פנטזיות, העברות וחוזים - קיץ 2025: גרסיה, בארדג'י וראשפורד חתמו. איניגו עזב לאל-נאסר

אני כידוע נגד מכירה של פרנקי (אלא אם בסכום גבוה מאוד- 80+).

אי אפשר להכחיש שיש כרגע 5 שחקנים על 2 עמדות. יכול להיות שזה דל"פ, אבל תמורת 50-60 הייתי מוכר את גאבי.

גם בקישור הקדמי אגב יש בעיה מסוימת.

ראפיניה, אולמו ופרמין מתחרים על עמדה אחת (תאורטית 2 אם ראשפורד לא פותח ומשחקים בלי קיצוני שמאלי) כשיש גם כמה ילדים שמקווים לקבל פירורי דקות בעמדה הזו)

אם זה לא היה המצב, הייתי מציע לפתוח עם ברנאל, פדרי ופרנקי בתפקיד קצת יותר קדמי.

אולי זו גם דל"פ אבל אני חושב שאין לנו אובר בוקינג בכלל בסגל, להפך - ככה סוף כל סוף נגיע לשלבים המכריעים של העונה בלי שהפציעות ייגמרו את הסיכויים שלנו.

התאהבנו ברעיון של סגל קצר עוד מימי פפ, אבל אם בארסה רוצה להתחרות בכל החזיתות אנחנו זקוקים לכיסוי הזה. ההסתכלות על 5 שחקנים על 2 עמדות (כנ"ל בגזרת הבלמים) לא לוקחת בחשבון את החילופים במשחק, ככה שזה יוצא 5 שחקנים על 3-4 שיעלו לשחק במשחק נתון, וזה כשכולם כשירים. בעידן הנוכחי של 5 חילופים + ההשפעה המכרעת של זהות המחליפים על דקות ההכרעה, אין לנו מקום לוויתורים על שחקנים.

גארסיה (שצ’זני);
קונדה (אריק), איניגו (כרסטיאנסן), קובארסי (אראוחו), באלדה (מרטין);
פדרי (ברנאל), פרנקי (קסאדו);
לאמין (גאבי), אולמו (פרמין), ראפינייה (ראשפורד);
לבה (פראן).

בסגל הנוכחי לכל שחקן חוץ מלאמין יש מחליף טבעי לעמדה (שמתי שם את גאבי רק לצורך השלמת התמונה, וממילא גאבי באמת משחק איפה שאומרים לו - גם בצדדים, גם בקישור ההתקפי וגם בקישור ההגנתי).

(+) יש את רוני שאם ישתלב טוב בבארסה ב’ יוכל לעשות את הקפיצות לסגל בשביל להוריד עומס מלאמין.

(-) הנעדר היחיד הוא הקטור פורט שבשבילו באמת אין מקום, כך שאולי השאלה תהיה הדבר הנכון בשבילו העונה.

בסך הכל סגל מאוזן עם חילופים חזקים והמון מקום לדינמיות ולגיוון. הייתי מאוד מרוצה אם היינו סוגרים ככה את הקיץ הנוכחי.

אני חושב שגאבי כמחליף ללאמין זה שרירותי כי לא מצאת איפה לדחוף אותו.
המחליף של לאמין אמור להיות ראפיניה או פראן או ראשפורד, או אולי ברדוגו. וזה עוד בלי לדבר על דרו או קיצוני אחר מבארסה ב’.
וזה מחזיר אותי לטענה שיש לנו קשר אחד מיותר.
הייתי מוכר את גאבי\פרנקי\פרמין\קסאדו תמורת הרבה כסף אם הייתה הצעה כזאת, ומג’נגל עם השאר לפי פציעות או לפי היריבה.
גם אין הייררכיה ברורה בקישור, בניגוד לעמדות אחרות. חוץ מפדרי, 2 העמדות האחרות פתוחות למאבק. שחקן שמועדף ברגע נתון על פני אחרים צפוי לקבל יותר מ 50% מהדקות, ואז אחרים שטובים כמעט כמוהו יראו מעט דקות. זה בוודאי יעצבן אחד מהם.

לפי העונה הקודמת - יש היררכיה די ברורה. ברגע שפרנקי חזר לכשירות מלאה, הוא תפס לקסאדו (ולגאבי) את המקום בהרכב ולא שיחרר (לצערי), וגם אולמו די היה יותר שחקן הרכב מובהק מפרמין (שוב - לצערי).

החזרה של ברנאל קצת טורפת את הקלפים בתנאי שהוא חוזר כמו שצריך, אבל גם זה רק בעוד כמה שבועות ואולי חודשים (לפי קצב החזרה של גאבי ופרנקי מהפציעות שלהם בעונה הקודמת), ועד אז המון דברים יכולים להשתנות.

בכל מקרה, אני רוצה להתייחס לטיעון שעולה בכל מיני מקומות, שאני פשוט לא מבין -
הקאדר שלנו בקישור מורכב מהשחקנים הבאים: פדרי, פרמין, פרנקי, קסאדו, אולמו, גאבי, ברנאל. אולי גם חצי ראפיניה (אם כי לא נראה ככה ב-2 משחקי ההכנה עד עכשיו). זה שאיזה גייה/דרו/טוני פרננדס או יאן וירג’יל או כל ילד אחר נמצאים גם בעמדות האלו - לא אמור לעניין אף אחד מלבד פליק, שאמור לבחון לפי כשירות והתאמה (*). לא מוכרים (או מעמידים למכירה) שחקנים, בטח שהם בעצמם צעירים ובתחילת הקריירה וכבר הוכיחו את עצמם (והיי…הם אפילו לא עולים הרבה מבחינת השכר), רק כי יש איזה 2-3 ילדונים בכל עונה ש"מחכים לדקות"(**).
ההיסטוריה, בטח ובטח זו של ברצלונה, מלאה בהבטחות, חלקן מגיל צעיר וחלקן פרצו יחסית מאוחר, שנעלמו אל תהומות הנשייה והעולם, מה לעשות, המשיך לנוע. זה לא שאם נמכור את קסאדו ו/או פרמין, בעונה הבאה לא יהיו ילדים אחרים שמשום מה יהיו חייבים לקבל דקות על חשבון הנוכחיים, וככה בלופ אינסופי.
מתישהו צריך לייצב את הסגל, ועם כל הכבוד לילדים החדשים - פרמין וקסאדו מספיק הוכיחו את עצמם בשביל מקום לפחות על הספסל, בניגוד לפרוספקטים שאף אחד לא יודע מה ייצא מהם.

(*) - כלומר, אם הם טובים ומתאימים יותר מהשחקנים הוותיקים - שישחקו. אם לא - אז לא. הם לא צריכים לקבל דקות רק בגלל שהם “הבטחה”.
(**) - כן, זה כולל גם את ברנאל.

כן, אבל הרגיש לי שאם פרנקי יורד טיפה ביכולת, הוא יירד לספסל כי המחליפים שלו לא רחוקים ממנו.
זה שונה ממה שהיה עם השלישיה הקדמית, או מגנים, או בלמים. כל אחד מהם באנקר מובהק, וצריך לאבד הרבה מאוד מהיכולת כדי להפוך לשחקן ספסל.
אצל שני הקשרים האחרים מפדרי אין פערים כאלה.
אם פרנקי ונניח אולמו יהיו השחקנים הפותחים, הם אמורים לשחק 70-80% מהדקות. זה משאיר מאת מאוד דקות לכל הקשרים האחרים. גם אם אחד או שניים ייפצעו, אנחנו עדיין מכוסים היטב.
לדעתי אפשר למכור אחד, לפחות משיקולי דקות\כסף. לא בטוח שזה אמור להיות קסאדו דווקא, אבל אפשר למכור מישהו.

רק בשביל להוכיח את הנקודה החשובה הזו -

עבר יותר מחודש מהרגע שגאבי קיבל דקות ראשונות עד שפתח בהרכב, וגם אחרי אותו משחק המשיכו לטפל בו בכפפות משי. אז לא ריאלי לחשוב שברנאל הולך להיות שחקן מחליף קבוע, לפחות לא בחצי הראשון של העונה.

בדיוק, ובגלל זה לא צריך למהר למכור אף שחקן קישור:
יש לנו כרגע 6 קשרים בכירים ממנו. אם ברנאל במהלך העונה הזו יעקוף מישהו מהם - אהלן וסהלן.
למשל פורט ראה את אריק עוקף אותו, ולכן כבר לא מופרך להיפרד ממנו.

אתה צודק - בשלישייה הקדמית לא רק שהיו פערים מובהקים בין השחקנים הפותחים לשחקנים המחליפים (למרות שהכריש הוכיח די אחרת בסיום העונה), אבל גם בתכלס בתכלס? היה רק את פראן כתחליף. פליק מחק את פאו ויקטור ואת פאטי מתחילת העונה, והם לא באמת היוו תחליף באף שלב.

בהתחשב בעונה הקודמת, ולקראת שנת מונדיאל, לא חושב שיש לנו עודף שחקנים. 8-10 משחקים לפחות באלופות, 38 משחקי ליגה, 2-5 משחקי גביע, סופר-קופה, וכל מיני משחקי נבחרות - יביאו איתם עייפויות, פציעות וסתם גיוונים שונים. ברצלונה שרדה בשנה שעברה די בשיניים את החלק הראשון של העונה (בו היו לנו 4-8 פצועים בכל רגע נתון, חלקם שחקני הרכב), ואפילו אחריו. עדיף לא לחזור לשם אם אין ברירה.

להזכיר לך את היסטוריית ההיעדרויות של אולמו? בערך כל משחק שלישי הוא צריך לקבל מנוחה כדי לא לסבול מהעומס השרירי שמציק לו פעם אחר פעם.

או אם הוא בעט פנדל. המוקדם מביניהם.

אני מאוד מאוד מקווה שהוא יעבור את טיפול ה"פדרי" מהעונה הקודמת, אבל גם בנוגע לקוסם - זה שהוא שרד עונה שלמה לא אומר שזה יכול לחזור על עצמו (עונה שלמה? בלי פציעה אפילו קטנה?). צריך מחליפים, והם ישחקו לא מעט.

תראו, בסוף גם הכל שאלה של כסף, ושל תעדוף.
There are no solutions. There are only trade-offs .

דימה מביא פה חוקי פייר פליי חדשים כל שני וחמישי, שתהיו בטוחים שאם אנחנו הרציניים לא הכרנו, אז גם לאפורטה החנטריש לא הכיר. אנחנו לא יודעים מה בדיוק המצב של המועדון, אבל זה כן הגיוני למכור קשר מחליף אם זו הדרך היחידה לרשום שוער הרכב.

אני מסכים שאם אפשרי כלכלית לצאת עם הסגל הנוכחי לעונה - המצב אידיאלי מבחינת עומק. הסגל לא ארוך מדי ולא קצר מדי, מאוד מרגש ומאוד איכותי.

הכל עניין של מה הסיבה, מבחינתי -
מכרת שחקן כי הוא ביקש לעזוב וזה עוזר לך כלכלית? מעולה.
מכרת שחקן כי הוא לא מתאים מקצועית או לא הוכיח את עצמו? מדהים.
מכרת שחקן כי אין ברירה אחרת? חרא, אבל מה לעשות.

אבל אל תעמיד שחקן למכירה רק כי אולי ילד אחר ימלא את מקומו ובהצלחה, או מסיבות מוטות (למשל: גאבי לא יועמד למכירה באף שלב, וזה כנראה לא בגלל היכולת שלו על הדשא) או לא נכונות אחרות. אה…וגם אל תיכנס להרפתקאות כלכליות ואז תחפש איך לצאת מהן דרך שחקנים שגדלו במועדון, אבל זו כבר דרישה מוגזמת מדי לצערי.

המחשבה הזאת, שכולם שותפים לה פה כנראה ויותר, נובעת לדעתי מחוסר הבנה של המצב.

פרנקי הוא וואחד באנקר אצל פליק. מה שאחרים חושבים שהיא יכולת בינונית או לא מספיק טוב של פרנקי נחשבת אצל פליק לוואו גדול עם פוטנציאל להרבה יותר.

הוא ירד לספסל רק אם שחקני הקישור המחליפים יצליחו לממש את הפוטנציאל הגדול שלהם.

@Sasha, מתי גאבי חזר לאימונים ומתי חזר לכשירות מלאה? ברנאל אמור לראות דקות כבר שבוע הבא מול קומו. די בטוח שמדובר לוחות זמנים אחרים לגמרי.

בנוסף, שים לב איזה משחקים היו בתמונה ששמת. לא בדיוק הסיטואציה שבה יש מרחב תמרון כדי להשקיע בשחקן שחוזר מפציעה.

מה פספסתי? הנסיכה הספרדית לא מאשרת?

לא לא, לא משהו מושחת. אלא פשוט כל עניין הקולה-יות שלו, הלחימה, הרבאק, הערסיות ובלה בלה בלה. הוא שחקן ברצלונה עד לחלקיק האטום הבסיסי ביותר בדמו, וככזה סולחים לו על הרבה דברים מקצועיים (שאני מקווה שישתפרו בעונה הקרובה).

ואגב, אני חושב שהוא והפרינססה (לא פרנקי, האמיתית) כבר לא ביחד.

ההיסטוריה, במיוחד הקרובה, גם מלאה בילדים בני 16-17 שתפסו מקום בסגל ובהרכב של בארסה. בזכות.
כשמחלקת הנוער שלך, גולת הכותרת של המועדון, מתפקדת ומתפקדת ברמה כה גבוהה, אז אתה חייב להמשיך לתמוך בהצלחה שלה. חלק מזה, זה לדעת להשאיר פתח לשחקנים הבאים בתור.
גם פרמין וקסאדו קיבלו מקום בסגל למרות שהיו רק ‘‘פרוספקטים שאף אחד לא יודע מה ייצא מהם’’.
בטוח לא יצא כלום אם המועדון לא ימצא דרך להכניס אותם לקבוצה הבוגרת.

לא הבנתי מה הטיעון שלך.

פרמין וקסאדו קיבלו הזדמנות והוכיחו את עצמם? מעולה ומסכים. מה לעשות, המזל היה איתם והם היו פה קודם.
בכל שנה יהיו ילדים חדשים מברצלונה אתלטיק/מחלקות הנוער, היום אלו הפרננדזים ו-וירג’יל ובעונה הבאה יהיו 2-4 אחרים. אי אפשר שכולם כל הזמן יקבלו דקות, על חשבון כאלו שכבר הוכיחו את עצמם. מתישהו הברז לקבוצה הראשונה צריך להיסגר, אלא אם כן מישהו התעלה על ה"יריב" שלו לעמדה או לסגל. לא תגיע לשום מקום גם אם בכל עונה תחליף שחקנים רק כי יש צעירים חדשים שעומדים בתור.

שם לב למה שכתבתי - לא אמרתי ששחקנים צעירים לא צריכים לקבל הזדמנות, אלא שהם לא צריכים לקבל הזדמנות רק כי הם צעירים (ומתוך המועדון, אבל זה אולי כבר דיון אחר).

ובקשר למשפט הראשון - חלק גדול מאוד מההיסטוריה הקרובה שזכתה לקבל דקות בבוגרת קיבלה את הדקות האלו מחוסר ברירה, ולא מתוך איזשהו תיעדוף רומנטי. לא קסאדו, לא ברנאל ולא פרמין (וזה רק בקישור) היו רואים כמות כזו של דשא בהינתן מצב כלכלי טוב יותר, או כשירות גבוהה יותר של השחקנים האחרים בפתיחת העונה שעברה.

חזר לגעת בכדור ביולי, חזר לאימונים חלקיים בספטמבר וחזר לאימונים מלאים באוקטובר. קיבל דקות ראשונות בסוף אוקטובר.

צודק, זמני שיקום שונים.

ובעיקר גם בגלל החיבור המיוחד מאוד שיש לו עם פליק, אי אפשר לפספס את הקשר שלהם.

אנחנו צריכים את הכסף עכשיו, לא אחר כך. וגם המחיר בינואר לא יהיה כמו המחיר בקיץ. אלא אם כן סעודיה, אבל זה לא רלוונטי.

הסגל התחזק בראשפורד , ברדוגו נראה כמו שחקן רוטציה לגיטימי, ואף אחד לא עזב. את העונה פותחים כשכולם כשירים , למעט אולי ברנאל. אז פתיחת העונה שונה משנה שעברה.
אני לא קורא למכור מישהו אקראי, אלא מישהו שמשחק בעמדה ספציפית עמוסה במיוחד.

אם זה ככה, זה רק מחזק את מה שאני טוען. לא צריך כל כך הרבה קשרים בספסל.

מסכים עם כוכבית - בעונה שעברה שיחקנו עם 3.5(*) שחקנים בהתקפה, בעונה שלמה. כמות הדקות המשותפת לפאטי ו-ויקטור הגיעה ל-677 דקות, בכל המפעלים, ביחד (זה 3.7 משחקים “מלאים” לאחד, בעונה שלמה). זה לא מצב בריא תחת אף לוגיקה, וראפיניה את לאמין היו חייבים חייבים חייבים לקבל יותר מנוחה, והשנה אולי הם גם סוף סוף יקבלו אותה כי אפשר (אגב - גם עומס הדקות של פדרי צריך לעבור גילוח מסיבי). זה ששרדנו עונה בלי פציעות משמעותיות של הקאדר ההתקפי (חוץ מנובמבר-דצמבר השחורים בהם לאמין היה הרבה מושבת, וסוף העונה בלי לבנדובסקי ואז בלי פראן) זה סוג של נס. לא הייתי בונה על חזרה של זה יותר מדי, ובטוח לא הייתי מהמר על זה.

(*) - פראן שיחק 1,921 דקות, שזה פחות מחצי מהשחקן הבא שעם יותר דקות בהתקפה (לבנדובסקי עם 3,930, לאמין עם 4,553, ראפיניה עם 4,661).