פנטזיות, העברות וחוזים - קיץ 2025: גרסיה, בארדג'י וראשפורד חתמו. איניגו עזב לאל-נאסר

ברור שהוא שווה את זה. בייקום בו אקיטיקה עולה לליברפול 80-95 מיליון, אחרי יומיים וחצי של רזומה וסטטיסטיקה לא מרשימה (בטח לא יותר מדי) ביחס לטורס, אז פראן שווה בשקט 50-60 ככה.

אבל אי אפשר להתעלם מהמשתנה הקבוע אצלנו שנקרא “חוסר יכולת למכור (במחיר טוב)”, שכולם מודעים לו. במקרה כזה, בתוספת בעיות כלכליות ורישומיות ידועות ומוכרות, גם באר נפט מהלכת לא תציע על פראן מעל 10-20. ואני נסחף פה ממש ממש.

דווקא עכשיו אני חושב שאנחנו בעמדת מו"מ טובה.

אין לחץ למכור אותו

אם נמכור, זה רק במחיר שיאפשר לנו לקנות מישהו אחר.

יש לנו זמן לתכנן במקביל רכישה אחרת.

אם מכירה כזאת תקרה היא חייבת להיות בתנאים טובים אחרת באמת שאין לי מה להגיד.

בגלל כל מה שאמרת אני אחיה גם עם 50 בתור צעד לכיוון הנכון, אבל 25 זה כבר מחיר זנות.

אנחנו בעמדת מו"מ טובה בהחלט(*), אין ספק, אבל באופן עקרוני אנחנו גרועים בזה, ולכן גם אם באמת קיימת/תהיה הצעה כזו מהסעודים (וכמובן - אם פראן ירצה לעבור) אני לא מהמר בעד יכולות החליבה שלנו את כספי השייח’ים.

(*) - אלא אם יתברר, שוב, שמצבנו הפייר-פליי-י גרוע משחשבנו ואז יתחיל קמפיין נגד שחקן כלשהו כדי לגרום לו לעזוב ולשחרר לנו כמה שקלים.

אם זה היה מועדון אירופאי הייתי אומר תודה על 10 מיליון אם ברצלונה היתה לוקחת עליו.

אבל זה סעודים. משעמם ומעיק להם לבזבז זמן על כסף. הם יתנו מראש איזה חמישים … הבעיה שלי שלאפורטה עוד לפני שהם יציעו יגיד “פראן שלכם”

פראן עשה עונה אדירה. אבל כל מה שדיברו פה על ראפיניה תקף עליו.

איזה זמן יש לך ? עוד מעט הליגה מתחילה ואתה צריך לרשום שלושה שחקנים.

ויודעים את זה כולם.

לא יודע..
אני או תמים, או אופטימי או משוגע.

פראן שווה מעל 60 מיליון.
כן יכולות מו״מ לא יכולות מו״מ פחות מדבר אליי. אם אנחנו מוכרים אותו בפחות מחמישים אנחנו משוגעים לגמרי. אירופה , סעודיה, סיים שיט. הוא שחקן של 60 מיליון בקלות - כמו עוד הרבה בינוניים שזה המחיר שלהם. במיוחד אם הם באים מקבוצה גדולה.

60 זה הקצה העליון של מה שאתה מסוגל להוציא עליו מקבוצה באירופה. ותלוי בעיקר אם תצליח לשכנע איזו אנגליה שהוא שחקן ממש טוב(צ’לסי, ארסנל, טוטנהאם), או שממש לואיס אנריקה יתגעגע אליו(ואז המחיר יהיה 70-80).

40-50 זה המחיר הריאלי עבורו לדעתי אם אתה פועל אקטיבית למכור אותו(בתוך אירופה).

בכל מקרה, אני מסכים עם הכיוון הכללי כמו שאמור להיות מובן מההודעות הקודמות שלי, ומוסיף שלכל עסקה יש גם סף תחתון שלא משנה כמה רווח אתה עושה זה כבר לא שווה את העסקה, איבוד השחקן ובעיקר בעיקר את היכולת שלך לנהל מו’'מ לגיטימי בעתיד, שזה בעצם הביקורת המרכזית שמופנית לבארסה מלכתחילה בנושא הזה.

צריך להסתכל על ליברפול וללמוד בקטע הזה.
העובדה שהם הוכיחו בפועל שהם לא מפחדים ‘‘לאבד’’ שחקן בחינם, שם אותם בעמדה מאוד מאוד חזקה במו’'מ על לואיס דיאז.

ואם אני מרשה לעצמי להפליג לרגע בדמיונות, אם נניח שעסקה שכזו תצא לפועל, לא בטוח שאני הייתי מחפש להחליף אותו. בהתחשב בעומס בקישור, בצירופם של ראשפורד וברדוגו, הורסטיליות של שחקני ההתקפה שלנו ועומס הכישרונות שיוצאים כרגע מהלה מאסיה יכול מאוד להיות שהדקות משחק שלו פשוט יכוסו ע’'י השחקנים האחרים.

כמה קטנות לגביי מתנדנדים אחרי 2/4 פרה טמפורדה -

ויש גם את זה:

בבארסה מנסים לרמוז לקסאדו בעדינות שהוא האופציה האחרונה בקישור.

לא יודע כמה זה אמין, אבל אם כן - חבל מאוד. חבל שלא הולכים על האופציה הכי טובה לעזיבה. כזו שצבועה בכתום.

גם אני לא יודע כמה זה אמין, אבל אני מבין מאיפה זה בא. יש הרבה קשרים והוא לא הבכירה הראשונה של פליק.
ב 50-60 מיליון הייתי מוכר כל קשר שלנו, חוץ מפדרי, ואולי ברנאל.
יש 7 קשרים, פלוס ראפיניה שאולי יזוז לקישור, פלוס צעירים. אם יש הזדמנות למכור אחד ביוקר, לא הייתי פוסל.

אולי לא אמין, אולי כן. חלק מהדיווח כולל את זה שלקסאדו יש חוזה עד 28’ ושהמועדון, שהתכוון להאריך לו את החוזה, כרגע הודיע לסוכן שהם לא מתכוונים לעשות את זה ופתוחים לשמוע הצעות.
אני חושב שזה צעד לגיטימי וחכם.

הבעיה של קסאדו היא שיש עוד 3 כישרונות על בעמדות שהוא משחק. הוא יכול לנסות לסחוב עוד עונה ואז נניח ימכרו את פרנקי או ברנאל יהפוך לפאטי, אבל זה סיכוי קטן. מה גם שבלה מאסיה כבר מחכים שחקנים חדשים שרוצים להתקדם לסגל גם.

בשכלול של עלות-תועלת, בארסה לא יכולה לסרב להצעה של 40-60 מיליון עבור שחקן שאמור להיות במקרה הטוב אופציה 3 בעמדות שהוא מסוגל לשחק בהן.
אם משהו ישתנה במהלך העונה, אפשר לחזור לשולחן המו’'מ.

מבין אתכם ומבין את השיקולים הכלכליים והחשיבה גם על הכישרונות הצעירים שמחכים בתור, אבל עדיין לא מצליח להבין למה ברנאל לפני קסאדו בהיררכיה.

סבבה שהוא מקוטלג בתור כישרון על אבל אני אחזור שוב על הטענה שלי מלפני כמה חודשים - הבנאדם נתן 3 משחקים טובים בקבוצה הבוגרת בפתיחת העונה והכתירו אותו בצורה לא פרופורציונלית. עכשיו אחרי פציעה קשה מאוד ועם הלחץ של עונה רציפה בבוגרת, באמת שווה לנו לתעדף אותו על פני קסאדו שהראה את היכולות שלו במשך עונה שלמה והרשים את כולנו?

הוא מקוטלג ככזה מגיל הרבה יותר צעיר ובהחלט עמד בציפיות בכמה משחקים האלה(פלוס קדם עונה, פלוס שיקול דעת של המאמן).

לתעדף אותו באיזו צורה?
כרגע הבאנקרים של פליק בקישור הם פדרי ופרנקי.
גם גאבי קיבל ויקבל המון דקות משחק בעמדות האלה.

גם אם קסאדו יתחרה עם ברנאל על דקות משחק, אלו לא יהיו כמויות עצומות שברנאל לא יוכל לעמוד בהן. וברגע שברנאל חוזר לכשירות הוא חייב לחזור למגרש. חייב.

התקרה של קסאדו והמעמד הנוכחי שלו בסגל לא מספיק גבוהים כדי שבארסה תסרב להצעה שתכניס לה סכום יפה.

כמו שאנחנו לומדים לא פעם, אם התקשורת מתיישרת, כנראה שזו הדרך הקלאסית לסמן לקאסאדו את הדרך לעזיבה. כל רגע שהוא שיחק הוא לטעמי נתן יותר מפרנקי, וברנאל אומנם משוייך לפרופיל שאין לנו בסגל כרגע (פיבוט אמיתי), אבל כאמור לא ראינו המון ממנו. חבל מאוד בעיניי.

שנה שעברה פליק העדיף את ברנאל , בקושי בן 17, על פני קסאדו בן כמעט 21 בהרכב.
ראינו מעט מאוד מברנאל, אבל פליק ראה יותר וגם רואה איך הוא מתפקד עכשיו.
אני סומך על פליק שברנאל יותר טוב מקסאדו.
קסאדו אחלה, באמת, אבל יש עומס בעמדה.

בהנתן לזה שפרנקי הוא באנקר, למה השם של אולמו לא עולה פה?

לא קסאדו ולא ברנאל.

ודרך אגב אני מאה אחוז עם @Sasha ברנאל עדיין לא הוכיח כלום. קסאדו נתן הצגה. לא משנה איך תנסו לסובב את זה, למכור את השחקן שכבר הצטיין שנה שעברה על שחקן שהוא רק בחזקת פוטנציאל שחוזר עכשיו מפציעה מאוד קשה זה בעיני אבסורד.

אבל לא ברנאל ולא קסאדו. אולמו בעיני זה האופציה הכי טובה למכירה.

אני אגזים ואגיד שלמכור את קסאדו תהיה אולי בכייה לדורות.

אני חושב שאין לנו שחקן עם מנטליות כמו שלו בקישור האחורי, אני חושב שהוא הוכיח את עצמו העונה מעל ומעבר ולא הבנתי למה הוא לא שיחק במקום פרנקי. זה פשוט ביזנס לא טוב-פרנקי עולה לנו המון בשכר ויש לו עוד ביקוש, אם אפשר להוציא ממנו משהו זה עכשיו. הייתי בשמחה נשאר עם קסאדו וברנאל (שוב, שיחק 3 משחקים, חוזר אחרי קרע ברצועה) ולא מוותר על הילד הזה.

עולה פה או עולה בתקשורת?

הם לא באותה עמדה בכלל(וסיטואציה שונה לחלוטין).