פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

באופן רישמי, הוא שחקן ברצלונה. אבל תפוקה אמיתית אתה לא תקבל ממנו. גם עכשיו הוא שחקן ברצלונה.

אתה רואה אותו משחק?

אני אדם אופטימי. אני מקווה שהוא ישאיר את הפציעות מאחוריו, וגם יתבגר ויפסיק עם אורך חיים לא מקצועי.
לא מזמן הבאתי לינק להיסטוריית הפציעות של מסי. הוא היה פציע מאוד בגיל צעיר, כמעט כמו דמבלה עכשיו, אבל עם טיפול רפואי נכון וסרגל מאמצים הוא התגבר על זה. אני מקווה שזה יקרה גם לדמבלה.
אם הוא היה נפצע ל 3 חודשים, גם אז לא הייתי מוכר אותו בגרושים.

הפציעה האחרונה שלו זה פחות תוצאה של חוסר מקצוענות שלו כי בחודשים האחרונים הוא באמת השתדל. אבל מה לעשות, ברצלונה זה לא מועדון סעד או סוציאלי. הדבר שצריך לבדוק פה , ואם ברצלונה היתה משרד ממשלתי, זה ברמה של ועדת חקירה. איך שחקן שבשתי מועדונים שונים ובשתי ליגות שונות, לא נפצע בצורה משמעותית, מגיע לברצלונה ולא מפסיק להיפצע.

ברור שזה גם באשמתו, (ההתחלה לפחות) אבל גם המועדון וגם המאמן הקודם נושאים באחריות לזה. זה לא סתם.
אם ברצלונה היתה מועדון שמנוהל ע"י נשיא רציני. אף אחד מהצוות הרפואי שקיים השנה, במיוחד אלו שעסקו בו, לא היה ממשיך לשנה הבאה.

לדעתי הפציעה הנוכחית של דמבלה נבעה מנסיון מוגזם (הן של דמבלה והן של הצוות המקצועי) להחזיר את דמבלה כמה שיותר מהר וכמה שיותר חזק. הבן אדם לא פויול, הגוף שלו בנוי אחרת, וההתייחסות אליו צריכה להיות אחרת.

יש פה רשלנות רפואית של המועדון. שנתיים בראן ודורטמונד והבן אדם לא נפצע לרגע. רק פה אחרי כל פציעה אנחנו שומעים על כמה הבן אדם מתאמן כמו משוגע כדי לחזור, ואז נפצע עוד פעם.

טוב יעשו אם יפרשו את תהליך ההחלמה של דמבלה באמת על פני חצי שנה, ולא ינסו להחזיר אותו עוד 4 חודשים. לטעמי אסור לנסות להזחיר אותו לפני קדם העונה הבאה. ואם לא בטוחים שהוא יוכל להתחיל אותה כמו שצריך, אז לחכות גם עוד חודש חודשיים. שיתחיל את העונה באיחור ויכנס לאט לאט לקצב.

אבל על מי אני עובד, יש לנו הנהלה פופוליסטית שאחרי ש3 שחקני 120 מליון האירו האחרונים שלה התבררו ככשלונות על - תחזיר את דמבלה כמה שיותר מוקדם כדי לנסות לממן בעזרתו ובעזרת קוטיניו את לאוטורו מרטינז בעוד 120 מליון אירו.

קשה שלא להסכים עם הפסקה העצובה הזאת. אפס מחשבה לעתיד, אפס הבנה מקצועית.

תיקנתי. אם הם יקנו את לאוטורו זה עוד יהיה רכש טוב. ניימאר בשנת בחירות בעיני הנחש זה מה שיכול להבטיח לו את הניצחון של ה"יס מאן" שלו בבחירות הקרובות.

עצוב ומצחיק באותו זמן.

כל הדיבור הזה על חלוץ פלסטר , מעבר לביזבוז כסף, איזה מאמץ יתן שחקן שיודע שהוא בסה"כ מגיע לפחות חצי שנה ועוזב?

אם הוא מסוגל לדמיין את עצמו נותן גול בגמר או בשלבים מכריעים של אליפות, אז הוא יתאמץ.

בשביל להכנס לתמונה של קבוצה שלקחה אליפות עם כבוד יש הרבה שחקנים שיתאמצו.

אנחנו פאקינג ברצלונה.
זה שתחת הצנון נראינו כמו מוסד גריאטרי זו צרה שחלפה.
עכשיו זמן ביצועים ומוטיבציה.

אם הוא יהיה טוב, אני מניח שתהיה הארכת חוזה…

זה שיא הקריירה של כל חלוץ פלסטר. בטח שישקיע.
איזה חלוץ לא ירצה לשחק בהרכב של ברסה בשלבים המכריעים של האלופות, או לזכות באליפות כמו שאמרו.
ואם הוא יהיה טוב למה שלא יאריכו חוזה? עדיין תצטרכו חלוץ שני, וסוארז לא נהיה צעיר.
גם אם יגיע חלוץ מהדרג הראשון כנראה שזה יהיה במקום סוארז, כי תעדיפו להפטר מהמשכורת שלו אם הוא יהיה חלוץ שני

אם אני מבין נכון, יהיה אסור לו לשחק באלופות…

אני מניח שאתה לא עוקב אחרי בורסת השמות…

מבחינתי לא להביא אף שחקן. להתחיל להתכונן לשנה הבאה. בטח מבחינה כלכלית. העונה הזאת גמורה. דרך אגב, אומטיטי על סף פציעה. ואז מעניין אם גם יהיה בלם פלסטר.

אנחנו צריכים חלוץ ראשון. לא שני. צריך להיות ממש פנטיוזנר בשביל לחשוב שהחלוצים האגדיים של חטאפה או לבנטה הם אלו החלוצים שעומדים לרשת את סוארז. השחקן היחידי שהיתי בעד בתור פלסטר זה כריסטאן סטואני. מעניין אותי, למה השם שלו לא עולה. הוא בטח לא יעלה יותר מכל האחרים.

אם אתם מחפשים חלוץ ראשון אתם צריכים גם שני.
כמובן שצריך קודם ראשון, אבל זה לא סותר את העובדה שצריך גם שני.
הרי אתם רוצים את המשכורת של סוארז על הספסל? הוא מהשחקנים שכשעוזבים זה החוצה.
ולאוטרו מרטינז במקום סוארז לא יפתור לכם את הבעיה הראשונית בבניית הסגל, כי גם הוא לא יכול לשחק 90 דקות כל משחק, כמו שסוארז גם לא

בארסה משחקת על הבנה בין השחקנים, מסירות קצרות, דאבל פאס, תנועה ללא כדור. עד שחלוץ חדש ילמד את זה, העונה כבר תיגמר.
לחלוץ בקאליבר של גריזמן או ניימאר לוקח יותר מחצי שנה להסתגל, לא כולל הכנות בקיץ. אז אני לא מאמין שחלוץ מבטיס או חטאפה יתרום לנו משהו. אני מעדיף את סרג’י רוברטו כקיצוני או וידאל חלוץ שני על פני שחקן חדש. נקבל תרומה זעומה, אבל לא 0.
ואפשר גם 4-4-2.
בקיצור, לא רוצה אף אחד.

לסוארז לא לקח זמן…
חוץ מזה, גם שנה של התרגלות צריכה להתחיל מתישהו, אך בעוד שנה הבאה חלוץ שני שיגיע יקח דקות לחלוץ ראשון, עכשיו הוא ייקח דקות לסרג’י רוברטו כקשר רביעי.
אני לא מדבר על חלוץ ראשון, כי זה לא רלוונטי

על מה אתה מדבר?

חזר מהשעיה שלו ולא כבש. וכבר אז הפרשנים רצחו אותו וקראו לו פלופ בדיוק ופה קבור הכלב, ,לאחד החלוצים הטובים בכל הזמנים של ברצלונה לקח זמן אז לחלוץ דרג ג לא יקח?

זה היה במשחק הראשון. מה היה אחכ?

לסוארז היו 4 חודשים של אימונים עם הקבוצה בלי לחץ של משחקים וכיבושים, ועדיין כשהוא חזר לקח לו עד ינואר להצליח להיכנס לשטף.

ושוב, אנחנו מדברים על שחקן שהיה לו כמויות זמן לא הגיוניות להתאמן ולפתח תיאום באימונים.

לסוארז לקח כמה שבועות טובים , לא זוכר בדיוק את הזמן. בטח לא “משחק אחד” , אני עד היום זוכר את נדב יעקובי סופר לו את הדקות והמשחקים ללא שערים…

ואנחנו מדברים על אחד שהוא אולי החלוץ הכי טוב של ברצלונה בכל הזמנים. נכון.

על זה שלסוארז לא לקח זמן כבר ענו לך. אתה פשוט טועה.
על זה שאנחנו צריכים חלוץ שני, אז יש לנו את גריזמן. אנחנו לא צריכים גם חלוץ ראשון, גם חלוץ שני, גם גריזמן, וגם סוארז שכנראה לא יילך לשום מקום.
גם אם סוארז יילך, אני מעדיף חלוץ שני שנבחר בחלון ההעברות ולא תחת אילוצים של עכשיו. האופציות שמדברים עליהם הן אפורות מדי בגלל מגבלות תקציב. אני טוען שמי שלא יבחר, לא יתרום כלום השנה, ולשנה הבאה יש אופציות טובות יותר תחת תקציב חדש.

נ.ב. בדקתי, לקח לסוארז 8 משחקי ליגה, 560 דקות וחודשיים זמן כדי לשים את הגול הראשון שלו בליגה. הוא הבקיע לפני כן באלופות אמנם. אבל הוא התאמן כמה חודשים עם הקבוצה.
אם לסוארז, גריזמן, ניי לוקח כל כך הרבה זמן, מה הסיכוי שלורן או אנחל יצליחו? לפאקו גם שנה שלמה לא הספיקה.