אני חושב שזה די מצחיק שבכלל שמים את סוארז או הפרימדונה הבריזלאית בתור איזה מין נקודות השוואה.
אנחל רודריגז ולוקאס פאקינג פרז הם לא עשרה אחוזים מסוארז והפרידמונה בימים חלשים שלהם… לדעתי גם פאקו יותר טוב משתיהם.
הבעיה מבחינתי, וזה אני כן חושב אחרת מדימטרי, שאם ברצלונה תשלם על החלוץ פלסטר עכשיו זה יכול לפגוע בה בקשר לחלוץ ולשחקנים האחרים שצריכים להגיע בקיץ. אני באמת חושב שהמצב הכלכלי של המועדון גרוע יותר ממה שמספרים לנו בפומבי.
הקישוש פרוטות והחוסר חלוץ בפגרת החורף מריח לי רע. . זה מאוד מדאיג.
נ.ב מקורבי קרלס פרס הדליפו לספורט שהוא עזב, שזה לא היה שיקול מקצועני ושהוא היה מוכן לחזור לברצלונה ב. אבל הדרגים שמעל קיקה. רצו לעשות עליו כסף בכל הכח. מאמין לו ולא ולהנהלה.
זה לא שונה ממה שאני חושב. כתבתי בבירור שאם כבר חלוץ כזה, אז עדיף בקיץ. ברור שאם יזרקו כמה מיליונים עכשיו, זה יהיה על חשבון הקיץ.
וברור לחלוטין שהעזיבה של פרז היא בגלל כסף נטו. זה קרה כמה ימים אחרי שסטיין חתם, לא ייתכן שהוא הספיק להחליט לגבי פרז. לא צריך הדלפות אפילו. אני כבר אז התפלאתי מדוע מכרו אותו ומה זה עוזר פיננסית.
ועכשיו, איזה יופי, הכסף שעוד לא קיבלנו מרומא יילך על חלוץ שלא יעזור לנו בכלום. ושנה הבאה אנחנו עם סוארז, דמבלה, מסי, לאוטרו, פאטי, קוטיניו והמושיע שיגיע עכשיו.
מה זה משנה.
כמו להגיד שלנקות את הבית לוקח הרבה זמן אז עדיף לא לנקות.
לחלוץ יקח זמן להכנס לכושר, מה זה משנה אם תתחילו שנה הבאה או בזו שאחריה את החודשיים חסד?
ההנחה שלי היא שעדיף שסוארז יהיה או חלוץ ראשון או לא בכלל, סתם משכורת גבוהה מידי לשחקן ספסל.
לגבי גריזמן חלוץ מחליף. אם עכשיו אתם טוענים שאתם לא מרוצים ממנו ועדיף איזה חלוץ דרג ב’ בספרד אז זה לא ישתנה שנה הבאה
בקיץ תוכלו להביא מישהו יותר טוב בפחות כסף. אך יש פעמים שאתה צריך משהו כאן ועכשיו. יכול להיות שמי שהיית מביא בקיץ אתה תביא עכשיו ב20 מיליון יותר, אבל נניח שבזכות כך אתם תקחו תואר, בדוק שזה יהיה שווה את זה.
אפילו לך בקטן יותר, בזכות הרכש תעופו בחצי ולא ברבע, זה גם משהו.
זה גם צריך להלקח בחשבון.
וזה בדיוק הנקודה, ברצלונה צריכה ריענון של לפחות חצי סגל בקיץ ואני יעשה לך ספוילר , תודות להתנהלות הכלכלית, שלנו אנחנו במצב לא משהו… עכשיו לבזבז כסף על חלוץ שכולם ברור שלא יהיה פה שנה הבאה זה לא חכם.
נ"ב ספוילר שני, איך שההגנה שלנו נראית, נודח לא בגלל חוסר בחלוץ אלא בחוסר של שחקני הגנה נורמלים. אין לנו שחקן הגנה אחד (אולי חוץ מסמדו וזה אולי גדול) ברמה האירפואית גבוהה. אחד!
גב,
אתה מתבצר בעמדתך ולא מקשיב למה שכותבים לך.
הוכחנו כבר שלחלוצים הרבה יותר טובים מהאופציות שיש עכשיו לקח הרבה זמן עד שהתחילו לתרום. לכן מי שניקנה עכשיו לא יתרום העונה.
בשנה הבאה רוב הסיכויים שאותו חלוץ לא יהיה בכלל כי הוא בינוני. יהיו אופציות יותר טובות ויותר זולות בקיץ. אנחנו תקועים בקיץ עם הרבה שחקני התקפה זקנים או לא רצוים ולא נוכל למכור אותם ביוקר. וזה עוד בלי ניימאר ולאוטרו.
אז אתה רוצה שנקנה מישהו, שאולי יסתגל בינתיים ויתחיל לתרום בשנה הבאה, כאשר לכולנו ברור שהסיכויים לכך קלושים ביותר.
לא תודה.
יש אופציות טובות יותר למלא את החלל השנה, וגם בשנה הבאה.
אני לא מתבצר בעמדתי, פשוט לא מסכים איתכם.
אנחנו מדברים על חלוץ שני. לחלוץ שני יש 2 מטרות:
לתת מנוחה לחלוץ הראשון במשחקים פחות חשובים.
להכנס לנעליו כשזה נפצע
אתם כרגע זקוקים לחלוץ בשביל סעיף 2, החשוב יותר.
לפעמים עדיף חלוץ פחות טוב אך שיהיה חלוץ, שיעשה תנועה של חלוץ ושתהיה לו דומיננטיות וצורת משחק של חלוץ. לכן גם צרפת משחקת עם ז’ירו בחוד על אף מספר שחקני התקפה טובים ממנו. גם על ז’ירו הייתה את אותה ספירה של משחקים ללא גול במדי הנבחרת ועדיין המאמן מעדיף אותו על מרסיאל ודמבלה ועוד מספר שחקני התקפה.
אתם אומרים לא יהיה שנה הבאה, אני לא מסכים. חלוץ שני בהחלט יכול להשאר.
אם בקיץ יגיע לכם חלוץ ראשון חדש לטעמי סוארז חייב למכר, אחרת תשב לכם משכורת עתק על הספסל וזה יהיה בזבוז, ועזבו אתכם עכשיו מבעיות אגו גם.
סוארז בגילו גם לא ימשיך להיות שווה כמו שהוא שווה. אם אתם רוצים מחליף אז זה למכור השנה לרווח מקסימלי.
אגב, אני אישית לא חושב שאתם צריכים, לטעמי עדיין סוארז עדיין טוב מכל הלאוטרו מרטינזים שעלו פה, בעיקר בזכות השילוב העיוור עם מסי.
לטעמי קבוצה צריכה שחקן שישחק כחלוץ, גם אם מבחינה אישית זה עובד טוב בלי, מבחינה קבוצתית חסר את השחקן שישחק ברחבה ויעשה תנועה של חלוץ ויעסיק את הבלמים וכו…
זה יהיה נסיון אחרון שלי לשכנע אותך שאנחנו לא צריכים לקנות אף אחד עכשיו.
זה שחלוץ שני לא יתרום השנה אנחנו מסכימים?
בקיץ בארסה תהיה עם 6 שחקני התקפה - מסי, סוארז, גריזמן, פאטי, דמבלה, קוטיניו.
נניח ובארסה עושה בדיוק מה שאתה רוצה - מוכרת את סוארז, ונניח גם שנפתרת מקוטיניו. אפילו אתה מסכים שבארסה צריכה חלוץ חדש - נניח לאוטרו. נניח גם שבארסה לא מצליחה לקנות את ניימאר.
אלו תנאים הכי אופטימליים להבאת חלוץ שני.
ואז בארסה תהיה עם - מסי-גריזמן-פאטי-דמבלה-לאוטרו + חלוץ שני.
אתה באמת רואה שהחלוץ הזה יתרום לנו משהו, כשהוא שישי ברוטציה ולפחות 3 מבין ה 5 שמעליו יכולים להיות חלוצים גם? אנחנו באמת צריכים עכשיו לקנות שחקן כמו אנחל?
אני סיימתי להתדיין על זה. אם אתה עדיין לא משתכנע, אתן לאחרים לנסות אם יש להם כוח.
לא לגמרי הבנתי… אתה טוען שלא צריך להביא חלוץ כרגע כי 1.אתם במצב טוב ומסי/גריזמן/פאטי ישחקו באמצע ההתקפה?
2.כי החלטת שלא יצא כלום מהעונה הזאת (אם או בלי חלוץ מחליף) וויתרת מראש?
3.מעבר של חלוץ מחליף ימנע מהלכים חשובים לקבוצה בקיץ שבא?
4.כל התשובות כולן?
בוא נגיד שבמאי העולם מתפוצץ ואין יותר עונות כדורגל אח״כ להתחשב בהן.
אתה מביא את החלוץ הכי טוב בעולם, מין גריזמן כזה, רק של 2020, אבל בלי הלוקסוס של לעבור קדם עונה עם קבוצה. וגם בלי הלוקסוס של לשחק עם שחקנים בריאים. אה, כן, וגם תוך כדי שכל הקבוצה צריכה להסתגל למאמן חדש ושיטה חדשה.
כמה זמן ייקח לניו-גריזי הזה להתאקלם? האם הוא באמת יוכל לתרום לנו העונה? יותר משער או שניים? להזכיר שאנחנו כבר באמצע פברואר? להזכיר שיש לו בערך שלושה חודשים אפקטיביים להביא את ההשפעה שלו? - גריזמן מגחך בנחת…
עכשיו בוא נדבר מחדש על דמות החלוץ שנביא.
הוא מגיע אחרי חלון החורף ולא יוכל לשחק בליגת האלופות. המועדון במצוקה כלכלית ולא יוכל לשלם קרוב ל 100M בחלק הזה של העונה. את מי נראה לכם שנצליח להנחית פה? האם באמת נקבל ניו-גריזי? או שזה יהיה יותר קרוב לניו-בואטנג (עם כל הכבוד לאנחל)?
אז שוב, כמה תרומה אתה חושב שהוא ייתן לנו למה שנשאר מהעונה הזו?
אוקיי.
עכשיו בוא נחזור מחלומות אפוקליטיים, ונזכור שבעצם תהיה לנו עוד עונה שתתחיל מתישהו באוגוסט הקרוב, ושכדאי לא לחרבן גם אותה.
אם אתה היית רוצה לקבוצה שלך פלסטר שהסיכויים שלו לעצור את הדימום בעורק הראשי הם קלושים עד לא מציאותיים אז אדרבה. תוציאו כמה שאתם יכולים בלי פרופורציות ובלי שכל. ככה אולי תתנו פייט להנהלה שלנו בתחרות ההנהלה המזעזעת של צמרת הליגה…
אוקיי, בוא נתייחס לזה שלא מגיע חלוץ מחליף לליגה. שלישיית ההתקפה שלכם היא מסי/גריזמן/ פאטי ומחליף מהנוער?
או שמשנים מערך ומשחקים עם 2 שחקני התקפה?
בנוסף מי מהשלושה ישחק את חלוץ החוד?
זה דעה אישית שלי, כן. עונה הזאת הסתימה. גם אם נביא את לאוטארו ונעלה באוב את רונאלדו המקורי שהוא בשיאו. ההגנה תקבור אותנו.
זה הסעיף הכי חשוב . מי שלא מבין, אין כזה דבר ארוחות חינם, או עונה פיננסית חדשה. חוב כספי, כמו עסקה בתשלומים לא נעלמים.
אולם גם עם המעודון בשיאו ואין בעיה כלכלית. אין שום מועמד רציני שישדרג את ההתקפה. אפשר לתת לקואידו דקות, אפשר להתפלל לאלילת המזל או למסי שזה בערך אותו הדבר. אבל שום חלוץ דרג ג שיגיע בשלב הזה לא ישדרג אותנו עכשיו. ואני די מפקפק שאפשר להביא שחקן שיודע שהוא ישחק רק בליגה ולכמה חודשים וזה ישדרג לו גם את המוטיבציה.
לגבי ההודעה השניה שלך וזה קרדיט לאסף בארסה, שאני בזה לצערי מסכים איתו. אין ברירה לשחק 4-4-2. ולתת לאנסו לשחק דקות ולא לשחוק אותו כמו שעושים עכשיו.
בינתיים אני חי בשלום עם חלוץ מהנוער ורוברטו כקיצוני.
לא כי יש פה איזו בשורה, אין פה. אבל גם בחלוץ סוג ב׳ אין.
אנחל אמנם נתן אתמול גול יפה מולנו, אבל גם אני לא מאמין שזה יספיק בשביל להתברג להרכב שלנו לשארית העונה. ואני עוד נחשב לאופטימיסט גדול (עוד מאירופה)…
עם זאת, אני לא אבכה אם הוא יגיע. הייתי רוצה שיהיו לקיקה כמה שיותר כלים בעונה הקרובה להצליח לעשות משהו. אחרת בסוף העונה נפרד ממאמן שאני באמת מאמין שיכול לתת לנו המון. במיוחד זה יהיה עצוב אם יחליפו לי אותו בקומאן.
אז מבחינתי, אם קיקה זורק מילה על חלוץ שהוא רוצה, אני מוכן לקפוץ לדום ולהוציא את ה 10 - 20 מיליון הנחוצים עוד בעונה הזו. אותי הוא כבר קנה כמאמן שמבין מה הוא רוצה מהקבוצה. בשביל חזון, ועוד כזה שאני אוהב ושאני רואה שהוא מצליח להנחיל לקבוצה, אני מוכן להסתכן.
ודרך אגב, בינתיים הוא מליח להסתדר לא רע עם כל המגבלות שהנחיתו עליו.
מסי משחק חצי פצוע ועדיין כל הקבוצה מצליחה לשחק כקבוצה, וכובשים לא חסרים. נכון שמסי אחראי לרוב השערים (בבישולים), אבל ראינו אותו בריא וחד ומחלק בונבוניירות לחברים שלו והם חירבנו אותן קשות. עכשיו הקבוצה יותר מפוקסת ויותר יעילה. זו עבודה של מאמן.
מקווה שיצליח לייצב את ההגנה בלאי שלנו, כי בזה משה צודק. שם עקב אכילס הכי גדול שלנו העונה.
לא, זה בסיס הטענה שלי.
מה התפקיד של שוער שני כשהשוער הראשון נפצע? לשחק!
מה התפקיד של חלוץ שני כשהחלוץ הראשון נפצע? לשחק.
אני טוען ששחקן שיעשה תנועה של חלוץ ותהיה לו דומיננטיות של חלוץ, יתרום יותר מקיצוני מוכשר במרכז. אם העניין היה רק יכולת ולא התאמה אז אף אחד לא היה מתלונן על קניית גריזמן, אבל היות שאתם כן אז כנראה שיש איזה הסכמה כלשהי שהעמדה גם משנה ולא רק היכולת.
נתתי את הדוגמה של ז’ירו, מבטיח שבאף הרכב פיפא שמישהו יעשה פה הוא לא יכנס להרכב, אבל בהרכב במונדיאל הוא היה, ולא רק שהיה אלא גם לא יצא, וזה כשהוא נראה נורא ולא כבש שער 1 אפילו אם אני לא טועה.
אתה יכול להפסיק אם ה “זה פעם אחרונה שאני אנסה להסביר לך”. אם לא בא לך להמשיך דיון לגיטימי אתה מוזמן להפסיק גם מבלי לנסות לפנות לקהל בקטע של “תראו עם מה אני מתמודד”.
לגבי הטענה שהחלוץ לא יתרום השנה (האלאנד חולק עליכם דרך אגב). אם לוקח לחלוץ חצי שנה להתרגל אז הוא יפתח את שנה הבאה בכושר ולא יצטרך לעשות את זה שנה הבאה ורק באמצע העונה להכנס לכושר.
אגב אם הדעה שלכם היא שהעונה הסתיימה אז אין מה להמשיך את הדיון כי אתם צודקים בכך שבסיטואציה כזו אין מה לקנות. אני פשוט לא מסכים איתכם. 3 נקודות הפרש (בהנחה שריאל מנצחת) זה לא הרבה בכלל כשיש חצי עונה כולל קלאסיקו בקופה.
אני מצטער אם נפגעת או משהו, זאת לא היית כוונתי. דעתך לגיטימית לחלוטין בדיוק כמו שלי. ניסיתי לשכנע אותך שאתה טועה, אבל אתה לא משתכנע. בסדר, זכותך, אז כתבתי שההודעה ההיא היא האחרונה שלי בנושא.
לפיכך אני גם לא אגיב לעצם ההודעה שלך. מבחינתי זה שוב לכתוב את מה שכבר נכתב.
בשום הודעה לא זלזלתי בדעתך. זה דיון לגיטימי שאני פרשתי ממנו, עד שאחליט אחרת.
אגב, אני לא חושב שהעונה נגמרה, אלא רק טענתי שלא צריכים לקנות חלוץ עכשיו.
אגב2, לא ראיתי אוהד ברצלונה כאן שתומך בקניית חלוץ עכשיו.