כל הזמן נאמר שאין סיכוי לאליפות.
אתם מתחרים בריאל ולא בליברפול. גם ריאל נראית רע.
אם ההנהלה חושבת שזה השקעה קטנה ששווה אליפות אז היא בהחלט שווה
בינתיים מארקה מדווח שהחלוץ שבארסה רוצה כרגע הוא מרטין בראיטוויט מלגאנס. סכום השחרור שלו 20 מיליון יורו.
לשם השוואה, סכום השחרור של אנחל מחטאפה הוא 10 מיליון.
עוד לא הבנתי אם זהות החלוץ המיועד תלויה בקיקה סטיין, או שהוא רק צריך למצמץ פעמיים במידה והוא מאשר, אבל אף אחד לא מסתכל אם הוא באמת עושה את זה.
לא מוצא שום יתרון בחלוץ עם השם של משחת שיניים. לא כספית, ובטח לא מקצועית, ביחס לשמות אחרים שעלו.
יוצא לי לעקוב קצת אחרי לגאנס בגלל המושאל שלנו אוסקר, בסה"כ כנראה מדובר בשחקן הטוב ביותר בלגאנס, אבל עדיין מדובר בקבוצה ברמת ליגה שניה וגם הוא כשלעצמו לא שחקן גדול במיוחד.
אני צופה 2-3 שערים ופרידה בסוף השנה.
אני כבר הבאתי את דעתי לגבי חלוץ בפברואר. לא רוצה אף אחד.
גם אני ראיתי כמה משחקים של לגאנס ואין ספק שבראייטוויט שחקן טוב. יחד עם זאת, בארסה לא צריכה לא אותו ולא אף אחד אחר, ובטח שלא ב 10-20 מיליון. אם לגאנס היו משאילים לנו אותו תמורת חצי מיליון הייתי אומר יאללה, הוא לא יזיק, אבל זה לא יקרה.
דורטמונד קנו את האלנד ב20 מליון. ההנהלה הזאת מוציאה לי את החשק לכדורגל…
אני אומר אל תסגור דברים מראש, אני באמת לא יופתע אם הם ישלמו עליו 30 מיליון. באמת זה לא יפתיע אותי
מעניין כמה ירויח.
מדהים שלא הלכנו על האלנד, שעבר לדורטמונד ב-20 מיליון, כי “הוא לא מתאים לפרופיל של חלוץ בברצלונה”. צודקים, הוא כובש בממוצע רק כל איזה 10 דקות. אה…והוא בן 19.
אין ספק שברייטווייט, אנחל ולורן יותר מתאימים לפרופיל של חלוץ בברצלונה - מיותר, כל עוד אלו הכוחות הפועלים.
האלאנד ב 20 מיליון זאת מציאה לא נורמלית. אפשר להגיד פראיירים לא רק על בארסה, אלא גם על ריאל, יונייטד, וכל קבוצה גדולה אחרת שצריכה חלוץ.
לפחות הוא לא הגיע לריאל, חצי נחמה.
לפי מארקה, סטיין מעדיף את בראייטווייט על אנחל. בארסה קודם הציעה לחטאפה 6 מיליון עבור אנחל, אבל חטאפה סירבה ולא הייתה מוכנה לרדת מסכום השחרור שלו , 10 מיליון. אז בארסה פנתה ללגאנס, שגם היא לא מוכנה לרדת מסכום השחרור, 20 מיליון.
את לגאנס אני יכול להבין - הם איבדו את אן-נזירי בינואר, ואם יאבדו גם אותו , הם יהיו בסכנת ירידה.
את בארסה אני לא יכול להבין.
א. כולם פראיירים, אבל אני מסתכל בעיקר על ברצלונה. וגם - כשהצוות המקצועי שלנו פוסל ילד בן 19 שמחורר רשתות, כי הוא “לא מתאים לפרופיל של ברצלונה” כשגם בעבר וגם בהווה מתעניינים בשחקנים אחרים שאין שום קשר בינם לבין ברצלונה (מבחינת הרמה, הפרופיל וכו’) - זה מוכיח לי כמה המחשבה ש"אין סיכוי שהם ידרדרו יותר" לא מציאותית.
בחייאת…20 מיליון! במקרה הכי גרוע היה נמכר עוד שנה באותו מחיר.
ב. הגיון של ברצלונה - “אתם רוצים 10 על החלוץ שלכם? טוב שלא נסחפתם, אבל אין בעיה! נקנה ב-20 חלוץ של קבוצה אחרת! זה יראה לכם!”
כבר כתבתי בעבר ואכתוב שוב.
אני חושב שזו חכמה גדולה בדיעבד. יש הבדל גדול בין לחורר רשתות בזלצבורג והליגה האוסטרית לבין ספרד/אנגליה/גרמניה.
נכון שהוא כבש גם בצמפיונס אבל זה בקבוצה שאין ממנה ציפיות ופחות מצופפים מולה. דורטמונד לקחה הימור שבנתיים משתלם.
אין שום הוכחה שאם הוא היה מגיע לברצלונה הוא היה נותן את אותה התוצרת. סגנון שונה, סגירה שונה ולחץ שונה.
לא חסרים שחקנים שהצליחו בדורטמונד ונכשלו במקומות גדולים יותר (או כאלה שנכשלו במקומות גדולים והצליחו שם)
אף אחד לא יכל לנחש שסוארס ודמבלה יסיימו את העונה. אני בטוח שאם היתה היום את האופציה של האלנד מול השאר (גם אם הוא היה בזלצבורג), היו מביאים אותו בסכום הזה.
קצת יהירות שלכם לחשוב שהוא היה רוצה להגיע, למה לו לחמם ספסל כשהוא יכול לפתוח בהרכב ובליגה וקבוצה שיותר מתאימה לסגנון שלו ולהעלות את השווי שלו עוד יותר.
עוד שנתיים הוא יהיה שווה הרבה יותר וגם החוזה שלו יהיה הרבה יותר גדול כתוצאה מכך, סך הכל נראה שהוא חכם מאוד ויודע לאן לכוון את הקריירה שלו…
כיצד אתה מסביר שהאלנד ב 20 מיליון זה לא, אבל טרינקאו ב 31 זה כן?
בכל הדיון שהיה קודם עם גב, על האם צריך או לא צריך חלוץ שני, שכחתי שכבר קנינו את טרינקאו. ב 31 מיליון אתה לא קונה שחקן עבור בארסה ב’. כך שחלוץ שיגיע עכשיו יהיה רק עבור 3 חודשים העונה, אם לא יקרה משהו סופר לא הגיוני.
זו יהירות של כל אוהד, בעיקר של קבוצה גדולה, לחשוב שאם רק הקבוצה שלו תרצה, היא תביא כל שחקן שבא לה.
אבל לא לזה התכוונתי.
הבעיה (מבחינתי) היא לא אם הוא רוצה או לא, אלא שלפי הבנתי בכלל לא נעשה ניסיון לצרף אותו (אם שחקן אחר דומה). שזה אומנם אחלה וחוכמה בדיעבד והכל נכון, אבל כן נעשה ניסיון לצרף שחקנים אחרים - יותר מבוגרים, פחות מתאימים, לא יותר זולים.
בדיוק. יש יותר סיכוי שהוא יעלה 150 מיליון עוד שנתיים, מאשר פחות מ-20. אז מה הסיכון בלנסות להביא אותו?
ברור שאף אחד לא ידע שדמבלה יסוארס ייפצעו, אבל מה עם לורן/אנחל/ברייטווייט? לגביהם אין ספק?
וגם אם עכשיו כבר אי אפשר להביא את האלנד, חוקית (נגמר החלון וכאלה) - מה עצר אותנו בינואר? האם נעשה ניסיון לעסקה כמו שעשינו עם טרינקאו או שצ’לסי עשתה עם זייש?
חוץ מזה - ביחס למישהו כמו האלנד - על השחקנים שברשימת המועמדים הנוכחית תרוויח יותר כסף במקרה של מכירה? מהם הסיכוי יותר גבוה לקבל תפוקה גבוהה (מקצועית וכלכלית)?
ומי אמר שבטוח היו מביאים אותו במחיר הזה? רכישת דמבלה די מראה אחרת.
אם היה ניסיון להביא אותו (או מישהו אחר), והוא לא צלח כי השחקן לא היה מעוניין? אחלה. אם זה המצב - אין לי תלונות להנהלה והצוות המקצועי.
למה להאלאנד לעבור לברסה? הוא רצה דקות וסוארז לא היה מפנה את העמדה אלא בשביל פציעה (וזה לא שהוא שחקן שנוטה להפצע).
מבין למה להאשים את הקבוצה על רכש גרוע, ועל דברים נוראיים שהיא עושה (ולא חסר), אבל באמת להאשים אותם על כך שהאלאנד לא פה?
כל קבוצה גדולה אשמה בזה, ומצד שני גם לא כיוון שהאלאנד רצה דקות אותו לא היה מקבל בריאל וברסה במקום בנזמה וסוארז בהתאמה
אתם עונים על אוטומט מבלי להסתכל בכלל על העובדות בשטח.
- בארסה מחפשת יורש לסוארז, שיכנס לנעליו החל מהקיץ הקרוב. זה משהו שנקבע עוד לפני הפציעה.
- האלנד היה חלק מבורסת השמות ליורש של לואיס סוארז, בגלל יכולת הכיבוש הפנומנלית שהוא הציג.
- האלנד נפסל ע"י ההנהלה והצוות המקצועי כיוון ש"הפרופיל שלו הוא לא של חלוץ בבארסה".
- לעומתו, משחת השיניים שיוחתם באותו מחיר (20 מליון), נקנה כנגד דעתו של קיקה סטיין.
- לאוטורו מרטינז, השם המוביל להחליף את לואיס סוארז בקיץ, עולה 110 מליון אירו.
- השמועות אומרות שבארסה תציע סביבות 130 כדי שאינטר יסכימו לפרוס להם לתשלומים.
- גריזמן עלה לנו 120 מליון אירו. מעניין שהוא כן עם “פרופיל של חלוץ בבארסה”.
אז למה להאנלנד לבוא? לא יודע. אף אחד לא טרח לבדוק איתו. הלכו וקנו את העציץ של בנפיקה ב30 מליון אירו.
חשבתי שהיה מספיק ברור, מההודעה הקודמת שלי, שהשאלה היא לא - “למה להאלנד לעבור לברצלונה?”, אלא - “האם ברצלונה ניסתה להעביר אותו אליה?”.
אם היא ניסתה, ולא הצליחה בגלל שהוא לא מעוניין - הכל טוב.
אם היא לא ניסתה, מסיבות “בעייתיות”, ואז התעוררה מאוחר והבינה שיש לה בעיה בעמדת החלוץ - זה טמטום שלא אמור לקרות במועדון, בטח בסדר גודל כזה.
ומבחינתי גם לא מדובר בנורווגי הספציפי הזה. מבחינתי “האלנד” זה שם קוד לכל השחקנים האחרים שאולי במקרה היה אפשר לנסות להביא, וזה לא נעשה מהסיבות הלא נכונות.
אמממ…זה בדיוק מה שאנחנו עושים - מאשימים את ההנהלה ברכש גרוע. חלק מההאשמה הוא לא רק “למה השחקן הזה חתם אצלנו?”, אלא גם “למה השחקן ההוא לא חתם?” או “למה לא נעשה ניסיון להחתים את השחקן ההוא?”.
גנב!
אני כבר רואה פה את המגמה. אבל למקרה שאני היחיד.
שחקן ב20 מיליון לא בא להחליף את החלוץ הכי טוב של ברסה בכל הזמנים, כדי להכנס להרכב של ברסה צריך יחסי ציבור מעולים וכן, גם תג מחיר גבוה.
בנוסף, אל תשכחו שעד דורטמונד היה מדובר בילד, מבריק ככל שיהיה אבל עדיין ילד. לא שחקן שהיו מביאים להרכב, וגם אולי להכנס לנעליים גדולות מידי היה עושה לו רע, אין לדעת. רבים בעבר כבר נפלו עקב כך.
את זה אני מקבל. אבל שוב, ברסה מחפשת כרגע בשוק חלוץ שני, חלוץ זמני. כל ההייפ שיש סביב האלאנד לא היה שם לפני דורטמונד, היה מדובר בעוד חלוץ מפתיע אבל לא בסנסציה, ובהחלט לא בחלוץ ראשון.
האלאנד נמכר לדורטמונד לפני הפציעה של סוארז, ככה שלא היה לו מה לחפש פה ולהרבה לא היה מה להציע.
גם בתור אוהד ריאל אני אוכל את הכובע שאנחנו צריכים להסתדר עם בנזמה עוד עונה, אבל אי אפשר להתלונן על כל שחקן שלא הגיע ולהאשים בכך את ההנהלה.
כמו בתלונות על חבר, אם אתה מתלונן שאין לו שניצלים חמים שבדיוק הוכנו כשאתה מגיע אליו, סימן שהוא חבר ממש טוב אם פה הבעיות שלך.
שאלה לי אליך, מה אחד התפקידים של מנהל ספורטיבי בקבוצת כדורגל. ובמיוחד אגף הסקאוטינג? תענה לי על זה בבקשה.
מדיניות רכש ומדיניות אי רכש של מועדון זה אותו דבר. מבזבזים את הכסף על שחקני פח או כאלה שלעולם לא יצליחו אצלנו, ומוותרים על שחקנים טובים במקום.
קוטיניו, שברור שהעמדה היחידה שיכולה להתאים לו במגרש, היא העמדה של מסי, ב140 מליון - מתאים לפרופיל של בארסה.
גריזמן, שמשחק בעמדה שלא קיימת ולא יכולה להתקיים בבארסה, ב120 - בטח שמתאים לפרופיל של בארסה.
פאוליניו, שהגיע מפאקינג סין וכמו כל מוצר סיני אחר התקלקל אחרי חודש, ב40 מליון - מתאים לפרופיל של בארסה.
יירי מינה, אחד השחקנים השלומיאלים שראיתי, ב20 מליון - מתאים לפרופיל של בארסה.
גומש, עולב העולבים שמפאת כבודי אני לא אמשיך, ב35 מליון - מתאים לפרופיל של בארסה.
פאקו, שהגיע עם מוניטין הרבה פחות טוב ממה שלהאלנד יש בגיל 19, ב30 מליון - מתאים לפרופיל של בארסה.
ארדה טוראן, אדם שלקרוא לו שחקן כדורגל מבייש את המקצוע, ב40 מליון - מתאים לפרופיל של בארסה.
ועכשיו על הכוונת - לאוטורו מרטינז, שחקן שעם כל הכבוד אליו (ואין לי יותר מדי כרגע) לא מתקרב לסוליה של האלנד ב110 מליון אירו.
אבל האלנד ב20 מליון לעמדת החלוץ? לא מתאים לפרופיל של בארסה.