גם אם אתה צודק בכל מה שאתה טוען, אני חושב שאתה מגזים נורא.
הסיפור הוא לא טר שטגן או השכר של טר שטגן.
המועדון לקח שיקול מחושב שהם יכולים לספוג את התשלום לשכר של שוער שכנראה לא מחזיקים ממנו גם ככה, כדי להשתדרג במישהו שכבר לא יהיה בשוק בעתיד. אם היה קונצנזוס סביב טר שטגן, הייתי מבין, אבל זה רחוק מלהיות המצב.
בספטמבר-אוקטובר כבר דיברו פה על להחליף אותו.
אנחנו לא נמות או נחיה בגלל השכר שלו.
ברגע הנכון בארסה דיברו עם טר-שטגן. אתה לא צריך להוציא משלחת בשביל דבר כזה.
אפשר היה להיות סופר סופר נחמד בשבילו, אבל גם לא היינו ‘‘רעים’’ פה.
אני חושב שבארסה לא צריכה להתנכל לטר שטאגן גם מטעמים סנטימנטלים.
הוא הקפטן, הוא כאן יותר מ 10 שנים, החוזה שלו עד 2028 הוא תוצאה ישירה שהוא הסכים לפרוס ולדחות את השכר במשך שנים ולעזור לבארסה.
אני גם מאמין שהוא רוצה להישאר לא בשביל לקבל שכר לא משנה מה, אלא שהוא חושב שהוא יחזיר לעצמו את המקום בשער. הוא יתחיל כשוער שלישי, אבל פליק מרכיב את מי שמוכיח את עצמו, כמו שהוא הוכיח כבר לא פעם.
בארסה צריכה להתנהל איתו בג’נטלמניות, כמו שבארסה עושה. זה לא עוד שכיר חרב שלא מצדיק את השכר וצריך להרביץ לו כדי שיעזוב.
טר שטאגן לוקח פה סיכון עצום של לא לשחק חצי עונה, ואז להיות בעמדת נחיתות בינואר וגם בקיץ הבא. אולי עוד תגיע הצעה שהוא יאהב, נגיד סיטי, ויעזוב למרות כל ההצהרות.
זאת גם הסיבה שלדעתי לא היה צורך בשיחת הכנה או איזה קריאה מיידית להודיע לו. זה מועדון מקצועני, ולפעמים מחתימים שחקנים שלוקחים לך דקות משחק.
בנ.ב.א שולחים אותך לצד השני של המדינה בלי לשאול וגם בלי להודיע כמעט.
טר שטגן הגיע להתאמן ושם פליק עשה את העניין הנימוסי שליידע אותו מה בדיוק המצב לקראת העונה הבאה. משם זה שלו מה הוא עושה עם זה.
זה הפוך לדעתי מאיך שמשה מתאר את זה. בארסה הייתי מעדיפה שהוא יעזוב(ברור) אבל גם ממש לא דוחקת אותו החוצה במובן המקובל.
יכול להיות שגארסיה יתחיל את העונה קטסטרופה, וטר שטגן יקבל הזדמנות ויחזור לשער. רוב הסיכויים שזה לא יקרה, והשאלה היא האם הוא מוכן לקחת את הסיכון הזה.
יש עוד המון זמן בחלון ההעברות, ובמקרים כאלה זה גם לא מעט מגיע עד לשעות האחרונות שלו. לא צריך לסתום את הגולל על כלום.
אגב עדיין מפחד מהתרחיש הזה. זו היתה עונה ראשונה (טובה, ובכל זאת) בלה ליגה, עונה לפני כן שיחק 21 משחקים בסגונדה וזהו. מקווה שלקחנו פה הימור מחושב היטב, והאמת שמנקודת המבט של טר שטגן אני לגמרי יכול לדמיין פתיחת עונה גרועה של גארסיה שתחזיר אותו לשער. אלא אם כן פליק יחליט לשים את שצ’זני במקרה כזה ואז לגרמני באמת אין מה לחפש פה.
דקו לא מוכן להאריך לו חוזה. הוא ניסה להיפטר ממנו, וטוען שאם הוא לא יעזוב עכשיו אז הוא יעזוב שנה הבאה בחינם.
השחקן עצמו לא מוכן לשמוע בכלל על לעזוב, כשבין היתר פסל הצעות מאנגליה, איטליה וערב הסעודית.
פליק לא רוצה שהדני יעזוב, ואפילו שוחח איתו והבטיח לא שהוא יקבל מקום משמעותי בעונה הקרובה.
השילוב של שלושת אלה רק ממחיש עד כמה דקו מנהל מקצועי זוועה. זה לא שפליק רואה משהו שכל אדם אחר עם עיניים לא - כריסטנסן היה שחקן ההגנה הכי טוב בסגל שלנו בשנתיים של צ’אבי, וזה לא דבר של מה בכך. בניגוד מוחלט לזה - הוא דווקא האריך חוזה לאראוחו, שחקן שלא קיבלנו עליו אפילו הצעה אחת, מרוב שאף קבוצה לא רוצה להתקרב אליו. אני דווקא החמאתי לו בתקופה האחרונה, והנה אנחנו רואים עוד מקרה בו הוא זוועתי.
ואם פספסת רכב טיל במחיר זנות רק כי אתה מתעקש קודם למכור את הרכב הישן שלך אז אתה לא פחות מטומטם. ומה תעשה אחרי שמכרת את הרכב שלך וכל מוכרי הרכבים בשכונה ידעו שאתה נואש לרכז אז הם יעלו את המחירים של הרכבים ב-80%?
וגם הייתי בטוח שכשמאלני תתנגד להשוואה של בני אדם לחפצים.
מה תעשה אם במפעל שלך יש מישהו בעל תפקיד מפתח, שבלעדיו המפעל לא יכול לתפקד - האם תשחרר אותו לפני שתביא לו מחליף, או שקודם תתארגן לו על מחליף ואז תעיף אותו? יש רק תשובה אחת שהופכת אותך לבעל מפעל טוב, וזה לא המקרה שבו אתה מפסיד מיליונים כי המפעיל שלך סגור, וכל אדם שמתראיין לתפקיד מציב לך דרישות משוגעות כי יודע שאתה נואש.
בארסה חותמת על חוזים מופרכים ומסנדלת טת עצמה לשחקנים בלי יכולת לבחון אותם על סמך יכולתם. הסיבה שאני לא אשתחרר ממנו היא שמובטחת לו משכורת גבוהה מידיי שהוא לא יצליח לשחזר.
זה נכון גם לפאטי, לנגלה, כריסטנסן, ובעבר גם לגריזמן, אלבה, קסי, אומטיטי ובטח שכחתי ערימה של שחקנים שהיכולת על המגרש לא התאימה לשכר.
חלקם עזבו למקומות ששילמו פחות כי הם רצו לשחק. חלקם הסכימו לפרוס\לדחות את השכר כדי לא לשבת ביציע\ספסל. חלקם העדיפו ספסל וכסף ביד.
ממה שקראתי על האופי של טר שטאגן, הוא לא יישב 3 שנים על הספסל .
או שהוא מאמין שהוא יתגבר על גארסיה ויחזור להיות שוער ראשון בכל מקרה, או שזה שלב במו"מ לפיצוים על התרת החוזה.
אם גארסיה כזה תותח כמו שמספרים לנו והוא אכן היה מציאה בשוק, אז בארסה עשתה בשכל.
אין לי דעה האם גארסיה היה שווה את זה כי לא עקבתי אחריו. כל השטויות של “עצר בעונה אחת אותה כמות של פנדלים כמו טר שטאגן בכל הקריירה” גורמות לי לגחך.
העיתון ספורט כל כך לא אמין.
רק אתמול אריאל הביא ציטוט שלהם שבארסה מכרה רק חצי מהרטיס השחקן שלו .
אבל מסתבר שמכרו את כולו תמורת בייבק ואחוזים ממכירה עתידית.
זה אמנם פינאטס ולא עקרוני מבחינה כספית, אבל מראה שאי אפשר לסמוך על ספורט בכלום.
מעניין כמה בייבק וכמה אחוזים בארסה שמרה לעצמה. שיהיה לו בהצלחה.
דימה כשמדברים על ‘‘כרטיס’’ הכוונה אחוזים ממכירה עתידית. זה אותו דבר.
אופ’‘א לדעתי(או אפילו פיפ’'א) כבר הוציאו מחוץ לחוק את האפשרות שיותר מקבוצה אחת תחזיק בכרטיס של שחקן.