פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

שאלה מתי גואלים את ואלורדה מיסוריו?

אני לא מרחם על ואלורדה בגרוש. קנה לעצמו ובצדק כל טיפת ביזוי שהמועדון שלנו מבזה אותו עכשיו. אבל זה עוד נקודה שחורה במונטין המדרדר של המועדון שפעם קרא לעצמו “יותר ממועדון”.

המועדון מדליף פרטים על המשא ומתן עם צאבי לתקשורת יותר ממה שהוא מספר לואלורדה.

דרך אגב, גיירמו אמור אחרי המשחק נגד אתלטי אמר שלמועדון יש אמון מלא בואלורדה. כמה שעות אחרי זה אבידל וגראו יצאו עם החוזה החתום לקטאר. כן זה הצורה של המועדון שלנו.

2021

שמתי לעצמי כלל שאין סיכוי שאני אעמוד בו: אלא אם כן זה יתפקשש וואלורדה ישאר - זו הפעם האחרונה שאמרתי את שמו. עוד כתום שחור קטן שיעלם בדפי ההיסטוריה.

בהינתן העובדה שזה כנראה סגור, אני חייב לציין שאני מתחיל להתרגש ממש.

נכון, הוא לא מתאים כרגע. הוא חסר ניסיון. הוא נכנס לתוך עונה קטסטרופלית. אבל זה צ’אבי. זה הקשר הכי גדול בהיסטוריה של המשחק. זה אחד השחקנים האהובים עליי.

רק לחשוב על קישור של ארתור-דה יונג-בוסקטס עם מסי שיורד אחורה לעזור לנהל את המשחק תחת פאקינג צ’אבי. אוי אלוהים. לא מעניין אותי כמה ניסיון יש לו. התקווה חזרה לכדורגל.

והוא חוזר כשחקן מאמן!

סתם, סתם תחי קבוצת הבועה שלי!

גם בעיניי קומאן הוא וולוורדה ב’ . גם לוולוורדה הייתה קריירה סבירה במועדונים דרג ב’, והוא לא היה כישלון ידוע מראש.
גם לקומאן היו עליות וירידות. אליפויות בהולנד, הצלחה עם סאוטהמפטון, לצד כישלונות כמו בולנסיה.
אני לא יודע למה נכנסתי לזה בכלל. אני לא רוצה את קומאן כשיש אופציות טובות יותר, סתם טל הדליק אותי בקיצוניות שלו.

אנשים פה איבדו את זה לגמרי ויצאו מפרופורציה בשנאה שלהם לוואלורדה.
לא חושב שהוא מתאים, אבל הציפייה ממנו של חלק מהאנשים פה לוותר על הון(פיצויים) כ"כ משמעותי היא מביכה. הוא לא אשם שההנהלה המטומטמת החליטה להאריך לו את החוזה.
אגב אני גם זוקף לזכותו דברים חיוביים. לקח שתי אליפויות, מאזן מעולה מול הרעים ממדריד(עבורי זה לא פחות חשוב), היה מרחק יריקה מלעשות הישג היסטורי עם עונה ללא הפסד, כשההנהלה המפגרת שלנו דאגה להרוס לו את ההישג עבור כמה אגורות ולתקוע לו משחק אימון בטיזינבי. זה מרגיש לי שהעשור האחרון גרם לאנשים פה לקבל את הדברים האלה כמובן מאליו אבל זה ממש לא!
אני לא חושב שואלורדה היה צריך לפתוח את העונה. אני לא שוכח לואלורדה את ההדחות הכואבות מליגת האלופות. וצריך לציין שהוא לקח אליפויות גם כי הוא נהנה מריאל מדריד מאוד חלשה באופן יחסי בשנה וחצי האחרונות. אבל בואו אנשים… קצת פרופורציה.

אזכיר פה לכולם שעוד בפורום הישן כולנו רצינו את סמפאולי כמאמן ולא את ואלורדה. סמפאולי, האיש שאחראי לפיאסקו של ארגנטינה במונדיאל, האיש שאשכרה ביקש אישור ממסי לבצע חילוף.
גם אנחנו לא מבינים כלום מהחיים שלנו, ההבדל הוא שאנחנו פשוט לא צריכים לתת דין וחשבון על השטויות שאנחנו כותבים פה.

זכותו של ואלורדה להאחז בקרנות המזבח בשביל לקבל את הפיצוים. אבל ברגע שהוא עושה את זה הוא מאבד את הזכות שנכבד אותו.

אני כתבתי את זה ישר אחרי ליברפול, בפורום פה, אם ואלורדה היה מחכה לסוף העונה ומתפטר . היתי מכבד אותו. וכך רובנו. ברגע שהוא בחר בפיצוים (לגטימי מבחינתו) הוא איבד את זה לחלוטין.

טאטה מרטינו אחרי התיקו מול אתלטיקו נכנס לחדר הלבשה של השחקנים ואמר להם שהוא לוקח אחריות ומתפטר .
לואיס אנריקה אחרי הפיאסקו מול פסז כינס מסיבת עיתונאים לקח אחריות והודיע שהוא לא יאריך חוזה בברצלונה. (למרות שלכולם היה ברור שההנהלה רוצה שהוא ימשיך).

הם קיבלו כבוד.

אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

ודרך אגב לפני שgav יכנס בי ויכתוב זה זכותו המלאה לקבל פיצוים והחובה של המועדון לשלם לו. אז אין שום חילוקי דעות פה. וכתבתי את זה.

ואלורדה אחרי הבושה נגד ליברפול אמר לנו “it is what it is” אז תסלח לי, הוא ביזה אותנו מספיק. שום דבר לא יפצה אותנו על הבק טו בק שלו בליגת האלופות.

זה שזה מכוער ונוראי מה שההנהלה עושה לו זה ברור לכולם ואין על זה חילוקי דעות פה. אבל הוא שירת אותה בנאמנות שלוש שנים .

אין בי שום טיפת רחמים עליו. אני מרחם יותר עלינו האוהדים. שצופים בזה בחוסר ישע ובלי יכולת אמיתית להשפיע (תודה רוסל וברתומאו)

הנהלה מטומטת הנהלה לא מטומטמת, שהאריכו לו את החוזה שנה שעברה אני זוכר טוב מאוד את מי שהטיפו לי מוסר ואמרו לי שזה החלטה טובה. ומי לא.

דרך אגב זה מאוד מצחיק אותי שאתה מזכיר את המשחק האימון בטיזנבי… כי אתה רק מוסיף לו לרשימת המחדלים המאוד גדולה שלו בתור מאמן.

להזכיר לכולם, שלושה ימים לפני רומא היה משחק מול לגאנס בקאמפ נואו. הפער היה דו ספרתי מריאל, לגאנס שיחקה רק על הכבוד, מה הגאון עשה? פתח בהרכב הכי חזק בשביל לשמור על השיא. מה קרה שלושה ימים אחרי אותו משחק כולנו זוכרים.

ובסופו של דבר ההנהלה גזלה ממנו את מה שהוא נלחם כל השנה והקריב בשביל זה את רבע הגמר מול רומא, … השיא החסר משמעות של עונה בלי הפסדים.

נ.ב אני רק רוצה להוסיף ושלא תהיה פה שום אשליה. ואלורדה הוא כישלון. אבל כל עוד החבורה של הנבלות בהנהלה שולטת בקבוצה. זהות של המאמן זה פחות חשוב, ההנהלה זה “השטן הגדול” . כל עוד ברתומאו או מישהו מהבובות שלו ישלטו פה. לא נתקדם לשום מקום. והרמה האתית מוסרית של המעודון רק תצנח יותר. לכן אני יסיים שהתקוה שלנו לשינוי אמיתי במועדון, תהיה רק בהחלפה של הפושעים בראשות ברתומאו מהמועדון.

2021!!!

לואיס אנריקה לא רצה להמשיך מסיבותיו שלו(שחיקה, העניינים הרפאויים של הילדה), לטאטא מרטינו למיטב זכרוני לא היה חוזה לעוד עונה.
בכל אופן עם כבוד לא משלמים חשבונות עם כסף כן.
טאטא זוכה לכבוד, נו ו… איך זה עוזר לו?!?
ואלורדה צריך להיות אידיוט גמור כדי לוותר על המיליונים עבור הכבוד והערכה של האוהדים. בניגוד למה שמציירים אותו פה, הוא רחוק מאוד מלהיות אידיוט, אולי מאמן לא מוכשר מספיק, אבל ממש לא אידיוט.

אתה זורק דברים בלי לבדוק. הטרגדיה של ילדה צצה אחרי זה (הוא התמנה למאמן נבחרת ספרד אחרי). הוא אמר את זה במפורש במסיבת העיתונאים ההיא. הוא הרגיש שהוא לא יכול לתרום ולכן לא האריך את החוזה.

טאטא מרטינו היה תחת חוזה. אם הוא היה לא מתפטר. ברצלונה היתה צריכה לפטר אותו ולשלם לו פיצוים (ברתומאו בראיון שפעם היה לי לינק אליו ביוטיוב אמר שהם רצו לתת לו הארכת חוזה. מבחינתם הוא עשה עבודה טובה)

אני לא יכנס אם אתה צודק או לא. זה ויכוח מורכב. אבל בסדר. זכותו של המאמן לפיצוים, אבל זכותנו לשנוא אותו. אל תתנשא על אף אחד . אתה רוצה לכבד אותו? זכותך. לא חולק על זה. אבל בבקשה אל תשים את עצמך באיזה high ground

ובטח שאל תכליל. אני חושב שחוץ מטל, כולנו פה כתבנו שזה מכוער ויום שחור בהיסטוריה של המועדון. מה שנעשה עם הפיטורים שלו. אבל ואלורדה מכיר אותם יותר טוב מכולנו, הוא אמור להכיר בעצמו כבר את חוקי הגונגל…

הנה השקל וחצי שלי לנושא -
האם ואלוורדה צריך ללכת? כן, והרבה לפני הסופר קופה. האם הוא צריך לוותר על הפיצויים שמגיעים לו במקרה של פיטורין? לא, ולא חושב שמישהו מאיתנו היה נוהג אחרת במקומו. אם הייתי מקבל פיצויים כאלו גדולים, מאוד יכול להיות שלא היה איכפת לי לחכות עד שיפטרו אותי, ולספוג את הקללות.

קרו כל כך הרבה דברים בתקופת ואלוורדה, שגרמו לי להעריך אותו פחות ופחות (גם אותו, לא רק), שהמתנה לפיטורין נראית לי דבר שולי לחלוטין. הוא לא אמור לעשות לנו טובה. הוא לא צריך להתפטר כי כמה מאמנים לפניו עשו זאת. כנראה שבראייה אנוכית מצידו, שלגיטימית לחלוטין לדעתי במצב הזה - עדיף לסבול ולקבל את ערימת הכסף, מאשר “לצאת גבר” וללכת בלי.

אף אחד לא אמר שהוא צריך לותר על הפיצוים שלו. תמצא לי מישהו אחד שכתב את זה פה (יותר מאחד , טל עמדתו לא ברורה)

הרעיון שלי הוא כזה:

אתה רוצה להלחם על הפיצוים שלך? בסדר גמור, אבל אל תצפה שנזיל עליך דמעה שיבזו אותך . אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

ואני הבאתי דוגמה מהזיכרון רק שתי מאמנים שבחרו לשמור על הכבוד שלהם. אף אחד מהם לא מצא את עצמו רעב ללחם ומצא תעסוקה מקצועית אחרת. אני בטוח שאם אני ממש יחפש אני ימצא מקרים נוספים.

ההליך עצמו הוא עקום ומזוהם לחלוטין. אני לא מרחם עליו. אני מרחם על המועדון שמבוזה לחלוטין על ידי המאמן וההנהלה. את שתיהם צריך להעיף מהמועדון.

אם זה היה תלוי בי ובכמעט כל מי שכותב פה אני חושב. (אצלי הוא לא היה ממשיך אחרי רומא) היתי מזמן אותו למשרד אומר לו תודה רבה על הקדנציה שלו ומנהל איתו משא ומתן על הסדר פיצוים ואחרי זה היתי פונה למאמן הבא.

אבל הנהלה הנוכחית שביזתה את אבידל קרויף ופפ ועוד הרבה אחרים אי אפשר לצפות למוסריות ואתיקה. הם בזוים.

אני רשמתי שמישהו אחד כתב את זה פה? הכללתי ורשמתי שכולם כתבו את זה? ציטטתי הודעה פה שמתייחסת לזה?
כל זה נכתב אחרי שראיתי התייחסויות בכמה מקומות בסגנון “אם הוא היה גבר/אם הייתה לו טיפת כבוד הוא היה קם והולך”. נגד זה כתבתי.
אתה לא חייב לקחת כל הודעה באופן אישי, ואתה כן יכול להתחיל לקרוא הודעות לפני שאתה מגיב על אוטומט.

כתבתי את דעתי, ודעתי היא שלדעתי הגיוני לחלוטין מצידו להישאר עד פיטורים וקבלת פיצויים, גם אם זה נראה לא טוב וגם אם האוהדים היו מעדיפים אחרת. כמו שגם אתה כתבת, אני מאשים פה את ההנהלה ולא את ואלוורדה.

בשלב הנוכחי הוא צריך להיות ממש מטומטם בשביל להתפטר. אחרי מה שהם עשו לו מול צאבי. עכשיו שישאר בתפקיד וימצוץ אותם כל אירו אפשרי שהוא יכול.

אני חושב שהוא היה צריך לעשות חשבון נפש אחרי ליברפול.

מילא המועדון, אבל גם צ׳אבי לא יוצא פה ג׳נטלמן עם כבוד עצמי. אומר שיש לו כבוד לואלורדה אבל בתכלס…

https://twitter.com/LeooMessi10i/status/1216079963289542656?s=19

אתה מצפה יותר מידי מאיש שמדבר הרבה על זכויות אדם אבל מוכן לקבל מיליונים ממשטר שמעסיק עבדים וממן ארגוני טרור ובתמורה “מלבין” אותם ביחסי ציבור.
יותר מידי ציפיות.

דרך אגב, רק תתארו שצאבי אומר לא. (אני באמת מקווה שהוא יסרב) איך ברצלונה תתנהל עכשיו?

כמו שהיא התנהלה עד עכשיו, רק אחר כך.

לכן העסק מטומטם. צריך קודם לפטר אותו, ואז להסתדר. מקסימום להביא את מאמן המילואים, כמו שריאל עשתה עם זידאן וסולארי. יותר גרוע מהישארות של וואלורדה לא ייתכן.
באמת שכבר נגמרו הסופרלטיבים על ההנהלה של ברצלונה. שום מועדון בסדר גודל הזה לא מהסס לפטר מאמן שאין אמון בו כי מתקמצנים על פיצויים (ריאל, באיירן, צ’לסי, יונייטד, פריז…).
ועד שגם עליהם הוא נמאס, עושים לו קבורה בעודו בחיים. במצב העניינים הנוכחי, לא משנה מה צ’אבי יחליט, הקבוצה לא תוכל להמשיך להתנהל עם וואלוורדה - אז למה לא לפטר כבר? ועוד בבארסה של מסי, גם אם ימנו עציץ היא עדיין תתחרה על האליפות עד הרגע האחרון כמו בכל העשור החולף, לא משנה מי עמד על הקווים.

אנשים שגורמים לקרויף לצאת בבושת פנים מהמועדון אתה לא יכול לצפות מהם לשום דבר טוב.

האיש שהכי מאכזב אותי ואני כותב את זה באמת בכאב. זה אבידל. ממנו באמת ציפיתי ליותר. הוא שותף מלא לכל הפיאסקו. יותר הוא לא יכול להצטייר “האיש הטוב”.

הוא יותר מכולם , אמור לדעת יותר טוב.
|image

https://twitter.com/barcacentre/status/1216295598070038528

הלואי שזה נכון. ישרוף גם את ההנהלה וגם את ואלורדה. שתי ציפורים במכה אחת.

אם צאבי אומר לא. אני מקווה שיודיעו על אי אמון. אין זמן יותר טוב מעכשיו. אולי הוא מתכנן דברים מאחורי הגב עם ויקטור פונט… הלואי.

לא ברור לי על איזה מיליונים של פיצוים אתם מדברים.
לוולוורדה יש חוזה עד סוף העונה. אם הוא מפוטר עכשיו, מגיעה לו משכורת של כחצי שנה. זה כמה מליונים בודדים , לא משהו שבארסה אל תעמוד בו.
וכמובן זכותו, כמו כל שכיר, לא להתפטר אלא לחכות שיפטרו אותו.

בינתיים RAC1 ואחרים אומרים שצ’אבי מסרב להגיע עכשיו ורוצה רק ביוני. בארסה מקבלת את זה, וולוורדה יפוטר בכל מקרה, ומישהו אחר, כנראה גרסיה פימנטה, יאמן את בארסה עד סוף העונה.

אני תוהה: אם וולוורדה לא מכניס מספיק מוטיבציה בשחקנים, אני לא יודע איך מאמן זמני יכול לעשות זאת. אני גם לא יודע איך אפילו צ’אבי יכול לעשות את זה. מה, הוא יושיב את החבר שלו פיקה או את החבר שלו סוארז על הספסל?