הייתי גם שמח שארתור יתראיין ויחשוף מה אמרו לו וכמה שההנהלה הזאת רקובה, ועדיין כל זה לא סותר שהוא שחקן מקצועי שמחויב לחוזה והוא חייב לעמוד בו.
ההנהלה, עם כל הגועל בהתנהלות, לא עשתה שום דבר לא חוקי.
חוקי למכור אותו כדי לאזן מספרים, חוקי לא להלביש אותו, חוקי ללכלך עליו (כמובן שזה שהכל חוקי לא אומר שזה לא סופר מסריח).
דרך אגב, אני לא בטוח שאני כל-כך שמח שפיאניץ שותף במשחקים.
הוא לא ילד וזו עונה צפופה, הייתי מעדיף שינוח מאשר שייטחן וגם יסתכן בפציעה.
ברצלונה דופקת את עצמה שהיא מייבשת את ארתור (אלא אם הוא היה משחק בחוסר מקצועיות, דבר שלא היה ניתן לבדוק כי הוא לא משחק), הוא שחקן שיכול לתת לה מענה טוב בטח עם כל החוסרים.
בארצות הברית עושים לשחקנים דברים הרבה הרבה יותר גרועים בהקשרי העברות, אבל הם מבינים שזה חלק מהמשחק ומתנהגים כמו מקצוענים. לדוגמא, בוסטון סלטיקס מעיפה את אייזאה תומאס חודש אחרי שהגיע למשחק פלייאוף יום אחרי שאחותו נהרגה בתאונת דרכים, ואחרי עונת שיא עם מספרים יפים מאוד, הגעה רחוק בפלייאוף, והיותו אהוב הקהל. שחקנים נחתכים שם מחוזה לא מובטח על שמאל ועל ימין רק כדי לפנות מקום בתקרת השכר לשחקן בינוני שמקבל טיפה יותר ממינימום.
לא יפה מה שעשו לארתור, אבל חבר, אתה לא מקבל מיליוני יורו בעונה כדי לשחק באתיקה. תהיה מקצוען ותסתום את הפה.
פלוס אחד לתגובה מעליי, וגם עוד דגל אדום בוהק מעל מקצועניותו של ארתור. כישרון גדול אבל ככל הנראה מקצוען מאד קטן. מקווה בשביל יובה ובעיקר בשביל המשך הקריירה שלו שיתאפס על עצמו, כי בקצב הזה מועדונים ירתעו מאד מלעשות איתו ביזנס ביום שאחרי.
קודם כל , הדגשתי אני לא מדבר מהצד המשפטי, אני מניח ששם בארסה יכולה ל"כפות" עליו לחזור.
לא מעניין אותי אם בארה"ב מתיחסים יותר גרוע או פחות גרוע. ארתור ניסה להתנהל מקצועי, קיבל בתמורה לזה ישיבה מלאה בספסל. אני צוחק לעצמי, שאני קורא שאנשים חושבים שהוא יכול היה לשחק מול נאפולי, זה לא קיקה לבדו שסיפסל אותו, אלא קיקה שמקבל הוראה מהנהלה. הם לא יכולים להסתכן, שנגיד לצורך העניין הוא יתן הופעה מול נאפולי ובזכותו נעלה. איך אתם חושבים שזה יגרום להם להראות? (לא שאפשר להראות יותר מטומטמים מעכשיו)
ואל תדאגו לארתור, יצליח ביובה אף מועדון לא יזכור לו את זה. דרך אגב, באופן פרקטי, אם אני היתי הסוכן של ארתור היתי מציע לו לחזור , כי מבחינה משפטית לפי מה שקראתי אין לו קייס. אבל מבחינתי בתור אוהד, אין לי שום טיפת כעס עליו.
דרך אגב, זה עוד שפל שההנהלה הנוכחית מדרדרת אותנו, יש סיבה שאף מועדון לא מוכר שחקן פעיל באמצע עונה. אלא רק בחלון או בסוף . וזה בדיוק הסיבה. גם אם ארתור לא מקצוען , האשם הגדול פה זה ברתומאו ושות. (כולל אבידל)
קודם כל - אי אפשר להתייחס לעונה הזו כעונה רגילה, כמעט באף צורה. שחקנים נקנים/נמכרים עכשיו לפני סיום העונה, גם כי סיום העונה נדחה ב-3-4 חודשים מהתכנון ומהרגיל. חוץ מזה שיש לא מעט בעיות עם ענייני תאריכי גמר החוזים בגלל זה.
דבר שני - אף מועדון לא מוכר שחקן פעיל באמצע העונה? להזכיר לך שהיו מקרים בהם באיירן קנתה שחקן של דורטמונד לפני סיום העונה? או…למשל…דה יונג בברצלונה? שחקנים נקנים ונמכרים מחוץ לחלון העברות בקיץ תמיד, זה לא קשור לביזיון הכללי של הנהלת ברצלונה.
דה יונג אם אני זוכר נכון, העיסקה נחתמה בחלון העברות, שלכולם היה ברור שחצי שנה אחרי הוא יעזוב את איאקס.
אני לא מדבר על יוצאים מן הכלל, אני מזכיר לך , היה את החוק שקובע שאם הנהלה לא מאזנת את התקציב עד תאריך מסוים (אני חושב סוף יוני) אז היא צריכה להתפטר וללכת לבחירות. זה מה שגרם לברתומאו לעשות את העיסקה, לא הקורנה.
אתה מדבר על שחקנים שבאיירן ניצלה שהגיעו לסוף חוזה שלהם וניצלו חוסר אונים של דורטמונד? כי זה לא קשור בכלל. דורטמונד לא “רצתה” למכור את גצה לבאיירן. אלא באיירן ניצלה הזדמנות. זה לא אותו דבר. אין קשר בכלל…
כתבתי שיש מקרים שמוכרים שחקן או עושים עיסקה שמגיעה חלון העברות. זה לא המקרה, ברצלונה עשתה את העיסקה עם יובה שהעונה בעיצומה.
אין לך מה להזכיר לי כלום. אני לא צריך הוכחות לזה שההנהלה התנהלה מסריח במקרה הזה, ובמקרים אחרים.
נכון. עד סוף יוני. שבעונה רגילה מדובר בתאריך שחל אחרי סיומה. כאן יצא שהעונה עוד רצה. בדיוק מה שאמרתי.
הקורונה לא גרמה לעסקה, היא גרמה לעסקה להתרחש לפני סיום העונה.
המציאות היא שארתור הוא לא השחקן הראשון ולא האחרון שנמכר לפני סיום העונה, בין אם בחלון של ינואר, ובין אם זה בין החלונות. ואי אפשר שכל שחקן שזה קורה לו יחליט שהוא נשאר בבית.
יש מספיק דברים שאפשר להיכנס בהנהלת ברצלונה בגללם, לא צריך להמציא אחרים.
בחייאת…טענת שאף שחקן פעיל לא נמכר לפני סיום העונה. אתה יכול להוכיח לי שזה המצב? אתה נכנס איתי לגצה או לא גצה, והאם דה יונג חתם בידיעה שרק עוד חצי שנה יעבור. למה, ארתור לא ידע שהוא יעבור רק עוד כמה חודשים ליובנטוס?
תפריד בין ההתנהלות של ברצלונה כלפיי ארתור מבחינת דקות משחק, או לכלוך עליו בתקשורת, לבין התנהלות עסקית יבשה שמתרחשת כל הזמן.
לא ארתור לא רצה ולא ידע שברצלונה עושה את העסקה עם יובה. כמו אצלנו, האוהדים, הקבוצה “הפתיעה” אותו.
שארתור חזר מפגרת הקורונה, הוא חזר בכושר עם מאמן כושר פרטי שיאמן אותו, כי הוא רצה להשתפר בברצלונה. ואז ההנהלה לחצה עליו. אתה באמת לא מבין מה ההבדל פה לדה יונג?
ודרך אגב יכול להיות , שכן דברים כאלו נעשו ואני לא זוכר. אבל אני מבטיח לך שזה לא הנורמה.
אתה מביא לי את העיסקות שבאיירן עשתה על הגב של דורטמונד ושוכח שפה, שתי הצדדים רצו להגיע לעיסקה. שמה צד אחד…
ארתור ברזילאי ודה יונג הולנדי. יש לזה אותה רמת סיכוי להפריך את הטיעון שלי.
ארתור לא ידע. וואלה. אז החתימה על החוזה ביובנטוס פשוט הופיעה שם בלי ידיעתו?
אתה נעול כאילו כל הדברים הרעים בעולם מתרחשים באשמת ברתומאו ושות’. ארתור חזר כשיר, ומקצוען ומקצועי ועם המון מוטיבציה. אחלה. מה זה רלוונטי לטיעון שלך שאף שחקן פעיל לא נמכר לפני סיום העונה? אני אמרתי שההתנהלות הזו תקינה? אני אמרתי שזה לא מסריח?
ארתור - בין אם נכנע ללחצים, ובין אם רצה לעבור ליובנטוס מלכתחילה - ידע כמו גדול מתי הוא אמור לעבור ליובנטוס, מקסימום מקסימום בזמן החתימה על החוזה. כמו שכל שחקן אחר שחותם על כל חוזה אחר בכל קבוצה אחרת יודע. ואם הוא לא ידע - הוא מטומטם.
וצודק. זה לא הנורמה. חוץ מזה שרק במועדון שלך ראית את זה קורה בשנה שעברה עם איזה הולנדי.
ארתור לא רצה לעבור , זה לא נתון לויכוח, ישבו עליו שבועות ולחצו עליו להסכים. הוא “נאלץ” לעבור. וארתור חזר והתאמן רגיל עם הקבוצה , גם אחרי שהוא עבר “לחץ פיזי מתון” להסכים לעיסקה. גם אחרי שההנהלה “ליכלכה” עליו לתקשורת. הוא הסכים להמשיך ולהתאמן. אני מניח , שמה ששבר אותו זה האפס דקות שהוא מקבל. גם במשחק האחרון של הקבוצה בליגה. התמונה שלו על הספסל אומרת הכל. אני מבין אותו. אין לי ביקורת עליו. לא כועס. אני מניח שהמועדון יכול “לכפות” עליו מבחינה משפטית לחזור, אבל מבחינה מעשית הוא “שרוף” בברצלונה.
ולא משנה כמה תחזור על המקרה של ההולנדי. זה לא אותו דבר. שמה כל הצדדים הסכימו. היה ברור שדה יונג יעזוב בסוף אותה עונה (אם לא לברצלונה למועדון אחר). פה זה לא אותו דבר. ארתור לא רצה לעבור ליובה. דה יונג רצה לעבור לברצלונה. לכן במקרה של ההולנדי הוא המשיך לשחק באיאקס ללא בעיה. אבל פה זה יצר לך מצב ששחקן נמצא במועודון שהוא יודע שהמועדון מתיחס אליו כמו שק תפוחי אדמה.
כל מה שאמרתי, זה שהמשפט שלך בנוגע לאי מכירה של שחקנים פעילים לפני סיום העונה לא נכון, וגם ממש ממש לא מדובר במקרה נדיר. אתה נכנס לי לרצון של ארתור ולאימונים שלו ולכמה דקות הוא קיבל, אבל זה לא רלוונטי (ואני מתלבט אם יש דרך לכתוב את זה אחרת בצורה שכן תבין מה אני טוען) לזה שפשוט…לא צדקת במשפט הזה. לא מבין מה הקשר למצב הספסל מול אוסאסונה, לא מבין מה הקשר להסכמה של הצדדים ומי לחץ על מי, ולא רלוונטי כמה הוא רצה להתאמן ולשחק. לא קשור.
למה? כי זה לא קשור לעובדה ששחקנים נמכרים לפני סיום העונה. כל הזמן. זה לא מתחיל בארתור, ולא נגמר בברצלונה. אתה רוצה להמשיך לכתוב דברים לא רלוונטיים? אחלה. אבל זה לא מוכיח שהטענה שלך נכונה.
כן ,יגיע בחינם.
הוא כמובן לא בשיא שלו אבל הוא שחקן מהיר וטכני עם בעיטה טובה, נראה כמו שחקן טוב לרוטציה אבל לרוב הוא פותח באגף ימין ( לא חושב שראיתי אותו בשמאל פעם ) אז אני לא יודע כמה דשא יראה כשמסי פותח שם לרוב.
דמבלה - פצוע כרוני
גריזמן - לא קיצוני, וכשהוא קיצוני הוא גרוע.
טרינקאו - מי?
קוטיניו - לא קיצוני.
מסי - אשמח לשמוע מתי פעם אחרונה מסי שיחק באגף, לא אתפלא אם זה לא קרה מאז פפ.
בעצם מכל הרשימה רק פאטי, פאקינג ילד בן 17, הוא קיצוני מוצלח בברסה. באמת שאני מתקשה להבין מה הבעיה בהבאת וויליאן בפאקינג חינם?!?
אם אפשר להביא במיליונים מחליף לכל עמדה אחרת, אז למה לא לעמדה בה יש לכם שחקן אחד בלבד בכל הסגל? ועוד בחינם?
או שאולי היה עדיף להביא חלוץ שלישי לסגל ב120m לפני שמביאים קיצוני שני?
כל אלה שהזכרתי הם שחקני סגל בברצלונה, שמשחקים בעמדת הקיצוני.
טרינקאו זה הרכש החדש שלנו.
אם אתה החלטת שדמבלה יהיה פצוע גם בשנה הבאה, גריזמן לא קיצוני, קוטיניו לא קיצוני ומסי לא משחק שם, אז תגיד את זה למאמן שלנו ולהנהלה. שימכרו את חלקם ואז יקנו את ויליאן. לא צריך את כל אלה וגם ויליאן לאותה עמדה.
אני עוד חסכתי את בריטוויט ופדרי ברשימה. ברייטוויט אמור להימכר ופדרי אם יהיה עם הקבוצה הראשונה לא אמור לקבל דקות.
אין דבר כזה “חינם”. מה שלא תשלם על סכום ההעברה, תשלם על המשכורת שלו, שבברצלונה אוטומטית תקפוץ למקומות שהוא לא חלם עליהם.
דמבלה, פאטי, טרינקאו, פדרי וברייטוויט (ואפילו “רק” 3 מהם) זה די והותר כדי “לצאת למלחמה”. בטח כשגם ככה לא ישחקו עם יותר מקיצוני אחד בכל פעם, גג, בגלל שמסי וסוארס לא ירדו מהדשא, וגריזמן עדיין לא ממש שחקן ספסל. אין שום טעם להביא שחקן בן 32 לעמדה הזו. בשביל מה? כדי שעוד שנה שנתיים נרצה להיפטר ממנו ולא נמצא קבוצה שתשלם לו את השכר הזה, אה-לה אומטיטי וקוטיניו (או טוראן)?
כן, כי זה מה שאוהדי ברצלונה רוצים - עוד חלוץ. מה עוד אנחנו רוצים? שברתומאו יישאר?
תשאל כל אוהד ברצלונה, עם טיפה שכל, והתשובה לשאלה “איזו עמדה צריכה חיזוק בדחיפות הגבוהה ביותר?” לא תהיה “חלוץ”. בטח לא ב-120 מיליון. בטח לא עכשיו.