פנטזיות, העברות וחוזים - חלון ההעברות קיץ 2026: פראן בפסז', רודרי וקאנסלו בברצלונה

בטוח לגבי זה? כלומר, זה כתוב שם?
באינטואיציה, הייתי מתאר לעצמי שזה מנתח בעיטות, פשוט כולל רק בעיטות עם xg גבוה (לרוב 0.3 וצפונה).

מצטער, כל טבלה שנותנת לי את מורנו בתור הפינישר הכי טוב בליגה, עם ימאל מקום 2 וראפיניה מעט מאחוריו, פסולה בעיני.

image

יכולתי לבקש רק את השחקנים שכבשו מעל 12 שערים, ואז לא היית רואה את מורנו.
אתה מכיר פינישרים ממש טובים בליגה? כאלה שלא מבזבזים חצי מההזדמנויות שלהם?

אני לא משוכנע מהטקסט הזה שהכוונה איננה רק לבעיטות, ולו כי כתוב on the shooter ולא on the attacker.

דימה זו טענה שאני יכול לקבל. נגעת פה בנקודה הכי בעייתית עם כל מטריקה שמשתמשת בxG. אני פשוט לא מדבר על המצבים הללו, אלא עד כמה הוא יכול לסיים מצבים כשכבר לקח את הבעיטה. זה שהוא בועט לבחוץ ממטר מתאזן עם מצבים הרבה יותר קשים שכבש. זה נכון לכל שחקן, לא רק לפראן טורס.

לדעתי אתם מסתכלים על זה לא נכון.

אם אתה רוצים לבנות מודל שבוחן איכות סיומת, צריך לבדוק שחקן עם איכות כזאת ולראות באיזה מדדים זה מתבטא.

למשל, אין עוררין על הלאנד או הארי קיין. תבדוק איזה סטטיסטיקות מתבטאות אצלהם לטובה ותשווה לשחקנים אחרים משם.

לא מזלז בניסיון שלך, אבל הנתונים שהבאת נורא מוזרים, ולא ברור לי מילולית מה הם אמורים לבטא.

אגב, בעבר ש-FBREF היה פעיל עם מצבור סטטיסטיקות מתקדמות, ניסיתי לעשות חיפוש כזה.

המדד הכי טוב שמצאתי היה בעיטות למסגרת פר 90 דק(אולי גם באחוזים ביחס לסה’’כ הבעיטות, לא זוכר כבר). שמה הלאנד בלט בעיקר(לצד ג’וניור קרופי).

אני לא מבין למה צריך סטטיסטיקה כדי לסתור את מה שכולנו יודעים על פראן - זה לא שהבעיה היחידה שלו היא ניצול המצבים, הוא פשוט שחקן בינוני שמתאים להיות שחקן מחליף ולא יותר מזה. ואם הוא מרגיש שבא לו להיות שחקן פותח אז בבארסה לא ייתנו לו את זה וטוב שכך.

אני עדיין בדעה שאין הבדל בין להישאר רק עם פראן הקיץ ללא שחקן נוסף או להיפטר ממנו ולא להביא מחליף. די, השחקן הזה מיצה את עצמו ולא תרם מילימטר בתקופה שלו בבארסה. אני לא זוכר משחק אחד שבו הוא היה השחקן המכריע, אולי רק הגומלין מול אתלטיקו היה המשחק היחיד שאיכשהו התקרב לכך, וגם שם הוא החמיץ ברשלנות את ההזדמנות השנייה שלו והגול השני נפסל. רבאק, ראשפורד תרם בעונה אחת יותר שערים/בישולים מכריעים מפראן בכל התקופה שלו. אנשים פה שכחו כמה מתסכל לראות את פראן מקבל כדור ומאבד פעם אחר פעם אחר פעם?

לדעתי הסיבה הכי בולטת שרוצים את אלבארז, ועל חשבון פראן, זה בדיוק העניין הזה של האיבודי כדור.

החלוץ של בארסה צריך להיות מסוגל לקבל את הכדור עם לחץ אינטנסיבי ולא לאבד אותו/לשחרר את הלחץ בצורה מדויקת. אפילו אולמו עדיף על פראן בקטע הזה.

ממגן אחד -

למגן אחר -

אני חושב שפארן מקבל יותר מידי תשומת לב, שום סטטיסטיקה לא תקנה אותי, כי יש את מבחן העין, אחרת אינייסטה היה קשר בינוני מאוד.

השחקן לוקה בחסרונות רבים, שלא מתאימים לשחקן פותח בברצלונה. הוא נחמד שהוא עולה מהספסל וההגנה של היריבה עייפה.

מקווה שהגול בגמר העלה את המחיר שלו בעוד 15 מליון ושיעזוב אותי בשקט.

אל תאשים את דקו, אל תאשים את פראן, תאשים את המזל.

אם הוא לא מכניס את הגול המזליקי הזה בגמר אז אף אחד לא סופר אותו ובזיכרון של כולם הוא נשאר החלוץ המחליף שבקושי השפיע במונדיאל הזה.

אבל רצה הגורל ומכל השערים שהוא יכול היה להבקיע הוא הבקיע דווקא את החשוב מכולם. ועכשיו…

עכשיו אפשר לכעוס על דקו, ואפשר לכעוס על פראן… אבל בסוף זה באמת עניין של מזל ותו לא.

מאחל לו רק טוב.

שחקן שאני מאוד אוהב ותמיד אהבתי. אני מודע למגבלות שלו ולא חושב שהוא יותר ממה שהוא, אבל אני תמיד ראיתי אותו צנוע, משקיע ועושה את המיטב (הלא כזה מוצלח שלו). שחקן קבוצתי שהתאים ליכולות הכלכליות שלנו. לא פחות ולא יותר.

וואללה, מכל הסטטיסטיקות שהבאתם פה מה שהכי צד לי את העין זה שלחוליאן אלבארז אין אפילו עשרה שערי ליגה העונה.

150 מיליון כמה?! :man_facepalming:t2:

העדכון האחרון לגבי אלבארז הוא שהארגנטינאי לא מתכוון לא להופיע לאימון הראשון ביום שני, אבל צפוי לנצל זאת כדי להדגיש את הרצון שלו לעזוב ולבקש מסימאונה שישחרר אותו.

אני הכי פחות אופטימי כרגע משהייתי.

הבעיה הגדולה לדעתי כרגע זה שבלי פראן, אין להם בכלל תחליף אפשרי. אולי היה שונה אם היו מצליחים לשים את היד על גרינווד מוקדם.

אני יודע שהכל זה יכול להיות סתם שמועות והכל.

אבל זה מתחיל להזכיר לי את מה שקרה עם ברננדו סילבה רק בכיוון ההפוך..

כשחושבים על זה רודרי הוא החתמה הרבה יותר טובה מברנרדו.

החשש היחיד זה האם הוא התגבר על הפציעה שלו לחלוטין, אני מקווה שנותנים על זה את הדעת.

מבחינת התאמה לקבוצה פרנקי לא קשר אחורי, גאבי לא קשר אחורי, ברנאל הוא היחיד שמסוגל לשחק 6 בצורה טובה והוא גם צעיר וגם קצת פציע.

רודרי יכול לספק לנו שנתיים-שלוש טובות מאוד כאשר ברנאל מתפתח לצידו והם מבצעים רוטציות ואפילו משחקים יחד בחלק המשחקים כאשר פדרי/אולמו מקבלים יותר חופש לעלות למעלה ולתת את המסירה האחרונה.

יש הסבר כלכלי וברור לזה. כבר הזכרתי את זה פה, ועכשיו הופיע במארקה שוב.
ברכישה שלו מסיטי, הוכנס סעיף של בונוס של 8 מיליון לסיטי אם פראן מחדש חוזה. לכן מחכים לספטמבר, כדי לדעת בוודאות שהוא נשאר . אחרת יכלו לחדש לו, לשלם את הבונוס לסיטי, והוא עדיין יכל ללכת.
מי שאחראי על הסעיף הזה הוא לא דקו אלא מתאו אלמאן. זה נחתם בחורף 2022, דקו הגיע רק ב 2023.

לפי מארקה (לואיס רוחו) , בארסה מחכה שפראן יחזור מהחופשה ושיחליט. אם יגיד שיישאר, יציעו לו חוזה שייחתם בכל מקרה רק בספטמבר. אם יגיד שהוא רוצה לעבור, המחיר שלו יהיה לפחות 50-55 מיליון.
הם לא כתבו מה התכנית אם הוא רוצה ללכת אבל אף אחד לא יהיה מוכן לשלם סכום כזה :slight_smile:

נ.ב.

הייתי צריך לקרוא פעמיים כדי להבין שהוא מתכוון להופיע לאימון :slightly_smiling_face:

זה אומר שפרנקי נדחק החוצה. הוא אחד מהשחקנים שמרוויחים הכי הרבה, אם לא הראשון, ורק עכשיו חתם על חידוש.
אם רודרי אכן יגיע, זה אומר פאשלה רצינית מאוד עם פרנקי.

פרנקי כבר 6 שנים מנסה למצות את הפוטנציאל שלו.

הוא לא 6, לא 8 ולא 10. הוא מתאים רק במערכים מסויימים, חייב קשר אחורי וקשר יוצר לצידו ובעצם בעיקר מתקתק את הכדור ימינה ושמאלה.

חתימת החוזה הייתה הכרחית כדי לא לאבד אותו בחינם אבל הייתי משחרר אותו בסכום המתאים (60-70 ומעלה).

מי יקח אותו בסכום הזה במיוחד שהוא ככל הנראה פצוע ולהרבה זמן…

עם שכר כזה, ולא ממצא פוטנציאל כבר 6 שנים, אף אחד לא היה לוקח אותו גם בחינם.
אם רודרי נרכש ופרנקי יורד לספסל גם אחרי שיחזור, זאת טעות בדיעבד לחדש לו. לא נוכל למכור אותו גם בקיץ הבא, ובטח לא בסכומים האלה. הוא בדרך להיות טר שטאגן 2.
רודרי בעצמו יקר, גם בשכר וגם ברכישה. לא עמדה הכי דחופה לנו, אם כי שחקן מדהים. לא יודע מה לחשוב על זה.