פנטזיות, העברות וחוזים - חלון ההעברות קיץ 2026: פראן בפסז', רודרי וקאנסלו בברצלונה

רצינו ווינגר שמאלי? אולי קיבלנו.
יכול להיות שמהר מאוד נגיע לשאלה שלא חשבנו שנגיע אליה (בטח בשלב הזה) - “מה עוד?”

נ.ב. מכריז דיבס על “אהבת השם גורדון” ו-“א.ד. גורדון” על כל הטיותיהם, ככינויים.

איזה שטויות.

אז פתאום יש לנו כסף לקנות את גורדון ב-70 וגם את אלברז בעוד 150?

לאפורטה גילה באר נפט במהלך השיפוצים בקאמפ?

הונאת הציבור.

חוץ מזה, אני חד משמעית מעדיף את ראשפורד ב-30 על פני גורדון ב-80. שחקן לא רע, אבל אוברייטד.

הבעיה אף פעם לא הייתה עלות הרכישה, אלא השכר, ולבנדובסקי פינה לא מעט ממנו.

לא אומר שגורדון זה טוב או לא, אבל השכר שלו ושל אחרים שאולי יגיעו יותר מהותיים מעלות הרכישה עצמה.

כשאתה מדבר על סכום משולב של מעל 200, גם אם יש אמורטיזציה, זה עדיין המון.

נכון, אבל אולי 70-80 מיליון ל-5 שנים (נגיד) ושכר של גורדון, עולים פחות מ-30 מיליון ושכר של ראשפורד. לא יודע מה עלויות השכר של 2 אלו (ואחרים) כדי לדעת בוודאות, פשוט אומר שעלות הרכישה היא חלק מהמשוואה, ולא בהכרח החלק החשוב.

וזה בלי בכלל להיכנס לשיקולים מקצועיים שאני בטוח שיש והיו פה, ולהעדפות של פליק ואחרים.

מה אתה טוען שלאפורטה ממציא התעניינות באלבארז?

אין לי ספק שאפשר לרשום את גורדון לבדו. אני מדבר על ההנפצה של להביא את גורדון, ואז גם את פדרו או אלברז.

אני אומר שלטעון שהרכישה של גורדון זה לא במקום אלברז או פדרו, אלא בנוסף, זה שקר. לא יודע אם מישהו מהמועדון הדליף את זה או סתם עיתונאי הנפיץ, אבל זה בולשיט

אני לא אומר שאפשר להביא את גורדון + חולי/ז’ואאו. אני אומר שזה שגורדון יעלה 65-80, לא בהכרח אומר שאי אפשר להביא מישהו בנוסף אליו.

אוקי. איך זה קשור למה שכתבתי?

נראה לי מאוד קשור.

אתה טוען שהטענה “גורדון לא חוסם הגעה של חולי/ז’ואאו פדרו” זה שקר, אני טוען שזה לא בהכרח שקר כי עלות הרכישה מניוקאסל היא לא המשתנה היחיד במשוואה.

שקר על סמך מה?
מישהו פה יודע מה בארסה יכולה או לא יכולה לעשות בשוק ההעברות?

תחליט. אם אתה חושב שאי אפשר- אין לנו ויכוח.

אם אתה חושב שאפשר, אז תגיד- “אני חושב שהמועדון יכול להחתים הקיץ שחקנים ב-200 פלוס”. לפי מה שאני יודע על המצב הכלכלי שלנו, זה שטות.

על בסיס הטיעון הזה, אפשר גם לטעון שאנחנו יכולים להחתים שחקנים בקיץ ב-700 מיליון כי אנחנו לא יודעים. אבל כן יש לנו מושג כללי לגבי היכולת הכלכלית של המועדון כרגע.

נכון. בגלל זה אני לא מתיימר לומר אם יש לנו 20, 50, 200 או 700.
אתה כן. לכן אני שואל.

מה המצב הכלכלי שלנו כרגע, כמה אפשר להוציא ולפי מה אתה טוען את זה?

לפי הדיווחים שאני ראיתי, המועדון מסוגל להוציא סביב 100 על רכש. לא כולל עלויות שכר נלוות.

מה הופך את הדיווחים האלה לשונים מהדיוןחים שהולכים להביא כמה שחקנים ביותר כסף?

לא מבין איפה חוסר ההבנה, אבל אנסה שוב -

מכיוון שאני לא יודע מה השכר של אנתוני גורדון (לא הנוכחי ולא זה שאולי יקבל בברצלונה), ראשפורד, חוליאן אלבארס, ז’ואאו פדרו ואפילו באופן רשמי זה שלבנדובסקי כבר לא יקבל מעתה והלאה, בנוסף למה מצבנו תחת תקרת השכר כולל כל ה-VIP וליברו והקאמפ נואו ומה שלא יהיה - אני לא יכול לבצע את החישוב שיגיד “אפשר/אי אפשר לרשום גם את השחקן הזה וגם את השחקן הזה”. בטח כשאין לי מושג לגביי עזיבות מתוכננות.

אם החישוב לפיירפליי נובע מעלות רכישה, בפריסה לשנות חוזה, בתוספת עלות שכר (פלוס כמה דברים אחרים), ואני יודע כרגע רק את עלות הרכישה המשוערת (וגם זה בטווח שנע בין 65 ל-80), אני בעצם יודע…כלום לגביי מה היכולת של ברצלונה לרשום את אנתוני גורדון, את גורדון ואלבארס/ז’ואאו פדרו, את גורדון ואלבארס/ז’ואאו פדרו ומי שלא יהיה בנוסף.

האם אני חושב שיש לנו יכולת כלכלית להנחית גם וגם? לא ממש. האם אני יודע שאין לנו יכולת כלכלית לזה? גם לא ממש.

ושוב, זה ללא שום התייחסות לנושא המקצועי.

האינטרס. יש אינטרס לדבר על רכש מפוצץ כדי לרצות את האוהדים, אין אינטרס לשבר על מגבלות.

אני רואה את זה ככה: בארסה בונה על 1-2 חלוצים/שחקני התקפה, בשאיפה לשניים. בארסה זיהתה הזדמנות לסגירת דיל מהיר על פרופיל שחקן שפליק אישר, לפני המונדיאל ולפני המולת שוק ההעברות. בארסה ממהרת לרכוש וכך מפנה לעצמה את המשך העיסוק ברכש הקיץ עם קצת פחות פאניקה בלב.

לא חושב שיש כאן עניין של שקר לאוהדים או סילוף עובדות, אלא פשוט ניצול הזדמנויות וקריאה נכונה של השוק. כמו שגם כתבתי בהודעה הקודמת, לדעתי מהלך חכם של בארסה.