שוב, הטענה החוזרת שלי לטובת ראשפורד סובבת סביב עניין ההתאקלמות. אנחנו מחליפים שחקן שלא הכיר את השפה, התרבות והשיטה ובכל זאת ניפק מספרים יפים בעונתו הראשונה, בשחקן שגם לא מכיר את השפה, התרבות והשיטה שיצטרך להתאקלם מחדש עכשיו. אני לא אוהב את התחלופה הזאת כאילו אנחנו משחקים פה פיפא.
עוד תהייה - אם הוא מיועד כגיבוי ללאמין האם גם יקבל כמות דקות זהה לזו שקיבל רוני? ואם כן אז מה עשינו בזה? ואם לא - לאמין יסכים לרוטציות?
ואחרי הכל - נשמע שזו בקשה ישירה של פליק וזה הולך להיסגר במהירות הבזק כמו גורדון, אז עד שלא יוכח אחרת אני סומך על המיסטר.
עד כה החתמת בסה’'כ שחקן אחד, עם צפי להחתים עוד שניים שאחד מהם כבר שיחק והיה חלק מהמועדון והסגל.
הדיבור על התחלופה הוא טיפה מוגזם אני חושב.
אני לא יודע אם ההשוואה לראשפורד היא במקום כרגע.
צריך לראות מה המצב עם ראפיניה.
העלות השנתית של ראשפורד ב-30 מיליון הייתה 22.
אדיימי ב-20 מיליון יעלה בערך 10. זה פחות מחצי.
כן, בתחלופה התכוונתי נקודתית לקיצוני תמורת קיצוני עונה אחרי עונה.
בכל מקרה המצב כרגע הוא 7 שחקני התקפה, פוטנציאלית 8:
לאמין
ראפינייה
ראשפורד
רוני
גורדון
טורס
אדיימי
חוליאן
בהנחה שראשפורד ורוני בדרך החוצה, ויש לנו עוד עונה כיפית עם פראן, זה משאיר אותנו עם 6 שחקני התקפה כלומר מחליף טבעי לכל עמדה, מה שפוטנציאלית מייתר את האילתורים הרגילים שלנו עם גאבי/פרמין/אולמו בשליש הקדמי. זה אומר שפליק מכוון לשים יותר משקל על משחק האגפים ולשחרר את שחקני הקישור ההתקפי שלנו לעמדותיהם הטבעיות.
בדר’'כ בכל עונה אתה סביר להחליף 2-4 שחקנים מהסגל. העניין שזה קורה באותה עמדה זה מקרי לדעתי.
אם ניקו היה חותם בקיץ שעבר כנראה שלא היית מחתים את ראשפורד מלכתחילה.
כל עוד אדיימי מגיע במקום רוני אני רגוע, אם משהו יקרה מעבר לזה אני באמת אהיה מודאג.
כן.
ראשפורד היה צפוי להגיע על חוזה ל-3 עונות עם שכר של 12 מיליון יורו. תחלק את הסכום רכישה(30), ואתה מקבל 30/10+12, שהם 22 מיליון יורו עלות שנתית.
אדיימי כרגע לפי הדיווחים מרוויח 6 מיליון, בארסה מוכנה לשלם 20 מיליון, והחוזה שלו אצלנו אמור להיות ל-5 עונות. 20/5+6 שהם 10 מיליון יורו עלות שנתית.
אחד הדברים הכי חשובים אצל פליק זה הלחץ הגבוה על כל מובילי הכדור. בלעדיו כל הכדורגל שלו מתפרק בעיקר הגנתית. זה עובד לא מעט, אבל כפי שראינו קשה לתחזק אותו לעונה שלמה. אני גם חושב ששם כנראה נפל שחקן כמו רוני, ולמה גם אצל פליק ראינו את פרמין או גאבי ווינגרים לא פעם. זה לא היה בגלל היכולות ההתקפות, אלא בעיקר בשביל הלחץ הגבוה, והעובדה שצריך לתחזק אותו מידי משחק למשך 90 דקות ויותר.
אדיימי מהיר, לוחץ גבוה, ויש לו אחד על אחד טוב משל ראפיניה, וגם בעיטה. הבעיה? הוא חושב מאוד לאט עם הכדור, ומתקשה לקרוא מהר את המשחק (בעיה בקבוצה כמו בארסה).
יש חשיבה מאחורי הבאת אדיימי, אבל כנראה בעיקר בשביל לתחזק את השיטה ולא בשביל בשורה כלשהי.
אני מאוד מבין את הרכש הזו מהפרסקטיבה של פליק, ומשחק הלחץ חשוב מאוד בהינתן היכולת הפושרת משהו של ההגנה שלנו. אני פשוט לא מת על הרעיון של שחקני התקפה לא מאוד טכניים כמו גורדון ואדיימי.
אדיימי ב-22 + 7? נשמע מחיר סבבה לגמרי עבור שחקן בן 24, עם פוטנציאל, שנה לסיום החוזה.
אם היינו מועדון נורמלי, יהיה אפשר למכור אותו לאיזו ברייטון (אם יאכזב) ב-80 מיליון עוד שנתיים ככה.
יאללה, שיהיה בהצלחה.
נ.ב. לפחות לא יהיה צורך לקנות אותו יותר בפיפא.
נ.ב.2 תובע בעלות על Karim the Cream. מ-ע-כ-ש-י-ו.
אמרו אתמול שפליק רוצה אותו כבר למחנה אימון.
כנראה גם מבין שיש חשיבות לכך שהוא יתחיל לעבוד איתו כמה שיותר מוקדם.
אם אכן זה המחליף של בארדג’י זה נראה כמו החתמת לוקסוס מעולה. של שחקן מאוד ורסטילי שלא מספיק טוב כדי לפתוח אצלנו בהרכב אבל על הסף של להיות טוב מדי בכדי לשבת על הספסל. שחקן שמרים את רצפת הסגל, ובמקור עם פוטנציאל להיות שחקן משמעותי ברמות הגבוהות.
ניהול דקות המשחק של הסגל בעונה הקרובה יהיה מעניין מאוד.