פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

ה"ניסיון" של טיטו כמאמן (ולא כעוזר), לפני שהתמנה למאמן הקבוצה הבוגרת של ברצלונה, שווה רק טיפה יותר מהניסיון של צ’אבי.

לא שזה רלוונטי, כן?

אתה רציני?

טיטו היה עוזר של פפ בברצלונה ב שהיא קבוצה מקצוענית לכל דבר שמשחקת בליגה מקצועית ואחרי זה עוזר של פפ בבוגרת.

צאבי מאמן בקבוצת שקר בליגה שקר במזרח התיכון…

אתה קורא את מה שכתבתי? כתבתי שלא היה לו ניסיון מרשים כמאמן, ואפילו רשמתי בסוגריים “ולא כעוזר”.

עוזר מאמן זה אחלה, והייתי שמח אם צ’אבי היה עוזר כמה שנים לפני שהוא מתמנה למאמן ראשי. ועדיין, כמאמן, טיטו לא היה בעל ניסיון מרשים לפני. לאמן את הנערים, ולרדת ליגה עם קבוצה בליגה הרביעית, זה לא משהו שבגללו הייתי רץ להחתים מישהו.

אם צאבי יחזור בתור עוזר המאמן של המאמן הבא לא תהיה לי שום בעיה עם זה.

הכל כמובן תלוי אם הוא יגיע ללמוד ולא להתנהל כמו “נסיך”. וזה בדיוק הצורה שהוא מתנהל עכשיו. לא אוהב את זה

קראתי את כל המאמר…
עצוב.
לא הסיטואציה המוכרת שהמאמר כותב עליה וכולנו מכירים,
עצוב שעדיין אנשים ממשיכים לצעוק “באג 2000”, כלו כל הקיצים, העולם מתמוטט, אין לאן לפנות.
ועצוב שזה מקבל פה במה.

משה, אני מאוד מאוד מעריך אותך ואוהב את מה שאתה מייצג,
אבל כשלעצמי, יש בי עוד טיפת אופטימיות…
אולי זה סוג הבנאדם שאני…

המאמר הזה הוא כל כך פסימי, עד שהוא בעיני הזוי. לא פחות.

העיתוי מאוד מוזר.
דווקא אחרי משחק מצוין מול קבוצה חזקה ואיבוד תואר לא חשוב הם חושבים על החלפת מאמן.
אחרי משחק מחפיר מול קבוצה חזקה אחרת ואיבוד תואר חשוב מאוד הם נתנו לוולוורדה להמשיך עוד עונה.
אני נגד החלפת מאמן עכשיו. שיסיים את מה הוא התחיל, ושיתנו למאמן חדש לבנות מחדש בקיץ.

אני לא בעד שוואלוורדה יסיים את העונה.
מבחינתי שיביאו את ראדומיר אנטיץ’, זה יהיה פחות משפיל…

אבל זה עוד לא הזמן של צ’אבי.
תנו לילד לצבור ניסיון, הוא פרש מכדורגל פעיל רק לפני כמה חודשים…
אני לא חושב שהוא יכול לקחת את המושכות של המאמן כבר עכשיו.

ובכל זאת אומר עוד דבר.
צ’אבי עכשיו, עדיף על וואלוורדה. למעשה, כמו שהתחלתי את הפוסט הזה, אפילו את ראדומיר אנטיץ’ אני מעדיף כרגע.
אבל הייתי מעדיף את צ’אבי עם עוד קצת ניסיון, ככה שבאמת יהיה לו משהו טוב לתרום לנו.

ודבר נוסף, אם צ’אבי יבוא להיות בובה של ההנהלה זה יהיה עצוב.
לא כי משחקי האגו מטרידים אותי. זה יהיה עצוב כי אם לא יתנו לו לבנות קבוצה כמו שהוא מבין, אלא ינחיתו לו שחקנים לא קשורים כמו שהם עושים כבר הרבה זמן, אז זה ממילא לא ייגמר בטוב.

זה פשוט לא נכון.
אני לא עוקב אחרי הקריירה שלו כמאמן, אבל אני אוהב את נבחרת הולנד.
הם תמיד היו אחת הנבחרות החזקות בעולם. אבל לא עלו לא ליורו 2016 ולא למונדיאל 2018. קומאן החזיר אותם לגדולה.
אני לא יודע אם אליפויות בהולנד , אבל לא בכל שנה, נחשבים להצלחה או כישלון, ולא יודע להגדיר אם הוא עשה עבודה טובה באנגליה. אבל לפחות עם הנבחרת הוא מצליח.
לא שאני תומך בו או משהו. אבל הוא לא כישלון מהלך כפי שאפשר להבין מההודעה שלך. בטח לא כמו תיירי אנרי.

לא הבנתי, אתה רוצה שאני ימחק את זה? ההפך הוא לא פסימי. השורה התחתונה התקווה שלנו זה 2021. אחרי שקראתי את המאמר הזה אני משנה את דעתי. לא רוצה את צאבי ולא רוצה שיפטרו את ואלורדה. אני רוצה שהוא ישרוף את המועדון כל כך חזק שיגרשו את ברתומאו עם לפידים.

איך הוא מסכם, צאבי אם אתה אוהב את המועדון הזה, let them burn. מסי כבר בסוף . הוא כבר לא מסוגל. המועדון הזה צריך לעשות בו purge, ואם הסוסיוס בברצלונה הם הבתי יענה הכי גדולים בעולם, אז מגיע להם לסבול.

בושה וחרפה מה שהם עשו לאלנייה בטויטר. מאחל לחלאות האלו רק רע.

הבעיה בקיצונות שזה מנוסח. קומאן לא כישלון טוטאלי והוא לא חסר מושג , אבל תבדוק את קרירת המועדונים שלו ותחזור אלי.

בעיני הוא ואלורדה ב עם חיוך יותר יפה והיסטוריה יפה במועדון. תירי הנרי לא כישלון ולא הצלחה. אי אפשר לשפוט אותו לפי שנה שלו במונאקו. בעיני הוא בכלל לא צריך להיות מועמד.

כתבתי פה מספיק פעמים מי צריך להיות מאמן ברצלונה. אבל ההנהלה הזו לא מסוגלת לקבל שום החלטה כמו שצריך.

בסיטואציה אידיאלית הייתי רוצה לראות את טן האח מגיע כמאמן ראשי ואת צ’אבי מגיע איתו כדי להיות עוזר מאמן\לאמן את בארסה ב’ - ועכשיו. לצערי זה פשוט לא יקרה. הבעיה עם להביא את צ’אבי עכשיו זה שיש מצב שברטומאו עושה לו מארב - שהוא ינחית אותו כמאמן ראשי כדי לגרום לאופוזיציה לסתום ולפגוע בויקטור פונט, ואז יינסה להקשות עליו כמה שאפשר כדי לפלוט אותו יחסית מהר.

אני מרגיש שאני נע בין שני קטבים.
מצד אחד, כמו משה אני רוצה לראות את ברטומאו ואת תומכיו עולים באש, מצד שני אני חושב שעובדתית הם איתנו עד סוף העונה הבאה לפחות ושעדיף לנסות לנהל את המצב הכי טוב שאפשר בתקופה הזו ולא לדפוק את המועדון בצורה כל כך קשה שייקחו הרבה שנים לשקם אותו. כלומר, כבר עכשיו המצב לא טוב ושיקום ייקח זמן מה, אבל הייתי מעדיף לראות למען הנקודה מאמן שיתחיל (ושיש לו יכולת) לקדם ולפתח את את הצעירים שיהיו חלק מהקבוצה של 2021 מאשר לסבול עוד שנה וחצי של ואלוורדה ודומיו.

השורה התחתונה היא, אני חושב, שאם אני צריך לבחור בין להמשיך עם ואלוורדה/שקומאן יגיע בקיץ לבין צ’אבי כמאמן עכשיו, עם זה שברור לי שהוא ממש ממש לא מבושל מספיק לתפקיד, נראה לי שאני מעדיף את אופציה ב’. הסייג היחיד הוא שיסכים לבוא רק אם הוא מקבל סמכות מקצועית מוחלטת ושהכל יהיה רשמי ועל נייר - כדי למנוע תעלולים.
אם זה לא המצב - אני אעשה רגרסיה לעמדת ‘שישרפו’ של משה.

גילוי נאות: עוד שהוא היה שחקן חשבתי שצ’אבי יהיה מאמן דגול והוא ללא ספק השחקן האהוב עליי, השחקן שאני הכי מתגעגע אליו והסמל של הכדורגל שאני אוהב. אישית אני חושב שהוא גאון.

הבוס של הקבוצה של צאבי מאשר מגעים בין ברצלונה לצאבי. התנהלות של מועדון ליגת העל. ממה שאני קורא רוב הסיכוים שצאבי מאמן ברצלונה.

https://twitter.com/FCBW_A7/status/1216033923773468673

לא.
סתם מעציב אותי שכבר לא נשארה שום אופטימיות…

אם וואלורדה לא מתפטר מיד, אין לו טיפת כבוד. כל העולם מודע לדיבורים עם צ’אבי מאחורי גבו. איך הקבוצה תמשיך את העונה תחתיו אם נניח צ’אבי יסרב?

מהעבר השני, גם ברתומאו מאוד מלוכלך. אפילו פלורנטינו קודם מפטר ואז ממנה.

אני מבין שאתה לא רואה כדורגל ישראלי :slight_smile: ברתומאו עבר קורס מנהלים על שם משפחת לוזון.

פיצויים…

שנה שעברה שהאריכו לו את החוזה, באמצע העונה. זה היה טעות. עכשיו תקועים עם מאמן כושל.

עכשיו ברצלונה רוצה לפטר אבל מתקשה בגלל הפיצוים . פאקינג אותה טעות יוניטד עשו עם מוריניו…

המאמר שמשה פרסם פה רשם את המילים הכי מדוייקות שקראתי. הרמונטדה מול אתלטיקו שמה את החותמת אפילו אצל ברתומיאו, שאנחנו לא נזכה בליגהת האלופות עם וואלורדה לעולם.

עם אחד השלדים הכי חזקים באירופה הוא הפסיד את ליגת השוקו לפורטוגל. אחרי קריירה לא טובה באברטון. אני ממש לא רוצה אותו.

אה, ברור. מחליא אותי שהצרפתי החביב בכלל מועמד.

אם אתה חושב שנשארה לו טיפת כבוד כלשהי אחרי הרביעייה באנפילד (המאמן הראשון בהיסטוריה לחטוף 2 רמונטדות אחרי הובלה ב3 שערים בליגת האלופות, ועוד בק טו בק) וההיאחזות בקרנות המזבח כשהוא רק מחכה לפיטורין, אז אתה חי בלה לה לנד.

הוא ישאר מאמן ברצלונה גם אם מסי יגיד בתקשורת שוואלורדה אפס שאין לו מושג לאמן, והוא לא מבין למה לא פיטרו אותו עד היום. כי הוא רוצה את הכסף. חוקית הוא צודק, מוסרית, לא מגיע לו שקל. אפס.

בתקשורת הערבית טוענים שצ׳אבי כבר הגיע להסכמה על כך שהוא יאמן את אל סאאד בגמר השבוע ומיד לאחר מכן יתמנה למאמן ברצלונה החדש.