פנטזיות, העברות וחוזים - קיץ 2025: גרסיה, בארדג'י וראשפורד חתמו, פאו ויקטור בדרך לבראגה

אריאל בכל הכבוד אם אתה לא ידוע מה הבעיה בהתנהלות שלנו אז אין פה יותר מידי על מה לדבר.

לא חושב שיש פה מישהו שיכול לחלוק על זה. שהתנהלו עם טר שטגן בצורה גועלית.

זו פרשנות שלך.
בארסה לא צריכה להודיע לשחקנים כשהיא מחתימה עוד שחקנים.

מסכים, בעיקר כי משהו אחד מאוד גדול מפריע לי - גרסיה הוכרז לפני 3.5 שבועות, והעסק היה כבר סגור לפני חודש וקצת. ורק אתמול המאמן מוצא את הזמן לדבר עם השוער הראשון (לשעבר) ולהגיד לו מה מעמדו?

לא יודע כמה זה היה משנה בפועל את התמונה לגביי העזיבה של מאטס, אבל זה בטח היה נראה טוב יותר.

זה לא ילד, לא סתם שחקן. בצדק או לא בצדק, מדובר בקפטן שאיתנו כבר שנים, שאיך אדם כתב - לא נמצא בעמדה שהוא יכול להתחלק בה בדקות. אפשר היה לעשות את זה נכון יותר.

שוער זה לא כמו שחקן שדה.

שאתה הופך שוער שהיה במשך כמה שנים? אני כבר לא זוכר 10? שוער ראשון במועדון ומנסה לדחוק אותו החוצה. אתה כן צריך להודיע לו. אתה גם צריך להודיע לו שיגיע שוער חדש.

ברצלונה רוצה לדחוק אותו החוצה מהמועדון. זה לא שהיא קונה חלוץ חדש שיתחרה בלבה על הדקות משחק ודרך אגב אני די בטוח שבמקרה הזה ידברו עם לבה מראש,

אני באמת לא מבין את היתממות שלך.

הנה ברצלונה לא הודיעה לו. עשתה הכל בשביל לבזות אותו. וזה התוצאה. בהצלחה לנו שננסה לרשום מנת פלאפל.

משה, אם היו מתקשרים אליו ומודיעים לו שמחתימים ושער ראשון חדש, אז התלונות היו שלא מודיעים לו כמו שצריך, פנים מול פנים.
אי אפשר להתלונן על כל דבר.

קודם זה טר שטגן לא מספיק טוב, אז קונים שוער חדש.
אחרי זה למה קונים שוער חדש בלי להודיע.
אחרי זה למה קונים שוער חדש כשטר שטגן לא עזב.

גם אם הטענות שלך מוצדקות, אי אפשר שהכל יהיה מושלם.

מעבר לכך, אני לא חושב שהטענות שלך מוצדקות.
הסיפור פה זה לא היחס לטר שטגן או השכר שלו.
הסיפור פה זה ברצלונה עם עמדה בעייתית אופציית שוק לחזק אותה במחיר נוח לתקופת זמן מאוד ארוכה.

כל מה שקורה מעבר לזה, זה רעשי רקע, ועם כל הכבוד לטר שטגן הוא לא מסי. אין שום קונצנזוס מקצועי סביבו אפילו.

אומר זאת כך - במקרה אחר אבל דומה, שבתקווה יקרה בקרוב, אני לחלוטין מצפה מפליק לבוא ללבנדובסקי ולהגיד לו “שמע, בעונה הבאה יש שחקן חדש/החלפנו מערך ושיטת משחק, ולכן תשחק פחות או כמעט ולא”. לא חייבים לעשות את זה, אבל לדעתי ראוי לעשות את זה.

אין לי ולו רבע תלונה על הרכש של גרסיה. אחלה הזדמנות באחלה מחיר ואחלה רצון לשינוי ושיפור. אני בגישה של אדם - אולי יכלנו להתנהל טיפה טוב יותר. וזו הדרך שלדעתי יכלנו לעשות את זה.

שמע מה אני יגיד לך, אני כתבתי פה ומהתחלה שהתנהלות שלנו מולו היתה ביזינית וגם הצעתי איך היה אפשר להתנהל אחרת.

אני מבטיח לך שאם ברצלונה היתה מתנהלת בצורה שאני ביקשתי, לבוא אליו בפגישה פנים מול פנים ובלי שום הדלפות והשמצות בתקשורת ולהסביר לו את המצב שלו . אבל הוא היה ממשיך להאחז בקרנות המזבח, אז לא היתי בא בטענות לברצלונה. ואפילו הייתי מגבה את ברצלונה אם היא היתה מנסה ל"הקשיח" עמדות במקרה הזה.

אי אפשר להמשיך בדיון שאתה כבר קובע לי מראש איך הייתי מגיב… זה באמת לא רציני

את מה שקורה עכשיו מול טר שטגן לא היה קשה לחזות מראש. זה כבר קרה לנו קיץ אחרי קיץ עם ראפיניה ודה יונג וכל פעם מסתיים באותה תוצאה.

גם שנה הבאה יקרה מול שחקן אחר.

דרך אגב אם ברצלונה יודעת שאין לה דרך להיפטר מטר שטגן, אז אולי לא היה צריך להכנס לכל ההרפתקאה הזו?

אני מקווה שהחידוש של דה יונג יקל עלינו את הרישום.

נ.ב פגישה פנים או פנים זה תמיד האופציה הראשונה. אבל גם טלפוני לא עשו לו. נתנו לו כל יום לשמוע הדלפות מהמועדון או שמועות. כל יום היה משהו אחר. ואז פתאום מנחיתים לו שוער חדש על העמדה שלו בלי שאף אחד טורח להגיד לו משהו. ורק עכשיו דקו טורח לעשות לו שיחה רישמית שהוא כבר לא שוער ראשון..

מי שחושב שזה התנהלות של מועדון מכובד מה אני יגיד ? עזבו עדיף שאני לא יגיד.

דווקא פה אני לא מסכים - אנחנו צריכים שינוי, וגרסיה היה אחלה הזדמנות שאולי לא תחזור (מכיוונו). מבחינת הגיל, המוצא, השינוי הקטן שהוא יצטרך לעשות במעבר, המחיר וכו’.

זה אירוע בו קודם כל פותחים את הארנק ואז חושבים (אגב, זה גם מה שאני חושב בהקשר לבארדג’י). זה לא סותר את ההתנהלות מסביב.

תראו, בסוף מועדון כדורגל זה עסק מגה תחרותי, לא מועדון חברים. הזכות היחידה של טר שטגן היא שיעמדו בחוזה שלו. אף אחד לא חייב לעדכן אותו שמחתימים שוער אחר.

האם הוא נעלב מאיך שהדברים התנהלו? אולי.
האם בגלל זה שהוא נעלב הוא יתנהג אחרת מאשר אם היה מתנהג אם היו יותר נחמדים אליו? אני בספק. הוא יתנהג בצורה שתמקסם את האינטרסים המקצועיים והכלכליים שלו, כך או אחרת.

מעבר לזה, הוא לא חדש בעולם הזה והוא בעצמו לא טלית שכולה תכלת. להזכירכם אחרי העונה הראשונה של לוצ’ו הוא אמר למועדון שאם לא יתנו לו את אפודת השוער הראשון גם בליגה וגם באירופה אז הוא רוצה לעבור למנצ’סטר סיטי.

במועדון שאין שום בעיה של רישום אני מסכים במאה אחוז איתך. עכשיו אם טר שטגן נשאר האם זה לא יחנוק אותנו?

לא יודע אולי אתה צודק. אני חושב שזה מאוד מסוכן.

אז בוא נישאר עם שוער אחד שהרוב לא מרוצים ממנו (ומסמל אולי את התבוסתנות שהמועדון מנסה להתנער ממנה) ולך תדע איך חזר מפציעה ארוכה, שוער אחר שהמקצוענות שלו מוטלת בספק והוא היצור הכי איטי בטבע ביציאה לכדור, ושוער נוסף שטל יירה בעצמו אם יקבל את אפודת השוער הראשון שוב.

רק מניח את זה כאן…

אני חושב שהמזל העיקרי שלנו הוא שיש לאתלטיקו קראק בשער, ולכן התרחיש שטר שטגן יושאל לשם עם השתתפות שלנו בשכר, וייקח לנו אליפות על הראש איתם - הוא פחות סביר.

עזוב הדיון על האם זה מוסרי או לא . זה לא יסתיים לעולם. אף אחד לא אומר שברצלונה זה מועדון חברים, אבל יש איזה רף מינימלי שצריך לעמוד בו. שום דבר לא היה בורח לנו אם היו עושים את זה בצורה יותר מכובדת.

אבל בוא נעזוב את זה. בוא נעבר מהמוסרי לפרקטי.

ברצלונה בשנים האחרונות, מתנהלת בצורה אחרת ממה שאני מצפה. בוא תגיד לי כמה פעמים זה עבד לה.

דה יונג ראפיניה ועכשיו טר שטגן. אז אוקי לא התנהגנו איתם כמו “מועדון חברים” כל שנה ברצלונה ניהלה נגדם קמפיין ציבורי במטרה לדחוק אותם החוצה (במיוחד שטגן ודה יונג) הם עזבו את המועדון מרצונם?

זה לא כאילו יש דרך אחת מכוערת אבל שהיא עובדת. והדרך שלי ה"מכובדת" שכל הזמן נכשלת.

על מה הויכוח שלנו משה?

שהיה יותר נחמד אם היו קובעים איתו פגישה יום אחרי שגרסיה חתם ולא מחכים עד היום? אני מסכים איתך.

שהיה יותר נחמד אם לא היו כבר חודש כותבים בעיתונים שהוא בדרך החוצה בלי שמישהו מהמועדון דיבר איתו? אני מסכים איתך.

שהשיטה בעבר של לנסות לזרוק שחקנים דרך התקשורת לא הוכיחה את עצמה? אני מסכים איתך.

אני בסך הכל טוען שגם אם המועדון היה מתנהל בצורה יותר שקופה מול טר שטגן, הסיכוי שהוא יעזוב היה נשאר דומה. אני לא חושב שטר שטגן מספיק מטומטם כדי לקבל החלטות למען נקמה, במקום למקסם את האינטרס האישי שלו.

אנחנו לא מתוכחים :slight_smile:

זה לא להיות נחמד. אתה תתפלא כמה רגש יכול להשפיע על ההחלטות שלך שאתה מרגיש שמשפילים אותך.

אני מסכים שאין מאה אחוז. אבל בוא נתחיל בזה, בוא נתחיל בלהיות “בני אדם” ואם זה נראה שלא עובד אז נתחיל להפעיל את התותחים הכבדים. פה זה עבד הפוך.

אני לא יודע מה משפיע על טר שטגן. אני רק יודע שזה לא גורם לו לעבור.

סבבה, אז אני ממש לא חושב שההחלטה של טר שטגן תושפע מזה שהוא מרגיש שהשפילו אותו.

אני לא רואה אותו דוחה הצעה ממנצ’סטר סיטי רק כי לא היינו נחמדים אליו (ולכן הוא יחליט להישאר פה בכוח).
ואני לא רואה אותו מקבל הצעה מאייבאר רק כי ביקשנו יפה (במקום להישאר במועדון שכל כך נחמדים אליו בו).

השאלה היותר מעניינת, שאין לנו שום מידע לגביה, זה מה ההשלכות של הישארות שלו מבחינה כלכלית.

אם תבוא עליו הצעה מסיטי כנראה שפה הוא יגיד כן, הבעיה שהוא יצטרך לבחור באופציות הרבה פחות “סקסיות” מסיטי, ופה הבעיה.

ואמוס בן גיגי -

אם אני רוצה אוטו חדש במקום האוטו הישן אני קודם מוכר את הישן ואז קונה את החדש. אם אני קונה אוטו חדש כשאין לי כסף להחזיק 3 מכוניות אז אני אידיוט.