זה יעבוד עם לבנדובסקי, אבל לא בטוח שכריסטנסן לא יסכים. ואז סתם יהיה לנו נטל בחצי שכר כי יביאו עוד בלם? למה מה בארסה חייבת לו?
זו התנהגות ידועה של לאפורטה, הוא לא זורק שחקנים פצועים תחת חוזה. עוד מהקדנציות שלו בתחילת המילניום הוא תמיד חידש לשחקנים פצועים.
חחח
זה קטע, לא?.. אחת הטענות נגדו היא שהוא זורק שחקנים (ובעיקר אגדות מועדון) בלי בושה וללא כבוד. אבל בתאכלס כשזה נגד האינטרס של המועדון הוא יטאטא כל אחד, ועם זאת הוא שומר על כבוד המועדון כלפי שחקנים פצועים בקנאות.
רק מראה לי שוב ושוב כמה הוא אדם הגון למרות כל הרפש שמנסים להפיל עליו (כן, פוליטיקאי והכל, אמרתי הגון לא אמרתי חנון).
כמו שנאמר כריסטנסן קיבל הצעה מתוך כבוד ולפיכך גם השכר נמוך מאוד במונחים של בארסה. בתור בלם 5 מה רע לנו?
לבי לבנדובסקי אני לא שמעתי שקיבל הצעה להארכת חוזה כרגע. לא הייתי מתנגד ישאר בתור מחליף אם נביא איזה גלאקטיקו להרכב ונמכור את פראן.
כשחידש לאבידאל נניח, יכולתי להבין. הוא תרם המון והיה כסף.
כשחידש לפאטי, גם יכולתי להבין. שחקן צעיר שעוד היו תקוות, שחקן בית, וכו’. אנחנו סוחבים את השכר שלו עד עכשיו ויש עוד שנה.
כשחידשו לאומטיטי, זה רק בשביל לפרוס את זה בתשלומים. עיסקה פיננסית, שום כבוד לשחקן הפצוע.
אבל כריסטנסן? שכיר חרב שהיה יותר פצוע מכשיר. מה אנחנו חייבים לו? זה חוסר מזל, למה בארסה צריכה לשלם על זה? הוא גם קיבל הצעת חידוש לפני שנפצע ולא הגיב, אז אני לא מבין מדוע מנסים בכלל אם הכוונה שהוא יילך.
זה כבר בלם 6. קוברסי, מרטין, אראוחו, אריק, רכש וכריסטנסן.
שיממנו רבע משכר החלוץ החדש בשכר שמציאים לו.
זה אם מרטין לא תופס תקן של מגן, אבל גם בתור 6 מה רע לנו? אלו סכומים זעירים.
נראה לי כבר ברור שאצל פליק מרטין קודם כל בלם.
אם זה חצי מהשכר הנוכחי, זה 5-6 מיליון. זעיר לשחקן סגל לגיטימי, אבל בלם שישי ? אני מעדיף לשמור את זה בצד כדי לשפר הצעה לשחקן איכותי שיש עליו תחרות.
זה בהנחה שהחתמת מגן שמאלי. זה לא ודאי כרגע.
בכל אופן, גם אם כן, אז בלם 6, ניחא. כמות הפציעות בכדורגל המודרני גדולה מאוד.
6 מיליון זה חסר משמעות ככה או ככה.
אני מניח שקאנסלו יבוא.
5-6 מיליון זה ההבדל בין שכר ממוצע כמו של כריסטנסן היום, לבין שחקן שמרוויח הרבה כמו טר שטאגן או דה יונג.
זה לא הרבה וגם לא מעט. בשביל סכומים כאלה, בארסה עושה משחקי ראווה בטיזינאבי.
אני משער לעצמי שה-6 מיליון האלה לא יבואו על חשבון שחקן אחר, אלא בנוסף.
אתה יודע… פה איבדת אותי. בקושי יש לנו כסף לשוקו ולחמניה, מתאבדים על הפיירפליי כל שני וחמישי, ואתה זורק 5-6 מיליונים ככה כמו כלום, כסף קטן… מאיפה בדיוק?
![]()
יש בלבול בין כמות הכסף הזמין, האפשרות לשלם והאפשרות לרשום.
כסף זמין אפשר לפתור בהלוואות, ולכן האפשרות לשלם אף פעם לא הייתה הבעיה.
זה תמיד נפל על עניין הרישום שנובע מחוקים קשיחים עם מטרה שהקבוצות יהיו באיזון תקציבי ויוציאו רק מה שיש להם בתקציב ולא מעבר. לכן לאפורטה היה צריך בזמנו למכור נכסים בין היתר, לייצר הכנסות שאיתם יהיה אפשר לרשום שחקנים.
לפי כל הדיווחים האחרונים אנחנו רחוקים 12 מיליון מאיזון תקציבי עם הכנסה רשומה של 30 מיליון שאמורה להגיע עד סיום העונה(מהסוג שבאמת משלמים). מעבר לזה החזרה לקאמפ וסיום החוזה של לבנדובסקי אמורים להשאיר הרבה מקום מתחת לתקרת השכר.
הקיץ הקרוב צפוי להיות שונה מאוד מהקודמים.
לבנדובסקי וכריסטנסן בוודאות יקבלו הצעות טובות יותר במקומות אחרים, אז מלכתחילה סיכוי נמוך שיסכימו להצעה נמוכה פה. במקרה הכי גרוע יש עוד שחקן לסגל בשכר נמוך.
לא אמרת פה שום דבר חדש. אולי כדאי להזכיר, פיירפליי אומר שכל יורו שירד משכר של שחקן או התקבל ממכירה, יכול ללכת במלואו לשכר של שחקן אחר או לקניה. אין פה ניסים ואין פה בור חדש בלי תחתית. אנחנו באותה עלייה איטית וסיזיפית בדרך להבראת המועדון.
נכון, הקיץ הזה יהיה שונה וטוב מהקודמים, זה גם מה שאני מבין, אבל אנחנו עדיין נחשב כל שקל. ואני מאמין שגם בסוף הקיץ הזה נראה בעיות רישום, אני ממש אופתע לטובה אם לא.
מה שפספסת פה זה בשנתיים הקודמות היינו במינוס גדול שמנע מאיתנו לעשות את מה שכתבת.
חישבנו כל יורו כי היית רחוק מאוד מאיזון תקציבי, וכל יורו שרציתי לרשום היית צריך להביא עוד 3-4 יורו(תלוי איזה חוק החליטו באותו רגע). העונה הבאה צפויה להיות הראשונה שאתה נמצא בסיטואציה של 1:1, יהיו פחות הוצאות ויהיו יותר הכנסות. זה אומר כסף שאתה יכול להוציא בלי צורך למכור נכסים(לכאורה).
בנוסף, בבארסה ציינו שבמידה והצוות הספורטיבי רואה צורך מסוים הם יכולים למכור עוד מושבי vip כדי לייצר את ההכנסה הנחוצה.
זו סיטואציה שונה מאוד מבעבר.
כן, נכון, אני מסכים איתך שזו סיטואציה שונה מאוד ממה שהיה פה בשנים הקודמות. עם זאת, אנחנו לא בסיטואציה שהיינו אחד המועדונים העשירים והרווחיים בעולם, יכולים לרכוש כל שחקן שאנחנו רוצים ויכולים לעשות רכש גדול בכמה עמדות באותו קיץ.
גם התנאים בלה-ליגה השתנו (טבאס), וגם אנחנו רק מתחילים להתאזן. יכול להיות שאנחנו יכולים ״לבזבז״ שכר של 5-6 מיליון על כריסטנסן, אבל אני חושב, כמו דימה, שהכסף הזה לא ילך לתוספת שכר אפשרית לשחקן משמעותי. אין ניסים גם בפיירפליי. אנחנו עדיין מועדון מרושש.
רוצה לראות את זה אחרת? קח מועדון כמו בטיס שהגיע לפיירפליי 1:1. האם הוא יכול לרכוש כל שחקן שירצה? לא. כי זה מועדון קטן עם הכנסות שלא יכולות לאפשר כל רכש שחולמים עליו בבטיס. פיירפליי זו לא מילת קסמים, אתה עדיין כפוף לתקציב ובכל תקציב סופרים 5-6 מיליון. יש תקציבים שבהם זה כלום ושום דבר, יש תקציבים שבהם זה הון תועפות ויש תקציבים שבה זה כסף קטן אבל חשוב.
אנחנו באפשרות השלישית. כסף קטן אבל חשוב. לכן אני לא בצד שלך במלואו ולא בצד של דימה במלואו. מצדי שכריס יסכים לחוזה הזה וישאר כשיר אינשאללה לחמישה משחקים קריטיים בשנה שנצטרך אותו. וגם הלוואי שזה לא מה שיהיה דיל ברייקר להחתמת חלוץ ובלם משמעותיים בקיץ.
מה שכתבתי מקודם זה שאני לא מאמין שזה משהו שלוקחים בחשבון ככסף על חשבון רכש אחר.
ברור שאם זה מוריד מהאפשרות להביא רכש אז זה הזיה. אני בטוח במיליון אחוז שלא.
צריך לזכור שבארסה אחד המועדונים המכניסים בעולם. המועדון הזה מכניס כמעט מיליארד יורו כל שנה. 6 מיליון זה 0.5% הכנסה למועדון שאמור להוציא 50% מהתקציב השנתי על הסגל.
זה בעייתי עבורנו רק במובן של חסימת פיירפליי, ולא אמורות להיות בעיות עם זה בקיץ הנוכחי.
נ.ב.
צריך לזכור שגם החוזה של כריסטנסן בעצמו מתפנה מההוצאות.
לא מספיק נמוך עבור שחקן שמשחק פחות מ 30% מהמשחקים.
אם הוא ישחק יותר, השכר יעלה גם. אז בעצם הוא יהיה שחקן חשוב, ושחקן אחר יקבל את שכרו במלואו סתם.
אני לא מבין למה צריך 6 בלמים. יש פציעות, נכון. אז למה לא 8 או 10 בלמים? איפה הגבול?
מדברים על באסטוני, צריך למצוא חלוץ נורמלי, צריך לשלם משכורת אמיתית לקאנסלו. למה שנזלזל ב 6 מיליון ככה?
נגיד ומחתימים את באסטוני ב-50, את סנסי וקאנסלו בחינם ואת ראשפורד ב-30.
במצב כזה אני מניח שאין אקסטרא 90+ לשים על אלברז.
איזה חלוץ לואו קוסט הייתם מביאים?
מישהו שאפשר לרכוש בנגיד עד 50?
אני בדעה שאם אתה לא יכול להביא את אלבארז או אוסימן, אז אין טעם לבזבז כסף על חלוץ בינוני.
אולמו, ראפיניה, פרמין וימאל יכולים לשחק שם ולעשות עבודה טובה. אם צריך מישהו פיזי, תביא מחליף סופר זול.
במקרה כזה הייתי חוסך או מפנה משאבים לקיצוני שמאלי צעיר.
אני דווקא אוהב את הרעיון של להחתים את ראשפורד יחסית בזול כדי שיהווה פתרון לא רע ל-3 שנים. יש בנוער כמה קיצוניים שמאליים צעירים מבטיחים שצריכים זמן להבשיל.
גם בחזית החלוץ אפשר להביא כישרון צעיר. מישהו שהוא קצת הימור.
לדעתי כבר ברור שפראן ואולמו זה לא פתרון.