיורד אצל בני אדם עם השנים.

בקיצור, לא נתת לי רשימה של שחקנים, אז אביא אחת בעצמי דרך ידידינו הצ’אט:

:spain: La Liga

• Luka Modrić (Real Madrid, 38): A midfield maestro, Modrić continues to defy age with pivotal performances, recently becoming the oldest player to feature in a Champions League semi-final for Real Madrid .
  • Jorge Molina (Granada, 42): At 39, Molina became the oldest player to score a La Liga hat-trick, showcasing his enduring goal-scoring prowess .en.wikipedia.orgen.wikipedia.org

:italy: Serie A

• Henrikh Mkhitaryan (Inter Milan, 36): Mkhitaryan has revitalized his career in Italy, contributing significantly to Inter’s midfield with assists and key passes .
  • Edin Džeko (Inter Milan, 39): Džeko remains a formidable striker, recently becoming Bosnia and Herzegovina’s oldest goal scorer at 38 .thetimes.co.uken.wikipedia.org

:germany: Bundesliga

• Thomas Müller (Bayern Munich, 35): Known for his intelligent positioning, Müller continues to be a vital part of Bayern’s attacking setup .thechampionsleague.org

:france: Ligue 1

• Thiago Silva (Chelsea, 36): The Brazilian defender has been a rock at the back for Chelsea, demonstrating leadership and defensive acumen .ghanasoccernet.com

:united_kingdom: Premier League

• James Milner (Brighton & Hove Albion, 39): Milner’s versatility and experience continue to benefit Brighton, where he plays a crucial role in midfield and defense .
  • Jamie Vardy (Leicester City, 37): Despite his age, Vardy remains a key figure for Leicester, known for his pace and goal-scoring ability .topsoccerblog.comthetimes.co.uk

אני יכול מתוך הרשימה הזאת להוציא אולי שלושה שחקנים שהם באמת יוצאים מין הכלל מבחינת תרומה ומספר דקות כמו מחטריאן ותיאגו סילבה, אבל על 2 שחקנים אתה בונה את ההנחה שלך? נגיד ואני זורם עם ההנחה ששום דבר לא מאה אחוז (הנחה נכונה ככלל) מבחינת סיכויי הצלחה ברמות הללו הצדק הולך איתי.

הבאת את הקבוצה שהכי רגישה בעולם בערך לגיל כדוגמה.
חוסלו הגיע אחרי שבנזמה (ומריאנו) עזבו, והיה אפשרות להביא את פאקינג קיין אבל לא היו מוכנים לשמוע עליו בגלל הגיל. את חוסלו השאילו בחצי מיליון יורו כדי לסתום לאוהדים את הפה.

כשזה מקרה נקודתי אז מילא, אבל בכללי להביא שחקנים מבוגרים כאסטרטגיה זו בעיה. קבוצות צריכות זמן להתגבש, ואי אפשר להמציא את הגלגל כל שנתיים מחדש.

הטענה שלי היא לא שבני אדם הם חייזרים.
ברור שיש שיא פיזי, ואז יש ירידה.

הטענה שלי היא שהטענה ''הוא לא מתאים בגלל הגיל" היא מגוחכת. וזה חוזר על עצמו כל פעם פה בפורום, וגם כל פעם מחדש מוכחת כשגויה(גם לגבי ימאל מהצד השני, אגב).

רגע, אתה חושב שמחתימים את פרישיץ’ להיות שחקן מוביל בבארסה?

מצידי שיחתימו אותו בגלל שרצו לעשות צחוקים ולעבוד על המאמן כמו שבמקרה של הבלם הלטבי ההוא מארסנל.

שורה תחתונה, החתימו חלוץ ותיק כדי לסגור פינה בסגל וזה הצליח בצורה פנטסטית.
הרבה מעל מה שיצופה מפרישיץ’ לעשות.

סבבה, אין פה ויכוח.
איך העניין עם פרישיץ’ או החתמת שחקנים ותיקים כדי למלא את הסגל, קשור פה?

פרישיץ’ לא קשור לפה, זה קשור להודעה המצוטטת. גיל חייב להיות פאקטור כשמדברים על רכש. לגבי פרישיץ’ ספציפי והמצב הספציפי של ברצלונה, שוב, אין לי דעה. אני יכול לדמיין שמעבר ליכולת המקצועית הוא דמות שיכולה להוסיף הרבה לחדר ההלבשה דווקא, כי עד כמה שידוע לי הוא ספורטאי למופת. אבל פרישיץ’ או חוסלו הם נקודות סינגולריות שלא משנות לי את התמונה.

דילגת לחלוטין מעל המשפט השני:

כמובן שזה גם חשוב, אבל זו דרישה נפרדת ללא שום קשר לגיל השחקן.

על מי הוא מוכחת כשגוייה? לבה עדיין בשיא שלו? איניגו מרטינז שהוא בן 32 ומשחק כבלם?

לא, אבל הוא הופך להיות אופציה ראשונה באגף כשאנחנו תקועים במשחק. הוא הווינגר השמאלי היחידי בסגל אם יגיע בלי ראשפורד ניקו או דיאז.

קטע, כי טענת:

אז המהירות יורדת, מספר הספרחנטים יורד הוכחתי שזה ככה גם בפועל ולא תיאורטי.

גם בנוגע לאיכויות שלו, זה מין הסתם אחלה שחקן טכני עם יכולת בעיטה ומסירה באגף, אבל המשחק שלנו עובד המון על יכולות אתלטיות, בטח שמדובר על שחקני אגף. איך שלא תהפוך את זה, זה סיכון בטח אם צריך לנהל רוטציה רחבה על כל המסגרות.

נדב עם ים של נסיון עונה לך, אבל חייב רק להוסיף -

אני עוקב אחרי אופני כביש, כדורגל, כדורסל, פוטבול, פורמולה ומוטו ג’י פי, וגם טניס קצת, אין שחקנים שנדרשת להם אתלטיות ומהירות שלא חווים ירידה דרסטית בגילאי 34-37 תלוי גנטיקה תלוי ספורט.

להביא יוצאים מהכלל זה לא מעניין בכלל, מעניין מה חתך השחקנים החווים ירידה דרסטית, בכדורגל זה אפילו לא מגיע ל 35 זה עוד מתחת, כן, יש עוד כאלו שעשו טרמספורמציה לעמדה שלהם ושינו את סגנון המשחק אבל היכולות הפיזיות, מהירות וכו כמו גם מהירות מחשבה+מהירות תגובה איטיים יותר בגיל הזה וצפונה.

מי טען שהשחקנים האלה בשיאם?

נניח שזה נכון. עדיף שלא יהיה מישהו בכלל??

אני לא מבין הנקודה שלך, אז נראה לי שאתה לא הבנת אותי מלכתחילה.

בשום שלב לא טענתי ששחקנים לא חווים ירידה בחיים שלהם. זה כל כך הגיון פשוט שצריך להיות מטורף לחשוב משהו כזה.

אני טענתי שכשמדובר באינדיבידואל מסוים, אין לך שום מושג מה באמת המצב הפיזי שלו(בהנחה שאין לך גישה לנתונים של מועדונים שהוא שיחק בהם).
לכן הטענה שהוא לא מתאים פיזית, בגלל הגיל, מתבססת על מידע תיאורטי.
''הוא בן 35, אז הוא כבר לא עונה על הדרישות". מאיפה אתה יודע?

בדיוק. זו הנקודת בריחה המושלמת. כל פעם מחדש.
במקום להתעסק בכדורגל, מתעסקים בתיאוריות.

אריאל באמת…

כולם מסכימים שפרישיץ’ היה שחקן טוב ואולי הוא עדיין טוב אולי לא. להביא אותו גם אם הוא עכשיו נראה לרופא הקבוצה טוב זה לא מדד למתי תתחיל הנפילה. זה יכול להיות יום אחרי שהרופא ימדוד אותו או יום לפני והרופא לא יזהה, בדיקות רפואיות לא יכולות לתת מידע לעתיד.

אתה בעצמך מודה שיש ירידה פיזית בגילאים האלו ושאינך טוען אחרת, הסיכויים שנחווה את אותה הירידה עם פרישיץ’ בהנחה ויבוא הם גבוהים, א. כי כנראה הוא כבר חווה אותה והליגה ההולנדית מסבירה את זה, ו ב. גם אם הוא לא חווה אותה הוא כנראה יחווה אותה בקרוב. בדיוק כמו האיטיות ומהירות הביצוע של החבר לבנדובסקי שחווה את אותה ירידה.

לכן, חשוב שנראה סטטיסטיקה ונדע להעריך מתי תבוא הירידה שתהפוך אותו לעוד פאו ויקטור - אחד שלא תורם ולא יכול לתרום.