פנטזיות, העברות וחוזים: חלון העברות ינואר 2026 - קאנסלו חוזר לחצי עונה, טר שטגן מושאל לג'ירונה

דימה מי שלקח את הדיון למספרים זה אתה בהודעה המקורית שלך. אפשר גם לקיים דיון על יכולת, אבל אין עוררין שהמספרים של לבנדובסקי הם ציון דרך די משמעותי שלא כל חלוץ בינוני יכול להגיע אליו.
זה נחמד שיש שחקנים בינוניים שאולי ירוויחו מכמות המצבים שבארסה מייצרת. זה לא בהכרח מעיד על כמות דומה של מצבים או הסיום שלהם.
אתה טוען שהסיום של לבנדובסקי לא טוב, אני חושב אחרת. בסוף המספרים שלו יוצאי דופן.
אם אתה חושב שהוא מחמיץ מעבר למה ששחקן אחר היה מחמיץ, תצטרך להוכיח את זה בצורה כל שהיא.

הדיון על היכולת כבר סובייקטיבי לגמרי.
אני אחבר את זה לדיון על הכסף ואומר ככה:
היכולת של לבנדובסקי בעונה שעברה הייתה מעולה.
ומה שראיתי ממנו שם ובחלקים הטובים שלו תחת צ’אבי, זה בדיוק מה שציפיתי לקבל מלבנדובסקי בנקודת הזמן הזו של הקריירה שלו. בעיקר שחקן ששם גולים(לא הרבה מעבר). אני גם שלם עם הסכומים על שחקן מהסוג הזה(כי לבנדובסקי צעיר היה עולה פי 3).
3 עונות מצוינות ואז ירידה בפורמה זה משהו שהרבה מועדונים היו שמחים אליו. גם אם ידעת מראש שהרביעית תהיה נפל בגלל הגיל, זה לא שונה בהרבה משחקן בן 25 שחווה פתאום ירידת מתח בקריירה, לדוג’: אלבארז העונה, ויניסיוס או מיועדנו סוארז שנתן 3 עונות מצוינות ואז הפך לחצי שחקן שמתפקד בצורה דומה ללבנדובסקי עם אותן ביקורות על חוסר יכולת לתרום במשחקי חוץ בליגת האלופות.
זה טוב לשאוף לשלמות, זה לא תמיד קורה, ובמקרה של לבנדובסקי קשה לבקש הרבה יותר.

נתת פה את מי שנחשב ע’'י ההמון לחלוץ הטוב בעולם בפער(לא לטעמי). זה די מוחק את כל הרעיון של הדיון.
דוגמא יותר טובה זה האם היית מחתים את לאוטרו מרטינז או הארי קיין ב-70 מיליון או מתפשר על איזה ויטור רוקה או רפא מיר.
זו בעצם הנקודה המקורית שלי לגבי לואיס דיאז.

אני חייב להגיד שבעונה הראשונה בוודאי, ולטעמי גם בשניה, הוא היה הרבה יותר מזה. זוכר כמה משתמשים אצלכם בפורום שהיו חזק נגד הרכש הזה והתפלאו שפתאום יש לכם קראק לכל דבר (שזה לגמרי מה שהוא היה בבאיירן, ולא ״רק דוחק״, שגם זה הרבה, כפי שטענת ואני מסכים).

אני חושב שבמצב הכלכלי שהיה לנו, ועם הסגל הצעיר שהיה לנו שהיה צריך דמות כזאת, לבה היה רכש מדהים, ובהתחשב בגיל המבוגר הרבה מעל מה שציפינו. מדובר על חלוץ שכבש שנה שעברה 42 גולים בכל המסגרות. אי אפשר להתעלם מזה.

ועם זאת, צריך גם לדעת להיפרד ולהבין שהוא התאים לתקופה מסוימת, בקבוצות מסוימות ושהוא כבר לא לבה הרעב עם האנרגיות שהיו לו לפני 3 שנים. ברצלונה חייבת לדעת מתי להיפרד ולא למשוך את זה עוד-לא מבחינת שכר ולא מבחינה מקצועית על המגרש. מקומו כבר לא איתנו.

לא חושב שמישהו חולק על זה, אלא אם פספסתי משהו ומחפשים לחדש לו שלא בשכר נמוך וכגיבוי. בדיעבד - רכש קרוב למושלם, כולל אורך החוזה.

פראן טורס הוא בינוני, מגיע גם הוא להרבה מצבים ומפספס אותם גם.

לא אני, אני לא התחלתי עם המספרים.
אתה זה שמראה סטטיסטיקה של כיבושים, וטוען שהוא הצלחה.
אני טוען שגם שחקן זול יותר היה מגיע למספרים דומים.
כמובן שזה סובייקטיבי, אין לי איך להוכיח.

זאת עיקר המחלוקת שלי איתך. אני חושב שבקושי הייתה לו עונה אחת מוצלחת .

הרכישה שלו עם חוזה ארוך סינדלה את בארסה מלרכוש חלוץ צעיר יותר במשך 4 עונות. זאת דוגמא לראיה לטווח קצר, שם מפוצץ הרבה מעבר לשיא הקריירה. בואו נראה מה יעשו הקיץ. אני לא רואה מישהו זמין שהיה מספק אותי.

נראה לי שהסטנדרט שלך לטווח ארוך מעוות בקונטקסט של כדורגל בכלל ובשל מועדון בסיטואציה של בארסה לפני 4 שנים בפרט. כמה חלוצים היו לבארסה במילניום הזה שהחזיקו בהרכב יותר זמן? כמה חלוצים (או שחקנים בכלל) שסחבו בארסה חלשה יחסית לאליפות? לבה החזיק אתכם מעל המים (בלשון המעטה) שתי עונות לפחות. נראה לי שכולם פה מסכימים שהוא לא סוארז ולא קלייברט, אלא משהו באמצע. ומה שיש באמצע זה את ויה ואטו, כשהאחרון כנראה החלוץ השני הכי טוב בהיסטוריה המודרנית של המועדון, והראשון לטעמי פחות טוב מלבה באופן מובהק.

אני כתבתי על לואיס דיאז ואתה הגבת:

אין בעיה שהדיון יהיה על היכולת, אבל אתה כותב פה לגבי ה’‘מספרים’'.

הבעיה עם האמירה הזאת(בהנחה ששחקן זול = שחקן ‘‘בינוני’’) היא לא רק שהיא סובייקטיבית, היא מאוד לא הגיונית.
שוב, לבנדובסקי אחד הכובשים הגדולים בהיסטוריה של בארסה. באופן עובדתי לא כל אחד מצליח להגיע למספרים כאלה, אחרת לא היה צורך להחתים אותו מלכתחילה.

בדר’'כ כשאתה מחתים שחקן בכיר, אתה לא מחתים עוד שחקן בכיר על העמדה שלו. וכנראה שכחת אבל כן החתמת את ויטור רוקה.

בכל אופן, עבורי הנקודה לא הייתה ‘‘לבנדובסקי - טוב או רע’’, אלא משהו אחר לגמרי.

דקו יש ספקות בקשר לבאלדה. סוף סוף

רק חבל שהוא לבד בזה

הסטנדרט שלי הוא שחלוץ מרכזי צריך להיות ברמה של שאר השחקנים. יש לנו תותחים בצדדים ובקישור, ויש בעיה במרכז ההתקפה.
זה שלבנדובסקי החזיק 4 שנים זה כי בארסה סינדלה את עצמה עם החוזה שלו. 3 שנים מובטחות, ושנה 4 אם הוא ישחק ב 50% מהמשחקים. גם אם היה ממש גרוע, היה נשאר פה 3 שנים לפחות.
אריאל הזכיר לי שהיה פה את ויטור רוקה, שכבר הספקתי לשכוח ממנו. בארסה נאלצה לעשות שמיניות באוויר כדי לרשום אותו. הביאו אותו לפני המועד, כנראה זיהו שלבנדובסקי לא מספיק. אבל רוקה פישל, אז הזיזו את פראן לאמצע והוא לפרקים סיפק את הסחורה.

אני לא מבין מדוע שחקן בן 34 היה צריך לקבל חוזה ל 4 שנים. להזכירך, זאת הייתה הסיבה שהוא עזב את באיירן. הם היו מוכנים לחדש לו ל 1+1 בלבד, והוא רצה חוזה ארוך. רק בארסה הסכימה, לא הייתה תחרות עליו.

אתה כתבת על לואיס דיאז בתור שחקן מבוגר ששווה את הכסף. אני עניתי שיש ויש, ונתתי את לבה כדוגמא נגדית. מכאן הדיון הפך האם לבה היה שווה את זה או לא.

המספרים האבסולוטיים שלו מצוינים.
וזה עדיין לא מספק אותי כי הוא בזבז המון מצבים. ציפיתי לניצול יותר טוב כי הוא חלוץ ענק. והעונה הוא נטל, אבל מקבל שכר הכי גבוה בקבוצה.

כן. אבל חוזה ל 4 שנים מנע להחתים שחקן בכיר אחר למשך 4 שנים. ויטור רוקה לא בכיר, שכר נמוך ורכישה בהרבה תשלומים.

ענית בעצמך - לבארסה לא היתה אפשרות לקבל אותו לפחות זמן, והערך שלו עבור בארסה בוודאי היה גבוה מעבור באיירן. אתה מתייחס רק לגיל בלי קונטקסט - לבה שחקן ענק, היסטורי אפילו, וגם מהשחקנים שהזדקנו הכי טוב בדור הנוכחי. כמו שאת כריסטיאנו היה שווה להחתים, היפותטית, לארבע שנים בגיל 31. או כמו שהיה להחתים את זידאן בגיל 29 לפני 25 שנה. הסטנדרט השתנה ולבה בקצה שלו. אם היה אפשר להחתים רק ל-3 ברור שזה היה עדיף (אולי גם ל-2, למרות שאני לא מסכים אישית).

יכל להישאר בבאיירן, הייתה התעניינות של צ’לסי ויונייטד. היום, יש לו ביקוש ביובה ומילאן.
בסדר, לא התלהבת ממנו בבארסה, אולי גם אז, אבל לא צריך להתחיל לשכתב את ההיסטוריה.
לבנדובסקי היה בכושר מדהים באותה נקודת זמן.
אחד משלושת החלוצים הטובים בעולם. אף אחד בכלל לא האמין שיש סיכוי שנצליח לשכנע אותו לבוא ואת באיירן לשחרר.
לא הייתה תחרות כי כל הסיפור היה הציר לאפורטה-פיני זהבי-לבנדובסקי.

דימה, אתה כנראה לא אהבת את ההחתמה בזמנו, וגם לא מוכן להתפשר על מה שאתה טוען שהיא יכולת לא טובה שלו.
מעבר לזה לא ברור איך שחקן שאתה בוחר להחתים ל-4 שנים, מונע ממך משהו ל-4 שנים. זה מה שבחרת.
אין סיבה לחפש שחקן בכיר אחר.

בחזרה לבארסה:

לא יודע אם יש בזה משהו מעבר לפוזיציה.
באלדה מסיים חוזה בקיץ 28’, הקיץ מתקרבים לנקודה שבה צריך להאריך אותו.

לא הייתי משחרר את באלדה, אבל גרימאלדו נכנס לשנת חוזה - והגיע הזמן להחזיר אותו הביתה.

התעייפתי מהדיון הזה כי הוא מאוד סובייקטיבי.
לא אהבתי את ההחתמה אז, ובדיעבד, אחרי כל הגולים, לא אוהב גם עכשיו.
אני חושב שבארסה הייתה צריכה לחסוך כסף, להתים אולי חלוץ בינוני חינמי כמו שעשתה בהגנה ובקישור, ולחכות להזדמנות. אמרתי אותו הדבר גם כשהחתימו את אולמו ורדפו אחרי ניקו.
אבל בבארסה כל יורו שהפייר פליי מאפשר מוציאים מיד.

הוא לא הסכים להישאר בבאיירן, והיתר שמועות . גם האלנד ומבאפה היו בדרך לבארסה, לכאורה.
הוא הגיע לבארסה כי היא היחידה שהסכימה לחוזה ארוך עם שכר מפוצץ. לא צריך להתחיל לשכתב את ההיסטוריה כדי להוכיח את הנראטיב.

אז הכל שמועות. באותה מידה גם הייתה לו הצעה מריאל. דווקא מה שאתה טוען זה מה שקרה?

בסוף לבנדובסקי זה רכש של לאפורטה בזכות\בגלל פיני זהבי. יש פה שילוב לא קטן של פוליטיקה. שילוב שהביא לנו את פליק גם כן.

במשחק כמו אתמול אגב, יש מצב הוא רץ כל הדרך לרחבה ושם צמד.

מארקה טוען שאחרי אתמול, הוחלט להחתים את קאנסלו. פליק ודקו מרוצים, ודקו רמז על זה בפומבי כשנשאל בחגיגות הנצחון של לפורטה.
לפי מארקה, קאנסלו ינסה להשתחרר מהחוזה שלו בסעודיה ויבוא בחינם ועם שכר הרבה יותר נמוך ממה שהוא מקבל שם.

בנוסף, מארקה כותבת על הצעת החוזה לכריסטנסן.
חוזה לשנתיים .
שכר בסיס של חצי ממה שהוא מרוויח עכשיו, ובונוסים אם יגיע ל 30, 40, 50 אחוז מהמשחקים.
אם ישחק יותר מ 50%, יכפיל את השכר.
לבארסה תהיה אפשרות לחתוך אותו אחרי שנה אם לא יגיע ל 30%, תמורת פיצוי נמוך.
כריסטנסן בינתיים לא השיב. מארקה מציין שהוא במלכודת, כי הוא מסיים חוזה ולא ברור מי ירצה אותו כשהוא עדיין פצוע בקיץ או רק חוזר מפציעה.

מהגזאטה האיטלקי -

1000210097

איך משחק הרגל שלו? אני מרגיש שמתלהבים ממנו יותר מדי כאילו מדובר בשילוב של מאלדיני ופויול.

אני רוצה להרגיע את כל מי שחושש מהישארות של כריסטנסן או לבנדובסקי. אני מזהה את המדיניות של המועדון: מציעים חוזה נמוך בהרבה, בגובה שהמועדון מוכן לתת להם, כדי לצאת מידי חובה ושהסירוב יבוא מהם.

אם הם יסכימו, יהיה מדובר בחוזה נמוך שלא יפגע באינטרסים של בניית הסגל ורכישות מסוימות.