פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

כן. וזו אחת הסיבות לזה שאני מעדיף שנשלם 200 מיליון על אלנייה, כדי להחזיר אותו מההשאלה בבטיס, מאשר שנחזיר את ניימאר.

שוב, איך קורה ששחקן שהיה לא פציע ושיחק בשתי קבוצות שונות , שתי ליגות שונות, מגיע לברצלונה ולא מפסיק להיפצע פה. ואיך יכולת להיות שהצוות שאחראי על הטיפול שלו. ממשיך לעבוד בקבוצה. כאילו שום דבר לא קרה, על כזה דבר מעיפים ראשים. לא מעניין מי הרופא או מה התירוצים שלו.

אתה מתכוון לדמבלה? לא התכוונתי, בהודעה שהגבת עליה, לטעון שזה היה רכש שגוי. כתבתי כבר בעבר שבמקרה הזה זו תובנה של בדיעבד. המחיר אומנם היה קצת מופרז בגלל הלחץ של המועדון, אבל בהינתן מה שידענו דאז זה היה רכש טוב ונכון.

תשמע יכול להיות שיש פה איזושהי פאשלה של הצוות הרפואי, אבל אני מומחה קטן בתחום אז קשה לי באמת לומר. אני לא זוכר שבייל נגיד היה סופר פציע בטוטנהאם. אין לי מושג, אולי זו גם פאשלה רצינית של צוות רפואי או אולי זה היה קורה בכל מקרה :man_shrugging:

גם אני לא מומחה רפואי. אבל באמת לא צריך להיות דוקטור במקרה שלו, בשביל להבין שמשהו פה לא בסדר ולא עובד כמו שצריך. יש בקבוצה מקצועית, צוות רפואי. גם בברצלונה. דמבלה לא מפסיק להיפצע. עובר אינספור טיפולים ולא עובד כלום. ההיסטוריה שלו מראה שבקבוצות קודמות זה לא קרה. מישהו פה אשם. יכול להיות שיש יותר מאחד. אבל מכת גורל זה לא.

המועדון ממשיך לעבוד כאילו שום דבר לא קרה. וברור שמשהו קרה, לא עוקב אחרי טוטנאהם. . אין לי מושג מה בייל עבר שם. ודרך אגב, התרומה של בייל לריאל מדריד זה שתי גביעי אירופה אליפות אחת וגביע אחד. התרומה של דמבלה לברצלונה, זה בעיקר לבתי החולים בברצלונה…

יחי ההבדל הקטן.

ניימאר לא עזב ברגע האחרון, אלא ב 3 לאוגוסט. בדקתי בטראנספרמארקט.
היה כמעט חודש לחפש מחליף. מצאו את דמבלה, דורטמונד דפקה אותנו עם המחיר, בסדר.
החלפנו קיצוני בקיצוני ועוד נשארנו עם 100 מיליון ביד.
מישהו יכול להסביר לי מה היה ההגיון בהבאתו של קוטיניו לאותה עמדה? בגלל פציעה הוציאו 160 מיליון? אני הייתי בטוח שהוא יהיה קשר סטייל אינייסטה, אבל הוא תופקד רק כקיצוני. זה הטמטום, לא הבאתו של דמבלה.
זה מזכיר לי את המקרה של גריזמן. כאילו מישהו בהנהלה חושב “בוא נביא שם גדול ב 100+ מיליון, אחר כך נחשוב איפה הוא ישחק”.

קלעת בול. זה לדעתי בדיוק מה שעמד מאחורי ההחתמות הללו, ולכן הן כל כך מכעיסות אותי. מבחינתי, שתי הרכישות הללו היו מהלכי יח"צ של ברתומאו על חשבון המועדון. ארדה טוראן ואלייש וידאל זה מקרים דומים רק בסכום מופחת- יח"צ לפני הבחירות.

ואל תשכח שקוטיניו גם נקנה בינואר (שזה גם אומר שהוא מגיע לקבוצה “רצה” ולא עבר איתם אפילו הכנה מינימלית), גם הגיע פצוע וחזר לכשירות משהו כמו חודש אחרי שנרכש, וגם לא יכל לשחק באלופות באותה עונה.
על כל זה שילמו 150 (או 160, לא באמת משנה).

לא שכחתי, בגלל זה הזכרתי את הפציעה של דמבלה באותה עונה.
וזה בדיוק מה שעשו עכשיו עם ברייטווייט, רק שהוא עלה 18 מיליון כי לא מצאו מישהו לבזבז עליו 100 מיליון בגלל מגבלות החלון.
הם לא לומדים כלום.

מה דעתכם על החוק המעוות בספרד שמתיר לברצלונה לקנות שחקן לאחר חלום ההעברות ובעצם משאיר את לגאנס בלי השחקן הכי טוב שלה, ובלי שום אופציה להשלים את החסר?

חייב לציין שיש לי 0 טענות כלפי ברצלונה והם מבחינתם עשו את מה שהם צריכים לעשות, אבל לגאנס שמתמודדת על הירידה נתקעת בלי החלוץ הפותח ובארסה מצידה קונה שחקן שכנראה לא ישחק יותר מדי.

דעתי היא שזה חוק מטומטם, לא הוגן, ושצריך להעלים אותו כמה שיותר מהר.
מילא לאשר לקבוצה לקנות שחקן מחוץ לחלון ההעברות, זה בסדר גמור (בהינתן מצב מסוים וכו’). אבל צריך לאסור על קבוצה במצב כזה להפעיל סעיף שחרור, ולדפוק קבוצה אחרת בלי שיש לשנייה יכולת להתנגד, או אפילו לקנות שחקן אחר.

וזה כמובן בלי להתייחס להבדלי ה"מעמדות" - שמשמעותם שגם אם יאשרו ללגאנס לקנות שחקן מחליף, זה לא שיש לה את המשאבים למצוא מישהו מספיק טוב, שייכנס ל-3 חודשים האחרונים והמכריעים של העונה - ולמצב של לגאנס בטבלה.

מסכים לגמרי. ברצלונה לא צריכה לדאוג ללגאנס (או לקבוצה אחרת, לצורך העניין) ולא צריכה להתחשב בצרכים שלה. צריכים חלוץ? יש אחד שלדעת המועדון שווה משהו? קונים וזהו. הבעיה היא לא ברצלונה, אלא החוק עצמו.

אפשר לדעת למה כל כך קשה לאנשים עם הקניה של בראיטוויט?
ברסה צריכה חלוץ שני, הגיע חלוץ שני שמכיר את הליגה הספרדית, הוא הגיע בזול ביחס לשוק של היום ובזמן שברסה זקוקה לו נואשות.
אפשר לדעת מה כל כך גרוע?
ה worst case scenario של זה זה הפסד של 20 מיליון כולל המשכורת. כל סנריו אחר כנראה כולל בתוכו עזרה במאבק האליפות, ואולי מכירה עתידית ביותר כסף.

מבין בעיות אחרות במדיניות, אבל למה מתלוננים על זו?

לא יודע מי זה “אנשים”, אבל אני יודע לענות לגבי דעתי האישית -
א. אני לא חושב שהוא חלוץ מספיק טוב, גם במצב הנוכחי של מצבת החלוצים בברצלונה.
ב. אני חושב שעבור חלוץ ברמה שלו ובכמות הדקות שהוא יקבל - יכלנו למצוא מישהו יותר זול.
ג. מפריע לי שנזכרים בפברואר למצוא חלוץ של אין ברירה, בזמן שכל העולם ידע כבר הרבה לפני שפציעות של דמבלה וסוארס הן רק עניין של זמן (במקרה של השני - בעיקר בהתאם לכמות הדקות שהוא מקבל, למרות גילו). ובהתחשב בזה שנזכרו מאוחר - אולי בכסף הזה (והכסף על בואטנג, והכסף על כל מיני אחרים) - היה אפשר, אולי, במקרה, בטעות…להביא מישהו אחר. לא בלחץ, לא ברגע האחרון, לא מחוסר ברירה. אחד שאשכרה בונים עליו, גם אם בונים עליו להיות “רק” חלוץ שני.

מאחל לו רק הצלחה, והלוואי ואתבדה. באמת.

סיפור של barca story:

הסוכן של בראיטוויט, העונה לשם דורסון הוא הסוכן של דה יונג ובנוסף להיות סוכן של דה יונג הוא גם הסוכן של המגן האלמוני שהגיע לברצלונה ב העונה לשם ואן ביינן שהוא גם הבן של אותו סוכן שחקנים. אותו מגן אלמוני, חתם בבארסה ב ופימניטה הבין בצדק, שהוא בזכות דה יונג בברצלונה, לא נתן לו דקה לשחק. בינואר עבר לקבוצה טורקית שגם שם הוא בנתיים לא מקבל דקה. ככל הנראה בחינם.

צירופי מקרים? מזל? קומבינות של סוכנים? הכל יכול להיות. אבל זה משעשע.

כתבתי את זה בתרד הספרדי. חוק מעוות ולא צודק. אם היה לי אמון בהתאחדות הספרדית בקיץ הזה היא צריכה לבטל אותו. אין לחוק הזה שום הצדקה לטעמי.

אני באמת מקווה שאיקר קאסיאס יזכה בבחירות להתאחדות. אין לי ספק שהוא היה יותר טוב מכל העסקנים שעובדים שם עכשיו. ויותר חשוב יקבל אמון מכל הליגה והתקשורת. הלואי. כולנו נתאחד ונחזיק לו אצבעות.

כבר דיברנו על זה לא מזמן.
אנחנו מאמינים שלשחקן חדש יקח כמה חודשים עד שיתחיל להביא תפוקה. הניסיון שלנו עם סוארז, גריזמן, ניימאר ואחרים מעיד על כך. עד שברייטווייט יעשה משהו, העונה כבר תיגמר. ולעונה הבאה אנחנו לא צריכים אותו.
אתה משום מה מניח שאם הוא חלוץ, הוא יכול להיכנס להרכב מחר ולתרום. עם גדולים ממנו, יותר מאחד, זה לא הלך.

כמו שפלטיני היה יותר טוב מהעסקן שהיה שם קודם? :wink:

צודק לגבי פלטאיני. אבל אני מעדיף את הרומנטיקה על פני הציניות במקרה הזה. עדיף לפחות שהיה תקווה מאשר יאוש.

איקר, גם צריך לזכור שילם מחיר על העקרונות שלו ועמד בהם. זה סימן טוב. צאבי יכול להעיד על זה.

אולי כדאי לקחת את זה לדיון הספרדי כי זה לא שייך לברצלונה.
מדוע אתה נגד טבאס? בגלל הסופרקופה? בגלל משחקים בארה"ב?

אני מבולבל, אבל נראה לי שאיקר מתמודד נגד הבחור השני ראבילוס או משהו כזה. יש מנהלת ליגה ויש התאחדות. לא ברור לי נגד מי איקר.

סופרקופה בחור של העולם זה רעיון של ראבליוס ופיקה ( :sunglasses:) . משחקים בארה"ב זה רעיון של טבאס.

הייתי מחליף את שתיהם.

אולי, אך כרגע מצבת שחקני ההתקפה שלכם היא 3 בלעדיו, כשאחד מהם הוא ילד בן 17, ואף אחד מהם הוא לא חלוץ אמיתי.
אם גריזמן יפצע/יושעה/סתם ינוח, מה אז? מי ישחק במרכז? וגם אם אחד מה3 לא ישחק, מה אז?
בשום מצב שבעולם ולא משנה מי ה3, 3 שחקני התקפה זה לא מצב תקין, ולא מדובר בלשרוד ככה חודש, אלא עד סוף העונה.

נכון שבקיץ היה יותר טוב, אבל בשאלה של עכשיו, אם כן או לא, אני בהחלט חושב שכן.