פנטזיות, העברות וחוזים: חלון העברות ינואר 2026 - קאנסלו חוזר לחצי עונה, טר שטגן מושאל לג'ירונה

אני לא חושב שסנסי סומן כי הוא הבלם הכי מתאים לנו (או כי היא ארגנטינאי).
נשמע שהוא בלם סביר+מסיים חוזה ויכול להגיע בחינם.

אלא אם פקונדו גם מסיים חוזה, נראה לי שהוא פחות רלוונטי.

דווקא מבחינת פרופיל, ממה שאני מבין, סנסי עונה על כל הדרישות שיש לנו לחיזוק עמדות הבלם.
הספק במקרה שלו זאת העובדה שהוא לייט בלומר בלי ניסיון ברמות הכי גבוהות ולכן יש סיכון אם יצלח את המעבר מקבוצת אמצע טבלה לקבוצת טופ אירופית.
זאת הסיבה לדעתי שבהינתן אפשרות כלכלית באסטוני הוא האופציה המועדפת של דקו. זה שחקן מצוין עם ים של ניסיון ברמות הכי גבוהות. אין ספק לגביו.
בתפר נמצאים שחקנים כמו שלוטרבק ו-ואן דה ון שהחוסר ניסיון שלהם מחופה ע’'י הגיל שמעיד על כך שאם לא נמצאים ברמה המדוברת, הם קרובים ויכולים להגיע לשם.

זה קו עדין שבין כמה להוציא ומה אתה רוצה לקבל בתמורה. סנסי מגיע בחינם ולכן סביר להניח שיהיה רכש טוב בכל מקרה, אך לא ברור אם יוכל לשדרג את האיכות ההגנתית שלנו. לעומת זאת מי שכן יכול, יעלה לא מעט כדי לעשות את זה.

מונדו דפורטיבו.
בין אם זה נטו או ברוטו זה סביר ובלי דמי רכישה זה עלות שנתית נמוכה.

רכש לאפורטה קלאסי, שיבוא נרפד את עמדות הבלמים

מעניין מה זה מחיר סביר בהתחשב בכך שנרכש ע’'י אתלטיקו ב-80.
120?

שם את זה פה כי זה לדעתי שיעור חשוב.
גם עבור אוהדי בארסה עם האנטי המוזר לדקו, וגם לאוהדי כדורגל עם האנטי המוזר לשלם על שחקנים מעל גיל 25 כאילו מדובר באנשים עם קללה.
בשביל איכות משלמים, ובשביל איכות ‘‘עכשיו’’ משלמים יותר.

יש ויש.
אתה נהנה מלבנדובסקי?
אפילו שנה שעברה או לפני שנתיים, כשעוד היו לו מספרים, נהנית ממנו? האם חלוץ בינוני חינמי לא היה מגיע לאותם מספרים מכל המצבים שהכינו לו?
לואיס דיאז היה חלום יקר, יקר מדי.

לבנדובסקי אחד הכובשים הגדולים בהיסטוריה של בארסה. רוב הזמן אצל מאמן נוראי.
חלוץ בינוני היה מגיע למספרים דומים? זו חתיכת אמירה. מוזרה.

באיטליה מדווחים שלאינטר יש רק 2 שחקנים שמוגדרים ‘לא למכירה’, ובאסטוני לא אחד מהם.
בנוסף, מדווחים שלאחרונה שבאסטוני נמצא תחת מכבש של ביקורות באיטליה לאחר מהלך שבו סחט כרטיס צהוב שני מבלם יובה, קאלולו, וחגג את האדום בהתלהבות יתרה.
מאז האיטלקי סופג שריקות בוז בכל איצטדיון אליו מגיע, שליליות בתקשורת ואפילו איומים למשפחה(לכאורה). כל זה עלול להוביל לרצון שלו לשנות אווירה.

גם לנו יש בלם שצריך שינוי אווירה… רק אומר.

יופי, אריאל. עכשיו יותר ממה שאני רוצה שבאסטוני יגיע אלינו, אני רוצה שאראוחו יגיע אליהם.

לצד השני של המגרש -

התגובה של אתלטיקו כשהם יקראו את ההצעה (היפותטית) בסך 100 מיליון, הכל כלול, על חולי -

1000208912

אני גם בסדר עם זה שהוא ימצא את עצמו ביונייטד או אתלטיקו מדריד. :face_with_peeking_eye:

כי לבנדובסקי שיחק כמו חלוץ בינוני.
אני מודע למספרים, אני גם מודע לכמות ההזדמנויות שהייתה לו.

לא יודע איך להתייחס לעניין הסמנטי פה.
לבנדובסקי עובדתית כבש כמות שערים עצומה לאורך התקופה שלו בבארסה. אם הוא בינוני אז רוב האחרים גרועים, ואז התשובה לשאלה המקורית היא מי עוד אתה מגדיר חלוץ בינוני(שהיה אפשר להביא בחינם במקומו)?
נזרוק את מוראטה לדוגמא, הוא אולי כובש 1/3 מהכמות של לבנדובסקי.

בראי הזמן, בעונה השלישית שלו(מתוך ארבע) הוא נתן עונת שיא, ולפני זה היה משמעותי בזכייה שלנו באליפות כשהוא כובש מספרים גדולים למרות שהקבוצה לא הייתה טובה. הרכישה שלו הצדיקה את עצמה לחלוטין.

אריאל, לא נראה לי שיש פה שאלה אם הרכישה הצדיקה או לא (וכן, היא הצדיקה), אלא יותר מה הלאה?

הלאה צריך חלוץ רענן שגם יודע להבקיע, נראה לי שכולנו מסכימים על זה.

וצודק, אם פראן נחשב לחלוץ בינוני (נחשב? אולי לא?..) אז הנה דוגמא לחלוץ שלא נותן את המספרים של לבה באותה הקבוצה בדיוק. אני איתך. חלוץ גדול שנתן בבארסה מספרים מאוד מאוד מרשימים לפני שעבר זמנו. ועבר זמנו…

התגובה של דימה הגיע מההודעה שלי לגבי רכישה של שחקנים ‘‘מבוגרים’’.
ההבנה שלי ממנו שהסכומים שהושקעו לא קיבלו הצדקה.

מה הלאה? בהקשר של אותו דיון, שזה לא בושה לקנות חלוץ ב-100 מיליון ומעלה. גם אם הוא בן 26 ומעלה. ושגם הארי קיין הוא אופציה מעולה(למרות הגיל), אם הוא היה אופציה(והוא כנראה לא).
לא צריך בכוח למלא כל עמדה בילד פלא בן 19. במיוחד במיוחד בעמדת החלוץ המרכזי.

נ.ב.
או אם תרצה, האם לרכוש את לבנדובסקי בגיל 34, שוב, בקיץ 26’, תהיה עסקה רעה?

כן. לטעמי עסקה רעה כי בעוד 3 שנים נהיה שוב באותו מקום. אני מעדיף חלוץ צעיר יותר שייתן יותר יציבות בהרכב.

לבה חלוץ ענק והתרומה שלו לא נעלמה ממני, אבל אני מאמין שגם אתה לא תשים אותו בשורה אחת עם לבה של גילאי 25-34. לא?..

הייתי רוצה לרכוש את ״לבה״ בגיל 23-27 בקיץ הנוכחי אם הייתי יכול. אנחנו סופסוף מגיעים לפיירפליי, אני רוצה לראות רכש לטווח ארוך יותר, לא רק רכש כיבוי שריפות לטווח הקצר כי זה מה שהתקציב יכול לאפשר.

ברור שאנחנו מחפשים סיטואציה אידיאלית, זה לא שאלה בכלל.
אבל בהנחה שהסיטואציה לא כזו, האם היית מחתים את לבנדובסקי בגיל 34 שוב, או מוותר עליו ומחתים חלוץ בן 26 בינוני בחינם כי זה לא עולה לך הרבה?(זאת הייתה הכוונה המקורית אם לא הסברתי נכון)

אני רואה במו עיניי כמה מצבים הוא צריך כדי לכבוש גול. מכינים לו המון, אז חלק קטן הוא כובש.
מה אתה מנסה להראות עם סטטיסטיקת שערים בלי להתיחס לכמות המצבים? איבודי כדור? חוסר לחץ? בלי לספור אסיסטים?
הרפרנס היחיד שיש לי לסטטסיטיקה של לבה זה פראן טורס. הוא משמעותית מפגר אחרי לבה בשערים פר דקה בברצלונה, אבל די קרוב אליו אם סופרים G+A. זה בגלל שחלק מהזמן פה הוא שיחק כקיצוני.
שחקנים שמשחקים בקבוצות אחרות לא יכולים להיות רפרנס כי הם לא מגיעים לאותה כמות של מצבים.

לדעתי לא הצדיקה, אבל לא אתווכח יותר מדי על זה. עלה לנו כ 150 מיליון ל 4 שנים, כבש בינתיים 115 גולים ב 13,400 דקות. כל אחד יכול לחשוב אחרת.

יצאתי אז נגד חוזה ל 3+1 שנים לשחקן בן 34. לא הייתי מתנגד ל 1+1 , אבל לא ב 50 מיליון רכישה.
אין לי בעיה לתת חוזה כזה לשחקן בגיל 30 כמו קיין או דיאז, אבל לא בן 34. היה ברור שבגיל 36-37 זה כבר לא יהיה זה, אבל אי אפשר לקנות לו מחליף כי הוא יושב על שכר עצום.

פה אני לחלוטין איתך. האלנד בן 26 בקיץ, ברור שהוא שווה 100 מיליון, גם אחרי הפאשלה בברנבאו.
אבל בן 34 עם חוזה ארוך ויקר מאוד זאת הגזמה.
בגלל הפייר פליי, השכר שלו מונע לקנות לו מחליף. זה מצב דפוק.

יש פה הנחה סמויה, ומאד לא מובנת מאליה, שכל חלוץ ״סביר״ היה מגיע לכמות כזו של מצבים. אני חושב שזה מאד לא נכון, בטח ביחס לשתי העונות הראשונות שלו.

כן, זו שאלת השאלות לגבי חלוצים - האם הם צריכים לקבל קרדיט על עצם ההגעה למצב, או נזיפה על החטאה שלו. או בניסוח אנליטי יותר: בהינתן ש goals = xg * (goals/xg), האם מה שמייחד חלוצים גדולים זה הגעה להרבה מצבים, או יכולת המרה גבוהה של מצבים לשערים? יש טענה שלאורך זמן אצל רוב מוחלט של החלוצים (בגדול - כולם חוץ ממסי) ה goals/xg הוא בערך 1.